Ahojte baby,niesom tu nova ale zalozila som si novy nick pretoze nechcem aby to niekto vedel.Odkedy som otehotnela priatel sa velmi zmenil necakala som to ani on...mala ma uz 7 mesiacov jeho spravanie je stale rivnake akoze pomaha len uz necitim tu lasku citim skor prazdnotu....spoznala sim jedneho muza ktory mi je velmi sympaticky je asi rozumovo tam kde ja a proste mi vyhovuje....ma ale priatelku....ja neviem ci sa rata za neveru to ked sa somnou trosku hral neslo priamo o sex(asi viete ci)....co mam robit baby ja uz fakt neviem som s toho zufala
@sama22 myslím si,že najprv si musíš začať vážiť samu seba-tehotenstvo nie s manželom ale s priateľom?,a ten muž vážne rozumovo tam kde ty/ked má priateľku/ a s tebou čo riešiiíí,?,myslím ,že tvoj priateľ a ten muž sú na rovnakej frekvencii ako ty,nič iné si do života ani nepritiahneš pokiaľ si nebudeš vážiť samu seba....máš len to čo si dovolila...vlastne čo si čakala....tak to chodí keď si každý robí čo si zmyslí len si nikdy nedá otázku,keby to bolo robené mne?bolo by to fajn?.....
ale veď nebuď zúfalá, no
máš dve možnosti:
1. rozíď sa s priateľom a buď s tým "jedným mužom" (len či ťa NAOZAJ chce)
2. zostaň s priateľom a s tým druhým sa hrajkajte bokom 😝 ale najprv si vypýtaj povolenie od jeho frajerky 😅
veď čo sa zaťažuješ malichernosťami
v dnešnej dobe je toto normálne, dokonca teraz moderné
tak si užívaj...veď si IN 😖
akože máš 7 mes.dieťa a ty sa laškuješ z druhým,mám pocit,že si asi moc znudená...čo tak zobrať motyku a ísť pokopať nejaké pole a uložiť si priority a potom riešiť veci,lebo vzťah nieje o tom ,že sa len niekto zmenil,lebo určite si sa zmenila aj ty,ale vzťah je o komunikácii a tolerancii,ale aj o tom ,že pri prvom škrípaní neutekám do druhej náruče a čo budeš robiť ak sa ti zunuje aj priateľ na maznanie,veď čo bude ďalší....len pozor na pohl.choroby...a mysli akým vzorom budeš svojej dcére a ako by sa ti ľúbilo mať zakaždým iného otecka lebo maminke sa terajší zunoval...moja ,keď už je diťa trebalo by aj dospieť...
@sama22, je to zvlastne kolko toho stihas pri malom babatku, ozaj je kazde dieta ine a asi inak narocne. Ja som do 2 rokov dcerky ledva prezivala, co tak zle spavala a od dvoch rokov som zas bola psychicky znicena zo vzdoru, a nadalej nevyspata. Po rozume mi nebehal ani vlastny muz, nieto este cudzi. Nemala som cas ozaj na nic, ine ako tuzba po posteli a spanku som nepoznala. Ale jedna vec sa zmenila, ked sa mi narodila dcerka, mala som oci len pre nu, a dlho dlho dlho som bola mimo z toho splneneho sna, bola a je pre mna vsetkym. My sme mali ine starosti s manzelom okolo dcerky, padali sme na hubu od unavy, stali sme sa rodicmi, vsetko ostatne islo na dlhy cas bokom a ani vo sne by nam nenapadlo riesit nieco bokom, lebo sme boli tak vystaveni, ze keby nam aj neviem kto robil navrhy, tak to s nami nepohne. A myslim ze je to tak stale. Som ozaj stastna, ze si doverujeme. Na nieco je ozaj dobre, ked je clovek ako zombik, vtedy na bokovky ozaj nepomysli. A ani nebol cas sa stretavat s niekym inym ako s mamickami a detmi aj to sa nedalo vzdy stihat 🙂 Nesudim ta, je to len a len tvoja vec, vasa vec, urob tak, aby si to nemusela lutovat. Nevravim, ze narazam na neveru, u nas nebol cas ani na take rozhovory.
@katka1981 katka dakujem ti za tvoj nazor,vies ono je to aj o niecom inom moj vztah z priatelim nie len to co som tu na rychlo napisala ja som v podstste stale sama s malou mne je smutno nemam sa ani s kym rozpravat som tu nova v meste a nikoho nepoznam len jeho(toho druheho muza)neplanovala som podviest mojho priatela proste sa to zomlelo vsetko velmi rychlo mrzi ma to a som s toho smutna zle sa mi pozera aj na seba ked viem m co sastalo
@sama22 píšeš, že priateľ sa správa rovnako, dokonca pomáha, len necítiš lásku - skôr prázdnotu...
1) neviem, ako dlho ste spolu, možno "len " vyprchali hormóny najväčšej fázy zamilovanosti
2) stali ste sa rodičmi, pribudli vám obom nové povinnosti, zodpovednosť (aspoň teda mali by pribudnúť)
3) si si istá, že sa zmenil "on" alebo "iba on" ?
4) čo robíš preto, aby si lásku od priateľa cítila? ak je to laškovanie s cudzím chlapom, tak potom sorry, rady sa nedočkáš....
čo tak namiesto stretka s novým priateľom, dať si "rande" s vlastným chlapom? 😉
@katka1981 presne mi pises z duse..ked sa mala narodila reflux a kojenie a ine veci- no mne to dalo zabrat.....absolutne si neviem predstavit riesit taketo veci....ja som bola rada ked som stihla navarit,odsat,upratat,dat prat a pod....ked som sadla za net ci kukla tv to bol uspech a ne to riesit dakeho ineho chlapa.manzel ten pomahal ako vedel....asi nie som taka multifunkcna
Asi som zabudla napisat ze pomaha len tym ze kupi malej mlieko a plienky to je jeho cela pomoc
@sama22 ,ale to je život,rodičovstvo a to ,že nikoho nepoznáš v meste,zober kočík a šup sa poprechádzať a pozri sa okolo seba, koľko mamičiek kočáruje ,ale pozeraj po mamičkách,tam nájdeš radu a kamarátky,čo ťa pochopia a rozprávaj sa z partnerom,nie hádaj ,po narodení dieťaťa pomaly každý pár má krízu ,je to niečo nové ,aj pre tvojho partnera,lebo on už u teba nie je na prvom mieste,je to síce mužská ješitnosť,ale treba dať tomu čas...a nie hneď utekať...ešte tých problémov bude ,aj z drobcom ,nie vždy to bude zlaté dieťa a čo ho vymeníš...tak sa veci neriešia...a uvedom si kamaráti sú vec pominuteľná...preto treba bojovať za svoju rodinu,tá vždy bude stáť pri tebe...
@sama22, vies, ale nech sa na to pozriem ako kolvek, keby bol aspon slobodny. Jeden detail, ze ty mas s priatelom dieta, co je podla mna velmi vazna vec, lebo uz nerozmyslas len za seba ale aj za dieta. Neviem ci spolu zijete, alebo kazdy ma svoju domacnost, necitala som tvoje prispevky, ale jedno ti mozem poradit, pokial nemas dorieseny jeden vztah, nepustaj sa do druheho. Tu sa ublizuje naraz viacerym ludom, ako sa asi bude citit to dievca, ked to zisti? A co vlastne zisti? Je nieco medzi vami, ci len sympatie, zalubenost, poblaznenost, sex..... neviem, vies to len ty. Ale tiez ak by sa to prevalilo, aby to raz tvojej dcere nevyhodil jej otec do oci, ze no vies, bola si este babatko, ale maminka si nasla milenca, preto nie sme spolu a dieta sa ti moze obratit chrbtom, stava sa to zial. Nevravim, ze je to tak u vas, alebo ze bude. Tvoj priatel je otcom tvojho dietata, uz nikdy to nebude inak, preto by ste mali vas vztah riesit, minimalne kvoli dcerke, lebo on bude jej otcom stale. Nevravim, aby ste spolu ostali nasilu a hadali sa, to nikomu neprospeje, ale dohodnut sa na pravidlach, ajkeby ste sa rozisli a kazdy si najde noveho partnera, aby tym dieta netrpelo a nepocuvalo vase hadky.
@haslerka27, reflux...... v najhorsom obdobi spavala 30 minut za 24 hodin, ani nechapem ako sme to prezili, ked to bolo trosku lepsie a vecer zaspala, ja som si odsavala mlieko, ked som musela prestat kojit, kazdy den muz sterilizoval 10 flias, v noci malej zarabal kazde 2,5 hodiny mlieko, ja som ju tisila, lebo plakala jak keby ju z koze drali od hladu a plakat nesmela lebo stale grckala a mala kyselinu, nikdy by som neverila, ze sa da prezit, ked clovek tolko nespi.... a dalej ani pisat nemusim. Tie dni sa vliekli nekonecne, a teraz mam zas pocit ako to ubehlo a clovek sa ani nenazda a pojde so skoly...
@katka1981 presne aj moja ide uz do skolky.cas bezi😉na detoch to vidiet najlepsie
Samozrejme ze je to nevera. Keby to robil muz v obratenom garde - bol z akehokolvek dovodu doma nespokojny so svojou zenou a tak sa chodil "hrat" s inou - tak co by to bolo - nevinne? Ci uz ho jej tam bude zasuvat alebo sa budu len obchytkavat a rozne stimulovat je v podstate to iste, intimne zblizenie.
Nemusim snad hovorit ze toto sa vo vztahu nerobi, nech uz je dovod akykolvek, ak chceme byt ferovi, treba najprv ukoncit predosly vztah a az potom si zacat novy, inak je to podvod.
Obdobie tehotenstva a ranneho veku dietata je zatazkavacou skuskou pre kazdy vztah, obvykle sa ludia menia, obaja! - len na sebe to kazdy tazsie vidi ako na druhom, aj muz aj zena vstupia do novych roli v miere v akej dosial v zivote nikdy, je to zasadny zvrat a prebehne relativne rychlo.
Dokonca by som povedala ze zeny sa zmienia viac, nenadarmo sa hovori ze zene matke v hlave vyrastie o koliecko viac, bez urazky, je to biologicky podmienene. Cize muz uz nema pri sebe tu zenu co spoznal, ale inu. Tiez to musi ustat.
Niektori sa tomu prisposobia hladko, ale vacsina vztahov pociti krizy, (docasne) odsudzenie indentit, je to skratka tak. Aj ked rodicovstvo sa takto v priruckach nevykresluje, tak ked to nachyta vztah nepripraveny, moze to mat vazne nasledky. Hlavne ak nie su obaja zreli.
Zakladatelka pise ze neciti lasku, skor prazdnotu. Vycerpanie z novej role, stereotyp ktory nastupuje toto urobi vacsine zien. Okrem toho laska nie je o tom ze nas bude partner cely zivot chemicky nabudzovat, ako to byva v obdobi zamilovanosti a ako to citi teraz v tomto novom ulete, preto jej je to blizke. Sama nemusi prstom pohnut a chemia zaciatku urobi ono blaho. Ale to nie je laska. Laska je praca kde aj my musime kazdodenne prispievat. Davat si energiu navzajom.
Ked citime nanaplnenost, a sme zreli, neskoncime v naruci ineho muza ale skor si najprv budeme hladat vyzitie inde, ine mamicky, materske centra, najist si hobby a venovat sa mu. Najist si novu stabilitu v zivote, pomaly si najist aj s partnerom cinnosti kde mozme byt spolu, napriek tomu ze sme rodicia a potom aj ako rodina, mnohe sa tak da zachranit, za pokus to stoji. Je to pomala cesta, nejde to vzdy samo je to praca na sebe, na vztahu...
@sama22 Miesto toho aby si sa rozhodla usmerniť toho koňa čo máš doma a máš s ním dieťa, rozhodla si sa presedlať na iného dokonca aj čiastočne osedlaného.
Ak by toto písal muž, už by sa tu kameňoval, že si nevie udržať vtáka, ale v tvojom prípade, keďže si citovo zanedbávaná by sme sa zrejme mali prikloniť k ľutovaniu.
Tu sa chceš dozvedieť odpoveď prečo sa tvoj priateľ zmenil a ešte aj očakávaš hádam požehnanie do nového vzťahu.
Keď s tým pánom, s ktorým vieš plodiť deti a nemáš problem sexovať, tak sa s ním skús aj porozprávať a spýtaj sa jeho, čo sa deje, kde sa podela vaša láska, z ktorej máte dieťa, predpokladám ďalšie, ktoré ani nebudete tušiť čo je rodina a stabilita.
suhlasim s nazorom @katka1981 naozaj nechapem ako mozu niektore zeny pri malych detoch vobec pomysliet na ineho chlapa , moja mala ma uz skoro 2 roky a este som na ziadneho chlapa ani nepomyslela , nielen ze ma mala zamestnava 24 hodin denne ale este k tomu mam len oci pre nu . Je uzastna ,viem ze sa to neda porovnat s laskou ku chlapovi , to je cosi ine , ale ja momentalne davam prednost laske ku mojmu najdokonalejsiemu dievcatku. Takze fakt obdiv ako niektore zvladate 🙂
@katka1981 Čo znamena zadaní? Predstav si dvoch ludi, ktori spolu chodia. Ja si myslim, ze je uplne normalne a legitimne si pocas toho chodenia rozmysliet, ci vztah ma zmysel a ci chcem s tym clovekom pokracovat dalej do zivota....a fakt mozno spoznam niekoho, kto je ten pravy do manzelstva na cely zivot. Oni navyse chodenia aj byvaju spolocne... Su zadani, ale je legitimne vztah ukoncit, ked nefunguje. A je dobre, ze su este vo faze "ze nie su manzelia", a preto je to absolutne v poriadku.
To ze sa do takychto vztahov dnes bezne rodia deti... ☹ .. Bohuzial to je dosledkom vychovy, vzorcov spravania sa....tejto spolocnosti...
@mima4, ale ty si vobec nepochopila to co som jej pisala. Ja som jej pisala, ze je lepsie jeden vztah ukoncit a potom zacat druhy,. Rovnako neuznavam, ked frajer podvadza frajerku ako ked manzel podvadza manzelku. Moj vztah papier nezmenil. A navyse slobodna som sa citila aj v manzelstve, az ked sa mi narodilo dieta, skoncila mi sloboda, ja to vnimam tak. Pretoze prioritne myslim na potreby dietata. Cize z mojho pohladu je jedno, ci si hovoria priatel, priatelka, frajer, milenec, druh, druzka, manzel, manzelka, ked sme spolu vo vztahu, tak mame vztah a sme si otvoreni a neklameme si. Je mi jedno ci sme manzelia alebo nie, ja som bola vychovana tak a tak to citim. A navyse ich spaja dieta a to je z mojho pohladu vacsi zavazok akoby som mala sobasny list a este nemala dieta. Vtedy by som sa asi vedela rozviest rychlejsie ako ked by som mala dieta. To iste rozchod, ked nemas dieta, preboli, nejak to prejde, ale dieta ostava, to je uz o inom. Ale kazdy rozmyslame inak. Ja bigamiu neuznavam. Neodsudzujem nikoho zato, je to kazdeho osobna vec. Pokial sa to osobne netyka mna a mojej rodiny. A ja nie som z pravneho okienka, snazila som sa jej poradit cisto po ludskej stranke 🙂
@katka1981 ale ja s tebu suhlasim, ze je lepsie ukoncit jeden vztah a zacat iny...
ale urcite nemozes porovnavat manzela a frajera. Frajer moze byt manzel ale aj nemusi, takze kazda sa moze slobodne odhodlat odist z takeho vztahu aj pre banalitu.
Manzelstvo je zas o uplne niecom inom, je to rozhodnutie, papierom to nazyvaju len ludia, ktori maju vnutorne zranenia, ci z povodnej rodiny, ci z predchadzajucich vztahov.
@mima4, ano, ale je rozdiel frajer a je rozdiel frajer - otec mojho dietata, to je cela pointa. A aj som pisala, ze jej nevravim, ze s nim ma ostat za kazdu cenu a hadat sa, ale aby urobila tak, aby to nelutovala, ja som jej nikde nepisala konkretne riesenie. Tu by som ani nehovorila o frajerovi ale prioritne o otcovi dietata a myslim si, ze otec je rovnako, ci su manzelia alebo nie.
@blueberry21, presne, ale pockaj casom mozno zacnes pomyslat na ineho chlapa (braceka pre malu 😀 ) laska k dietatu je ina, myslim ze silnejsia, tam su ine hormony, aspon v tych chvilach, ked ozaj sa musis nonstop venovat dietatu a ten partnersky vztah ide na cas bokom, vtedy zijes len pre to dieta, ale normalny chlap to pochopi, ked zacne dieta lepsie spavat, zacne byt samostatnejsie vrati sa aj ten partnersky vztah do povodnych kolaji a uz je dobre, takze nie je dovod riesit bokovku, ale tak bavime sa o fungujucom vztahu, tak to je ine.
@sama22 ja si skôr myslím,že problém nie je u tvojho partnera ale u teba.....ty sa len snažím "ospravedlniť" to, že si si začala s druhým, a tým pádom hladáš na tvojom súčastnom partnerovi aj tie zanedbatelné chyby,resp. ich berieš za niečo neodpustitelné....a áno, podla mňa aj to tvoje "hranie sa" je už určitý spôsob nevery.....a čo sa týka toho tvojho nového objavu,on je detto rovnako bezcharakterný ako ty / kedže má priatelku a nedokáže sa ovládať / 🙄
tem s nazvom ako dalej je tu uz privela....no priatel ma toho mozno aj vela....dieta to su povinnosti a rodinu to nielen spoji ale vznika tym aj vacsia povinnost a zodpovednost ci uz z tvojej strany ci zo strany tvojho priatela...tiez si hned nemusela zahnut,zahladiet sa..ako sama pises,nevies co je v tom,ci je to docasne ci ako a uz mas novy objav...podla mna a pre mna urychlene,nepremyslene,lahkovazne....tvojmu dietatu ako vysvetlis pripadny rozchod,ze jeho ocko s vami nezije...tym,ze ti nevenoval pozornost a lasku ako predtym a preto si si nasla noveho...asi som staromodna....je to len mo j nazor,ale je to take nezrele riesenie