Zmena myslenia

3. aug 2020

Co by ste si mysleli o cloveku, ktory bol dost zle negativne naladeny, smutny, podrazdeny a zmenil sa o 180°? Pretoze mne sa to stalo, traumu, ktoru som mala v sebe sa mi podarilo spracovat, sice to trvalo vela rokov.. a teraz sa normalne hanbim za seba aka som bola. Mam chut vsetko dobehnut, byt pozitivna, usmievat sa (co predtym neexistovalo), zit svoj zivot, byt konecne sama sebou. Predtym bola moja osobnost potlacena, mam za sebou zle detstvo, nechcem uz o tom hovorit a vzbudzovat lutost, len ja teraz neviem, ze ako to zoberu ludia co ma poznali predtym? Je mi to take zvlastne voci nim, ze predtym som bola uzavreta pred vsetkym a kazdym a teraz zacnem vyhladavat zabavu a zit? Ako by ste to brali? 😀

autor
3. aug 2020

A tiez aj pracovat na sebe, to ma teraz velmi nakoplo, veci som mala ako sny, si naplnam.

sunny8
3. aug 2020

Takto som sa dostala z depresie 🙂 akoby som to písala ja 😁 a odpoveď na tvoju otázku čo by som si o takom človeku myslela - veľké *gratulujem* .. podľa mňa kto porazí svoje vlastné temnoty je najväčší hrdina 💜💜 prajem už len to dobré do života

luccija
3. aug 2020

Že si myslenie nezmenila, keď Ti stále záleží na názore druhých😊a bojíš sa robiť, čo chces.Preco potrebuješ odobrenie?

0silvia0
3. aug 2020

urcite si sa nezmenila zo dna na den, takze ked si na seba taka pysna a hrda, predpokladam, ze ostatni tvoju zmenu maju davno spracovanu...
Ako by som to brala ja? No ze si asi dozrela a nejako by som to neprezivala😬

andreatytler
4. aug 2020

Ludia co ta maju radi ti to budu priat - byt statna a zmenena- a budu sa tesit s tebou. Ti ktori ti zavidia, ta budu ohovarat a pochybovat ale ty si povies docerta s nimi 🙂

Vela stastia🍀

bibina32
4. aug 2020

Ako sa ti to podarilo spracovať?

makova333
4. aug 2020

... ze ak si naozaj spracovala co si mala ,nemala by si pocitovat vinu a ani riesit ako to zoberu ini (veď to je ich problem, nie tvoj)

renirv
4. aug 2020

Pokial je dobro okolo, clovek dokaze zmenit myslenie velmi rychlo a tak sa ako keby vratiti do zivota a tacne si ho potom aj tak povediac viacej uzivat. Da sa vsetko ak sa teda hlavne chce

janulka182
4. aug 2020

autorka a @sunny8 baby, prosim vas, napiste ako ste to dokazali 🙏

sunny8
4. aug 2020

@janulka182 napis mi ip večer ti napíšem detaily 🙂

autor
4. aug 2020

@makova333 ja sa teraz hanbim za to aka som bola, a to je ten problem 😀 Ale nastastie som vacsinu ludi v ohruhu zmenila, tak mozem zacat odznova. 🙂

makova333
4. aug 2020

ale preco sa hnabis? proste bola to ista tvoja zivotna etapa, kazdy mame nejaku, kazdy sme nieco prezili, nieco pokaslali, nieco spravili lepsie ako ini...Netreba zacinat odznovu, treba sa prijat taki aki sme, aj s minulostou. A toto ked sa stane, budes vediet, ze si pochopila a spracovala vsetky svoje traumy, problemy, "nedostatky" atd. Btw nik nie je idealny a kazdy by mal na sebe pracovat ak sa chce niekam osobnostne posuvat.

roja01
27. dec 2021

Navacsie zivotne vitazstvo je vitazstvo nad demonmi v svojej hlave.

aaliyah2
27. dec 2021

Tomu sa povie "Z temnoty do Svetla" 🙂 Je to úžasné, teším sa, že sa Ti niečo také podarilo, to je veľká vec! 🙂

roja01
28. dec 2021

Este by som chcela upozornit na fakt, ze ludia, ktori chcu zmenit svoj dusevny, psychicky stav k lepsiemu sa musia bezpodmienecne vyhybat vsetkym negativnym informaciam, spravam a negativnym slovam ( nepozerat TV, najma spravy, nesurfovat v mobile, neviest depresivne rozhovory a pod.). Naopak by mali zaradit do svojho vsedneho dna iba pozitivne citanie, piesne, rozhovory a zacat pouzivat len pozitivne slova. Posobi to divne, ale je dokazane, ze od doby spustenia TV vysielania sa rozmnozili fobie, strachy a uzkosti.

autor
28. dec 2021

@roja01 súhlasím. Ale horšie je, ak máte takto negatívnu osobu ako rodiča.

roja01
28. dec 2021

Horsie je ked s negativistou clovek byva v jednom byte.
Jedine mozne riesenie je upozornit blizkeho na nevhodne reci a obrnit sa (jednym uchom tam, druhym von) a nepripustat si.

nicicka
28. dec 2021

@roja01 ja s tým nesúhlasím. Potláčanie negatívneho do úzadia je ďalšie suflikovanie a potláčanie ho. V nevhodnej chvíli sa to opäť objaví a začne strašiť. Dnes človek zovsadial počúva iba o tom že má byť pozitívny. Čo je blud. Clovek dokáže byť šťastný len cca 30 minút keďže je to energeticky náročné. Zvyšok je neutrálny. A musí prežívať aj negatívne veci. Byť šťastný je iba chvíľková záležitosť. Byť pokojný, vyrovnany a zmierený s čímkoľvek, aj s negatívnym je to o čo by sa mal každý usilovať. Neide o to ignorovať negatívne ale vedieť ho prijať. Lebo negatívne tu bolo, je a aj vždy bude...

lubkavargova1
28. dec 2021

urcite potrebujes odbornu pomoc..jeden vykrik do tmy nahradil druhy....z extremu ides do extremu...nieco sa deje a blikali by mi kontrolky ako Las Vegas

nicicka
28. dec 2021

@lubkavargova1 inak presne toto aj mne udrelo do očí a chcela som napísať že za pol hodku bude autorke nafigu ... Ak je niekomu dobre, nemusí to dávať najavo celému svetu. Aj tak je to len chvíľková záležitosť ... Ale teda držím jej prsty. Nech jej to vydrží čo najdlhšie 💪

roja01
28. dec 2021

@nicicka ja mam na mysli extremne negativne informacie. Ked neboli media, najma TV, nepocuvali ludia take mnozstvo negativnych sprav. Davno sa vie, ze mocni tohto sveta ovladaju masy vyvolavanim strachu, zavisti a pod. Ja nemam na mysli neg.veci typu "toto ti nepristane, toto nerob a pod." A ver, ze pozitivne informacie sa menia na pozitivnu energiu, ktora ma vplyv na chovanie a pocity ludi.

autor
28. dec 2021

@lubkavargova1
@nicicka Ja to nevnímam ako extrém, samozrejme, ze teraz nie som od rána do noci šťastná a vyrehotana, žijem reálny život a mám ťažký život aj situáciu momentálne, ktorá nastala až potom čo som napísala toto. Ale čo som myslela týmto príspevkom, že už nie som taká uzatvorená a utiahnutá a vecné smutná a neberiem sa príliš vážne ako predtým.

jenny43
19. feb 2022

Si vitaz. Bodka. Dokazala si prekrocit svoj tien.tieto posledne prispevky od zien necitaj.smrdi mi to zavistou. A ja mam velmi dobru intuiciu. 😉