Napisem tak ako to je. Nebavi ma zivot mam tazku depresiu rok uzivam tabletky no najradsej by som aj tak zomrela len je mi luto ze by deti ostali same. Starostlivost o deti ? Najradsej mam ked je klud a ja mozem len lezat a nehybat idealne spat. Najlepsie mi je ked mensi kuka telku a vacsi sa z niecim hraje a ja mam pokoj. Som znudena z tohto zivota v roly matky nebavi ma to ubija ma to. Casto myslim aj nato ze som mozno nebola predurcena dostat do tejto pozicie a ze som sa mala zabit vtedy kedy by som nikomu nechybala. mna nebavi zivot nic netesim sa nemam radost neuzivam si nechcem tu byt. Zlyhavam na celej ciare manzel sa na mna hneva ze on vstava k mladsiemu aby som sa ja vyspala v noci a cez Den sa plnohodnotne venovala detom no i tak ked je doma tak poobede spim. Hneva sa ze urcite je to tak aj ked je v robote ze poobede spim a ze on nechape ze som unavena ked v noci nevstavam ale jasom UNAVENA som umavena zo vsetkeho z toho ze by som najradsej rozrezala samu seba aby som mohla vystupit z tohto tela z tohto trapenia
Lekara a urcite aj tabletky. Nesadli ti. Toto je presne depresia, aj s tym spankom. Nemozes za to, treba ti pomoct, nie odsudzovat. Manzel zrejme problem podcenuje.
No asi toto čo máš túto liečbu tak asi ti moc dobre nerobí, vyhľadala by som pomoc niekoho iného.
chod do prace, nie kazdej robi dobre byt doma
Povedz lekárovi ako sa cítiš. Nech je pri tom manžel. Nájdi si psychológa, 25 sedení prepláca poisťovňa. Neverila som, ale vie to veľmi pomôcť. Máš depresiu, nie si ani lenivá a ani zla matka a manželka. To, že si unavená, nič ta nebaví a nechce sa ti žiť je v tomto stave normálne. Ale dá sa z toho dostať, ver mi. Je riešenie. Ja mam inú diagnózu, nie depresie, ale lieky mi hľadala doktorka vyše roka také, aby mi sadli. Ver tomu, že to bude lepšie. Poznám kopec žien, ktoré to mali podobne a lieky a psychológ veľmi pomohli. Nevzdávaj to. Si cenný človek, veľmi držím palce 🤞🤞🤞❤️
Okamžite navštív psychiatra a musí ti dať iné lieky. Aj druhý majú depresiu a s liekmi normálne fungujú. To je silná depresia, to preto sa ti chce spať a nemáš chuť ani silu na nič. Hneď zajtra volaj psychiatrovi.
Ja si myslim, ze si unavena z liekov, samozrejme aj z depresie, ale urcite viac zavazuju nespravne tabletky.
Daj sa hospitalizovať, alebo aspoň povedz lekárovi ako Ti je...nechodíš na kontrolu?po roku by si sa nemala takto cítiť.Hned co najskôr....ideál zajtra aj s deťmi to je jedno.Bolo Ti vôbec lepšie odkedy si brala lieky?Čo berieš?
Ale čudujem sa, že muž vidí v ako si stave a aj ty a nejdeš po radu k lekárovi.Si unavená verím...to je depresia únava, nechuť niečo robiť, v ničom nevidíš zmysel, ale dá sa to pekné upraviť asi máš zle lieky.
Nezlyhavas,mas tazku depresiu ktoru treba liecit.a rychlo lebo moze to skoncit zle.viem o com hovorim poznam pripady ked si siahli na zivot.mas sancu na vyliecenie,najlepsie by bolo ak by si to dala precitat aj manzelovi aby vedel ako sa citis..zmen lekara aj lieky a mozno hospitalizacia by nebola na skodu..
Joj, poznam podobne stavy a pocity...ale u mna su len chvilkove...ale unava uz dlhsie...a v tomto pocasi duplom. Asi treba ine lieky pripadne aj psychoterapiu. Ved ked nevies dlhodobo fungovat, musia s tym nieco robit. Mne pri zhorseni menili lieky ci nieco pridali a pomohlo.
Nesmieš si hovoriť, že si zlá, lebo to nie je pravda. Len si chorá a nezaberaju ti lieky. Nerozmýšľa nad hospitalizáciou? Tam by ťa nastavili na liečbu, bola by si pod dohľadom lekárov, ktorí by hneď reagovali, ak by liečba opätovne nezaoberala. Keď nič neurobíš, len sa utrapis. Premôž sa a chod k lekárovi a všetko mu povedz, prosím.
@luccija chodim na kontrolu aj som jej pisala viackrat ze mi nie je dobre aj lieky som uz vravela nech zmenime no ona povedala ze su nastavene dobre podľa mňa nie su dobre nastavene
@luccija bolo mi chvilkovo dobre a jej sa zda ked pridem na kontrolu ze vyzeram celkom v pohode ze som tam uz bola aj v horsom stave ale ja jej stale vravim ze mi nie jedobre. Beriem alventu 150tku alventu 75 medotrigin valdoxan olanzapyn a neurol
@katkati uz som aj rozmyslala nad hospitalizaciou ale ja nechcem aby si vsetci mysleli ze som blazon plus starsi syn je na mna neskutocne naviazany nedavno mu zistili aj autizmus behame stale po nejakych kontrolach ja si nemozem dovolit ist do nemocnice
Zmen lekara. Na zaklade coho usudila,ze su lieky nastavene dobre? Podla nej je v poriadku,ze za rok na liekoch sa citis mizerne a nevies vstat z postele? Vobec nie si zla matka ani manzelka. Za svoj stav nemozes. Musis zmenit lieky
zmeň psychiatričku, to nie je dobrá doktorka, ktorá ťa takto nechá.
@euka210 mne uz posledne razy ked sa stazujem povie ze su aj horsie dni a ze to zvladnem a bla bla bla a nijak mi neprestavuje lieky podla nej je to teraz dobre nastavene
@marca12 dakujem asi ano uz som jej to viackrat vravela aj manzel vravel ci by sme ju nemali zmenit
@ciernysokol nepodcenuje on mi praveze je velkou oporou len ja som mu vravela ze mozno som prave z tych liekov taka vycerpana alebo z tej depresie. Len ho uz hneva ze sa neviem za rok dat dokopy a ja mu uplne rozumiem aj ja som na seba nahnevana ze to neviem
Jednoznačne zmeniť dr...držím palce nech ti nová dr pomôže...
Ahoj urcite mas zle tabletky. Prosim ta nevzdavaj to!!!!! Urcite ti dava lekar tabletky na utisenie a ma ti dat tabletky na povzbudenie. Aspon tak mi raz vravela dr. S ktorou robim, ze vela krat to pacientom dokrutia a potom su na tome este horsie!!!! Estw daj tomu jednu sancu a chod k dr. Prosiiiim ta zmen ho...
Neviem odkiaľ si, ale tu máš kontakt na súkromnú psychiatričku- je z BA, ale to nevadí- ona ti aspoň poradí nejakú dobrú doktorku, ak jej povieš, že si na tom takto zle. Skús jej napísať a rozpísať všetko ako sa cítiš. Je to super psychiatrička a psychoterapeutka. sonabelanska@gmail.com
ahoj. mas depresiu. nie si zla matka ani manzelka. aj vies kedy to zacalo? pred narodenim deti po narodeni deti? kolko beries neurolu a ako dlho? uprimne pride mi to ze aj ti nesadli lieky aj ich mas vela aj velke davky.... ja ti odporucam dve psychiatricky z BA obe sukromne ale tak zdravie mas len jedno. jedna sa vola silvia bogyaiova a druha sa vola magda frecer. urcite sa im skus ozvat. ja som bola u dvoch psychiatrov ktori mi navrhli liecbu ktora by mi bola byvala ublizila nie pomohla (jeden mi chcel dat aby som dlhodobo uzovala loel co sa smoe len kratkodobo druha mi ho chcepa predpisat v davkach ktore som vtedy nijakovsky nemohla brat) naozaj mi pomohla az tretie a stvrta. uvodis ze pri spravnej liecbe odporucam kombo liely plus psychoterapia zacnes mat momenty kedy sa citis lepsie a tych momentov bude viac a viac a budu dlhsie a dlhsie
Neviem odkial si, no v Pezinku maju Psychosomaticke oddelenie, ziadni "blazni", vsetko ludia ako ty, s podobnymi diagnozami, s velkymi problemami, ale ziadne bludy, halucinacie, nic take. Kazdy den dostupni psychiatri, na poziadanie najroznejsie terapie, kolektiv ludi, co budu chapat, ako ti je. No s tym odlucenim od deti je to tazke, to by som aj ja mala problem, mozno by ta to vsak nakoplo a mali by mamu viac pritomnu a viac pri sile potom.
V žiadnom prípade nie si blázon, nemôžeš za to, že nejaká chémia v mozgu nefunguje momentálne tak ako ma. Rovnako ako cukrovkar nemôže za to, že sa mu neprodukuje inzulín. Je to choroba ako každá iná, len u niektorých ľudí prevláda názor z iného storočia, že za to môžeme a ze sme neinteligentni a pod. Prd makový. Však ty si šikovná mamina, manželka. Si super, ze to dávaš aj takto. A nehovor, ze nie!
Nemysli na to, čo deti, čo povedia ostatní. Máš manžela, postará sa o detičky a ty sa sustred teraz na seba. Nemaj výčitky, ak pôjdeš do nemocnice. Mam kamarátku, aj sesterku, ktoré chodia pravidelne. Múdre, inteligentné ženy. Vravia, že chodia oddýchnuť a načerpať sily, že veľmi im to pomôže. Neboj sa toho.
Určite to pôjde. Len teda, nech to zhodnotí iný lekár...
Ani by som mu to nemala za zle. Je vycerpavajuce byt oporou aj on ma pravo byt obcas utahany a nestastny z tvojho stavu. Je suoer,ze ti je velkou oporou. Naozaj musite zmenit lekarku
Ak berieš 5 druhy liekov od psychiatra, tak to od nich si taká ospalá a depresívna. Kamoška ležala na psychiatrii preto, lebo ju niekoľko rokov bolelo brucho a nič jej nezistili. Nakoniec to bolo psychického charakteru, berie dva druhy liekov a za 14 dni už bola aj z nemocnice doma bez bolesti brucha. Takže nie vždy je nutná dlhá hospitalizácia.
@ljzozv nemusela. Len jej dcera uz nevedela co s nou, obtazovalo to uz celu rodinu, lebo roky ju brucho bolelo, drzala aj diety a nic nepomahalo, tak ju tam dala. Kamoska sa nijak
tomu nebranila. Za 2 tyzdne jej trafili liecbu a od vtefy ju brucho neboli. Je vsetko, pribrala, je tomu uz 1,5 roka a brucho ju neboli.
zmeň lekára, čo najskôr