Zmena života po päťdesiatke

1andrea111
6. aug 2024

Ahojte, je tu niekto, kto v neskoršom veku urobil reset svojho života, konkrétne má veľmi láka začať žiť v Prahe. Vidím v tom možnosť žiť iný život s možnosťami, záujmami ktoré tu nie sú tak dostupné. Nájsť si okolo seba okruh ľudí, s ktorými mi bude dobre. Ísť do spolubyvania. Nemám tú skúsenosť ale láka ma tá možnosť konečne riešiť len seba. Už konečne sa nestarat o veľký dom, varenie upratovanie a všetko okolo toho. Stačila by mi malá izbička a mať kľud. Áno začínala by som sama. Mám v Prahe síce sestru, takže by tam bola ona, ale bývať u nej sa nedá
Financne by to asi bolo ťažšie, určite zo začiatku pokiaľ by som sa nejako otukala, neviem či by som tam zarobila toľko čo na Sk, zrejme by som musela ísť do inej pracovnej oblasti. Ale tak by som sa zo začiatku uskromnila a našetrené niečo tiež mám. Do Prahy chodievam často ale samozrejme na výlet a vždy som ňou unesená. Je to vidina či je to reálne?

tundra
6. aug 2024

@1andrea111 kazdy sen alebo ciel,je natolko realny,ako mu veris a co si ochotna pre to urobit,resp.obetovat.Drzim palce v novej zivotnej faze a nenechaj sa odradit😉.

bebetko4
6. aug 2024

Urcite sa to da, ale treba mysliet aj na casy potom.. ked uz budes sama, starsia.. ked tu vsetko a vsetkych zanechas, potom…

deti95060810
6. aug 2024

poznám dokonca dve dámy z rodiny ktoré odišli do Prahy...
jedna mala krátko po 30tke - rozišla sa s priateľom, dala výpoveď v práci a odišla... už má byt, priateľa, prácu...
ďalšia po 50tke... deti odišli z domu na štúdia do Čiech, tak sa pobrala aj ona. Dokonca si tam našla aj priateľa...vyzerá šťastná.

stvura
6. aug 2024

a co je 50tka nejaky problem? ak to tak citis chod, zmen, rob co ta tesi, preco nie?

janickacrazy
6. aug 2024

@1andrea111 Pokiaľ ťa tú okrem domu nič nedrží, tak choď. Nikdy nie je neskoro na dobrodružstvo.

gab
6. aug 2024

@1andrea111svoje sny si clovek moze plnit kedykolvek a v akomkolvek veku, pokial nie su závažné a dolezite zaväzky, ktore by ho mohli "zdrziavat" .

elenajezova
6. aug 2024

Aj to je môj sen.. Život v Prahe.

elizea
6. aug 2024

Choď 🙂 Život máš len jeden a je to reálne. To, že tam máš sestru je veľká výhoda.

janinah
6. aug 2024

Rada od 60 tnicky.Po 50tke rozmýšľaj o finančnom zabezpečení v starobe.dochodkovy vek príde ani sa nenazdas...kľudne aj v Prahe len už myslieť na zadné vrátka.

ma77
6. aug 2024

@elenajezova Aj môj😆

sisaka
6. aug 2024

@1andrea111 zmeniť život v pohode, s mužom tiež rozmýšľame, že zmeníme pôsobisko, čo určite pre mňa nie - s niekym sa deliť o ubytovanie. To by som ja osobne vyslovene nezniesla, ale keď ti to nevadí a vieš si to predstaviť, prečo nie…
Praha jedine, že nemáš problém si nájsť dobre platené zamestnanie, nevadí ten ruch a v centre neustále davy turistov.

babulkomale
6. aug 2024

@sisaka do centra bezne nechodis, pokial zijes v Prahe a nepracujes priamo v centre.

barborachors
6. aug 2024

Asi mas ružové okuliare, ale tak strasne ti fandím, ze verim ze sa ti to podarí. Ak si ten správny clovek na to, rychlo sa zoznamujes, si mlada telom aj duchom, veselá povaha a šikovná v prácach, tak neváhaj. Na Slovensku tu to ide od deseti k peti, co si budeme. Na druhej strane je treba uz pomýšľať na ten dôchodok a pomalicky sa zabezpečovať. Kariérne alebo pracovne. Ja osobne by som v 50 uz do izbičky nesla a nechcela zdieľať nejaky byt so študentmi alebo inými cudzími ľuďmi. Uz by som sa na to ja osobne necítila… Uz by som sla aspon do Garsony a mala vybavenú nejaku naozaj dobru robotu s fajn ľuďmi a postupne budovala zázemie. Ale tazko takto radiť , ty najlepsie poznas samu seba. V 50 mozes sedieť s karfiolom na hlave vo dvore v zapadákove a pliesť dedovi sveter alebo mozes cestovat, cvicit jogu a stale sa chciet vzdelávať a učiť nove veci. Vsetko ma clovek vo svojich rukách.

alenka58
6. aug 2024

v tomto veku by som nešla s niekym bývať a keď tak len nakrátko do vyriešenia bývania, ja čo mám priateľky ktoré sa do Prahy odsťahovali tak predali nehnuteľnosti na Sk a kúpili si byt a presťahovali sa tieto dve kvôli deťom ktoré tam majú rodiny a prácu mali dopredu zabezpečenú ale oni problém nemali majú žiadané profesie, držím palce

sisaka
7. aug 2024

@babulkomale tak ja si predstavujem, že keď chce niekto ísť žiť do Prahy, že netúži nasťahovať sa kdesi do paneláku na Stodulky, nájsť si tam prácu a tešiť sa, že je v “Prahe”