Zmena manželovho správania

6. aug 2022

Ahojte, s manželom sme spolu 9 rokov z toho 4 roky manželia bývame spolu s manželom a ročným synom. Ide o to že manžel zmenil voči mne správanie ... Nikdy nebol ten tip muža ktorý by mi nosil kvety a podobne len tak ... Prestal sa o mňa zaujímať ako o ženu, prestal ma obíjmať, pusu mi dá len keď ide do práce, večer si o pusu musím doslova poprosiť, slovo Milujem ťa a Ľúbim ťa som od neho nepočula ani nepamätám ... V posteli sa ku mne už ani nepritúli a sex máme tak 1 - 2x za mesiac a aj to za ním musím prísť ja ... O malého sa starám výlučne ja prebalovanie, kúpanie, kŕmenie proste všetko ... Manžel sa nechce vraj ja som na materskej ... S malým sa ale niekedy zahrá ... O celú domácnosť sa starám sama keď chcem s niečím pomôcť alebo s malým jeho odpoveď je citujem: Ja zastrešujem iné veci ... Manžel chodí do práce áno má v práci toho veľa + dorábame dom ale to mu predsa nemôže brániť v tom aby svojej manželke nevyznal predsa lásku. Či áno?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mathias232
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. aug 2022

@elizabet173 Ísť do práce zvažujem ísť už dlho ale nechcem synčeka odložiť takého malého do jaslí ... O dieťa sme sa snažili 3 roky ...

autor
6. aug 2022

@mathias232 Nerozumiem ako sa to môže stať ... Nerozumiem že sa tak zmenil ...

mathias232
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liv1
6. aug 2022

Najviac vraj podvadzaju muzi svoje zeny priblizne vo veku deti do 1 roka. V priemere. Je to vraj preto, lebo su si nimi isti, ze vzdy ked pridu domov tam budu, ze ich nemoze nikto ohrozit, zaroven sa zeny menej o seba staraju lebo su viac unavene, stava sa doma velky stereotyp, viac sa venuju detom atd atd. A moze sa dom lestit, navarene, popratane o dieta postarane, proste je to tak. Niektori si to proste tak nevazia, zacnu sa nudit ale teda pri takejto velkej zmene by som velmi uvazovala, ze ma inu.
A poradila by som ti nieco radikalne zmenit, aby si uvedomil, co doma ma

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liv1
6. aug 2022

@elizabet173 do bodky suhlasim s tvojim komentarom 20:35. By som to lepsie nenapisala

mandzula
6. aug 2022

Stala si sa pre neho inventarom domacnosti, ktory tam pre neho vzdy stoji nachystany. Skus obcas niekam vypadnut, hoci aj s dietatom. Cez rodicak ma muz casto po prichode z prace nenasiel doma, pobehala som s kamoskou a s detmi v kociku cely chotar, buchli sme po malom pivku, chodili na kavu. Prisla som domov vysmiata a on sa ma uz nevedel dockat.

katarinka89
6. aug 2022

To nie je ospravedlnenie. Niekde bude zadrhel - zadrhelka

autor
6. aug 2022

@mathias232 Má 33 rokov ... A ja 30

autor
6. aug 2022

@katarinka89 Nemyslím si ...

autor
6. aug 2022

@mandzula Tak to je super nápad ... Len bohužiaľ presťahovali sme sa do dediny kde nikoho nepoznám ... Ale kamarátky som uz skusala volat ale vzdy nam dotoho nieco prislo a nic z toho nebolo ...

mandzula
6. aug 2022

@autor ja som si kamosky v dedine nasla pocas kocikovania, cestou do obchodu, proste hocikde, kde som objavila druhy kocik a hned bol dovod na debatu. Takze sup rano do miestnej Jednoty a vecer mozno aj to pivo bude.🙂

autor
6. aug 2022

@elizabet173 Máte pravdu do bodky ... Viem že v prvom rade je potrebné začať od seba ale ... O dieťa sme sa snažili 3 roky a teraz keďho mám nedokážem ho nechať doma s niekým iným ... Od 18 som samostatná pracujúca a od muža som nebola nikdy závyslá ale je pravda že manželovo správanie sa zmenilo niekedy v období ako som otehotnela a trvá doteraz ... Ja to chcem zmeniť chcem aby to bolo ako predtým ... Ale nechcem aby na to doplatil moj syn ♥️

janickacrazy
6. aug 2022

Začni pomaly, napríklad choď navštíviť rodičov na týždeň -dva. Aby ťa muž proste nenašiel doma ako spotrebič. Potom choď behať na hodinu a malé mu nechaj, nech sa stará, je to aj jeho dieťa. A tak postupne pridavaj. Držím palce.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
siskaa211
11. aug 2022

Dá sa s manželom otvorene komunikovať? Rozprávala si sa s ním o tvojich pocitoch a o tom, že vnímaš zmenu v jeho správaní voči tebe? Aby ti vysvetlil svoj pohľad na vec. Nemusí byť problém hneď v tom, že ťa berie, ako samozrejmosť.... prácu by som momentálne neriešila, to vôbec nemusí pomôcť vyriešiť váš problém.

Skús zistiť, ako on vníma váš vzťah a celkovo, príchod dieťaťa do rodiny je tiež zásah do partnerského života.... každopádne, byť sama celý deň s dieťaťom v novom prostredí je psychicky náročné a úplne chápem, že túžiš po manželovej pozornosti. Možno o to citlivejšie vnímaš jeho správanie k tebe. Jemu sa môže zdať naopak všetko v poriadku....Taký chlap, si nedokáže predstaviť, čo je to byť ženou na materskej dovolenke, hlavne pokiaľ sa moc nezapaja do starostlivosti o dieťa...a už vôbec nie vcítiť sa do jej kože... preto prvú pomoc vidím jedine v otvorenej komunikácii.

janette2021
12. aug 2022

Ja si myslím že pre dieťa je veľmi dobre a zdravé aby s ním matka bola minimálne do 2 a pol roka. Nesúhlasím s tým supnúť ho do jasiel alebo opatrovateľke kvôli práci....
Radšej by som o tom komunikovala, aj slovami, aj skutkami... Nech sa aj on zamysli nad svojou zmenou a jej dôvodmi....ale aj skutkami treba dať najavo, že dosť, tento stav mi nevyhovuje a potrebujem niečo zmeniť, ak chceme nás vzťah zachrániť... Nebyť pre neho samozrejmosť, mať svoje koníčky, svoj čas bez neho aj bez dieťaťa, hľadať s ním spoločné témy na rozhovor nielen o dieťati a domácnosti....

andy156
12. aug 2022

Ja mám podobný problém. Tiež som doma už len upratovačka a žienka domáca. Sex máme v ramci normi aj keď nieje to čo volakedy. Malá bude mať v novembri 2 roky. Môj problém je vetší o to že keby som dala malú do súkromných jaslí napriek tomu že muž stým nesúhlasí tak by som si to musela financovať sama to mi už bolo povedané. A tým pádom by mi zostalo z výplaty len minimum. Čiže sa mi to neoplatí a takto ma drží v hrsti. A keďže muž zarába aj 5nasobne viac ako ja nemôžem si vyskakovať a jak sa povie držať krok. Máme všetko ale som väzňom v byte záľuby nemám žiadne ani raz za čas káva s kamoškou proste nič. Len deti dokola každý deň. Som zmierená stým že musím počkať ešte ten rok a nástupom do škôlky sa to časom zmení

janickacrazy
12. aug 2022

@andy156 nemusíš čakať, peniaze v manželstve sú spoločné, okrem toho ak dáš malú do jaslí, rodičák ti ostane, čiže máš výplatu plus rodičák, ktorým pokryješ jasle

autor
12. aug 2022

@siskaa211 Samozrejme že sme sa na tú temu bavili viackrát ... Ale vždy to skončí inak ... Väčšinou to berie ako výčitku a skonči to hádkou nakoľko všetko obráti proti mne niekedy si chybu prizná podľa toho aký má deň ... V sobotu sme sa na tu tému bavili znova a jeho odpoveď bolo že má veľa práce v práci a aj na dome tak som mu povedala že to všetko chápem ale že ak sa jeho postoj voči mne nezmení jednoducho naše manželstvo stroskotá bavili sme sa o tom dlho a zatiaľ prešiel týždeň troška trošilinka sa polepšil ale nič extra. V týždni som bola u rodičov a aj u známej. A plánujem viac chodiť mimo domu aby si nemyslel že sa budem točiť len okolo neho. Dobre mi to padlo nebyť len doma ... Dnes by som si sním chcela opäť pohovoriť ... Som zvedavá čo bude ...

terry658
12. aug 2022

My sme mali toto isté. Manžel dlho v práci, po práci rýchlo na stavbu. Ja som si dorabala školu pri dvoch malých deťoch. Vtedy som myslela, že sa rozvediem. Dnes som vďačná, že som vydržala. Náš vzťah je zas lepší.
Myslím, že cíti obrovský tlak v práci, stavba domu, ty a jediný útek je ignoracia. Teda aspoň tak mi to odprezentoval ten môj, keď sme sa po rokoch o tom rozprávali. Ak na neho budeš tlacit, tak sa rozvedie on. To čo Ti poradím je desivé, ale čím menej budeš tlačiť na pílu a viac sa starať o jeho skutočné potreby najmä relaxu, tým to bude lepšie. Držím prsty. Chápem, že sa cítiš skôr zranená a sklamanáa niekedy zúfalá. Teda aspoň tak som sa ja citila6v tomto období. Ale ak jeden z vás nebude prejavovať extra lásku v tomto hektickom čase tak to nedopadne dobre.

autor
13. aug 2022

@terry658 Problém je že ja mu lásku prejavujem veľa a stále ... Napríklad večer išiel spať ja som už bola v posteli a nič ani pusa tak som sa natiahla a pusu som mu dala ja ... Ráno som ho išla objať stál mi chrbtom a ako som ho išla objať chytil mi ruky že ho to štekli ... A už 2x dnes odišiel mimo domu a keď prišiel naspäť domov ani objatie a ani pusa ... ako keby som bola vzduch ... No obdivujem Vás že ste to vydržali ... Samozrejme ja sa sním hneď nechcem rozvádzať ale ani nechcem byť v takomto manželstve celý život.

veroniq85
13. aug 2022

A co znamena zmenil? predtym ta objimal, bozkaval... a hlavne takmer ziaden sex pri mladych ludoch? predtym ste mali ako? a najdivnejsia je hlaska ze dieta je tvoja starost a on zastresuje ine veci? o dieta sa mate starat v prvom rade spolocne. On nie je vec.

liv1
13. aug 2022

Neviem mam pocit ze ste si pohovorili az moc. Keby mne muz nieco vycita kazdy tyzden a vedie o tom dlhe debaty, tiez by ma to prestalo bavit a navyse by ma to uz vrcholne otravovalo. Skus nieco zmenit ty radikalne, ako som ti pisala. Ved uz si mu jasne dala najavo co chces a co nie.

siskaa211
13. aug 2022

Súhlasím plne s terry658. Zároveň chápem tvoje pocity a nešťastie. Poznám to z vlastnej skúsenosti. Napríklad môj manžel, sme spolu už 16 rokov, takže poznám jeho "módy" správania, ako svoje boty. On je presne taký istý prípad, že keď má toho veľa v práci alebo rieši v hlave nejaký problém, tak pri mne existuje ako duchom neprítomný. Je schopný celý deň stráviť na gauči s mobilom v ruke s minimom komunikácie.... Veľakrát som sa pre to trápila, aj teraz po rokoch to tiež nemám rada, ale viem, že to má prosto tak. Predtým som sa ho snažila nejako vyhecovať k aktivite, ale to som bola ešte viac zdeptana ako predtým...ani vyčítať nemalo zmysel, to chlapi neznášajú. Nechám ho tak, vo svojom svete. A keď už je ako môj spolubývajúci, tak mu len poviem bez výčitiek svoje pocity, on ma ubezpeči, že som mnou osobne to nemá nič spoločné a hotovo. nech to znie možno aj divne, je to tak. Potom ho to ale vždy prejde a ešte mi aj povie, čo riešil.

Nechcem ho obhajovať, ale možno aj ten tvoj takýto prípad.... predsa len, má prácu plus stavia dom.... skús neriešiť.... priprav mu doma príjemné zázemie, keď príde domov unavený. Nie ho zavalit s výčitkami.... čím viac budeš naňho tlačiť tým horšie...
Nešla by som v žiadnom prípade cestou, ignoruješ ty mňa, kašlem aj ja na teba...to je cesta k úplnému odcudzeniu....ale viac sociálnych kontaktov ti len prospeje. Vypadnúť z domu, pokecať s priateľmi.... Ale bacha, 33 ročný chlap, to je ešte polovičné decko....to musí dozrieť, aspoň do 37- ky....
Prajem veľa šťastia a nervov, snáď všetko dobre dopadne.

autor
13. aug 2022

@veroniq85 No proste zmenil svoje správanie ku mne nie je taký ako predtým ... Žiadne bozky, objatia, túlenie, hladkanie, sex minimálne ... Áno predtým bol iný objal ma pobozkal povedal mi že ma ľúbi 😢 kým som nebola tehu a počas tehu mal kopu rečí o tom ako bude malého kočíkovať a venovať sa mu že si ho vezme na hodku dve až si možem aj ja oddýchnuť 🤣 no ešte sa tak nestalo ... Ale zas ako vravím manžel chodí do práce + robí okolo domu ...