Zložité na oboch stranách

fionuska
25. jan 2016

Ahojte...som s manzelom 8 rokov a pred dvomi rokmi som si nasla priatela lebo nase manzelstvo bola ponorka a dostalo sa to do fazy kedy ja som uz nevedela ako dalej a potrebovala som aspon pekne slovo...trvalo to rok a dnes musim povedat ze to bola ta najlepsia skola zivota a uz by som iného chlapa okrem muza nechcela aj ked je aky je....skor mamickovsky typ a pomoc od neho ziadna alebo len ked nalieham a nejako ho donutim, mame dve deti a tym sa venuje minimalne :( po nejakom case ako sa prevalil v rodine moj priatel si on po troch mesiacoch nasiel priatelku s ktorou sa stretava po praci a mam pocit ze ju aj miluje (aj ked priamo mi to nepovedal)...napriek vsetkemu zlemu ci dobremu co bolo ja stale chcem nase manzelstvo zachranit a rada by som skusila poradnu len neviem ako na moj navrh zareaguje :( ked som mu nasla od nej spravy co si pisali tak sa ma uz ani nechce chytit ci dat pusu no pokym som to nevedela bolo vsetko celkom ok a myslela som si ze zvädneme aj moj preslap :( neviem ci od neho to bude mat este vyznam davat dokopy :(

sissy27
25. jan 2016

@fionuska prešľap by bol, keby si si niekde na služobke užila jeden víkend s kolegom, ale nie paralelný vzťah... ktorý keby sa neprevalil, tak ho spokojne ťaháš ďalej... a nalejme si čistého vína - keby si tvoj manžel nenašiel druhú, tak ani nemáš potrebu niečo zachraňovať, len proste máš pocit, že prichádzaš o niečo, čo ti obrazne povedané patrí... ako malé decko - rok si hračku nevšíma, ale keď sa s ňou začne hrať susedov chlapec, tak ju zrazu súrne potrebuje...
holt, karma je zdarma, manželstvo si mala zachraňovať predtým, ako si si ľahla inde... ale tak za pokus nič nedáš, navrhnúť mu to môžeš, možno to je jeden z tých chlapov, ktorému nevadia parohy také veľké, že ledva cez dvere prejde... stratiť už nemáš čo, zahodila si čo sa dalo, vrátane nejakej sebaúcty...

sandra551
25. jan 2016

@fionuska Rok a pol je dosť na to, že si bola súčasne s dvomi mužmi. Podľa popisu ten tvoj manžel nestojí za veľa. Už si ho raz nechala, tak sa na to vykašli a radšej sa poobzeraj po niekom novom 🙂 Takéto sústo už vzťah neprekusne...

dominika6
25. jan 2016

@fionuska
nieje to tým,že ty už priateľa nemáš a tvoj manžel priateľku má,tak sa cítiš odstrčená?
chceš zachraňovať čo..nefungujúci vzťah?
kvôli komu...sebe,nemu,deťom?
vtedy ste si nevedeli riešiť problémy a teraz áno?

pribinak
25. jan 2016

Co vlastne chces zachranovat? Manzelstvo na papiere?
Ved vase skutocne manzelstvo uz neexistuje

fionuska
autor
25. jan 2016

tak po prve...s tym priatelom som nespala! boli to len rozhovory a kavy, sadli sme si rovnako ako teraz muz s jeho priatelkou mozno preto ma to stve a vzdy som bola ja ta ktora zachranovala cele manzelstvo a kryla ho pred rodinou ak sa nieco stalo....ano zachranit to chcem najma kvôli detom ale aj kvôli tomu ze este nieco ku mne zjavne citi ked dokazeme spolu spavat aj napriek vsetkemu ...
sissy27 dakujem za uprimnost...

tamtamka26
25. jan 2016

tak čo ti poviem... Aký požičaj, taký vráť! nečuduj sa mužovi, že robí čo robí. a čo si zistila pri tom milencovi? bil ťa, keď si zrazu rada aj svojmu mužovi, ktorý je aký je? neviem, či váš vzťah má zmysel. ak sa aj dáte znova dokopy, budete si to pri každej príležitosti vykrikovať... 😠 😠 😠

fionuska
autor
25. jan 2016

toho vykrikovania sa bojim najviac :( skusim a ozvem sa 🙂

tamtamka26
25. jan 2016

@fionuska rok ste len kávičkovali a prechádzali sa v parku?? tak to mal chlapec dobrú trpezlivosť 🙂 to si mala hneď napísať v úvode, že nič nebolo. a na čo to bolo dobré, keď si si s ním ani len neužila?? 😲

fionuska
autor
25. jan 2016

toto co mi dal on ako bol rozhovor mi chybal u manzela...on sa so mnou velmi porozpravat nevie...ked chcem nejaky argument od neho musim zajst za jeho mamou a ona mi ho da za neho :-/

fionuska
autor
25. jan 2016

zistila som ze bol zapleteny v kade com a aj priatelstvo sa mi potom zdalo dost zvlastne 😕

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
25. jan 2016

@fionuska otázne je, či ti manžel bude ochotný veriť, že rok si sa s niekým stretávala poza jeho chrbát a nebol sex... vieš ako - nevera existuje a vernosť sa dokázať nedá... ak ti aj uverí, tak navždy bude mať pochybnosti... ale nejako nechápem - prečo to muselo byť tajné, keď vlastne o nič nešlo? veď ísť s kamošom na kávu sa dá v pohode aj vo vzťahu, ak nie je čo skrývať a o nič nejde, tak to netreba tajiť...
a otázka - keď nebol manžel dosť dobrý vtedy, prečo si myslíš, že zrazu dosť dobrý bude? on sa nezmenil a ani do budúcna nezmení...

mimi1237
25. jan 2016

@fionuska nerozumiem,co vlastne ocakavas,ty si si nasla frajera s kt.si mohla viesť dialogy bohvie o com,to že k fyzick.nevere nedoslo,ti pan manžel aj uveril? On si nasiel milenku,kt.pravd.aj miluje,tak co chces davať dokopy?Ani jeden z vas nespravil preslap,preslap je uplne nieco iné,už len tam sa to tažko naprava,čo chceš v tvojom pripade? myslis ,že by to ešte fungovalo? že on by možno aj chcel?A čo ty,vedela by si prekusnuť ,že má možno rád inú....?vsak to absol.nejde dokopy,ale ak myslíš...

oldman50plus
25. jan 2016

Duševná nevera je pre inteligentnejších mužov možno ešte horšia ako fyzická, Ako chlapi sme skôr schopní pochopiť že v živote sú náhodné situácie kedy sa hormóny tak "vzbúria" že to jednoducho skončí poriadnou "je....kou" pretože v momentálnom zatmení mysle slabší človek sa im nevie vzoprieť a sú to eventuálne ochotní odpustiť ale dlhodobé uprednostňovanie niekoho iného do tejto skupiny určite nepatrí.

Ako sa hovorí, tvojou neverou vaše manželstvo skončilo. Možno, ak chcete obaja, môžete uzavrieť iné na iných princípoch ako doteraz, ale to sa môže podariť len ak to veľmi chcete obaja. Pokiaľ on si našiel niekoho a naozaj mu na nej záleží nebude to tento prípad. Skús sa mu ospravedlniť, povedať že už chápeš akú si urobila chybu (urobila, pretože nech by bol akýkoľvek máš to riešiť inak a nie neverou) a rovno sa ho opýtať či sa o to nechce pokúsiť a za akých podmienok. Veľkú nádej tomu ale nedávaj, možno umiera posledná ale už je na smrteľnej posteli.

fionuska
autor
25. jan 2016

dakujem za kazde slovo....

moonlight1210
25. jan 2016

@fionuska tvoj muz sa ma o com s tebou porozpravat, alebo si tiez lespie rozumie s tou druhou?

tajka1986
25. jan 2016

@fionuska Dobre ti tak. Co si chcela to mas. A vobec by som sa necudovala keby uz manzelstvo zahranit nechcel. Sice uz je to aj tak len formalita,ze ano?

rawmamka
25. jan 2016

@fionuska Celé zle....Neviem si predstaviť, že by sa toto dalo zachrániť, ani kvôli deťom. Tvoj muž má v otázke lásky zjavne jasno.

lululilien
25. jan 2016

@fionuska zachrániť sa to dá. Už len to, že ty si si uvedomila, že iného muža nechceš. Ak si to isté uvedomí aj on, ste na dobrej ceste.

maminuska
25. jan 2016

@fionuska môj pohľad je taký že ja by som ten vzťah ukončila. Nie kvôli tomu že si bola neverná ..to je už len dôsledok dlhodobého nepochopenia jednej aj druhej strany, ale vzťah s takýmto typom muža by som ja osobne mať nemohla.
Tvoj manžel sa s tebou ani nehodlá rozviesť , trestá ťa . A úplne nevhodným spôsobom . Ale aj to musí raz skončiť.

tana85
25. jan 2016

toto je taky galimatias, ze az. z toho, co pises som pochopila, ze kvoli manzelovej neschopnosti sa s tebou rozpravat a byt pozorny k detom a rodine ako takej si si nasla nejakeho ineho ako partaka na doverne rozhovory, ale intimne tam nic nebolo...nechapem, boli ste zalubeni alebo nie? chceli ste aj nieco viac alebo nie?? v com tkvela ta tvoja nevera vlastne? potom ked to skoncilo tak si sa rozhodla, ze muza aj tak chces, ale on uz ma inu partnerku, ktoru zrejme miluje, ale stale to chces este zachranovat...odbornika by som navstivila v kazdom pripade, aby si si sama presla tu vlastnu neveru - preco prave take "riesenie" si zvolila, ake chyby robis vo vztahoch atd. toto mozes urobit pre seba do buduceho vztahu lebo tento je podla mna uz minulostou. kde mas/ma istotu, ze o par rokov zase nebudes stradat chapavu dusu ineho muza? lebo muz je aky je, asi sa uz nezmeni, a ta potreba moze opat prist. a kvoli detom nic nezachranujte nasilu, neuprimnu atmosferu pocituju este vacsmi nez vy dvaja a budu z toho frustrovane, takeho detstva ich usetri

rawmamka
25. jan 2016

@tana85 Lepšie by som to nezhrnula 🙂, zakladateľka témy si najskôr musí upratať vo svojej duši a pohnúť sa vpred. Dlhodobo zametali svoje manželské problémy pod koberec, až už nie je čo zachraňovať .

mimi1237
25. jan 2016

@fionuska a co ak mal tvoj manžel už milenku ovela skor ako si ti stihla byť mu neverná? si myslíš ,že by sa ti priznal,že v tom ide už ovela skôr ako ty?
Možno to neni o tom ,že si našiel milenku s trucu,s pomsty,alebo len jednoducho mu prišla do cesty...a možno mám len" paranoju,ale asi je to jedno,všetko je vonku a na veci to asi ani nič nemení...off

bonaqa2013
25. jan 2016

@tamtamka26 tak presne toho by som sa bála....

bonaqa2013
25. jan 2016

@lululilien ak si to uvedomí aj manžel. ale čo keď on zistil že mu je lepšie s milenkou ako s manželkou? 😒

natalym
25. jan 2016

Ako nechápem. Ona mala priateľa na kávy, manžel tiež má priateľku, manželia ale spolu spávajú.
Čo chceš vlastne zachraňovať?
Však choďte na kávu spolu a dohodnite sa.

fionuska
autor
25. jan 2016

myslim ze sa to konecne po vasich prispevkov dalo na spravnu mieru....oznamil mi ze tu priatelku miluje a uz sa len dohodnut na rozvode 🙂 s úsmevom mozem povedat ze vam dakujem za komentáre a prispevky ci postrehy 😉

rawmamka
25. jan 2016

@fionuska Myslím, že všetky tu ti držíme palce, aby si to všetko zvládla s úsmevom na tvári 🙂. Tento vzťah bol mŕtvy dávno predtým ako si založila túto diskusiu, už by to bolo len trápenie.

fionuska
autor
25. jan 2016

ved prave ze trapenie ktore zle znasaju deti.... 😒 takto si my traja budeme uzivat dovtedy kym mi nepovedia... : čauko babka 😀

rawmamka
26. jan 2016

@fionuska Hlavu hore, tam kde niečo končí, tam zvyčajne niečo nové začína 😉 .