Ahojte žienky, potrebujem počuť nejake mile slovo a povzbudenie, alebo rady ako sa odosobniť, nepripúšťať si, nerozčuľovať sa...
Mám v rodine človeka ktorý je zákerný a stále potrebuje robiť zlo, stale proste príde s niečim čím ma rozhodi, nahnevá. Očividne to robí cielene, potrebuje robiť prieky, tento pocit nemám len ja ale viacerí, teda skoro všetci ktorí sa stretávame, viem že budete radiť že nestretávať sa, no je to osoba s ktorou sa žiaľ bohu musím stretávať niekoľko krát týždenne, vyžadujú si to tak okolnosti (aj pracovne) ktoré nechcem bližšie rozoberať ale proste je to tak. Niekedy tak vytáča a psychycky depta že mám chuť sa odsťahovať a úplne sa odstrihnúť a zmeniť svoj život.
Neviem či bude ľahké sa vžiť do situácie keďže nie som konkrétna, ale za každé povzbudivé slovo budem vďačná.
Toho cloveka mas v zivote preto, ze ta ma nieco naucit. Mozno byt silnejsou, zocelenejsou, nepripustat si jeho konanie.. Viac sa neda k nekonkretnej situacii napisat
@viestta ďakujem krásne, máš svätú pravdu, vždy keď chcem vybuchnut si to opakujem. Ale ja už niekedy strácam silu a pýtam sa do kedy, preto že to trvá už roky.
@0silvia0 ďakujem veľmi pekne. Niekedy stačí zopakovať si a počuť od iných že je to tak, treba ignorovať, ma to cenu a hádam to aj niekam vedie. Že existuje svetlo na konci tunela.
Mame odskúšané: zavesit na krk kriz (alebo iny amulet), ak osoba začne byť nepríjemná chyt ten kríž a usmievaj sa. Trvalo 1 den a osoba zistila, že pokiaľ je tam kríž, tak už dotyčnú nevytoci 🙂
Mozno to bude trvat dlhsie ako by si chcela, ale nenechaj sa vytocit a skusaj to dalej. Nenechaj sa rozhodit a bud silna
uprimne ta lutujem 😐 nedokazem si to predstavit. Najlepsie bude sa odosobnit a travit s tym clovekom minimum casu, ak je mozne tak dohodnut veci cez telefon alebo email, co najmensi osobny kontakt. Pevne nervy 😕
@matovicova netrepes nahodou? To je povera a nefunguje
@marca12 aha ďalšia čo pýta energiu, no mňa nevytocis 😀
Mam v rodine rovnakú osobu. Pokazila živiť aj svojim deťom, aj znepríjemňuje život okoliu, každému, koho stretne. Ja si vždy poviem, že čokoľvek mi ta osoba povie, ja na jej úroveň neklesnem! Čokoľvek mi povie alebo urobí, ja si zachovám dôstojnosť a budem za dámu. Na každú urážku odpoviem tak, že sa usmejem a nepoviem nič. To ju vždy zaskočí, lebo čaká konfrontáciu. Teraz už často ani mne nevycita nič, ide rovno za manzelom a kyda na mňa u neho. Lebo vie ze on sa vytoci, náuka na ňu, ona môže na hukat na neho, potom môže byť týždeň urazena a dokola
@juliasb presne aj v tomto prípade ide cez iných už keď nevie ako. A tiež znepríjemňuje život všetkým naokolo, zničila deti aj partnera.
@matovicova a na každú osobu mám mat vlastný kríz? Či stačí jeden na všetky osoby? Aby som nechodila ako eminem, preto sa pýtam…
nedaj mu najavo, že ťa dobre nasral, lebo sa na tom bude baviť a bude schopný ťa priviesť aj do Pezinku. Je to provokatér.
Baby ja som si dnes musela otvoriť fľašu vina, a tak ma napadlo pri odpovedi
@0silvia0 že táto osoba ma má niečo naučiť… no asi najskorej alkoholizmu 😂
Inak ďakujem za všetky povzbudivé slova, pomáha to a pomaly sa ukludnujem a dostávam k nadladu, vychladievam. Fakt nie je dobre veci riešiť za horúca, ale minimálne oredychat, alebo prediskutovať v ideálnom prípade vyspať sa.
I keď viem že zajtra ma možno čaká nové “prekvapenie”, držím si palce nech to ustojím, niekedy sa proste nedá utiecť, aj keď by som najradšej.
Super že ten Modrý konik ma ešte v niektorých témach svoj význam a môže sa tu človek v skutočnosti odreagovať a pomôcť si.
Ja to už riešim aj s psychologickou, ale ta tiež nie je vždy k dispozícia a aj keď človek teoreticky vie čo a ako, prakticky je to o inom. A tu si to aspoň potvrdim, preberiem.
@luci310
🤣🤣🤣
Autorka, super ze to beries s nadhladom, keby ma nebolela hlava, tak si s tebou pripijem🥂...
neboj, das to, keby si napisala podrobnejsie, dalo by sa lepsie poradit. Ak neprijmes ten jej darcek v podobe zloby, budes od tejto osoby slobodna...
Zase, keď je človek ticho, tak by ho potom poniektori v zuboch roztrhali. Treba si slusne vždy stanoviť hranice. Ak druhy pokracuje aj napriek tomu v rypani, tak odísť z miestnosti. Ty nie si povinná tu osobu pocuvat. Alebo jej do oci normálne povedz, ze to, čo ti hovorí, ťa vôbec nezaujíma a zbytocne ťa tým iba otravuje. A odišla by som preč. Nech si ostane sama tam so svojou zlostou. To už nie je tvoj problém.
Existuje technika, ktora funguje vyborne na takychto ludi. Vola sa "grey rock" alebo sedy kamen. V podstate, ked ten clovek pluje zlc okolo seba tak ty sa správaš ako taky kamen, nijak, bez akejkolvek emocie. Ked bude na teba kricat tak odpovedas len "mhm, aha" s uplne kamennou tvarou, idealne bez ocneho kontaktu. Neprerusuj aktivitu ktoru robis, len zbav svoj prejav akychkolvek emocii. Pointa toho je ze ten clovek to robi kvoli tvojej reakcii, z toho si berie energiu a takto ho pripravis o "odmenu". Tiez vidia ze ich neignorujes (ignoracia sa da vylozit ako truc, cize emocionalna reakcia ktoru hladaju), ale ich spravanie ta nijak neovplyvnuje a to je presny opak toho co chcu.
Ako dalsi krok po tomto mozes tomu cloveku kludnym hlasom nastavit jasne hranice "ak budes pokracovat v kricani, idem prec" a potom to urobit.
A tiez mozes toho cloveka polutovat vo svojej mysli. Je to velmi smutne ze si ta osoba musela prezit take veci, ze si mysli ze len negativnymi reakciami si vynuti pozornost.
@emalka ďakujem veľmi pekne, ale ide o to že ta osoba nekričí, práve naopak je veľmi milá, no robí zlo poza chrbát, vážne to nechcem bližšie rozoberať aby sa v tom ta osoba nenašla. Chápem že toto u nej nezmením, no chcem zmeniť tu zlosť ktorú vo mne vyvoláva, ja ju nekonfrontujem ani nič, len to proste potrebujem spracovať v sebe a neviem ako na to niekedy.
jaaaaj, cize manipulator. Chapem. Otazka: ma ta osoba akoby dve tvare - doma je sama sebou a pred ostatnymi je ako med/normalny clovek?