Zlyhávam ako matka, manželka aj ako dcéra

zozo111
8. feb 2012

Ahojte, neviem kde zacat, lebo mam v hlave velky chaos, smutok, sklamane zo vsetkeho - hlavne zo seba... Obcas uz mam pocit, ze som vhodná na psychiatriu... Prosim vas o vas nazor...
Som matkou 4 rocneho skolkara, ktorý je na jednej strane cely moj zivot, svet, milujem ho najviac ako sa len da, od mala sa staram o neho maximalne ako sa len da, venovala som sa mu doteraz co najviac... Ale - su chvile, kedy je proste zlý, odvrava, hadze sa o zem, vkuse skace do reci ( s nikym sa neporozpravam)neposlucha - klasicky skolkarsky vzdor - ale ja to nezvladam... Kricim. Kricim tak, ze to pocuje cely panelak, namiesto toho, aby som mu mozno capla po zadku - hricim, vrestim, hucim ☹ on uz to normalne aj ignoruje... potom mi je to velmi luto, ale vziat spat sa to neda. Z prace idem domov s tym - ze si dokola hovorim - nech robi cokolvek, neskríknem, neskríknem ani raz! a vzdy je to opacne... Uvedomujem si uz dlho - ze velku vahu ma na tom to spravani moj manzel, vkuse zahrabany v papieroch, pracuje aj doma. Nepomoze mi s malym, ak nahodou nepracuje, tak si najde inu aktivitu, namiesto casu stravenym so synom. Malý place vzdy len za mnou, za nim nie, ak sa spolu aj hraju, je to chvilku pocas celeho tyzdna... Jedine co MM casovo stha - ze za 8 rokov co sme spolu - z toho 6 r. manzelia a z toho 2 roky vie len mi agresivne hulvatsky nadavat, bohuzial obcas aj strelit facku... Ok - zaraba na rodinu, miluje nas, planuje dovolenky, nahana peniaze, aby sme sa mali lepsie, kupil by mi aj neviem co, aj malemu, ale nepomoze mi. To je druhy najvacsi problem - stale castejsie mam pocit ze ho nenavidim a nebyt maleho, davno som rozvedena. Vyhybam sa milovaniu, nezanasam, ked sa ma dotkne...

dadis
8. feb 2012

@zozo111 ...noo ako zacat...vsetko so vsetkym suvisi...najprv by som riesila manzela. Nekompromisne odist. Ak ty chodis do prace a maly do skolky, sama si na domacnost urcite trufas, zvladnes to urcite aj sama bez "agresivneho idiota". Podla mna v kludnej rodine sa bude dat jednoduchsie pracovat aj so synom, pretoze castokrat vychovne problemy su len zrkadlom domacej nalady. Drzim palce a zelam vela sil...

sisaha
9. feb 2012

@zozo111 tiez si myslim, najprv poriesit manzela, potom svoju novu domacnost bez neho, najst si kamaratky, stretavat sa s nimi, navzajom si pomahat. Dieta prihlasit na kruzky, kde vybije svoju energiu. A nakoniec - ak otec zisti, ze dieta bude mat iba v urcite dni, tak ked si ho vezme, mas istotu, ze sa mu aj konecne venuje a ty si oddychnes. Si tiez len clovek, ktory potrebuje vypnut aj od svojho vytuzeneho dietata.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dari226
9. feb 2012

tazko sa radi ked niet inej cesty a ostava len nadej ,ze to vsetko bude lepsie ,ale ak by si mala riesenie na to ,ze manzel odide alebo sa vy odstahujete tak to urob co najskor,je to tazke urcite ,ale tie ktore to zvladli su isto stastnejsie ako tie co doma trpia pri takom manzelovi.
Maly si vyzaduje stale tvoju pozornost ked si mu vzdy tolko pozornosti venovala,skus ho aj nehcat trocha hrat aj sameho,kym si precitas noviny alebo tak.na druhej strane deti citia ked sa mama nema dobre a tym chce na seba upozornit a vlastne ti pomoct pritulit sa k tebe ..vydiet ako reagujes...on este nechape preco sa nemas dobre,ale ked sa detom v spravnom case venujeme budu naplnene laskou a spokojne,ved kedy neposlucha ked sa mi venujes alebo ked prave nemas cas a si v strese?

19ninka27
9. feb 2012

@zozo111 Ahoj prečitala som si tvoj prispevok a dosť ma mrzi jak sa citiš ☹ a viem si predsatviť ake to maš tažške ...☹ Nemožeš sa na nejaky čas odsťahovať k rodičom ?..na par tyždnov?.možno to tvojho mažela prejde a začne si uvedomovať že ťa straca...! alebo ak nemaš kam isť tak to zneuživa..!!!žažila som to..! Si super mama ktora robi maximum pre svoje dieta,a to kričanie?..hm tak to iste robim aj ja,neovladam sa a vybuchujem..ale zistila som že len vtedy ked som nahenvana čo sa tyka domacnosti..!! bolo by ti lepšie keby si bola nejaky čas sama s malim...!a mali ma aky vztah s otcom?..no muž čo ťa udrie raz ťa udrie aj druhy krat..! :( ale to je tiež take že bud alebo.Neviem v akej finančnej situacii sa nachadzaš,ale porozmyšlaj nad tym že ako by ti bolo keby si bola sama s malim.sprav si taky plan na papier že ako by ti bolo keby si sa odstahovala ,a skus sa do toho vžiť,mne to pomohlo viac krat..a ked sa ti manžel hnusi niej tam už čo riešiť,už viac po nom tužit nikdy nebudeš!!takže nevahaj a porožmyšlaj nad inym mužom,ktorý si ťa bude važiť!...držim palce...ked chces klude mi napiš,možme pokecať!

rainbow0508
9. feb 2012

@zozo111 Ahoj!
Neprisla som este k riadkom o tvojom drahom a uz som vedela, ze tam bude napisane, ze je agresivny a neriesi. To tak byva...dieta len opakuje, co vidi. Ak je otec taky, maly ma len vzor spravania, ktory napodobnuje. A ty sa mozes aj rozpucit a nebude ta respektovat. Napadli ma dve veci:
1. Ak mas pocit, ze sa ti chce skriknut na maleho, skus to otocit na vesele...napr. ak ti nieco vyvedie, skus (aj ked to stoji hrdinske usilie a snad aj prekrocenie vlastneho tiena) ho vziat za ruku, usmiat sa nad tym a vyzvat ho, ze to napravite spolu. Ja mam doma tiez zive striebro a obcas aj ja vybuchnem...ale viem, ze nemozem...ti drobci si to nezasluzia. Oni len nasali, co sme im ponukli...ked sa hadze o zem, nevsimaj si ho...ak je dieta taketo, obcas treba aj trochu takej "zdravej ignorancie"...inak bude vidiet, ze teba to vytaca a bude to o to viac robit. Tak ako tvoj manzel...podvedome vie, ako ta jeho spravanie uraza, nici, boli, depta, zranuje...a o to vacsi hrdina sa on sam citi. Naviac to, ze si uvedomuje, ze si na nom zavisla...co nemusi byt pravda...ak si zena uvedomi, ze on nikdy iny nebude, musi zvazit, ci toto otlkanie jej za to stoji...co si z toho maly odnesie? Co z neho vychvas? Len dalsieho hnusneho arogantneho chlapa...stoji ti to za to...mozno zvaz velmi zodpovedne, ci by nebolo lepsie odist...ale ty sama musis vediet. Ver, ze casom sa to vsetko agresivne bude stupnovat. A vzdy je lepsie odist po svojich, ako v sanitke, ci aj nieco horsie.
2. Maly ma zly vzor...skus porozmyslat, ci v tvojom okoli nie je nejaka rodinka, kde je tatino skutocne tatino...skus sa s nimi ako rodinou stretavat (nielen s tatinom...to chapes, ze by nebolo dobre), aby mal maly aj iny normalny vzor. Inak ta fakt caka o par rokov tvoj manzel v druhom vydani. ON NUTNE POTREBUJE ZDRAVY A NORMALNY VZOR CHLAPA...
Vela sily...a neboj sa byt silna...zena dokaze vela...ked je hrda na to, kym je...ked vie, kym je...ked ma odvahu...

lenka311
9. feb 2012

@zozo111 Presne ako Ti radia vyššie, vyrieš manžela, ja by som dala žiadosť o rozvod a ono potom to všetko príde jedno s druhým - ty budeš kľudnejšia, malý bude spokojnejší a rozhodne sa Ti bude žiť omnoho lepšie hlavne po psychickej stránke - takto sa zosypeš...

zuzana581
9. feb 2012

Presne ako píšu baby na domnou. Chyba je v tvojom mužovi. Ak si myslíš, že to nie je ešte úplne stratený prípad, tak sa s ním skús porozprávať, že musíte začať odznova a podielať sa na všetkom spolu a venovať sa spoločne rodine. Mať klud v rodine, hlavne kvôli malému. Ale ak si myslíš a vieš, že manžel je stratený prípad a facka nebola jedna, ale opakujú sa, tak choď od neho. Ja viem sama na sebe, že keď ma občas muž naštve, tak zostanem naštvaná na celý svet a kým to neopadne, tak zahučím aj na deti napríklad viac, než by som zakričala v situácii bez stresu. Tvoj malý cíti to napätie doma a preto je neovládatelný. Snaží sa to zo seba vybiť, ale nevie ako. No naozaj sa v takýchto situáciach ťažko radí. Prajem ti, aby si našla silu a doriešila si to. Mysli pozitívne. 🙂

aero
10. feb 2012

@zozo111 - myslím , že nezlyhávaš TY , ale TVOJ manžel ..... pretože nie je ti oporou .....
aj ked ..... aj ty by si sa mala psychicky pozbierať , pretože máš úžasné dieťa a dni , týždne a roky tak strašne utekajúúú ..... a zbadáš sa , ked už tvoje dieťa bude veľké a nebude ťa tak potrebovať ....

sante81
10. feb 2012

facku? s takym muzom by som nebola ani den a môzem sa vyprdnut na jeho dovolenky, , keby ta miloval tak ako píses, tak by to bolo uplne iné správanie..

kukucg
10. feb 2012

@zozo111 Tiez suhlasim s babami, keby ta, vas miloval ako pises, tak ti nestreli facku, nenadava ti, a venuje sa synovi, podla mna odid od neho, nevravim ze definitivne, ale mozno aspon na cas, keby si nebola v takom strese, ani na amleho by si podla mna tolko nekricala... a on si mozno uvedomi, a mozno nie..... 😒

viki2912
12. feb 2012

@zozo111 odchod od manzela,okamzity,si v strese,si vnutorne nevyrovnana a to sa prenasa na dieta.je to predsa logicke...ked odides,situacia a aj maly sa upokoji...manzel je sebec,to nema nic spolocne s laskou..to,ze vas zivi robi kazdy slusny muz...ale dobry manzel a milujuci otec sa stara o svoju rodinu aj inac.nielen chlebom je clovek zivi...cche to aj lasku,vylety,venovat tomu druhemu usmev,pochopenie,podporu....nehu,darcek....kazdy clovek ma chyby,specialne muzi su akoby nedorobene tvory,ale toto je nad ramec pochopenia,aspon u mna...byt tebou odidem,nehovorim o rozvode,ale tvoj muz si zrejme neceni co ma a to nestopnes nijak inak ako odchodom..hadkami,nervami,krikom docielite len to,ze niektory sused na vas zavola socialku....a to predsa nechce.zbal sa a odid.kym veci nenaberu giganticke rozmery a doplati na vas vase dieta.ak to pocuje cely panelak,tak vedz,ze steny maju oci a usi a susedia by vam mohli pekne zavarit.

ywana
13. feb 2012

@zozo111
...máš pocit, že zlyhávaš, lebo nezvládaš malého...
...malého nezvládaš, lebo stále naňho kričíš a on to už aj ignoruje...
...stále kričíš, lebo si nervózna a nespokojná...
...nervózna a nespokojná si, lebo je toho na teba veľa...
...je toho na teba veľa, lebo nemáš pri sebe oporu...
...nemáš pri sebe oporu, lebo máš pri sebe SVOJHO MUŽA...

...musím len súhlasiť so všetkými predchádzajúcimi príspevkami...
...muž, ktorý ti hrubo nadáva a bije ťa, nie je životný partner o ktorého by si sa mohla v ťažkých chvíľach oprieť...
...je to príťaž, ktorá v tebe vyvoláva nespokojnosť a tú prenášaš do svojho prežívania...
...a život sám osebe je dosť ťažký aj bez niekoho kto nám ho robí ešte ťažším...

jaduska
14. feb 2012

@zozo111 nebudem opakovať, čo písali baby predo mnou, so všetkým do bodky súhlasím - problémy s manželom si frustruješ cez synčeka.... Len by ma ešte zaujímalo, prečo máš v názve témy, že zlyhávaš aj ako dcéra - máš ešte navyše k týmto problém aj nejaký problém s rodičmi???? 😕

ritusuk
14. feb 2012

Ja by som to riesila radikalne a to uz len preto, ze nie si zodpovedna uz len sama za seba, ale aj za svoje dieta-ale to vies. Podla mna je problem v jedinom-vo vasom vztahu. Samozrejme, ze Ti obcas ujdu nervy, ked si na vsetko sama. Samozrejme, ze sa Ti vsetko ruti, pokial Ti ten, kto ma byt Tvojim najvernejsim priatelom a napomocnou rukou do zivota, striela facky a nadava. To s laskou nema spolocne nic...zeny si casto zamienaju lasku so zvykom-vsak nas zivi, vsak sa stara...ale za aku cenu? Stara sa mozno uz len preto, lebo musi, lebo si to nevie predstavit inak, lebo je pohodlny...myslis, ze on to neciti, ked sa Ta dotkne a Teba striasa? Viem, lahko sa o tom pise, ale sama som patrila medzi tie, ktore boli pravidelne klatene(vtedy som bola bezdetna-chvalabohu) a tam neostava nic, len odist. Je mizive percento, ze poradna, jeho sluby, nove zaciatky (ak by o to stal, co myslis?) zafunguju, chyba mu elementarna ucta a ked je raz nieco horko-tazko zadupane pod zem a tvari sa to, ze to nikdy ani nebolo, ver, ze sa to znova objavi a to v najnevhodnejsej chvili...nuz a dieta...zistuje, ze ma nad Tvojimi emociami moc...uz vie, co na Teba plati, ale ty nevies co plati na neho...chyba tam muz ako vzor, autorita, smer...kazdopadne, lepsie byt s jednym milujucim rodicom, ako s dvoma, ktori sa nenavidia...drzim palce moc, moc, moc

digysa
20. feb 2012

@zozo111 Mas vazny problem, citujem tvoj prispevok:

za 8 rokov co sme spolu - z toho 6 r. manzelia a z toho 2 roky vie len mi agresivne hulvatsky nadavat, bohuzial obcas aj strelit facku...
Ok - zaraba na rodinu, miluje nas, planuje dovolenky, nahana peniaze, aby sme sa mali lepsie, kupil by mi aj neviem co, aj malemu, ale nepomoze mi.
aha...takze on vas miluje...

Mne sa zda, ze ty milujes jeho peniaze viac. A je to vidiet z tvojeho prispevku, lebo agresivne a hulvatsky nadavat a strelit facku nie su znaky lasky 😅 A nahananie penazi a dovolenky tiez nie su znaky lasky 😅

Mas to v hlave trochu popletene...niet sa co cudovat, ze kricis na syna....

😔 😔 😔 😔

bronia13
20. feb 2012

@digysa ako vzdy mas pravdu 😨 co to je za somara co bije zenu ale ju "miluje" wow to je super prejav lasky to ti teda poviem....

@zozo111 prec od takeho debila a to co najskor lebo ta tou svojou lasko asi raz aj prizabije si mysli - tot moj nazor,...

zozo111
autor
24. feb 2012

baby, dakujem vam velmi pekne za rady, za kazdu jednu radu... Mozno som sa zle vyjadrila k tym peniazom a dovolenkam - ale penazi nemame nazvys, zarabame v priemere rovnako (ja mam horko-tazko 600€), len ked chce privyrobit nejaku korunu naviac (co sa snazi stale, no nie vzdy to ide), vtedy na nas zvysoka kasle... a to je tak 5x do tyzdna.. A tie dovolenky - to su neni ziadne Kanarske ostrovy, ale maximalne tak 1x- 2x do roka nejaky tyzdnovy pobyt na Slovensku..
Viem si predstavit odchod k rodicom, ale moji rodicia by rozvod nepredychali...
Velakrat som nad tym rozvodom premyslala, vzdy mi vyslo len to - ze mozno by som normalne mesacne financne vysla, a kedze mi v nicom nepomaha, tiez by som to dalej asi zvladala, ale nedokazem to kvoli malemu a rodicom... Tí by dostali zarucene infarkt, mama by plakala cele dni (nezvladala ani rozvod mojej sesternice)...
...ale malý ho miluje, vnucuje sa mu, chodí za ním... MM sa s nim obcas pohra, ale vacsinou mu povie, teraz nie..mam pracu...

uz raz od nas odisiel - ja som ho poslala k jeho rodicom, bol tam týzden a bol v uplnej pohode, chodil so starymi kamosmi na pivo, tam a tam.. malemi zavolal za ten tyzden 2-3x a hotovo... ako keby mu taky zivot stacil!!! strasne ma to vytacalo, ze sa takto zbavi zodpovednosti a ja sa mozem aj roztrhat!

nez
24. feb 2012

@zozo111 nechapem celkom tu poznamku , ze rodicia by tvoj rozvod nepredychali...akoze radsej budu mat nestastnu dceru v nestastnom manzelstve ako stastnu dceru bez manzela ??? ... pisala si, ze ti nadava a padla uz aj facka....neviem nad cim rozmyslas, davno by som bola zbalena a prec...lebo takyto muzsky vzor pre tvojho syna je este horsie ako ten tvoj krik....asi nechces , aby z neho vyrastol chlap takto sa spravajuci k svojej zene...

deny3
24. feb 2012

@zozo111 ako veľmi sa to podobá situácii u nás doma. Len s tým rozdielom, že mne mm len raz vrazil, a to som mala ešte ani nie ročného syna na rukách, a zatiaľ som doma na rodičovskej, no stále viac rozmýšľam o návrate do práce. Ale.... Chápem tvoje tápanie,nie je ľahké urobiť ten rozhodný krok. Na rodičov by som v tomto smere ohľad nebrala, tu ide o teba a tvojeho syna, čiže o ich vnuka, malo by im záležať na vašom šťastí, ak nie, je to ich smola. Aj môj syn zbožňuje svojeho otca, ale ten ho berie na milosť, len ked sa to jemu hodí. Zatiaľ len v hlave nosím myšlienku rozvodu, ale raz naberiem odvahu a podám ho. Držím palce aj tebe, aby si tú odvahu nabrala čo najskôr.

caruzo19
24. feb 2012

@zozo111
zozo a myslis ze tvoji rodicia by rozdychali,keby si denne chodila s monclami pod ocami a tvoj syn takisto???nemysli si ze sa jeho agresivita nebude stupnovat a ked bude syn v puberte,to nebudu len take facky co od neho vyfasne
nebyvam u rodicov, zivim dve deti,platim najom,skolku a vsetko co treba a mat tvoj prijem,vobec by som nemusela vnoci nespavat a modlit sa,aby ex poslal vyzivne v plnej vyske..tazky je len ten zaciatok,potom spadne kamen zo srdca a uz je dobre a dieta bude omnoho kludnejsie ked ty budes kludna a vyrovnana a mozno uz nestretnes toho princa,ale budes mat nadej...nie istotu ze takto a horsie to uz bude navzdy.
velmi tebe a tvojmu syncekovi drzim palce

mamavera
25. feb 2012

@zozo111 tiž rozmýšľam, na čo ti je taký manžel. Manžel? Muž, ktorý bije svoju ženu a hulvátsky jej nadáva je u mňa odpad. Nie si na ňom závislá finančne, ale citovo. A bohužiaľ, riešiš viac, čo na to okolie, vrátane tvojej matky, ako čo na to tvoj syn. Mama by to prežila, neboj sa, rozvádza sa polovica manželstiev. Rozhodne nie som za to, aby sa rozvádzali pri prvom probléme, ale u teba je problém obrovský. Že vás miluje si len nahováraš a zrejme už ani sama tomu neveríš. Dokázal ti to, keď bol nejaký čas od vás. Je mi ľúto tvojho synčeka, má právo na otca, ktorý sa s ním hrá, číta mu, jaší sa s ním a aj keď nenosí jeho mamine denne ruže, malému je jasné, že ich má oboch rád. Takto len vyrastá v neistote, kriku, nervozite. Bojíš sa, čo rozvod urobí s tvojou mamou, čo urobí tento stav s tvojím dieťaťom sa nebojíš?!?

tea333
25. feb 2012

@zozo111 no tak to je smutne. radsej sa nechas otlkat, nez by si rodicom urobila "hanbu"? radsej nechas manzela aby o par rokov siahol rukou aj na tvoje dieta, aby mu daval ten najhorsi priklad do zivota a aby tvoj syn zil v takejto domacnosti?Keby bol tvoj manzel ten najuzasnejsi otec ktory je stale s malym, pochopim tvoje vahanie.Ale ani to on nie je.Nasilnicke typy ako tvoj manzel su zakomplexovani idioti ktory si nahradzaju neuspechy tym, ze doma maju zenu, na ktorej si to mozu vybit. teraz je to facka, o par rokov sa mozno po bitke nepostavis.
Je to od teba sebecke, ze takto uvazujes, tvoj syn si take prostredie nezasluzi.

mummy01
25. feb 2012

@zozo111 ja som vyrastla v podobnej rodine v akej vyrasta Tvoj syn.Tiez otec stale bud pracoval alebo mal svoj program,ked vecer prisiel vulgarne mame nadaval a bil ju a tiez si myslela ze je to cele jej vina a nechcela sa rozviest kvoli nam detom a kvoli svojim rodicom.Omyl,omyl.......velky omyl!!!!! Hlavu hore,ak mozes nechaj syna na vikend u babky a ty si poriadne vsetko premysli,sama....Bud odvazna a neoblomna a hlavne situaciu ries pretoze sa moze kludne stat ze onedlho sa facky ujdu aj tvojmu synovi.Ja by som s takym muzom uz davno nebola.

turkija
26. feb 2012

@zozo111 rady si dostala, tak len správne sa rozhodnúť. Ale rozhodnutie je len na tebe. Ale vo svojom príspevku píšeš:Malý place vzdy len za mnou, za nim nie, Tak tu ti niečo posielam, dobre si to pozrí 🙂

turkija
26. feb 2012

@zozo111 a ešte som ti zabudla povedať, že žena pri dobrom manželovi sa rozvinie do krásy, ale pri zlom sa z peknej sebavedomej ženy stáva úplna troska, ktorá už neverí absolutne nikomu. Ale najhoršie na tom je to, že tak ako sa k tebe chová manžel, tak isto sa bude k tebe chovať aj tvoj syn.

zuzkabeno
12. apr 2012

@zozo111 Väčšinou ti tu radia odísť od manžela, no myslím že odchod by bol pre Teba veľmi ťažký, keď by to Tvoji rodičia ťažko predýchavali. To chápem, človek vždy niekoho potrebuje. A aké bolo manželstvo Tvojich svokrovcov? Myslím, že by pre Vás bola dobrá nejaká odborná pomoc, napr. manželská poradňa, farár, psycholog - skús to navrhnúť manželovi, je dobré porozprávať sa o tom s niekým komu veríš, kto by dohovoril Tvojmu manželovi, muž to akosi od druhého zoberie lepšie ako od manželky. Asi by Tvojmu manželovi pomohlo porozprávať sa o svojich problémoch s niekým blízkym, prípadne keby aj s Tebou sa porozprával, muži to často v sebe taja a potom to cez tú agresiu vychádza von. Lebo keď nechceš odísť, tak by si to mala začať riešiť sama prečo je taký. Skús sa vnútorne upokojiť ty, on to hneď vycíti a bude lepší, ja som taký optimista.