Zmanžela sa stal alkoholik

3. júl 2023

...z manžela sa stal alkoholik, je pod neustálym tlakom (problémy s podnikaním, rozbitá rodina, stavba domu...atď, atď), mám pocit, že manželstvo skončilo. Nespávne apolu, on nemá záujem. Ja už som to vzdala...a celkovo sa mi hnusi spať s človekom, ktorému je prednejšia fľaška ako žena s deťmi.
Jeho rodina sú veľmi vplyvní, majetní ľudia...ak by som sa rozviedla, som si viac ako istá, že by som to trpko oľutovala.
Naopak moja rodina, kresťanský založená (nemám nič proti tomu) otec bývalý agresívny alkoholik, zmenilo ho až to, že sa z jeho vlastnej ženy stala alkoholička (k čomu prispel v značnej miere)....matka už tretí rok abstinuje, ale všetci sa tvárime, že sa nič nestalo - lebo čo by povedali ľudia, keby sa to dozvedeli, čo sa u nás počas dlhých rokov dialo. Kvazi celé detstvo sme riešili alkoholizmus.
Keď pred nimi poviem, že už ďalej nevládzem žiť v problemovom vzťahu s manželom, ignorácia z ich strany. Čo som si vybrala to mám, rozvod je v našej rodine tabu - lebo čo by povedali ľudia.
Takže opora rodiny = 0.
Neviem, čo chcem počuť...nevládzem.

doriiis
3. júl 2023

Nuž....je načase sa rozviesť a preseknut tu dedičnu rodinnú traumu,ktorú si zo sebou nesies

viestta
3. júl 2023

Pozbierat odvahu a robit vsetko pre to aby tvoje deti nezili rovnaky zivot ako ty, teda s rodicom alkoholikom.
Zapamataj si, ze jedina pomoc na ktoru sa vzdy mozes spolahnut je na konci tvojej ruky. Tak ju vyuzi, nie pre seba ale pre deti

marianarem
3. júl 2023

Rozviest sa. Neviem, co si myslis, ze by ti jeho rodina mohla spravit. Kazdopadne ak zostanes zit s alkoholikom, olutujes podla mna trpkejsie.

luccija
3. júl 2023

Ako dlho muž pije?vie ako dopadli tvoji rodičia nechce sa liečiť?ak nie, iné Ti nezostane len sa rozviest

ema22270
3. júl 2023

Je to smutne, rozumiem ti, tiez mam otca alkoholika, momentalne uz ma aj zdravotne problemy - mozno aj cirhoza pecene, podla toho opisu, co mi mama povedala do telefonu. Ma 63 rokov. Pil odkedy si pamatam, ale aj s par rocnymi prestavkami. To, ze mas aj manzela alkoholika, musi byt velmi tazke. Ale nepises, aky je manzel, ci byva agresivny, alebo ci pije do nemoty. Ci sa ti este neda u neho nejako zvratit - protialkoholicke liecenie. Ak neda, rozved sa. Moze Ti byt jedno co ti povie rodina

bykaterina
3. júl 2023

A tvoji rodičia abstinenti by mu nepovedali pár pekných slov? Daj mu ultimátum buď to začne riešiť na liečení Alebo ambulantné a ty určite choď na skupiny AA aby si Vedela ako mu pomôcť. Ak ak nechce nič riešiť zbal vecí pokiaľ sú deti malé aby sa nemuseli pozerať na ozrateho otca a časom možno povracaneho a pocuraneho v meste.

babulkomale
3. júl 2023

Kamosku a jej sestry a mamu otec opity nahanal po dome, prebralo ho az ked mama vzala dcery a odisla. Siel na liecenie, zostali spolu.

autor
4. júl 2023

Mňa by rodičia neprijali. Takže neviem, ako by som poriešila bývanie s dvomi deťmi.
Ďalšia vec, ako im to mám vysvetliť...deti ho majú za "poloboha".... Obávam sa tiež prípadnej striedavej starostlivosti, viem presne, že by deťmi manipuloval a štval ich proti mne (aj teraz to robí)... Neviem, čo robiť..
On nič meniť nechce, rozhovory nepomáhajú.

bykaterina
4. júl 2023

Ako by si bývalá? No ako iné ženy na svete. A to že ho majú za poloboha? No vedia že keď prídu za ním dostanú čo chcú to je celé. Oni sú není sprosté.a si myslíš že sú sprosté? Veď oni vidia čo sa deje.. si nemyslíš hádam že nevidia že pije 🤦
Skús poradňu ako sa rozhýbať a vyznie to na prd ale ulievaj si prachy bokom do ponožky.

lucky_k
4. júl 2023

S jeho rodinou sa nevies porozprávať? Mali by tiež mať záujem o riešenie o synovho problému

autor
4. júl 2023

@lucky_k vzťahy v jeho rodine sú veľmi zložité. Vedia o tom, ale je to skôr tak, že sa boja, aby som ho neopustila. Neviem, nechcem sa hrať na vesticu, ale aj oni vedia o tom, že naša rodina ho drzi ako tak 'na uzde"

lucky_k
4. júl 2023

Takže hrajú " mŕtveho chrobáka" ...

alexnina777
4. júl 2023

Ale keď sa jeho rodina bojí aby si ho neopustila, prečo potom nerobí niečo na pomoc tebe??? hovoriš im aké je hrozné s ním žiť, a že takto nebudeš vychovávať svije deti? Keď sa boja že ho opustiš, mohli by sa za Teba postaviť a prinútiť ho ísť na liečenie..je aj možnosť ist do azylového domu, keď tvoja rodina ti odmieta pomocť..pracuješ? on pracuje?

autor
5. júl 2023

@alexnina777 mám čušať a tváriť sa, že sa nič nedeje. To by im vyhovovalo. Keď som ich prosila, aby mu dohovorili tak to nie je. Ešte z neho spravia chudáka

alexnina777
5. júl 2023

aha rozumiem, čiže ani tam sa pomoci nedočkáš.. tak potom už len jedno..zbaliť deti seba a smer azylový
dom pre matky s deťmi.. prečkať
tam najhoršie obdobie, postaviť sa na vlastné
nohy a začať od začiatku..