Zmena života

17. jún 2022

Ženy čo vás prinútilo enit svoj život ? Nepotrebujem od základov , mám rodinu, detičky krásne zdravé, muža s občasným dažďom ale inak je to v pohode , mám krásny dom , ani po finančnej stránke to nie je zle..ibaže stále mám pocit nespokojnosti , neviem sa zbaviť ľudí ktorí ma ťahajú dole ,napr. Moja kamarátka , stále sa jej držím hoci mi dáva najavo že somenej ako ona...je nás tu malo , ju vydrziava muž , ja mám robotu ktorá ma baví ale pre ňu nie je dosť dobrá...chcem začať cvičiť ale neviem sa rozhýbať , hoci by stačilo tak málo ..mali ste niektorá taký pocit nespokojnosti ? Že by všetko mohlo byť lepšie ? Teda rodinu ,muža a deti meniť nepotrebujem , skôr seba aby som vydávala lepšie výkony...čo by vás nakoplo? Alebo už vás nakoplo ...ďakujem

h2
17. jún 2022

Máš sa proste príliš dobre, nemáš žiadne problémy, ktoré by si musela riešiť. To je nebezpečný stav, lebo vtedy človek často skĺzne do nespokojnosti. S kamarátkou, pre ktorú nie si dosť dobrá, ukonči vzťahy. A keď chceš začať cvičiť, tak najlepšie je ísť si rovno kúpiť permanentku do fitka a zaplatiť vopred. Potom tam budeš chodiť, aby tie peniaze nevyšli nazmar. 😁 A kým minieš zaplatené vstupy, už budeš mať z toho zvyk.

autor
17. jún 2022

@h2 dakujem za radu , vážim si každu radu , áno postupne ju vytesnujem zo života ale máme spoločných známych , úplne to nejde ...ale snažím sa alebo aspoň si nebrať z tých reči nič ...s tou postavou máš pravdu , asi to tak aj spravím

ivangeline
17. jún 2022

No ides na vykon,preto si nespokojna.

autor
17. jún 2022

@ivangeline ako na výkon?

mladenca
17. jún 2022

Tak takych ludi sa treba cim skor zbavit. Presne som mala taku "kamosku". Hroza hovorit ale proste som si povedala, ze mi to za to nestoji, vedela mi hrozne brat energiu tak som to tak povediac zo dna na den odstrihla a lahsie sa mi dycha 🙂

danulicek
17. jún 2022

ja som na tomto svete tak trochu "jednorožec" a veľa ľudí mi nerozumie. ja nerozumiem zas mnohým ľuďom a niekedy sa čudujem, čo riešia, ak sa majú dobre (nemyslím to v zlom). ale nie vždy to tak bolo a veľmi veľa som riešila aj ja, stále som pozerala na to, že sú "ešte šťastnejší ľudia", prečo ja nie? ako byť šťastnejšia? spokojnejšia ešte viac? ako mať to, čo iní? spokojnosť so životom, napriek tomu, že už dlho ťahám riadne búrky, mi priniesla až choroba a uvedomenie si, že je celkom jedno, ako žije niekto druhý, čo má alebo čo nemá, kto koho vydržiava... lebo v priebehu sekundy záleží len na živote ako takom. to je asi taký základ - že prestaneš pozerať na to, kto má čo ako a pre koho je alebo nie je niečo dobré. zvyknem hovoriť, že nikto nevidí tomu druhému do kuchyne a nie to, čo vidíš alebo čo počuješ od niekoho ako jeho verziu, je vždy pravda. čiže kašli na to, čo si kto myslí, ako vníma svoje veci (napr kamarátka svoju prácu). ak vnímaš, že ťa kamarátka ťahá na dno, porieš si to hlavne ty sama so sebou a obrň sa - ťahá ťa len potiaľ, pokiaľ to dovolíš... ak máš pocit, že ťa vysáva, proste obmedz kontakt. nebude to možno príjemné, ale časom prídeš na to, že to bolo oslobodzujúce.

Nechci stále všetko lepšie a neži pre to, že budeš spokojná, až keď... že to urobíš, až keď... pozri okolo seba, napriek všetkému je každý deň dôvod na radosť, vďačnosť. ja sa snažím večer pred spaním ukradnúť si aspoň pár minút, kedy si zrekapitulujem deň, čo sa mi podarilo, čo ma potešilo, čo nie a čo by som vedela s tým robiť. poviem si, čo určite na ďalší deň pre seba urobím (napr to cvičenie). je to také "slniečkarske", ale mne to veľmi pomohlo upratať si hodnoty v živote a aj v tých s*ačkách, ktorými si prechádzam, nájsť trochu vnútorného pokoja. v prvom rade to je v tebe, ostatní sa môžu na hlavu postaviť 🙂

k0l0b3zka
17. jún 2022

Muz sam o sebe Ta nespravi stastnym, ani peniaze, ani dom. Stastie je mozaika viacerych veci poskladanych dokopy. Mas pekny dom, zdrave deti, manzela, pridaj este nejake konicky a odstav zo svojho zivota ludi, ktori Ti ho znechucuju. A budes stastna.

0silvia0
17. jún 2022

musis sa maucit byt sama sebe najlepsou kamoskou, sama sebe najblizsim clovekom. A vtedy velmi lahko odstavis od seba toxickych ludi.

katkine_terapie
17. jún 2022

Autorka: Zamysli sa, čo ta drží zotrvávať vo vzťahu s kamoškou, ktorá ťa neakceptuje? Čo znamená, že "nejde ju vytesniť lebo máte spoločných kamarátov"? Podceňuje ťa aj v spoločnosti? Alebo iba keď ste samé? "snažím sa alebo aspoň si nebrať z tých reči nič ..." Toto, zdá sa, ti veľmi nefunguje, treba to asi riešiť inak.

waggi
17. jún 2022

U mna to prichadzalo vekom, ze proste uz citim kto je pre mna toxicky a drzim sa od neho dalej. 🙂

komplikovana
17. jún 2022

Nehovor o zmene, ale ber to ako celozivotny vyvoj- ides dopredu, stale nieco nove sa ucis. K cviceniu- nedaj si otazku chce sa mi, nechce sa mi- ale jedoducho si zacvic, robis to pre svoje zdravie. A nevadi, ze to nebudes robit pravidelne, maj z toho jednoducho radost. K tej kamoske- ako dobre ta pozna? Ak sa neda od nej celkovo odstrihnut, tak vedz, to co hovori, nie je pravda, je to iba jej vnimanie veci. Ak ju nechces pocuvat, tak jej povedz, ze teba tato tema nezaujima a tak podobne. Ber tu kamosku ako prilezitost pre teba naucit sa naprikkad asertivite. Nedaj sa ubijat.

kate211
17. jún 2022

Teba taha dole kamaratka, ktoru vydrziava muz, ale ty chodis do prace? To vazne? Vsak to by ta malo tahat prave hore. Ja som sa vzdy citila ako nieco viac ked som samostatna, v praci ziadana a ocenena oproti ludom, ktori sa nechaju vydrziavat.

lalu_sk111
17. jún 2022

nahodne som si kupila knihu v knihkupectve ,,Zamerne nezadany,, od John Kim. Nie je to ziadne velke psychologicke dielo a nie je len pre nezadanych. Opisuje tam ludi, ktori maju ako keby vsetko ale nie su stastni pretoze nevnimaju poriadbe samych seba a svoje potreby..mozno by som to skusila aj tymto smerom ako zacat dam seba viac vnimat a zit zivot namiesto prezivania

autor
17. jún 2022

@k0l0b3zka áno musím pridať koníčky nejaké , žijem iba pre rodinu a keď som s tou kamarátkou , ktorá chodí do tam na všelijaké masáže, cvičenia a chváli sas tým ako veľa pre seba robí tak zostanem smutná...hoci mám na to aj prniaze

autor
17. jún 2022

@katkine_terapie no nejde sme malička dedinka , všade sa stretávame aj keď nechcem , máme tu spoločných známych...

autor
17. jún 2022

@kate211 tak vidíš keď ti dá pocítiť že ona by takú robotu nerobila , hoci mám ju platenú si myslím že viac ako dobre tak a,áno dá má to trošku dole

veselo_neveselo
17. jún 2022

Pozri sa, nemoze to byt z casti aj o tom, ako si tie kamoskine reci ty interpretujes? Lebo ja mam kamosky, s ktorymi si aj poveieme, ze boze, by som tvoju robotu nerobila ani za zlate prasa, a zasmejeme sa na tom. Nie je to zhadzovanie tej prace, ale skor vyrok o sebe, ze je to pre mna absolutne nevhodna praca, a kazdy sme iny a vieme to o sebe.

Aj z toho co dalej pises - ze ona sa pochvali ako vela toho pre seba robi, masaze a ja neviem co este. A vies, nemoze to byt tak, ze by ta mozno aj vzala so sebou? Alebo ta chce namotivovat, lebo to potrebujes? Neviem, ja vzdy radsej hladam tie pozitivne stranky.

Je uplne mozne ze si len honi na tebe ego; v tom pripade komunikacia ahoj a nazdar. Pripadne si treba pripravit co vsetko ty robis pre seba, ake mas super plany do buducna a nepustit ju ku slovu o jej masazach 🙂

autor
17. jún 2022

@veselo_neveselo no ono to je tak že ona by to za tie peniaze nerobila a tak ..
To staranie sa o seba skôr tak podáva že so roboty chodiť nechodi a tak ...všetko sa z jej strany o peniazoch točí ...a my s mužom tiež nemáme malo ,len nemam potrebu jej o Tom rozprávať

katkine_terapie
17. jún 2022

Autorka: Ale to, ze sa vsade stretavate este neznamena, ze s nou musis viest konverzaciu. Pozdravit/Odzdravit a tam to zacina aj konci. Dalsia vec, ze by bolo fajn popracovat na svojom sebavedomi. Uvediem priklad: "keď ti dá pocítiť že ona by takú robotu nerobila , hoci mám ju platenú si myslím že viac ako dobre tak a,áno dá má to trošku dole" tak odpoved je: "dobre" alebo "ja ano" alebo "nevadi" atd. A viac neriesit. To, ze by ona taku pracu nerobila je jej "problem" a jej aktualna situacia (a ta sa moze menit). Takze treba skusit popracovat na vlastnej sebahodnote. A tie konicky si urcite najdi pre vlastny sebarozvoj a potesenie 🙂

76california
17. jún 2022

„Nespokojná je moja duša, kým nespočinie v Tebe, Bože.“
(sv. Augustín).

janulka1802
17. jún 2022

To nie je kamoška, teda pre mňa by nebola. Pri kamoške sa chcem cítiť rovnocenne, prijato, hoci by som aj ulice zametala.

zuzzuzi909
17. jún 2022

Mne pomohlo ked som zacala chodit na prechadzky, mala som viacej moznosti utriedit si myslienky a ujasnit, co by bolo pre mna dobre, co by ma bavilo, co by ma robilo stastnou.

olimuc
17. jún 2022

Z tvojho popisu je tvoja kamaratka jednoduchsie stvorenie, co nema o com rozpravat, tak potrebuje dat najavo svoju domnelu nadradenost. Naozaj sa s nou potrebujes citit rovnocenna? Nad jej recami sa mozes tak pousmiat. Pokial by ta zhadzovala aj pred spolocnymi znamymi, staci povedat - ok, ty za to nemozes. Tym inteligentnejsim dojde, ze si jej naznacila, ze je uplna truba a zvysok nemusis riesit. Ak nieco chces robit, rob to pre seba. Nie preto, aby to ti druhi videli… tam spokojnost nenajdes.

zdenkastanka
17. jún 2022

Ty si tu uz pisala o tej kamarátke ze sa ti stale vysmieva atd ze?ze je povysenecka...a co sa od nej neodstrihnes?toto nie je kamaratka...

banderaska29
17. jún 2022

hodnota sebaúcty sa ukazuje aj na tom, komu dovolíš byť súčasťou tvojho života. kamoške zakývaj a obklop sa ľudmi, ktorí budú v tvojom živote prínosom... niekto sa možno zasmeje, ale to, kto sa v našom okolí pohybuje nás veľmi ovplyvňuje.

ja Ti odporúčam pre svoj vlastný sebarozvoj začať chodiť na tango, alebo iný tanec + daj si predsavzatie, že sa naučíš aspoň dva nové jazyky. 🙂 ja som sa takto naučila španielčinu. začni robiť to, čo si si myslela, že nevieš - ja som sa začala učiť maľovať a zistila som, že mi to celkom ide 🙂 začala som chodiť na thajský box a behávať (nerobím to všetko naraz, ale v živote mi tieto zmeny pomohli 🙂 ) no a možno, ak si finančne nezávislá, skúsiť nejaky svoj business. môj sen je určite kaviareň - a raz si ho splním 🙂

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maranta_leuconeura
17. jún 2022

Pomohlo mi obmedzit kontakt s toxickymi ludmi a nepozerat sa na to, ak ta okolie odsudi. Kedze pre mna bol takym clovekom aj rodic a to spolocnost netoleruje, ked na pribuznych hovoris nieco zle alebo sa od nich odstrihnes, lebo zvonku sa im vas vztah nemusi tak javit.
Tiez mi pomohlo venovat sa sebe lebo chcem byt fyzicky aj psychicky zdravsia-takze nie preto, ze to robia ini alebo ze to ini od teba ocakavaju-ta motivacia musi vychadzat zvnutra.

lucky_girl
8. apr 2023

"muža s občasným dažďom" ??? To je aký muž? Tomuto vôbec nerozumiem