Zlý vzťah s matkou

29. aug 2022

ahojte, uz od malicka mam problemovy vztah s matkou. Ona nikdy nikte nepracovala, bola s nami doma. Doma sa nudila, nikdy sa nam nejako nevenovala, varila len jednoduchsie jedla napr. sackove polievky, nechcelo sa jej upratovat, trestala ma za co som nemohla napr. spadol mi nanuk, rozbila som zrkadlo. Tresty bolo skor take psychicke tyranie, ziadna bitka. Najhorsie to bolo v puberte. Raz sa stalo, ze som zmeskala autobus zo skoly a nechcela ma pustit domov.
Nikdy sa s nou nedalo normalne porozporavat. Ona je taka jednoduchsia. Stale sa len lutuje a kazdeho ohovara.

Uz 10 rokov zijem v zahranici. Piseme si cez FB. Kazdy den mi vypisuje a niekedy vola 10x za sebou. Ja fakt nemam chut si sou kecat a pocuvat jej sebalutost a citove vydieranie. Kamaratky ani zaluby nema jedine co robi je ze mi vypisuje alebo mojmu muzovi. Mame 2 male deti a ja som z nej uz vycerpana. Mam chut ju zablokovat a nikdy sa neozvat.

pribinak
29. aug 2022

Tak jej dvihni len 1x a povedz že si zaneprázdnená. Po pár dňoch pochopí

haley7897
29. aug 2022

Dohodni si s nou (čítaj: oznám jej) termín kedy si budete volať. Povedzme každú (pripadne každú druhú) nedeľu a striktne to dodrž. Časom sa prispôsobí a prestane ti vyvolávať do prázdna keď zistí, že jej to v inom termíne nezdvihnes. Vysvetli jej, že v týždni pracuješ, po práci máš inú aktivitu (škola, fitko čokoľvek)
Ak majú takýto problém aj zvyšní súrodenci odporúčam ti dohodnúť sa s nimi, že si spravíte povedzme každú tú nedeľu group call napríklad na WhatsApp, to jej zabráni aby bola hlavnou hviezdou jednosmerného hovoru a zároveň to vám všetkým niečo dá. Ona uvidí deti, tu súrodencov a bude tam menej napätia.

liljana
29. aug 2022

Cely zivot doma zostavaju zial ti jednoduchsi ludia. Doma sa nudia a otravuju inych ludi. Zdvihni jej max raz za tyzden, vyhovor sa, ze nemas cas a nenechaj si nou vyciciavat energiu.

marca12
29. aug 2022

@pribinak Nepochopi.

Autorka, Akoby si o mojej mame pisala. Jednoduchsia zena,ktora sa len lutuje,place cele dni,nervozna je a otravuje nam zivot,lebo je posadnuta niekoho "gniavit" vtedy je spokojna,ked ma do koho rypat. Akonahle sa snazime od nej odstrihnut,zacne sa lutovat,citovo vydiera,je to priserny zivot. Ty si daleko,mas tu vyhodu. Mozes ju zablokovat a mas pokoj.

sidicek
29. aug 2022

Na Fb si ju zablokuj a 1x týždenne jej ty zavolaj, co nove a tak 10-15min.ak začne s psycho nátlakom, tak rozhovor ukončí, lebo plaču deti, zvoní suseda, horí ti večera a pod. Ju nezmenis a ty si takto zbytočne robíš nervy.

katkami123
29. aug 2022

Tak ju zablokuj a neozvi sa 😉 ty si už dospela žena, máš právo robiť veci tak ako ich cítiš. To ako žije tvoja matka za to ty nemôžeš, keď nemá kamarátov, je chyba v jej povahe. Radšej sa venuj deťom ako 10x telefonátmi s nou. Povedať jej, nech si nájde kamosku, ty máš malé deti a svoj život a nemáš čas s nou každý deň vykecavat. Ona si mysli, ze keď ta porodila, tak si asi jej majetok a vlastní ťa a ty ju “musíš” pocuvat. Nie, nemusíš. To nie je tvoja povinnosť.

mysicka36
30. aug 2022

Dohodni si s ňou, kedy si budete volávať. Urči čas ty, keďže ty máš povinnosti a aj deti na krku. Ak to nepochopí zablokuj ju a ozvi sa jej pekne v stanovený čas 😀 Veď predpokladám, že sa dá číslo aj odblokovať. Poprípade telefonáty v nevhodnú dobu len stíš a nechaj vyzvoniť. A netráp sa pre to. Ber to ako fakt a mama ak bude chcieť kontakt, pristane na tvoje pravidlá.