Ahojte,chcela by som sa spytat,ake mate vztahy so svokrami ..
My byvame stale u svokrovcov,ale chceme sa cim akor osamostatnit.
Problem je v tom,ze po narodeni syna(2roky)
Sa vsetko zacalo,myslim problemy takeho tipu ze sa do vsetkeho stara,inak svokra by sa este dala zniest ale svoker je strasne na maleho zatazeny a tym padom mi snazi sa rozkazovat do vychovy,a malo by platit to co povie on,napr poviem ide domov uz spat napr a on povie ze este nie,este nech ho necham na dvore,ze on ho donesie ale to uz poznam tento scenar,z 5min je pol hodina a aj to maleho chodim zhanat po ulici :( toho je neskutocne vela a pisanie..preto ma zaujima akoo riesite niektore veci zo svokrovcami a snazite sa im naznacit alebo povedat ze o maleho sa viete postarat ale dakujete za pomoc atak.. .. :/ ja sa citim uz uplne ako neschopna matka lebo co sa tyka mojho dietata vsetko ma byt podla nich..
Čím skôr do vlastného🙂 ...pretože teraz ste aj vy akoby stále ich malé deti a Vaše dieťa akoby tiež "ich" dieťa a všetkých chcú svokrovci "vedome, či podvedome" vychovávať a mať veci podľa svojho. Povedzte im ako sa cítite a potom hľadať vlastne bývanie. Držím palčeky!😉
@alex49
@kristik baby,nejeden krat som mojmu chlapovi povedala ze,trapi ma to strasne lebo ja chcem mat dobfe vztahy,nevravim ze nepostrazia..v tomto nemozem nic povedat.. ale mam pocit ze sa snazia mi ho vychovt podla seba. :( mala som ho pekne nauceneho zobrat za rucku a ist na prechadzku.. stacilo ist 2x sama aby som sla k dr. A uz som ho nemohla dat do laty,lebo cely cas ho vynasali na rukach,a na prechadzku uz nesiel po svojich ale na mojich rukach :( co ja zakazem to sa povoli,ano stari rodicia su na to aby ho rozmaznavali,ale myslim ze odtial potial. Najradsej by bolo keby rano od 7 po vonku beha az do vecera,a ked ho zavolam domov na obed atak,tak oni zakricia az mu to donesiem von,ach baby uz aby sme boli sami.. chlap mi siel do rakuska pracovat tak je to lepsie viac si dovoluju :(
Preklikava mi mobil,chcela som napisat horsie..
Je tam toho strasne vela,este kym som bola tehotna,tak sme si rozumeli,ale od toho ako sa narodil,ide vsetko dole vodou.. najviac ma nahnevala,ked sme sa vecer bolo asi 6hod vybrali na nakup na plienky atak,povedala som prideme o hodinu nech ho pobavi..
Dobre ostal sa dole hrat v obyvacke,a ked sme prisli,tak bol vykupany,mal oblecene teplaky a stary natelnik ktory nosil este jej syn(moj chlap) a ked som prisla hore tak som neverila vlastnym ociam,vsetko rozhadzane,a tie sufliky hrozne vsetko poprevracane v kupelni cista potopa,a povedala som preco ho kupala a, ona mi na to,ze ja som nevedela ci si ho kupala,tak som ho okupala,a nemohla som najst pizamo,pritom bol uz okupkany aj v pizamku.. cele zle,ked poviem idem do mesta myslim ze je to samozrejmpst ze ho zobetiem zo, sebou nie oni ma budu presvedcat ze na co s takym malym pojdem do mesta,nech si idem nakupit,naco ho budem vlacit zo sebou.
Hmmm tazko tu radit, kazdy sme iny, ja sa napr. Ani s mojou maminou neviem dohodnut na vychove stale si protirecime ale pomohlo mi veci typu velmi si vazim ze mi pomahas, znamena to pre mna vela ale ja by som si vychovu predstavovala trochu iak.. vzdy sme nasli kompromis, ja som uprimny clovek a vzdy som sa vyjadrila co sa mi nepaci. Ci uz to bola rodina partner jeho rodina alebo kamarati. Bez hadok kriku placu jednoducho s chladnou hlavou.. u mna to fungovalo vzdy
No neviem ako to napísať aby sa tu do mna ludia nepustili,ide o to:ja si malú nosím k sebe naozaj sporadicky, nemám na to čas atd. Ale ked je u nás,dovokím jej veci, ktoré doma nemôže, s tým , že si myslím že doma sa vráti k starému dobrému. Samozrejme nie veci ktoré ju ohrozia, a zas u nás má nejaké veci čo doma môže a u mna nie.Malinká je úžasná a ja nevidím v tom niečo také, že by som ju viedla proti rodičom, naopak, rešpektujem ich, ale malej možno chcem vynahradiť stratený čas. Nechcem písať o sebe, ale na margo.Kupelnu a hračky vždy upracem, ale nemôže to byť dan zato, že je s tvojim dietkom ? Ved to máš upratané za pár minutiek
Ja ,som mala zo zaciatku strasny problem so svokrou a to spolu nebyvame ,vsetko s nami chcela riesit ,aby bola sucast vsetkeho samozrejme presný opak mna a jej nazory mna slo porazit a citovo vydierala stale muza ... u nas platilo to ,ze som rovno vravela na rovinu a bolo ,ja som taka huba,a proste pochopila ,ze ak chce byt nasa sucast musi si drzat odstup ... proste musi mat mantinel ... a teraz ,ked aj nieco sa im nepaci tak su ticho uz nestaraju sa doo nicoho 🙂 co povieme my to je .... ja by som jej to rovno vytmavila ,ze je too moje dieta a nemozu oni tak a vy inak ... musi byt tak ako ty a muz poviete a hotovo😉 niekedy je to aj tak ,ze mozno ona sama nevie po kade moze ,mozno si povie ,ze ak sa nebude starat tak si ty povies ako vas ma na haku ,a potom nevie ,kde su hranice ,ze uz sa moc stara ,nastav jej mantinel 😉
vyhýbať sa vyhýbať sa a vyhýbať sa...niektorým ľuďom nevysvetlíš a ak vysvetlíš tak len na chvíľu a po čase ťa znova niečim vytočia...Moji svokrovci sú ok, ale iba preto lebo s nimi nebývam 🙂 keby sme spolu bývali isto by sme sa povraždili 🙂 Napr. svokrovci nedávajú deti skoro spať, ako ani ja sa nezbláznim ak mi dieťa o 20:00 neleží v posteli ale u nich je to aj o pol noci...Zakaždým keď zavelím ideme domov! tak hneď to už?? ale nič viac už si zvykli, že ma nepresvedčia.VŽDY SI STOJ ZA SVOJIM, to je podľa mňa základ, možno to bude trvať aj rok ( u nás to trvalo 2) ale vidím ten rozdiel, už vedia, že nezmením názor. Alebo také veci ako umyť dieťa, dať ho aj na poobedný spánok do pyžama to na mňa pozerajú akože čooo?? Neustále vravia o tom aké je dôležité umývať deťom zuby a preto ich deťom neumývajú :D alebo povedia nech si sami ak sa im chce (3-roční...) Ak dieťa nepočúva, sú absolútne proti kriku, dať dieťaťu po riti to je u nich protizákonné, radšej im dá svokra do ruky sladké hlavne nech je ticho, no si môžete predstaviť aké "rozpustené" od nich prídu a pod. Väčšinou keď sme prišli na návštevu tak som výchovné typy ignorovala, začala som rozprávať o niečom inom alebo jedným uchom dnu druhým von a celkom to zabralo, aspoň v niečom, ale najlepšie je proste nežiť s nimi 🙂
Mám rada tieto témy.Ako mladá vidím kde som chyby spravila,ako zrelá ich nechcem opakovať. Ale jedno som sa v zrelosti naučila... Môj dom moje mantinely. Preto sa dievčatá veľmi rýchlo, ako sa dá osamostatnite, a potom jasné, môj dom moje mantinely, a dieťatko, ked vám vadí že iný rozmaznáva a vy nevviete navodiť späť svoj režim, myslím že to je o diskusiii. Ja by som aspon chcela o tom diskutovať
Dakujem babulky za rady,urcite si nieco odtialto odnasam 🙂 pekny vecer 🎀💞😊
@aksuda1234 pardon, ale k tomu len toľko, že buď rada, že ti pomôžu, okúpu, oblečú..too je fakt taký problém, že má blbé pyžamo? takk hold bývate tak treba sa prispôsobiť alebo ísť
Ja len jedno mlady maju byt sami. Ja mam dobru svokru ale akoze byvat tam ani za nic. Ja mam svoje oni maju svoje.
@tortelinka pise ze okupany uz bol a v pyzame. Svokra ho okupala znova. Dovod vie asi len ona.
@aksuda1234 si vydatá za muža...nie svokra..
nech si robí doma poriadky on...ak nieje schopný riešiť problémy nech zabezpečí bývanie.
.ak nevie zabezpečiť bývanie,treba vymeniť chlapa..
Moji su na prd, ale o tom potom. Rovno povedz co si myslis!!!!! A povedz ja som sa to vasej vychovy dietata nestrala ani vy mne. Ja zato nemozem, ze mna rodicia urobili o 20-30rokov neskor. A ked nepomoze hladaj chybicky , ze napr. jooj trosku ste sa spotili mili svokor chodete si dat druhu koselu aby sa ludia neotacali a pod veci. A ked nepomoze, napr. maly bude rano o 1-2 hore tak idem ku svokrovcom, ze nespime treba byt snim hore a neviem neviem ci by sa im to pacilo.. Na drzovku..
Jednoduché riešenie je, že sa osamostatníte. Alebo sa nauč, že čo sa týka teba a syna, tak rozhoduješ ty a hotovo. Čo sa týka domu a starkých je zase ich vec. Bodka a nedebatujem o tom ďalej. Neboj, zvyknú si. Ale stále platí, že treba mladej rodine nové bývanie.
Je to neprijemne, ked idu akoby proti tebe, aj ked to tak mozno nemyslia.
Skus to takto: ked bude muz doma a zabavi maleho, v klude si s nimi sadni a porozpravaj sa s nimi o nebezpecenstve dvojakej vychovy a jej nevhodnosti pre dieta. Nieco si o tom precitaj, aby si mala argumenty a najprv ich pochval ze ti pomahaju, ze si to vazis ze su starostlivi a nie lahostajni, ze si rada ze maju maleho radi atd. A potom sa zameraj na to, ze prenho aj pre vas bude ovela lepsie ked budete tahat za jeden povraz vo vychove, poziadaj ich aby respektovali tvoje rozhodnutia a STOJ SI ZA NIMI. Cize si svoje rozhodnutia vzdy dobre premysli a potom konaj. Mozes spomenut ze onedlho pojde do skolky a tiez budete musiet trosku zladit poziadavky nanho s rezimom v skolke a to by uz potom bola trojita vychova 🙂
Skus to takto nejak, mne taketo rozhovory do duse vzdy fungovali. Urcila som si hranice a stala si za nimi.
keby sme byvali so svokrovcami, tak by som to mala asi podobne ako ty. Kedze byvame samy tak mam pokoj a tieto veci riesit nemusim. Keby ste sa osamostatnili tak je to uplne o niecom inom a taketo problemy nemusis riesit. Viem ako to bolo, ked sme byvali chvilu u nich a to sme este malu nemali, to mi stacilo aby ma to nakoplo ;)
Vieš čo podľa mňa netreba skúšať nejaké naznačovanie. Treba im to povedať na rovinu, proste surovo. Možno budú chvíľu odutý ale musia pochopiť, že je to tvoje dieťa a vychovávaš ho ty, nie oni. A hlavne to treba zaraziť kým si na to príliš nezvyknú lebo potom to pôjde ťažšie
no takto ti poviem, svokra a aj svokor sa ti musia prestat starat do toho ako vychovavas svoje dieta. treba im pripomenut, ze aj oni raz boli mlady a predpokladam, ze im sa tiez nepacilo ked im niekto hovoril ako maju vychovavat ich syna. toto ziadnym naznacovanim nedocielis, tak ako napisala flofli, treba im to pekne na rovinu povedat a hotovo
Ja som malemu zrusila dudel pred 2tyzdnami a odvtedy nechodi spat o 12tej ale aj o 13.30 a neskor...vcera a dnes nespal poobede.len reval vkuse.aj by spal ale vymyslal.ma taky vankus s ktorym spi.zahodil si ho a zacal vrieskat ze mu ho mam dat.no urcite,zahodil si si ho tak si ho zober...a svokra dojde do izby a zacne po mne vykrikovat ze som neni normalna ze ten maly furt reve.....ze ona si ho zobere...si mysli ze je pan boh.u nej vreskoty uplne lebo chcel ist za mnou....tiez sa do vsetleho stara a ja som na vine.nevidi ze je maly unaveny a nevie zaspat.ja som na vine
ahoj...odstahovat sa odstahovat sa odstahovat sa...viem to z vlastnej skusenosti. Urobila som v zivote par chyb,ale rozhodnutie ist byvat k svokrovcom je chyba,ktoru lutujem. Smutne roky 😢 ... ale uz som vo svojom 😀 😂 drzim palce ,aby si aj ty cim skor bola vo svojom
Najhoršie je keď si väčšina ľudí myslí, že ten ich spôsob je jediný správny. Chýba tolerancia a právo na vlastnú výchovu. Poradiť ale rešpektovať, vy ste zodpovedný.
ty si matka, ty rozkazuješ kedy ide dieťa spať, kedy večeria atd, poriadok by si mal spraviť muž zo svojimi rodičmi. Hlavný problém je v tom, že spolu bývate, v ich dome, berú vás stále ako deti a tak sa k vám aj správajú