Ako sa u Vás zmenila "chuť" na sex po 40?
Ja som mala 40 v marci. Nikdy som nebola moc fanúšik sexu, a ani môj manžel. Za posledných 10 rokov (do mojej 40) sme spolu spali asi 20 krát, možno aj menej. A vyhovovalo nám to tak obom.
No ja mám zrazu neskutočnú chuť na sex. Milovala by som sa kľudne aj každý deň, dokonca aj v viac krát.
No môj muž je z toho na nervy. Vraj jemu to vyhovovalo tak ako to bolo pred tým. Čo teraz 🙂 prejde ma to? Ako ste to mali vy v tomto veku?
@ivkazba ja sa snažím nájsť kompromis, no on jednoducho nechce na nič pristúpiť.
No ženám po 40tke sa menia hormóny môže to byť tým, možno ťa to prejde časom a možno nie.
No ale partnerstvo je o kompromisoch predsa. Ak som vo vzťahu (a je jedno či krátko alebo dlhodobo) tak predsa nič nie len o mne alebo len o ňom. Ak partner nie je ochotný sa baviť o hľadaní kompromisu, je to z môjho pohľadu sebecké a vnímam to ako chýbajúci rešpekt a úctu voči tomu druhému.
@ivkazba áno ja viem, no on stále hovorí, že roky sme sa v tomto zhodli a jemu to max vyhovovalo, že som bola na tom rovnako. A je fakt, že aj mne to vtedy tak vyhovovalo. No teraz už nie. A on povedal, že to je môj problém. Na druhej strane, ak by bola situácia opačná, tiaž neviem ako by som sa k tomu postavila. Ako ja ho neodsudzujem ani nič podobné, skôr dúfam, že ma to prejde čím skôr.
Neprejde, si si zanedbala za tých 10 rokov, teraz potrebuješ dobehnúť 😀
Veď okej, že to v minulosti bolo inak. Proste hormóny ťa nateraz zmenili a teraz máš potreby iné. Argument že je to tvoj problém... wtf???? Napadlo ma... nie je vo vašom vzťahu niečo, čo on má rád ale ty nie a prispôsobila si sa? Či už v poslednej dobe alebo možno aj dávno. Možno prestať robiť niečo čo on má ozaj rád a keď to zaregistruje, tak mu povedať, že tebe sa nechce. Alebo potom poradňu, kde o tom budete hovoriť pred nezainteresovanou osobou, ktorá mu možno otvorí oči.
S prepáčením, ale ak je pravda, že za posledných 10 rokov ste mali sex 20x (ak dobre rátam, raz za polroka...), tak sa ti nečudujem, že by si je...la až by sa prášilo... Neviem si predstaviť mať vo veku 30-40 rokov sex 20x... To mávajú ľudia najskôr tak po 50-tke a po 30-ročnom manželstve....
Fuha.....no to bude problem....treba najst kompromis....sadnut si spolu a jedine dohoda...kupit pradielko a len tak nenutene ho zacni zvadzat.....najkrajsie roky zivota ste prespali ludia.......
@hivanik ale nám to tak vyhovovalo doteraz obom, takže sme to nepovažovali za "prespané" roky. Prádielko aj všeličo iné som skúsila, no s ním to ani nehne.
Tak mozno pomocky by boli riesenie. Sice nenahradia telo, ale uspokoja daleko lepsie 🙂 Velmi ti nezavidim. Take doprosovanie to je na slucku ☹ Ale teda fakt nechapem, ze niekomu vyhovuje raz za pol roka, sak to uz je potom uplne jedno ci vobec nejaky sex je. Ale je pomaly zazrak, ze ste sa tak nasli, do teraz teda. Nezavideniahodna situacia ☹
Tak nieco na podporu libida....moj ked bral cordyceps kvoli niecomu inemu tak som sa smiala, ze mu ho uz nekupim pretoze to uz bolo aj na mna moc😉
@panelacikova To by si sa divila.... aj ľudia po 50-ke mávajú často sex....deti z domu...žiadne stresy, tak niekedy aj každý deň 🙂
Najlepší sex je okolo 40 určite,ale neviem si predstaviť, ze by som naň mala chut s manzelom, s ktorým si doteraz ledva niečo riesila,po tolkych rokoch... Ehm...pochopim,ženy čo si nájdu nový vzťah,partnera,milenca,proste niečo nové, ale človek s ktorým zijem cca nejakých 20 rokov a obmedzeným sexom by vo mne chut nevzbudil uz absolutne žiadnu...
Kup si vibrator a mas vystarane 😀
začni brať antikoncepciu, tá tlmí chuť na sex
@panelacikova S tými ľuďmi po 50-tke nemáš pravdu.
@nefertiti5843 no to ja viem, preto som písala, že NAJSKOR po 50-tke 🙂 ja celkovo nechápem, ako môže niekto žiť v takomto vzťahu, prakticky bez sexu, a je "spokojný".... veď to je jeden z hlavných pilierov vzťahu.
Skus sa s nim porozoravat a vysvetlit mu, ze za to, ze mas teraz zvysene libido nemozes, ze to je ovplyvnene zmenou hladin hormonov, ktoru nezmenis a ci by bol ochotný sa trosku prisposobit, ked je to z dovodu, ktory ty neovplyvnis, pripadne skus nastudovat nejake prirodne bylinky, ktore by aj jemu zvysili libido, aby to nebolo nejake zasa nutene z jeho strany.... Aby to zasa nebral zle, ze do neho chces davat nejake lieky, tak nejakou tou prirodnou cestou, ktoru nejako zahrnies do stravy alebo nenapadne caj z nejakej konkretnej bylinky a tak 😊
Mne sa to celé nezdá. 10 rokov nemala takmer žiadny sex a zrazu by každý deň? Buď sa niekto nudí alebo sa zapálili lýtka v inú stranu 😀
ja si myslim ze jedine co zachrani tvoje manzelstvo je najst si milenca🙊🙉🙈
@panelacikova mozem ta uistit, ze sa nenudim a nikoho nemam
Za 10 rokov -20x 😭😭😭😭. Musíš si to dobehnúť 😉
Tak potom jedine to, čo ti písali baby vyššie... buď riešiť sama alebo s iným?
Kompromis neexistuje, ak pristúpiš na akože kompromis, bude to znamenať , že vymyslíš "dôvod" , aby si Vaše nedostatočné sexuálne spolužitie ospravedlnila. Otázka je , či si sa v minulosti, teda do okamihu , keď sa u teba dostavila údajná libiduálna premena, manželovi neprispôsobovala a teda nepriznávala si si vlastné potreby. Buď budeš manželovi verná a milovať sa ním budeš 2 razy za rok a v tvojom živote sa skôr či neskôr dostaví frustrácia alebo depresie, alebo vymyslíš nejakú inú možnosť.
Ja mam opačný prípad, už ma chuť na sex prešla v 40. O menzes som prišla v 39 rokoch, čiže asi to je prirodzené tým poklesom hormónov...ale doma peklo 🙈 rozumiem ti...
cooooo???? za 10 r 20x?
Ja mám za 3 mesiace 42, partner 46, sex máme takmer každý deň, cez víkendy si to dáme aj 2x za deň. Ale obaja máme silné libido v podstate celý život. Neviem si predstaviť, že by teraz partner nechcel. Ale zase ak tvoj muž má slabšie libido celý život, ťažko s tým človek len tak sám niečo urobí. Treba o tom asi hovoriť a riešiť to kompromisom.