Poprosím vás o názor. Pred rokom som spoznala muža, s ktorým si dobre rozumiem. Má 13 ročnú dcéru z prvého manželstva. Zo začiatku sme sa stretávali aj s jeho dcérou, on má predstavil ako kolegyňu z práce, že nechce,aby dcéra vedela hneď,že niekoho má. Keď dcéra prišla nato,že to tak nie je, hrozne sa rozzurila a zahrnula ho výčitkami. Od vtedy mu kontroluje mobil. On si kvôli tomu zmazal aj všetky moje fotky....hrozne sa ma to dotklo. Naozaj neviem,čo mám robiť, toto bola rána pod pás.
Klamal dcéru a teraz klame teba...
Naco ta predstavil dcere ako kolegynu ked si jeho priatelka? Nezablikala ti kontrolka uz vtedy? Ak nechcel aby dcera vedela ze niekoho ma nemal ta predstavovat vobec, nie? Necudujem sa jeho dcere ze sa jej to dotklo. A tiez by sa ma dotklo to co spravil tebe, obycajne ta zatajil.
no ja už by som nemala chuť sa stretnúť ani s jeho dcérou ale ani s ním.... Bohapusto klamal...
Tak mal by sa s dcérou primerane veku porozprávať, vysvetliť, že nemôže mu násilné rozkazovať a dirigovat, už len to je divne, ze ako kolegyňu ta predstavil, keby ste spolu pár týždňov, ok, ale nie po roku. V opačnom prípade prehodnot ty vzťah, lebo ak bude stále ustupovať výbuchom a scénam, tak zrejme i tak dlho spolu nevydrzite, keďže zrejme bude dávať vždy na prvé miesto dceru. Ono je to fajn, ale nie tak, že dieťa mu bude rozkazovať, už len to kontrolovanie mobilu pubertiackou mi príde cez čiaru.
Je škoda, že Vás predstavil ako kolegyňu. Bolo jasné, že dcéra na to príde skôr, či neskôr. Tam podľa mňa urobil chybu. Len čas ukáže, ako to dopadne.
Nechcela by som chlapa ktory skace ako mu dieta piska.Ohladuplnost je samozrejme namiestenk jej citom.Ale raz ma svoj zivot a nechat sa vydierat dietatom a nechat si kontrolovat mobil (????)dietatom tak to je prisilne kafe.Poslala by som ho do pcka.
Môj muž má tiež pubertalne deti z prvého manželstva, no ak by takto začal náš vzťah, zrejme by v tom bode aj skončil. Oznámenie deťom, že ma priateľku, naše prvé stretnutie, samozrejme, všetko to bolo plné emócií, napätia. Zrelý muž to vie zvládnuť, nakoľko mu záleží aj na vzťahu s deťmi, aj na vzťahu s novou priateľkou. Práve on je ten prvok, ktorý spája, zjednoti, vysvetlí... určite by si nemal dať kontrolovať mobil a mal by dcére vysvetliť, prečo sa takto rozhodol a čo to znamená pre ich vzťah otec-dcéra
toto tu uz bolo a nie raz, ze ano...
A nepohana dcerino spravanie jej matka? Ako dospely chlap by si mal vediet ukocirovat taketo veci a neschovavat sa ako pubertiak. Mna by sa to tiez dotklo, pretoze nie si nejaka jeho milenka ktoru treba zapierat...
Neprehanaj a nechaj to utriast. Ak nemam problem, tak si ho vyrobim. Mlada asi potrebuje cas si zvyknut. Chudak chlap. Vrieskaju mu za usami a vycitaju mu naraz dve nervozne precitlivele a dotknute zenske. ;)
Tak schvalne, ktora ustupi. 13 rocna v puberte, alebo 35-40 rocna v puberte. ;)
Myslím si, že si tá dcéra až veľmi dovoľuje. Každopádne by jej mal niekto poriadne vysvetliť, že jej otec má právo na priateľku. Je tu, ale možnosť, že je to celé nápad jeho bývalej.
@majkeel čo znamená ustúpi? Že sa nechá ponižovať?
Tak keď tebe nevadilo , že dcéru klamal ?
Nechápem takému stretnutiu
Skratka ma pubertalnu dceru, ktora evidente ziarli a tazsie znasa rozvod rodicov. Je to jeho dcera, nechce ju ranit alebo provokovat. U Teba asi automaticky rata s tym, ze vzhladom na svoj vek to pochopis a nebudes jesitna. Pokial ta “zatajuje” tymto sposobom iba pred dcerou, inak fungujete normalne ako par na verejnosti, tak by som z toho nerobila kovbojku. Normalnemu muzovi bude vzdy prednejsie jeho vlastne dieta ako cerstva znamost. Rok teda nie je nejaky dlhycas. A to je vzdy riziko, ked si zacne zena s muzom so zavazkami
Dievcata su majetnicke k otcom a chlapci k matkam, vo vacsine toto plati a zazila som to na vlastnej kozi pri dcere a novej znamosti jej otca a uprimne ma sokovalo aka vedela byt neprijemna na v tej dobe 4 rocne dieta, po vyraznom dohovore z oboch stran sa ju naucila tolerovat aj ked rada ju nebude mat nikdy ako sa mi zverila a moze jej nova pani aj modre z neba zniest. Netusim akym sposobom doslo k rozvodu tvojho priatela, ale zjavne ma potrebu dceru chranit a lutovat, v jeho ociach je zranene vtacatko a nechce ju zranovat este viac...k zmene v jeho spravani musi dojst prostrednictvom uvedomenia si situacie a musi na to prist sam akym smerom sa pohnut vpred, ty si iba uskodis pokial mu budes davat vychovne rady alebo sa o jeho dcere negativne vyjadrovat bez ohladu na to ci mas pravdu, si starsia a skusenejsia a je na tebe ci si schopna tuto "druhu" kolaj tolerovat alebo nechces marnit cas pre nieco s neistym vysledkom...v kazdom pripade si nemyslim ze v dohladnej dobe to bude lepsie, najprv dceru oklamal ze si kolegyna, prisla na to a problem, teraz sa tvari ze spolu nie ste uz, zase klame a ona na to nevyhnutne zas pride...otec ju sklame vzdy zas a znova a hnev bude mierit na teba
Prečo dcére dovolí hrabať sa mu v telefóne? To aj ona si tak ochotne nechá?
Nečudujem sa, že sa ťa to dotklo. Priateľ sa v podstate tvári, že neexistuješ. Veľmi zlá taktika. Takéto ustupovanie nemusí pre pokoj od dcéry nikdy skončiť. Súčasne nechať o svojom vzťahu rozhodovať jedno malé dievča, je už trochu moc.
O tom že je za tým jeho dcéra vieš len od neho, že??
no ja neviem, este mozno to, ze ma predstavil ako kolegynu by som nejako zvladla, ze ok... ale to, co opisujes po zisteni pravdy dcerou, je riadne na hlavu... 1. ze sa dospely chlap necha sikanovat svojim deckom, 2. tvari sa pred nou, ze sa s tebou rozisiel, 3. je to sracka chlap a klamar neschopny celit svojej zivotnej situacii a zrelo sa postavit k problemu... takeho by som asi nechcela... po tomto nemozes ani vediet, ci neklame aj teba. za mna rada- ukonci to ASAP a hladaj dospeleho muza, nie trasoritku
A co si cakala, ked ju takto klamal? Ze dcerka bude cela happy, ked odhali pravdu? Pri vasom zoznameni sa ukazalo, ze je neschopny otec a aj neschopny partner a potvrdzuje sa to dalej. Chapem, ze si sklamana, kedze si si zrejme robila nadeje na vazny vztah, ale myslim, ze budes v zivote spokojnejsia s niekym, kto sa neboji aj vlastneho tiena a vie riesit situacie ako dospely clovek.
Prečo robia rodičia z deti stále debilov? A je jedno, či majú 3 alebo 13. Vkuse.
Otočme si to - predstaví ti 13 ročné kolegove dieťa. Potom zistíš, že je to jeho dcéra.
Ďalšia vec, pristúpil na jej pravidlá. Namiesto toho, aby boli dospelí dospelí, hrajú na deti vseliake finty a potom sa z nich zase idú pokakať, lebo sa cítia zle. Ja tomu nerozumiem.
Ale preco to vnimas ako ponizovanie, zjavne je to komplikovana vec u nich, zlozita a nie je lahke ju vyriesit. Ved zvladnut dieta v puberte je samo o sebe narocne a nieto este v tejto situacii. Ja by som to naozaj nedramatizoval. Ved ide len o fotky.
Popravde ja si myslim ze dieta by nemalo dirigovat rodicov. Rodicia su na to aby deti usmernovali a nie opacne. Ak ta ma rad a chce s tebou byt tak sa mal s dcerou porozpravat , vysvetlit jej co je vo veci ( samozrejme primerane k jej veku a faze puberty) a nie stiahnut chvost. Ak to nemysli vazne a chce aby mu dieta rozkazovalo tak to nechaj tak. Alebo sa s nim o tom porozpravaj preco zvolil tuto alternativu a ci si mysli ze je to tak spravne. Sama uvidis co mas potom.robit 😉