Baby zlyhali mi nervy strašné , hanbím sa zato , hotová som z toho ..deti škrabku gauč ,má 3 dní, normálne som tak strašné vybuchla , že ani neviem čo mám spraviť..nemáme veľa peňazí , tak normálne , keď si niečo kúpime som na to hrdá..gauč sme mali 12 ročný a deti sú už dosť veľké( som si myslela),tento víkend sme ho kúpili..a išla som robiť s prádlom a škrabli ho ..ja som tak začala na nich kričať , aj som im povedala že sú hrozne deti, že už ich ani ľúbiť nebudem (to ma serie najviac) , mne strašné zlyhali nervy ..nezvyknem byť takáto ..a viem že to je materiálna vec ,ale nahnevaná som veľmi aj na seba samozrejme...
ospravedlň sa a vysvetli im, prečo si vybuchla. aj majster kat sa utne.
co sa stalo? napis to normalne aj vek deti
@mamina7070 5 a 7 rokov
@mamina7070 deti jej poškrabali nový gauč 😉
No stane sa, nie je hanba zavolat ich a sadnut si, vysvetlit preco si nahnevana a uprimne sa aj ospravedlnit, ze tvoja reakcia nebola vhodna.
Ešte si s kúpou mohla počkať, alebo len niečo lacné, ešte sú malé podľa mňa. Ale vysvetli im a ospravedlň sa, ľúb ich. prežijú neboj.
Vybuchnúť je normálne 😉 zavolaj si ich k sebe a porozprávajte sa, vysvetli im to, stále su to iba malé deti
Ako mohli poškriabať gauč
nic vysvetli im ze sa ospravedlnujes za ten vybuch zlosti ze ich lubis ale nepaci sa ti ich spravanie ze aj oni by boli nahnevani kby im niekto znici novu hracku
presne ako ti pisu.... sadnut si, ospravedlnit sa, vysvetlit im ze ta to mrzi a vysvetlit im preco ta to nahnevalo. mas peknu prilezitost im ukazat ze kazdy mame svoje emocie a ak niekomu ujdu nervy je normalne sa za to ospravedlinit. nikto z nas nie je bezchybni.
Pre gauč 🤦🏻♀️
Moj ked mal cez 2roky poskriabal 2dnovu telku. Krizom krazom autom..uz ma 10 a telka ide . Nastastie to vidno ken ked je vypnuta. Myslela som ze ma porazi. No co narobim
@mamamasama 3 dní má ten gauč
@slavomira236 náš krpec ma 4 a rozbil nakomplet dve telky a 2 tablety. Nie naschvál. Hral sa, trafil.
@catherinah 😲
A si myslis že nám sa to nestalo, koľko krát som vybuchla a v hneve povedala veci za ktoré sa hanbím. Deti si zober k sebe a ospravedlň sa a povedz že ich ľúbiš a vysvetlí im to .. a máš to dva v jednom. Ukážeš im krásny príklad toho že sa treba vedieť aj ospravedlniť
No,tak si mala prehnanú reakciu,deťom vysvetli,že ťa to mrzí,a že nie je pravda,čo si vtedy povedala.A inak sú to malé deti na to,aby domysleli dôsledky svojho činu.
Aj keby bol rovno dovezený z obchodu 🤦🏻♀️
@mamamasama joj, tak zase nebud az taka premudrela. Ved ked si kupis nieco, z coho sa tesis a deti to poskodia, tak je normalne, ze vybuchnes. Asi nestal 100€.
Nehnevaj sa, ale je to Tvoje zlyhanie "nemáme veľa peňazí", ok nemusíš mať, sú aj rôzne obdobia v živote, ale čo sa už na tom gauči nedá sedieť? Deti su ešte malé, neurobili to schválne. Zamrzí to, ale takéto emócie až do toho dať, to je ozaj cez čiaru.
A už aj keď sa stalo, tak normálne sa deťom ospravedlň, veď isté máte pekný vzťah, aj keď občas povieš, čo by si nemala.
Celkovo veľa kričím na deti keď ma hnevajú 😁 vždy sa aj ospravedlním. Ale pamätám si, keď dcéra popísala perom nový, dvojdňový, gauč za 2000€ lebo ona chcela vypísať tatikove dôležité papiere. Moje dieťa ktoré nikdy nič nezničilo... Ostali sme s manželom stáť ani slovo z nás nevyšlo keď sme to videli.... Každopádne stáva sa, že deti niečo zničia, aj to, že sa rodičia hnevajú a kričia. Ospravedlniť sa za krik a bude dobre... Je to síce nový gauč ale stále len gauč...
Pokričať si mohla, aby nabudúce dávali pozor, len s tým ľúbenim im vysvetlí, že to tak nie je, že v tej chvíli ti hnev bránil uvažovať triezvo a že sa to už nestane. Stávajú sa oveľa horšie veci, keď si deti nechtiac medzi sebou ublížia alebo sa zrania. Je to len vec, ale nevedel by to nejaký čalúnik opraviť?
ospravedlň sa deťom za neprimeranú reakciu, vysvetli im, že ich aj tak ľúbiš - ale neospravedlňuj sa za to, PREČO si vybuchla. Aj deti musia pochopiť, že urobili niečo, čo nemali, že si musia vedieť vážiť veci a neničiť ich. Tak sa tak nejako ospravedlňte všetci sebe navzájom, sľúbte si, že sa to už nestane, pomuckajte sa a je to. Reakciu si síce prehnala, ale netráp sa toľko, si len človek
Ako píšu, no a v tomto veku mi 5r robí aj naschval, keď je nahnevaný pre niečo, takže za mňa do puberty nič drahé u nás nebude. ;DD Možno až odídu z domu. ;D Svokrovci si nedávno pekne všetko poprerabali. :D
@catherinah no presne ,aj moje deti , min 4 mobily ,2 tablety a telku...ale fakt to nebolo naschval ,aj ked som vybuchla ...jednoducho ,hlavne moj syn je " slon v porcelane" ..sam ma na svoju nemotornost nervy a ja som bola v ich veku taka ista ...hrozne ma hnevalo ,ze vzdy sa mne musi nieco stat ,nieco rozbit a pokazit ,uplne si tie pocity pamatam...teraz sa mi to deje tiez ...ale ako starsia osoba ,bud kupim ,alebo dokazem opravit ,cize ziadne emocne stopy 😁
hlavne sa uz teraz detom neospravedlnuj, lebo si to budu zle spajat do buducna a minie sa to ucinkom. Teraz si vlozili do pamati, ze spravili nieco velmi zle a mama sa za to velmi hnevala (neboj reci o lubeni nespracovali v takom rozsahu aby ich to ohrozilo a boli nestastne) a preto si do buducna budu davat trosku viac pozor, iked ako lusknutim prstu sa to hned neprejavi, ale ked este spravia niekedy nieco zle, uz budu vediet, ze je to zle a to je fajn, lebo ked im za to pribudne neskor (v starsom veku) trest (napr. vypnes internet 😉), budu to sprqvne vnimat a snqzit sa tomu predchadzat.
a to ozaj stalo za to, kricat na male deti kcoli gaucu? mala si ho kupit, ked sa vystahuju....ozaj.
Ani nechcem vedieť čo by sa stalo, keby ti poškriabali 3 dňové novučičké auto.
No nemusela si až tak, a koľko ročné?