Prosím poraďte mi,už neviem čo robiť. Synček 3,5r odmalička je naviazaný na mňa. Manžel robil týždňovky. Málo býval s ním,no zahral sa povenoval sa mu. Zmenil si robotu chodí na tri smeny a je ako vymenený. Nepáči sa mu v práci,potom doma je bez nálady,stále unavený. Nechce nič iné len sadnúť si a oddychovať,robí fizycku ťažkú prácu. Začal kričať na malého nech mu dá pokoj,že sa s ním nechce hrať. Nech sa s ním hrám len ja,že on je unavený z roboty a nemá na nič náladu. Často kričal na malého a on vždy plakal a isol za mnou. Po nejakom čase malý odmieta manžela, hovorí mu že choď preč ja chcem len maminku. Manžel sa oduje a zas kričí že ja som malého naučila aby jeho odmietal. Čo vôbec není pravda. Snažím sa aby spolu sa hrali,no po chvíli malý stále len za mnou sa ťahá. Už to je také zle že nemôžem ani na záchod ísť,malý ma s plačom hľadá že mama kde si. Ráno nemôžem variť lebo mám sa s ním hrať. Keď poviem že aj s tatom sa môže hrať reve že on chce mamu. Manžel hovorí že máš čo si navarila že som proti nemu huckala dieťa. No ja som nikoho nehuckala. Keď sa mu snažím vysvetliť že to on čo x krát kričal naňho a preto malý nechce s ním byť. Povie že on není na vine,že všetci kričia doma na deti. Jedine ako vie na chvíľu zabaviť malého je že mu púšti videá cez YouTube pri tom ticho sedí a pozerá s ním. Poraďte ako túto situáciu vyriešiť.?
Ak ma manzel zaujem, zacat sa hrat v trojici, spolocne a postupom casu odchadzat od nich a nechat sa tak ich hrat v dvojici. A samozrejme manzelovi dohovorit zmenit pristup k dietatu, ak bude 5x v tyzdni kricat na dieta ze sa s nim necjce hrat a 1x sa zahra, dieta ho bude stale odmietat
A maly oreco nechodi do skolky? Tak by mal manzel aj klud a priestor na to, aby si oddychol..
Prepac, ale manzel je teda riadny blb, kričať na dieta aby mu dalo pokoj a odsúvať ho odseba 😭 vobec sa syncekovi nečudujem, ze sa zacal takto správať. Proste uz v ocovi nema doveru a boji sa, ze zasa bude na neho len nakricane.😭. Manzelovi treba dohovoriť, a pomalicky odzaciatku zacat budovat vztah. A co tak spolocne výlety? Proste zmenit prostredie viac krat v týždni....a ako pisala mamicka hore...hrajte sa vsetci traja spolu a po case ich skusit nechat samych. 🍀
Zbytocne bude dohovaranie, manzel je unaveny a vasa situacia sa bude iba gradovat a skonci to rozchodom. Treba hladat inu pracu, ina rada neexistuje.
@miroslava21 To robím že hrať vo trojici a odísť po čase,vždy to malý zbadá že som odišla a ide ma hľadat. Ja mu vysvetľujem že nemá čo kričať na malého,opýta sa kedy som ja kričal. Jasné že zabudol. Som mu povedala vtedy a vtedy si povedal že je sprosté decko a podobne reči. Na to manžel že nič také nepovedal. Vo by nie povedal,ja si na to pamätam a tiež synček si to pamätá.
@queen_mary Chodí do škôlky,no od 16tej je doma už zo škôlky. A aj doma sa chce hrať a vymýšľať. Najlepšie je keď má manžel poobednú vtedy není sú vôbec spolu a je ticho a kľud,každý je spokojný.
@7miriam77 Chodíme spolu na výlety,no ani tie nie sú ideálne.
@kornelies Ťažko to je teraz s prácou
@elizabet173 Pozerá ponuky aj inej práce. Aj ja som unavená denno denne a predsa na nikoho nekricim. Neviem odkiaľ to z neho pramení.
Najlepšie je keď má manžel poobednú vtedy není sú vôbec spolu a je ticho a kľud,každý je spokojný.
Toto je smutné.A čo čakal, keď chodil na týždňovky a víkendy zbehli to ste asi mali svoj program.Manzel je na úrovni toho dieťaťa zduva sa, nepríjemný veď je dospelý mal by si uvedomiť, že 3 r dieťa je zvyčajne nalipnute na mame to neznamená, že ho nemá rad.Chlap, keď nie je spokojný v práci hotová katastrofa.Pre muža to je veľká zmena byť doma a zase sa zapojiť do rodinného zivota
Asi nema vztah k malym detom a "caka", kym bude syn vacsi a budu spolu sportovat a nie stavat lego ... Mozno mate financne problemy a nova namahava a neohodnotena praca (3 smeny, nevyspatost) to este zhorsila, tak je nevrly. Na rozvod to asi nie je, treba horsie casy financne ustat, maly podrastie,... Ale treba sa porozpravat, aby vzdy neriesil frustraciu, ze sa vam nedari, na ostatnych doma, ze to nikam nevedie.
Nerozmyslala si dat maleho do skolky a najst si pracu aspon na polovicny uvazok? Maly sa socializuje v skolke, vam sa financne doma ulavi.
@liljana Malý chodí do škôlky,aj ja do roboty. Nemáme finančné problémy. Kvôli tomu ostal manžel a nasol si prácu doma blízko bydliska.