Zmena správania môjho partnera

andrea140219
7. sep 2021

Ahojte žienky,
V prvom rade chcem poďakovať každej jednej, ktorá si to prečíta až do konca a napíše mi svoj názor.

Mam priateľa, sme spolu 7rokov a mame zdravé vytúžené dievčatko (2r) ktoré nám robí nesmiernu radosť..Ja mam 31r, priateľ 47r. Napriek veľkému vekovému rozdielu a nátlaku neprajnych ľudí sme mali 6rokov krásny, romantický a veľmi pokojný vzťah plný pochopenia a úcty.. Posledný rok však vidím na priateľovi veľmi veľké zmeny správania- prestal športovať,chodiť s kamarátmi na pivo, starať sa o seba, stratil chuť na milovanie (za rok sme sa milovali 3krat).
Jediné čo mu spôsobuje radosť je naša dcéra s ktorou sa vždy ukážkovo hra, číta jej knižky, veľa sa snou rozpráva,no nikdy nenavrhne že by ju okupal, alebo že sa pôjde snami prejsť do prírody, dokonca aj na dovolenke sme boli samé (na Slovensku). Nehovorím o tom, že kedysi sme sa obidvaja aktívne venovali behu, turistike a korčuľovaniu,teraz chodím sama, alebo s malou. (už sme také Parťačky že sme si zvykli aj bez neho)
Pracovne nieje vyťažený a určite ma nepodvadza.
Lásku si prejavujeme denno - denne objatím, pohladenim, úsmevom a pusou.
Keď sa rozprávame na túto tému je si vedomí svojich chýb a sľubuje, že sa zmení.. Do dnes sa nič nezmenilo a na otázku čo sa to deje mi odpovedá, že nevie sám.

Myslíte si, že chytá "krízu stredného veku", alebo to môže byť nejaký zdravotný problém?
Veľmi ho ľúbim a rada by som mu pomohla
.

monkasponka
7. sep 2021

@andrea140219 Tažko povedať, buď ma už ,,svoj vek,, alebo zmenil priority.Nemyslim teba, ale asi mu ten aktivny zivot nedava toľko radosti.Alebo niečo ine... čo, to vie len on.

janinah
7. sep 2021

Chlap nikdy nenavrhne,že pôjde dieťa okúpať,navrhni to ty...čo robí on,ak ty ideš s malou niekam na výlet? je to divné,v takom veku by mal byť ešte oveľa viac vitálny a aj ten občasný sex mi príde ako zdrav. problém...má dôvod na vyhorievanie? skús objednať dáky pobyt,bude v inom prostredí a bude musieť sa vám venovať a ísť s vami na bazen,do lesa...

h2
7. sep 2021

Hm, neviem, podľa mňa ešte nemá vek na to,aby sa takto veľmi zmenil. Ja mám 46, môj muž 53 a povedala by som, že viac-menej žijeme rovnako, ako predtým. Možno lepšie.

ailiba
7. sep 2021

@andrea140219 moj muž je o niečo mladší, ale ani raz mi nenavrhol, že malého okupe, nakrmi, alebo niečo iné, iba keď mu vyslovenie poviem... Max. Ho zoberie von, aj to v poslednej dobe, keď nie je v práci, tak sedí doma a s malým idem sama. Občas sa s ním pohra. Každý človek je nejako aktívny, aj ma rôzne etapy v živote, možno ma toho viac v práci, alebo už proste toľko nestíha... Vekom je väčšinou človek usadlejsi... Ale nie je to tak vždy, niekto je aj vo vysokom veku veľmi aktívny. Neuraz sa, ale podla mňa tu zohráva časť problému aj ten vekový rozdiel, príp. Netrápi ho niečo? Nie je chorý? Možno je vyčerpaný z dcérky, malé dieťa dosť vyčerpáva. Možno, keď bude trosku staršia, tak to bude lepšie. Chápem, že sa chce kvôli tvam zmeniť, určite vás obe veľmi ľúbi... Ale niektoré veci je ťažké zmeniť, keď to tak človek necíti.

karhu
7. sep 2021

podla mna je ho dobehol vek, ked mal 40 a ty 24 bolo to cele vasnive, zive, aktivne, teraz ma zenu, dieta, pomaly sa blizi 50siatka...chce pohodicku, spomalit, svoj klud
2r dieta je zive az az aj pre mladeho chlapa a zdrava tridsiatnicka je tiez narocna😉

oliolijanka
7. sep 2021

@andrea140219 Z akeho dovodu si on pred siedmymi rokmi nasiel taku mladu partnerku(teba)?
Kvoli tomu, ze chcel mat deti a jeho rovesnicky uz boli relativne stare, teda chcel sa usadit, alebo kvoli tomu, ze to bol playboy a potreboval vzruso s dvadsiatkou?
(Nerypem, naozaj sa pytam.)

andrea140219
autor
7. sep 2021

@karhu
@ailiba
@h2
@janinah
@monkasponka
Ďakujem Vám ❤️
Veľa ľudí Nám hovorilo, že pocítime časom ten rozdiel aj keď sa veľmi ľúbime.
Vedeli sme aj to, že raz to naozaj príde, no nemyslela som si, že tak skoro..

h2
7. sep 2021

@andrea140219 Tak raz sa taký veľký rozdiel musí prejaviť. Moji rodičia mali medzi sebou 12 ročný rozdiel, aj sa to prejavilo, keď otec už dosť zostarol a mama ešte bola aktívna. Ale u vás je to fakt strašne skoro. ☹️

dominikak4
7. sep 2021

@andrea140219 Ahoj, napíšem Ti len svoj názor, komentáre sa mi nechce čítať. Ja si myslím, že je tam v pozadí zdravotný problém, vtedy sa človek stiahne do úzadia, nechodí medzi ľudí, je utiahnutý, nemá záujem o sex, proste je iný. Nemusí si to zatiaľ ani sám uvedomovať len sa proste necíti dobre a podľa toho sa správa. Ja mám 31 a v minulosti som mala obdobie kedy som mala výrazné zdravotné ťažkosti, cítila som sa veľmi zle, ale moc som o tom nechcela hovoriť a to ani s manželom a správala som sa podobne, t.j. nikam som nechodila, o nič som nemala výrazný záujem, chcela som byť len s manželom - v jeho blízkosti, chcela som, aby ma objal atď., ale samotný sex som prirodzene nevyhľadávala, keďže som mala bolesti a iné problémy a z fyzickej nepohody prišla psychická, bola som smutná, ľútostivá. Bez zdravia je všetko ničím a 47 rokov nie je zrovna málo, v pozadí môže byť u chlapa všeličo od žalúdka po prostatu.

minutka
7. sep 2021

47 je velmi skoro. Mam kamosku 35 r, manzel 50r a teda aktivny je stale ako mladenec. Moj tato ma 55 a detto. Cize rozdiel ste mali pocitit o 20 r. Teraz bude iny problem si myslim

kitycat
7. sep 2021

Ja mysliim, ze ho skratka dobehol jeho vek.. A vas vekovy rozdiel

andrea140219
autor
7. sep 2021

@oliolijanka
Bol šťastne ženatý, no jeho žena nechcela deti,tak sa rozviedli a 3 roky po rozvode sme sa zoznámili..od začiatku som vedela, že chce dieťa,no počkali sme 4roky aby sme zistili,či si rozumieme.. Rozumeli sme si vo všetkom, takže ťažko povedať či mu išlo len o dieťa.

lintu
7. sep 2021

Nedávno tu bola podobná diskusia, kedy chlap prišiel do určitého veku a proste "vypol". Prestal ho zaujímať okolitý svet, koníčky.... Vraj možno depresia. Ten tvoj má na tieto veci ale ešte čas. Jedine že by mal obavy celkovo aj zo súčasného diania. Malá je oproti tomu predsa len takým svetlom na konci tunela. Veselé, bezstarostné, hravé dieťa.... technicky jediný dôvod, prečo ešte žiť.

jana_eyre_2
7. sep 2021

@lintu depresia prepukne v ktoromkoľvek veku..

sono2
7. sep 2021

@janinah prosím ťa, prečo by muž nenavrhol kúpanie detí.
Môj muž teda robí dvanástky denne a kúpe deti úplne normálne bez toho aby som mu to musela povedať. Takže neni to úplne tak.
Možno autorky a tvoj nepovie že ide kúpať

janinah
7. sep 2021

@sono2 presne takú odpoved som čakala...robota sa nenavrhuje,robota doma sa bud urobí alebo nie...môj muž to nenavrhuje,on to rovno urobil bez rečí,ak ťa to zaujíma...treba čítať s porozumením,autorkin muž to nenavrhne,ani mu to nenapadne,lebo to robí autorka vždy a on to berie ako samozrejmosť,takže nech mu to navrhne ona a vybavené

lintu
7. sep 2021

@jana_eyre_2 to mi je jasné, len nie u každého je to kvôli veku

oliolijanka
7. sep 2021

Nechcem zacinat debaty o covide, ale myslim, ze ho mohla zneistit aj sucasna situacia.
Urcite co to pribral pocas "lockdownu", zlenivel (Tak ako mnohi ini. To nikoho neurazam.), clovek nemoze planovat, nemoze sa tesit na buducnost. Mozno ma strach, vnutornu nepohodu, problemy v praci a to taky muz vela nenasexuje.
Podla mna tato situacia ovplyvnila mnoho vztahov. Mozno ste jeden z nich.

madeline1
7. sep 2021

@oliolijanka myslim si, ze sa zamiloval do krasnej, mladej, milej, sikovnej zeny.

basska_b
7. sep 2021

@andrea140219 My máme tiež taký vekový rozdiel, dokonca väčší a môjho muža trošku "pokazili" dve veci, korona a povinnosti okolo deti... šport, výlety, moc sa to nestíha... ísť si sadnúť niekam, to sa ani nedá poriadne... inak nestíha sa ani sex, lebo odpadneme do postele mŕtvi obidvaja 😁 ale chuť je... komunikujeme spolu ohľadom toho a v podstate sa tešíme, keď budú deti väčšie alebo keď ich niekto postráži a bude sa dať najmä spolu ísť. Ja ho aj posielam ísť si zaberať, zacvičiť, ale nejako odvykol. On nikdo nemal rád fitka, plavárne, kde sa musí platiť. A môže za to covid, ako píše mamička vyššie. Predtým chodil do prírody aspoň 1-2× týždenne, aj popri deťoch. Teraz väčšinou len zostane pri deťoch alebo čosi na dome robí. Zdravotný problém nemá žiadny. My sme covid aj prekonali, tak to sa velice šetril a stratil kondíciu.

oliolijanka
7. sep 2021

@madeline1 To by potom robili vsetci styridsiatnici, ale nerobia to. Su to skor vynimky.
Styridsat rocny muz, ktory trebars nechce deti, si krasnu, milu, sikovnu dvadsiatnicku vie vyhovorit.
Aj styridsat rocny muz, ktory chce deti, ale nechce zdielat zivotny styl dvadsiatnikov si dvadsiatnicku odpusti. Aj ked je mila a sikovna a krasna.
Velky vekovy rozdiel prinasa casto do vztahu problemy. Chcela som vediet, co motivovalo tohto muza ist do vztahu s tak mladou zenou. Väcsinou je to tuzba po dietati, alebo tuzba po krase, alebo jednoducho neatraktivnost muza, takze zoberie, co pride pod ruku.
Tu to bola tuzba po dietati. Dieta ma, tak je spokojny.
Ak by tuzil po krase dvadsiatnicky, tak by sa po rokoch zacal obzerat po mladsej. Co nie je tento pripad.

miadi
7. sep 2021

Nemyslim si ze je to vekom. Mm mà tiez tolko rokov je odomna len o 9r starsi ale sex by chcel kazdy den. 3x za rok sa milovat to je velmi cudne. Mozno mà nejaky problem s erekciou? Mozno mà depresiu. Alebo iny zdravotny problem. My mame dve male deti a hoci maka vela ked mà niekedy volno tak Ideme na vylety Ideme k jazeru teraz sme zobrali deti na vylet do toronta do zoo o par rokov chcem ist zas do disney landu ., pred 3r sme pobehali 3zabavne parky za jeden den. Jedine co ide spolu s vekom unho je ze je ufrflanejsi a zo vsetkeho robi big deal. Ty ked si k nemu vecer lahnes pritulis sa .. on nic ? Samozrejne Moj by rad lehnil a relaxoval doma ale mà smolu Ja ho nenecham sme rodina deti potrebuju zazitky. Mne ten tvoj opis k 47r nesedi. A kriza stredneho veku sa prejavuje inak. Chova sa ako 70r .

liljana
8. sep 2021

V 47r. sa uz prejavi menej testosteronu, pochopitelna unava. To uz potom zalezi od konkretneho cloveka, ze sa dokope k fyzickej aktivite a udrziava sa, alebo sa stane z neho domased. Musi sa naladit sam,... Plus by mal absolvovat nejaky screening u dr., uz pri obycajnom nedostatku hormonov stitnej zlazy su ludia vecne unaveni. Staci nastavit vhodne lieky, vitaminy a clovek je zase v pohode. Muz moze byt v pohode vitalny, vyzerat mladsie na svoj vek do 60-65, ak sportuje a stara sa o seba, Ale zase tam nastane rovnaky problem, ty 45 a on uz proste dedusko.

luccija
8. sep 2021

@andrea140219 nešla by som na dovolenku sama veď ste rodina.Zlenivel možno koronou ..vidím to aj na nás vždy niekde na plavárni, v kine, bowling...medzi ľuďmi za ten čas čo sme boli väčšinou len doma a v prírode sme prestali robiť veľa aktivít a nevrátili sa k tomu.Ved sa spýtaj prečo prestal športovať chodiť za kamošmi?
Možno je len unavený z práce.Tak ho vytiahni na ten šport máte celý víkend na to.Ale chlapom klesá testosterón, začínajú plesaviet, únava plus máte malé dieťa....a bude ten vekovy rozdiel u Vás určite cítiť.Tahaj ho dopredu...má malé dieťa môžete mal veľa aktivít.

sono2
8. sep 2021

@janinah veď ok. Len ty si napísala, že žiadny muž. Na to som reagovala

cukroska
8. sep 2021

@andrea140219 jednoducho starne... Cíti vo vzťahu istotu, opúšťta sa. Podľa toho čo píšete skôr možno andropauza (mužský prechod). Určite nie kríza stredného veku. To by už mal skôr opačné príznaky 😁 Dajme mu čas, netlačte na neho. Zbytočne dosiahnete pravý opak. Podľa toho ako to máte, je to ešte stále pekné a keď to zoberiete z nadhľadu (ešte ideálne).
A ohľadom sexu tiež to chce trpezlivosť.

cukroska
8. sep 2021

@andrea140219 Niekedy musíme aj my pochopiť mužov. Sme s mojím mužom skôr bližšie k jeho veku, takže v podstate aj chápem.
Veľkú úlohu v tom podľa mňa zohráva vek, práca, každodenné povinnosti, malé dieťa, aktívna mladá manželka. Jednoducho v každom jednom manželstve, či vzťahu príde raz zlom keď jeden nebude stíhať za druhým. Cíti istotu a preto už menšia snaha. Treba mu niekedy dopriať aj čas pre seba a urobiť si program aj sami. Podľa mňa je to úplne v poriadku. Držím palce.

rozovykon
8. sep 2021

@andrea140219 nejaká skorá andropauza ?

danalop
8. sep 2021

Ono je ťažko povedať, čo sa deje, no podľa mňa má každý človek také to tiché obdobie, kedy je tak povediac taký nijaký, rád sám so sebou a nemá nejak o nič extrémny záujem. Ešte by som preto počkala, či sa niečo nezmení

danulicek
8. sep 2021

neviem to posúdiť z pohľadu partnerky, ale mám rodičov, ktorí majú 53 a 54 rokov. celý život boli veľmi aktívni, chodili na turistiku pomaly každý víkend, stále niekam. okolo 45 roku proste prestali. nechce sa im a koľkokrát radšej ostanú doma. mamina sama hovorí, že cíti, že je unavená z práce a chce mať pokoj.

sama píšeš, že sa o dcérku zaujíma, venuje sa jej. ja by som to "nenavrhnutie" kúpania nevnímala tragicky. je veľa mužov, aj mladších, ktorí prídu domov z práce, ľahnú si a "nezájem".