Dobrý deň potrebujem radu. Manželov brat a jeho partnerka nemajú záujem sa s nami kontaktovať očividne pre to, že nám závidia (mame lepšie auto väčší dom, čakáme bábätko a im sa dlhšiu dobu nedarí) , švagriná sa dokonca vyjadrila pred svokrivcami že je veľmi nešťastná z toho že čakáme dieťa, čo by mi až tak nevadilo, nakoľko ja a moj muž ich k životu absolútne nepotrebujeme lenže svokrovci non stop riešia že sú zle vzťahy v rodine že sa mame snažiť to urovnať že sa musíme rozprávať... neskutočne má to unavuje lebo vždy sa svokrovcom snažím vysvetlit, že sme sa snažili o komunikáciu vždy sme ich zavolali von pozvali niekam nuž oni nikdy nemali záujem (mali vždy vhovorku že musia byt kdesi inde alebo majú iný program)a takto je to už 4 roky vkuse odkedy je švagor so švagrinou . Pri každom jednom telefonáte so svokrovcami vždy poznamenaju že keď sme sa s nimi zase nestretli keď sme boli doma na dovolenke nakoľko zijeme na opačnej strane Slovenska a nonstop výčitky ako to mame urovnať.... xy krát som im aj s manželom vysvetlila že keď nemajú záujem tak sa nemôžeme vnucovať na silu a že by sa mali porozprávať aj s nimi a nie nonstop vyčítať niečo nám má sme si povinnosť splnili lenže im nechcú povedať ( aj len keď koli svokrovcom lebo vidíme že ich to trápi a nám je to v podstate úplne jedno )... už chcem s touto situáciu skoncovať raz a navždy lebo každá jedna dovolenka u svokrovcov sa pre mna mení na nepríjemný horor kedy denno denne niekoľko desiatok krát toto počúvam a zas prestať ku ním chodiť nie je podľa mna to najsprávnejšie riešenie
Možno je to kvôli tomu dietatu, že sa trápia, že ho mat nemôžu ako žiaľ veľa žien.. keby sa im podarilo, podľa mna vás to zblizi.. asi by si sa mala zveriť mužovi a ten by sa mal porozpravat s bratom, tým, že ste mali snahu sa s nimi stretnut, svoje možnosti na urovnanie vzťahov ste vycerpali
@lula313 snaha bola brat nemá záujem čo by nás vôbec netrápilo lenže od svokrovcov nepočúvame nič iné pri každej príležitosti návšteve telefonáte len ako by sme mali ísť my za nimi ... ja som povedala to iste možno keby sa im podarí dieťa vyrieši to veľa problémov a ona konečne prestane byt zakomplexovaná ... ale úprimne čo čakajú twraz ? Ze ja budem s malou chodiť po kanáloch lebo ja mám dieťaťu a jwj sa nedarí ??? To je len ďalšia výhovorka lebo keď nebolo dieťa bolo auto bol dom bola dovolenka ....
Len svokrovci akosika nevedia pochopiť, že majú očividne nejaký komplex tak sa s tým nedá nič robiť ako vravíte naše možnosti na urovnanie sú vyčerpane lenže vždy je z toho veľká hádka u svokrovcov lebo svokra strašne tlači
Nehnevaj sa, ale tvoja komunikácie a tvoje vyjadrovanie je dosť jednoduche, smutné. Veta, že pravdepodobne ti všetko závidia -že máte väčší dom ,väčšie auto, vacsie všetko je dosť detinska. Skús sa zamyslieť trošku aj nad sebou.
Si tehotná. Netráp sa.
Túto vec nechaj na manžela, veď je to hlavne jeho rodina.
Nech navrhne stretnutie brat s bratom a nech sa porozprávajú.
Alebo nech tvoj muž povie svokrovcom že si neželá, aby ťa stým už zaťažovali.
Jednoducho nemusí byť každý a každým kamarát. Niekedy sa stáva, že sa ľudia proste nepohodu.
Ja tiež nemám momentálne vstah k sestre a nezbláznim sa z toho. Sústredím sa na tých ktorých mam rada a ktorý majú radi mňa.
Hotovo
mal by to riesit hlavne muz so svojim bratom, nie manzelky. Ked on nema zaujem si to urovnat so svojim bratom, tak rodicia to budu musiet nejako prezit. Ale chapem, ze su z toho nestastni, ze spolu nevychadzate. Vidno, ze ich to trapi, ale nic s tym urobit nemozu. Nemyslim si ale, ze chyba je len na ich strane, chyba je vzdy na oboch stranach. Mozes sa zamysliet, kde ste urobili chybu vy, kde vam chybala mozno empatia, ked ste mali nieco, co oni nemali. Ci ste neposobili arogantne.Kazdy moze zmenou zacat od seba. Bud sa druha strana chyti, alebo nechyti, to uz neovplyvnis. Vase rodiny sa spolu vobec stretavaju, ci sa ku vam dostavaju informacie sprostredkovane, cez svokrovcov?
Vies co? Ja ti poradim, u nas zabralo to, ze sme začali k nim chodit a rovno so svokrou....aby sama videla,ze je to len skoda casu, ze komunikácia ziadna, trapne ticho...a toto som urobila párkrát a odvtedy je klud...svokre sa otvorili oci a uz jej otvorene hovorim,ze on nechcú....a teda,aj to videla...
@pasikavamacka my žijeme na opačnej strane Slovenska ako svokrovci a svagrovci stretávame sa sporadicky ale vždy keď sme na návšteve u svokrovcov snažíme sa ich vždy apson zo slušnosti kontaktovať, hlavne teda koli svokre ktorá sa veľmi trápi ... neviem rozmýšľala som aj nás tým či sme na nich nemohli niekedy pôsobiť arogantne alebo podobne, lenže úprimne nemajú nám čo závidieť keďže taktiež majú vlastný dom, taktiež hypotéku na krku, majú tiež nové auto a tak isto chodia na dovolenky ... momentálne chápem že im je zrejme nepríjemný fakt že som tehotná a im sám už dlhšie nedarí ale čo bol peoblem pred tým ako bolo dieťa naozaj neviem .... manžel sa to snažil s bratom riešiť snažil sám mu aj vysvetlit že nech sa apson na oko tvária v poriadku lebo mamu to veľmi boli a tiež nás úprimne nebaví počúvať tieto výčitky ale záujem žiadny ... ono peoblem najväčší nastal keď švagor zmenil partnerku... tá predchádzajúca sa snažila vzťahy utužovanie aj keď si bratia nemali skoro nikdy čo povedať ona sa snažila aby to bolo apson v rámci normálnosti kdezto táto nová sa okrem svokrovcov nechce stretávať s nikým s partneroch rodiny .... stretli sme sa pri poslednej navsteve nečakane asi na 5 min lebo nevedeli že prídeme a už aj utekali domov, zahovoril to tým že sa niekam ponáhľajú ale videla som že jej bolo vyslovene neprijemne sa pozerať na nás
@lucy4321 Tak povedz svokre, nech ona urovnáva vzťahy. Nie ty. To sú také dôchodcovske reči. Vy ste už x-krát prejavili dobrú vôľu, oni nemajú záujem o kontakt, čím skôr to svokra pochopí, tým lepšie. Ani moj tatko s bratom nemajú nič moc vzťah a ako rodina sa vôbec nenavštevujeme a to žijeme v tom istom meste! Ja za to nemôžem, ani moja mama podľa mňa. Celkovo to tak vyšlo že šli inými cestami v živote. Babka (svokra, matka tých dvoch synov) to vie a preto organizuje také povinné jazdy u nich na narodeniny a vianoce a veľkú noc a hovorí že "inak by sme sa všetci nestretli". Ma pravdu.
ja mám skôr pocit, že ich všeobecne nemusíte, keďže ako píšeš vás to netrápi...troška mi chýba empatia v tom všetko, pochopenie, že evidentne majú problém ( za čo vy samozrejme nemôžete), verím aj v to, že , môžete sa snažiť akokoľvek asi je to momentálne márne, možno by som som skôr zvolila u svokorvcov spoločné stretnutia, a možno práve tam svokra uvidíte, že to nemá momentálne zmysel... ono je ťažko vžiť sa do pocitov, ktoré človek nikdy nezažil, ale to by zas mala svokra troška vidieť, takže by som asi požiadala svokru nech spraví nejaké stretnutie idú Vianoce možno bude príležitosť a ked sa nedá tak sa nedá, len nech to ona vidí, ale možno ich treba nechať tak, spraváť sa v pohode, musia si sami prejsť tým sami, možno momentálne pohľad na teba je neskutočne bolí a zraňuje a preto ten odstup...
@pivonka6 ono aj to prispelo k tomu,že bratia si spolu nikdy nemali čo povedať, nikdy nemali spoločnú reč spoločne záujmy každý išiel úplne inou cestou v živote a rodičia ich celu dobu len porovnávali.. do toho švagriná pochadza z veľmi komplikovaného rodinného prostredia kde obaja rodičia boli/sú alkoholici a nikdy nezažila takú tu normálnu rodinnú atmosféru .. ja sa ju snažím chápať nikdy som si take niečo nezažila ako ona preto sme sa snažili na začiatku apson o ako taký kontakt vždy sme ich volali niekam .. chápem že v nej možno ostala nejaká trauma z detstva alebo nejaký komplex menejcennosti ale práve preto by mala byt rada, že to všetko pominulo že má twraz rodinu čo má záujem snaží sa nechýba jej nič má peniaze má zázemie
@felycity stretnutie sme zorganizovali .. neprišli .. a svokre stále nestačilo .. vraj majú iné plány a tak to bolo už niekoľko krát.... bohužiaľ áno už je mi to jedno lebo keď vidím koľké roky je to úplne márne tak si už človek zvykne .... mylsim že svokra cíti voči ním nejakú krivdu nespravodlivosť že oni nemôžu mat bábätko alebo niečo tak preto stále útočí na nás aby sme sa snažili všetko urovnať práve my ... len už neviem ako jej vyvstlit že v momentálnej situácii im zrejme ublíži ešte viac a vzťahy budú už úplnej na bode mrazu .....
@lucy4321 chapem, ak si dvaja bratia nemaju co povedat, to nezmenia svokrovci alebo partnerky, s tym sa nic neda spravit.
@felycity aj to sme skúšali nech sa skúsi takto isto ako sa rozpráva s nami porozprávať aj s nimi možno sám niečo zmení ... jej odpoved ? Nie to nemôžem lebo vieš oni majú trosku inú povahu ako vy... náhodou poviem niečo čo sa im nebude trosku páčiť a už nikdy neprídu ani ku nám
@lucy4321 problem bude asi aj vo svokrovcoch. Ak nemali k obom detom rovnaky pristup (a taka vec sa casom vyvrbi nastrbenymi vztahmi), tak mozno citia aj vinu a chceli by to teraz napravat. Preto tlacia aj na vas, ako mozny prostriedok napravy (kedze brat sa porovnava s bratom a citi sa menejcenny a jeho partnerka ho v tom asi aj polutovaniami a vlastnymi komplexami podporuje).
@lucy4321 aj svokre treba pekne slušne vysvetliť ze na vzťahy vždy treba dvoch... Nie len ze jedna strana sa snaží. Vysvetliť áno snažili sme sa ale teraz je rád na nich aby aj oni vyšli v ústrety. A keď nie tak nie. Môže ju to bolieť ale ani ty sa nebudeš do aleluja vnucovať keď nie je záujem holt smola. Aj vy máte svoju po ahu. Tak do vás bude hucat ale im bože chráň dačo povedat? Keď chce mať rodinu po kope tak nech rovným dielom ide aj ku nim nie len ze jooooj vy sa im vnucuje a oni nech vás odmietajú ale im nemôžem povedať nič ja len chcem že by ste sa bavili. No nie. Niekedy to naozaj nejde. Prajem veľa sil.
@moonlight1210 určite áno vždy je vidieť že robili rozdiely a to je medzi nimi len 2 ročný rozdiel jednému niečo dali druhému nie nikdy nešli rovnakým dielom a tým vzťah medzi nimi zničili od malička ..len je cudne že práve švagor bol ten čo sa mal vždy lepšie ako môj manžel .. švagriná sa zas ľutuje pre jwj minulosť, ktorá je už dávno preč a má sa momentálne dobre ... chápem že ju trápi to dieťa ale jej sestra má tak isto deti dokonca 3 a s tým problem nemá ..je mi to ľúto ale zas čo mám robiť nemať deti a rodinu tiež len aby ona nebola nešťastná ? To takto nefunguje ....svokra si neuvedomuje že týmto robí medzi nimi ešte väčšie zlo a nás týmto ustavičným otravovaním takisto stráca .... neviem prečo sa nesústreďuje na veci ktoré sú aktuálne ako napr to že bude mat čoskoro prvé (možno aj jedine ) vnúča keď o ničom inom celé roky nesnívala .. miesto toho len rieši a strachuje sa ako to prežije švagor a švagriná keď sa mala narodí
@lucy4321 ahoj,môj muž je zo 4 bratov, s najstarsim vychadzame perfektne, s ďalším môžem povedať že docela dobre a ten tretí sa od nás všetkých uplne aj so zenou odstrihli! S nikym sa nebavia okrem rodicov! Začalo sa to narodením ich syna, odvtedy ako keby zanevreli na nás vsetkych! Chlapec bude mať 4 roky a nikto z nás ho ešte nevidel,okrem fotky! Je to smutné a nikto nevie prečo sa tak chovaju, predtým sme vychádzali dobre! Všetci sme mali nakúpené aj vecicky pre malého a nedostali sme sa k nemu,všetko sme to nechali u svokry,nech mu to potom da! Na Vianoce sme tiež všetci,okrem nich! Ale neriešime to, k životu ich nepotrebujeme,oni nás zjavne tiez! Svokrovci su z toho tiez nešťastní ale nejak to nerozpitvavaju
@lucy4321 prečo by mali mať jedine vnúča?
Zato ze sa im nedarí nejakú dobu?
Kľudne môžu mať ešte kopu deti... Možno skratka nemajú záujem sa s vami stretávať lebo im nesedíte ako ľudia trebárs...
Jedine co musíš dat do poriadku je tvoja svokra! Ona toto všetko robí... Nech s tým prestane.. Vy nepotrebujete k životu ich.. oni zas nepotrebujú vás.. Tu není co riešiť 🙂
@milenke netvrdím že jedine ale možno jedine nakoľko ich peoblem je veľmi závažný a šanca je veľmi mala a neriesim niečo čo neviem či bude alebo ako bude .... chcela som tým len povedať, že miesto toho čo by sa svokra mala tešiť a riešiť momentálne toto tak ona rieši čo povedia na to oni a ako to budú zvládať .....ja tomu rozumiem nesadli sme si navzájom a celé je to proste na oko len koli svokre lebo sa tým trápi a nevie to pochopiť ...
Ak som to správne pochopila, tak by si chcela vysvetliť svokre, že sa proste nemáte radi (cítiť z písaného že ide o obojstranny problém).. predpokladám, že si sa už pokusila.. ak áno, nikto predsa nepozná zázračnú formulku ako sa to dá svokre vysvetliť tak, že ju to prestane trápiť..
predpokladám, že aj im omielaju to isté - ktorého rodiča by tešilo, že si jeho deti vôbec nerozumejú a kašlu na seba? Predstav si seba v jej situácii, asi by si tiež nebola dvakrát nadšená, keď by sa tvoje deti nemali radi.. tak to proste nerieš, vypocuj ju, uisti ju že ti to je tiež ľúto, ale je to proste tak ako to je.. vklude by som to hovorila aj na každej návšteve, citlivo a empaticky.. veď tam nie ste každý deň, nie?
@lucy4321 JA by som svokre slusne ale teda dost jasne,otvorene,nie len naznacovat,povedala ze my sme uz rezignovali a viac sa snazit bohuzial nebudeme...xkrat sme sa snazili stretnut,oni nechcu a nech sa stym uz zmieri ze je to tak.Vy sa idete uz konecne venovat vlastnemu zivotu...a ze ak tuzi po zmene mala by zacat apelovat na opacnu stranu...Aj ked ti je to luto,ty nemozes predsa za to ze niekto ma viac a niekto menej stastia v zivote.Proste ju razne poziadat
aby to uz neriesila...
Mam pocit, ze si iba domyslas, ze vam zavidia, kedze dalej pises, ze maju presne to iste co vy. Teda teraz s vynimkou dietata, ale vztahy boli zle aj predtym. Ci vam to do oci povedali, ze je to kvoli tomu?
Ak sa bratia nikdy nemuseli, tak je tam toho urcite viac. Babka mojho muza je priserna svokra. Vedie pred kazdym dietatom stvave reci na ostatne deti a vztahy boli niekolko rokov velmi pokazene, surodenci sa nebavili. Tiez jej to bolo luto, ale mala na veciach ciastocny podiel, hoci by si to nikdy nepriznala. Neveste povedala na jej nove auto, ze jej dcera ma pohodlnejsie, porovnavala bratrancov apod. Ktovie, co svokrovci narozpravali a ci aj tam nebude nejaka pricina.
@lucy4321
Véd ona sa s vami určite teší a je určite moc rada ze bude babka... Len asi sa trápi koli ním možno jej tam chodia vyplakavat sťažovať sa a podobne... Lenze mala by pochopiť ze chyba je v nich nie vo vás.. Nemôže vás neustále tlačít do toho aby ste všetci boli naj kamoši... Treba jej vysvetliť ze viete že ju to trápi ale vy s tým nemáte čo urobiť pokym oni nebudú chcieť... Myslím ze tej vašej svokre dosť hrajú na city
nuz ja mat taku svagrinu ako @lucy4321 tiez sa nehrniem do kamaratstva, prepac
Ked ich nepotebujes, tak co riesis? taku toxicku osobu by som tiez nepotrebovala