Zlé vzťahy so švagrinou

tanulik16
22. aug 2017

Zo svagrinou som sa nepekne pohadala vyprovokovalo ju to ze som ju nepozdravila nemala som chut pretoze vkuse len rype vzdy hlada chyby tam kde nie su .Svokru to nastartovalo ze co si to myslim .Svagrina ze som obycajna hyena a nula ze moj muz sa zmenil odkedy sa ozenil so mnou ze sa straca pred ocami ze ja mozem za ich vztahy .ja som jej nato ze ona utiera pohariky je casnicka.to som nemala povedat nebolo to pekne odo mna .Povedala muzovi ze je debil ze je so mnou .svokra vrestala ze som striga.svagrina ze nech ich posle prec mna aj muza .Dobre odisli sme.Presiel mediac a muz tam isiel aj z detmi.Prisiel ako vymenenny uplne bolo vidiet ako ho huckaju badaval mi ze som primitivna a ze taku haraburdu si zobral...Strasne som plakala velmi ma to boli a zranuje ako mi ublizuju mame spolu dve male deti.Svokra mu povedala ze ma nema rada a ze nepraje si aby som tam chodila .

kaja01
22. aug 2017

Pozdraviť sa je znakom slušnosti, nie toho či mám chuť alebo nemám.

evittam
22. aug 2017

@tanulik16 Muz ti povedal, ze si primitívna a haraburda??! To si kde k takému prisla...🤔

nyusika
22. aug 2017

v skole sa deti spravaju rozumnejsie, ako ty...
bleee, bleee, ona povedala, ze som skareda...bleee bleee

prvosienka7
22. aug 2017

Nikto ťa nenabáda k tomu, aby si ich ignorovala. Treba pozdraviť a myslieť si už môžeš podľa mňa čokoľvek čo chceš. Ja by som si byť na tvojom mieste šla svoje, ale tak nevyhýbala by som sa im. A tvoj mujž si musí uvedomiť, že nežije s nimi a mal by sa ťa hlavne zastať

jahodnicka
22. aug 2017

Co na to napsat. Je to hloupe chovani a postves si proti sobe akorat tak celou muzovu rodinu. Akorat nevim jestli by byl jeste mym muzem kdyby mi rekl to co tvuj tobe

pribinak
22. aug 2017

myslim si, ze povedat niekomu, ze utiera pohariky je dost ponizujuce, aj to je praca. vies, ked sa takto aj ty spravas, nemozes cakat, ze ta budu milovat a zboznovat

neviem, asi je najlepsie fakt tam nechodit a nechat to cele vychladnut. muzovi by som sa za to co si povedala jeho sestre ospravedlnila, bolo to fakt hlupe.

a suhlasim s tym, ze pozdravit je znakom slusnosti.
@kaja01

pozdravim a nevykecavam sa. minule tu niekto dobre napisal, ze kto seje vietor, zne burku.

stanka2612
22. aug 2017

@tanulik16 prepac,ale mne keby muz povedal,ze som primitivna a haraburda,tak mu asi jednu....to kde preboha zije taky exemplar?

tomikejt
22. aug 2017

Nehnevaj sa, ale nepozdravis a švagrinú ponižujes tým že sa jej vysmejes že je ,,len,, čašníčka? Áno si primitívna.

rakuskorakusko
22. aug 2017

Celee zle..to je taka motanica ,ze az.....a chyby na obidvoch stranach...nemaju ta radi...ty ich....taketo veci sa davaju dlho do poriadku...zase je to len a len o komunikacii....

nyusika
22. aug 2017

@rakuskorakusko bohvie, ako to je, mozno tie chyby na druhej strane su len v jej hlave...

vafinka
22. aug 2017

@tanulik16 dievca zlate sa hanbi za seba ako sa spravas ako mala.aj ked sa neznasas so svokrou ci svagrovou tak aspon pozdravit sa patri v slusnosti alebo aspon cez zuby.a aby si ty raz nahodou po nej ked utiera tie pohariky zem po nej este neutierala.v zivote si raz hore raz dole.....

sissy27
22. aug 2017

@tanulik16 pozdraviť aj cudzieho suseda je elementárna slušnosť, o rodine ani nehovorím... že nemala som náladu pozdraviť... a že švagriná robí čašníčku? a ty paňulka čo? rektorka univerzity alebo guvernérka národnej banky? a ešte fňukaj, že ťa nemajú radi, všetci ti ubližujú a ty argumentuješ tým, že máte spolu deti - zlatá moja, začni od seba, chovaj sa k ľuďom tak, ako chceš, aby sa oni chovali k tebe...

stanka2612
22. aug 2017

@tanulik16 este teda,robit casnicku nie je podla mna vobec podradne ani ponizujuce,aj ja som ju roky robila popri skole aj chvilu po skole a poviem ti,je to drina 😉 a zase,keby to nikto nerobil,kde budes chodit na kavicku,ci decko vinka?
Myslim,ze ak chces napravit vztahy,skus sa ospravedlnit,skuste si sadnut,porozpravat sa...asi nikdy s muzovou rodinou kamosky nebudete,ale mozte skusit aspon slusne vychadzat...a muz by ta takto urazat nemal,ale to som sa uz vyjadrila v predchadzajucom prispevku (podla mna je to "buranske" spravanie a moj muz by si to v zivote nedovolil )😉

A uz to tu pisali viacere,ze "pozdravit sa je SLUSNOST a odzdravit je POVINNOST"

mysicka36
22. aug 2017

😀 vy tam ale musíte byť família. Ty dourážaš švagrinu a ešte sa aj lutuješ. Oni teda tiež neboli zrovna diplomatické, ale ťažko povedať ako dlho už takéto dusno medzi vami je. Podľa všetkého si nemáte čo vyčítať 😝

mell_j
22. aug 2017

Príspevok napísaný štýlom polovičnej slovnej zásoby 😄🙏🏼

tanulik16
autor
22. aug 2017

Ano hanbim sa zato ze som jej to povedala no zacala ze som hyena a nula mna to vyprovokovalo.Praveze sa snazim s nimi vychadzat ale oni si nikdy nepriznaju ze maju tiez chybu

deltaa
22. aug 2017

co je na tom zle byt casnickou a lestit pohare? nechapem preco ludia sa musia vzajomne ponizovat a osocovat uplne z malichernych veci, ja by som dokazala maximalne vynadat svojej sestre a to by sa musela velmi velmi zle spravat k nasim rodicom vtedy by som ju poslala kade lahsie a aj velmi vulgarne vynadala ale nikdy nie koli tomu ako kto zije a co robi, toto je velmi primitivne mi to pripomina stredovek

limoncino
22. aug 2017

Pozdraviť je základom slušnosti, je to asi prvá vec, ktorú rodičia svoje deti naučia.
A je jedno, či osobu, ktorú zdravíš rada máš, či nemáš... Nechcelo sa mi... To skúsim zajtra povedať nadriadenej, sorry, sa mi nechcelo zdraviť, čo to spraví..

lilyianka
22. aug 2017

@tanulik16 hlupo si reagovala ty,hlupo reagovali aj oni...inak celkovo ste taka "vesela familia" ...taketo vztahy by ma nebavili
Ja osobne pozdravim aj cloveka s kt.nemam az take vztahy...napr v praci a pod..ved jedno ahoj by ta nezabilo...si predsa dospela a svojpravna osoba...

dharmasanata
22. aug 2017

Myslím že pozdrav nieje dôvod šarvátky niečo tam už muselo vysieť vo vzdychu skôr s čím si sa nepochválila 🙂

maciatkolulu
22. aug 2017

@tanulik16 prepac, ty sa snazim s nimi vychdzat a pritom nepozdravis? To spravit mne, tak rovno letis a ani by mi neprislo na rozum sa s tebou hadat, jednoducho odchod a nauc sa chovat, lebo deti vidia priklady v nas dospelych a ked nevies pozdravit, tak to fakt nie je snaha o vychadzanie, skor okata provokacia. Zacni od seba a uvidis, normalna osoba, by sa ospravedlnila a neriesila co a ako a nechodila isty cas, kym emocie nevychladnu na navstevy, ale kludne sa mohlo stat, ze si nevitana osoba na dlhsiu dobu....

maminuska
22. aug 2017

@tanulik16 ja ťa určitým spôsobom chápem . Akcia vyvoláva reakciu ..ona rýpe ty si nepozdravila , ona ti povedala že si nula a hyena , ty jej že je len obyčajná čašníčka ..a už to išlo , bez schopnosti to zastaviť z jednej alebo druhej strany.
Toto by som nevnímala až tak vyhrotene, skôr to čo ti povedal manžel . Pretože rodinu tvoríš s ním a nie so svokrou alebo švagrinou .
Mne keby sa takéto niečo stalo, predovšetkým by som zvážila či som si vybrala dobrého životného partnera. Takéto slová sa nevravia ani zo srandy.
Osobne by som tam už viac nešla , tým by sa konflikty utlmili a hlavne by som nereagoval na žiadne provokácie, pri náhodnom stretnutí pozdravila a išla ďalej . A už prestaň plakať , manželovi povedz že si takéto slová vyprosuješ a nech si uvedomí komu ich hovorí .
Byť nevítaná nie je až také zlé ako sa zdá možno na prvý pohľad, budeš mať vlastný program .Vždy lepšie ako sa žrať.

sardinka32
22. aug 2017

@tanulik16 Nie si v tom nevinne, takze lutovat Ta tu asi nikto nebude. Kde je prava podstata Vasich konfliktov, viete len vy sami. Obavam sa vsak, ze budes asi tahat za kratsi koniec, kedze Ti Tvoj manzel povedal, ze si primitivna haraburda. No keby to povedal mne, dovi dopo. To trucovite nepozdravenie si si mohla radsej odpustit a mala by si ako tako klud. Alebo teda bud rada, ze sa uz nestretavate a mozes mat pokoj tiez. Teda zalezi este od Tvojho manzela, ako sa k celej veci postavi - zatial to pre Teba ruzovo nevyzera, kedze sa nechava matkou a sestrou ovplyvnovat.

rakuskorakusko
22. aug 2017

Inak...ked si to tak rozoberieme....svagrina sa ku tebe sprava ...rype, hlada chyby, provokuje....ty si zrejme tym padom nemala chut s nou komunikovat, nepozdravila si sa jej...cize si sa branila ignoraciou.....nastupuju urazky z ich strany....( No aspon vies, co si v skutocnosti o tebe myslia)...to je agresivne spravanie....ty sa opat branis tym, ze sa snazis ponizit svagrinu tym, ze je casnicka....stiahla si sa na mesiac....troska to ochladlo...a navsteva tvojho manzela....a opat vypady voci tebe, ociernovanie ta pred manzelom......no tie damy...z toho co si napisala su dost agresivne v komunikacii...navyse tam je extremny pocit dolezitosti...( Co si si to len fovolila nepozdravit sa)...no ako z tohto von....nereagovat na vypady....riesit veci slusne, vecne, bez emocii..nereagovat na urazky....no ale...uz to tam bude cele .....pokazene...pochybujem, ze sa tie vztahy daju do poriadku,,,aj pre povahu svokry a svagrinky..drzim palce

annamari4
22. aug 2017

Toto sú typické problémy,keď žije viac rodín po kope.myslim že ani nie je podstatné na čom ste sa pohádali,lebo to už bol asi vrchol všetkého,a dlho sa to zbieralo.Ospravedlnila by som sa,a je dobré že už žijete niekde inde. muž by sa tiež nemusel takto vyadrovat,ale nie je v ľahkej pozícii.Ja tiež nemám dobrú svokru,a veľakrát si hryznem do jazyka,veľa nie moc dobrého mi povedala aj vo chvíľach keď som bola tehotná, nikdy sa má nezastala,ale je to jeho mama,inú už mať nebude.

janinah
22. aug 2017

stalo sa,otázka ako ďalej..hlavou proti múru? oduť sa,uraziť sa,nadávať na všetku mužovu rodinu? komu toto prospeje? asi tiež nie si dáka super žena,ak sa muž k tebe takto správa/nemyslím teraz tvoj výzor,ale povahu/
počula si príslovie- že múdrejší ustúpi? je v tom veľa múdrosti....
upeč koláč,zober kávu,choď tam,POZDRAV, ospravedlň sa, hlavne za tú len čašníčku,opýtaj sa s čím im môžeš pomôcť.....
nemusíte sa milovať s mužovou rodinou,ale je nutné spolu dobre a slušne vychádzať
-ako sa do hory volá,tak sa z hory ozýva.....

ludkka0407
22. aug 2017

Ja mam so svokrou "ziadny" vztah,rovnako aj s jednym svagrom.svokru vzdy slusne pozdravim,aj ked na mna nakydala vsetko mozne a vobec sa mi to nepacilo,rovnako aj manzelovu babku,aj ked oni sa tvaria,ze nie sme rodina.a dalej to nijako neriesim,nenavstevujeme sa a pritom byvame par domov od seba a hlavne nemam potrebu niekoho ponizovat alebo glorifikovat.kazdy ma svoje chyby,ja tiez nie som svata.pravda je,ze inu rrodinu uz manzel mat nebude😁ale aspon stoji pri mne/nas.takze manzelovi povedz,ze ta uraza,ako sa sprava,a k svokre a svagrinej len tolko,ospravedlnit sa mozes,ked to tak budez citit.podla mna je tento vybuch uz len pointa,skutocne problemy budu niekde inde a tie je treba riesit.drzim palce

juliet86
22. aug 2017

My sme sa parkrat tiez so svagrinou parkrat mepekne posekali. Lebo sme spolu byvali a nerobilo to dobrotu... uz sme od seba daleko a teraz je to ok. Vidime sa dva trikrat do roka a je to ok. Jakoze stale viem ze sme z ineho cesta ale tal da sa...

mamutka
22. aug 2017

@tanulik16 ja som vyfasovala podobnú svagrinu, stále hucala do svojho brata, ze chodí s kravou, mne vykrikovala, ze som chudera, nula, prizivnik, bratovi visim na krku, vyciciavam ho..... Podotýkam, ze som mala slušnú prácu, ukoncenu VS a živila som sa od jej skončenia sama. A takto sa to ťahalo roky. Mne môj, dnes už manžel vysvetľoval, ze sa treba povzniesť, ignorovať, ze je a vždy bola taká, sám o nej hovoril, ze od dectva je naladova, vrieska, neznáša každého, lebo je škaredá a hlúpa. Sorry, jeho slová, po rokoch tvrdím, ze pravdivé. Roky sa snažila mužovi vysvetľovať, ze chodí s chuderou, berie si chuderu, prečo má decko s chuderou a pod.... To nezmenis.
Tvoj muž musí pochopit, ze si jeho žena a matka jeho deti, si preňho priorita. Ja som môjmu svojho času aj povedala, choď a zi so sestrou, keď chceš... Ja nepotrebujem chlapa čo sa baví s osobou, čo na mňa vrieska, že som hovno. Ona nenávidí šťastne pary, vlastnej sestre rozbila manželstvo, lebo tá sa nechala presvedčiť, ze žije s chudakom. Ten dostával rovnaké správy od dotyčnej ako ja kedysi.
Ja som tej mojej nikdy nič urážlivé nepovedala, ale som aj tak najhoršia sviňa. Viem aké to je, keď ti chlap príde od osoby, ktorá mu huci do hlavy, ze si špina. Musíš len vytrvať a mužovi vysvetliť, ze on vie koho si vzal a prečo si ta vzal. A zakaždým zdôrazniť, prečo si sa tak zachovala, aké vyrazy na teba ona používala.
Pozdraviť sa je síce základ slušnosti, ale už to vidím ako tu prítomné by zdravili napr.suseda, ktorý by im vykrikoval, ze su špinavé kravy a chudery.
Znie to možno neuveriteľne, ale sú ľudia, ktoti takto nadávajú osobe ktorú si vybrali ako terč pre svoju nenávisť a pritom ten človek im nikdy nič zlé nepovedal. Taký slovník z úst ženy, ako ma ta moja, to je des.... Ale už ju pozná kde kto, ja som ju zo života vymazala, tam boli z jej strany len sproste útoky. Ale môj muž za tie roky videl, čo ona robí aj cudzím ľuďom, aj vlastnej sestre, vlastnej matke, a ako sa chová pri svojom malom synovi otrasne 😠
žiaľ musíš u chlapa bojovať, obhajovať sa, ak si jej ty nikdy nenadavala, len ona tebe, tak mu to pripomínaj. To sa predsa nedá navždy tolerovať, aby žene nejaká osoba tak nadávala.

mickao
22. aug 2017

@tanulik16 ja ti rozumiem. Reagovala by som asi rovnako ako ty. Byť niekde ako kôl v plote, kde ho naokolo celá família ohovára, je dosť ťažké. Ja som zažila to isté a tiež ma to nenechalo chladnou. Neverím, že by jedna nevesta isla sama proti mužovej rodine. To, čo si spravila ty, je len reakcia na ich správanie. A mumaka, čo si ma nikdy nezastal mám tiež doma.