Zlé správanie partnera bez zjavnej príčiny

marisola
1. jan 2016

ahojte všetky,
nechápem,prečo je môj partner taký autoritatívny,taký divný,o čo ide,prečo sa zle chová,jeh osprávanie ma strašne udivuje,máva dobré obdobia,kedy je milý celkom,aj zamilovaný atd,ale strašne máva aj obdobia ako napríklad toto ,kedy zase "vyvádza".Mala som dokonca na jesen podozrenie,že ma podvádza,to sa nepotvrdilo,a bolo potom celkom normálne obdobie,mali sme sa radi,mali sme aj veľa toho na sebe atd,ale proste teraz zase cez sviatky sa nevhodne ku mne choval. neprosieva mu evidentne ,že robí so samými chlapmi,síce inteligentnými,ale je stále len v mužskom kolektíve,predtým taky nebol.Nehovoriac o tom,že stále hreší,aj smerom ku mne bez problémov,typické reči,ktorými ma niekedy prekvapí, " čo si mešuge ?tto čo zase mudruješ ?nemudruj,nerob sa mudra,trošku rozumu .."stačí že mám iný názor ako on,strašne chce byť autorittatívny a staršne moc chce byť ako moj tato sa chovať.začína mať take zle chovanie ako autoritatívny chlap a prísny ,bere ma ako decko,ked prídem k nemu stále ma upozornuje,tam toto nedavaj,tam toto daj,nezmyvaj tak podlahu, daj si veci na kopku,nie roztrusene po celom byte,vytaca ma to,nepokladaj tam nadoby,ale inde,nedavaj mokre do poličky,bude plesen a neviem čo,načo toto varíš,vela si toho navarila,dirigovať by chcel strašne,ja taka byt nedokážem,niekedy aj vypadnu mu nejake tie vulgarizmy smerom ku mne,nenadava priamo,ale bežne sa hrubo chová kedže normálne vela hreší a nahradza to bežnymi slovami,tak aj ku mne posledne mesiace nema problémy povedať" kde do P si to dala "...alebo " bo*a ,naco si robila tolko polievky,kto ju zje "? ale inak je to velmi inteligentny chlap,ktorý ma VŠ ukončenú,zaraba nemale peniaze,vie sa o seba postarať,a je fakt vzdelaný chlap,tak nechapem,o čo ide....
a furt na mna vravi,ze som decko a ktovie co ...myslí si,že ma moze dirigovať,aj ja som v minulosti sem tam zahresila na jeho osobu,nemyslela som to ale tak,ale neikedy mu poviem,och ty debilko a tak,ale to nemyslím tak,ja skor vtipne skor to myslím,a on to mysli vazne,ked to hovorí,s vaznostou a aj s hnevom niekedy dokonca...
nechápem,preco sa tak chová...posledne obdobie...prečo ma taketo vystrelky.
kedy sa chová takto chlap ?sme spolu strašne dlhe roky,od puberty,odmala,ale takto sa ešte nechoval,začína vystrkovat orzky sa mi zdá ..
kludne mozete pisat aj sukromnu postu,
a ked sa ho spytam,preco sa tak chová,tak odpovie,že preto lebo ho vytacam,alebo neodpovie že nič ..ze pre nič,ze to sa normalne chová ..ale nevie sa ani ospravedlniť ani nič.

katka1981
1. jan 2016

@marisola. tak si znovu precitaj po sebe co si napisala a asi pochopis co mas robit. Ak nie, napisem ti to rovno, cim skor sa rozid. Zabijas s nim cas. Vies si predstavit mat toto denno denne doma? Lepsie to uz nebude.

marisola
autor
1. jan 2016

@katka1981 ako hej,ked si to spatne citam,vyznieva to otrasne a zle,ale on NEBOL taky,preco proste sa toto deje ?z akeho dovodu ?ale odpovede neviem nájsť.prípada mi to zvlastne,preco sa tak zle chova.
preco to už lepšie nebude ?
ale halvna vec,ze mi stále kazdy den vypisuje a hovorí,ako ma strasne lubi,a aka som uzasna a neviem čo
preco mi teda hovorí,ako ma strasne miluje ?nechapem to vobec.a naozaj sa niekedy správa staršne pekne ku mne
je to s ním ako na hojdačke

mala_hobitka
1. jan 2016

@marisola http://www.2012rok.sk/wp/psychologia/17185-mani...

Snazi sa v tebe vzbudit pocit ze nic nevies, nic nerobis dobre a on...on je bezchybny. A pokial ma pocit ze to prehnal (a ty by si mohla KONECNE mysliet na rozchod) tak spravi kratke medove tyzdne lebo vie ze ta tym umlci.

Laska vyzera inak.

katka1981
1. jan 2016

@marisola, nepozeraj nato co bolo, ale to co je. Bol zalubeny, bolo to ine. Po rokoch sa vztah zmeni, ale ak tam nie je ucta k druhemu, je to koniec. Skor by som povedala, ze ukazal svoju pravu tvar. Mozno ma problemy, ale kto ich nema? Ja by som z toho vztahu vycuvala skor nez pridu deti.

marisola
autor
1. jan 2016

a furt mi rozpráva,akyy je on strašne unaveny a zničeny,že nema chvíle pre seba,že maka v robote od rana do večera,aby mal peniaze a neviem čo,a mna to už fakt nudí toto stále počuvať,zbytočne to prehána,naco je v robote od 7 30 do 18 -18 30 ?len aby mal peniaze navyse,ale proste nema žiadne ine koníčky,nič,priatelov nič,rodina pass,zlu ma,nič,žiadny sport,žiadne nič,len na nete potom vie cumiet a kukat stránky a citat daco,nevie citat knihu nič,ma len obrovsku vidinu penazi,aby zarobil,co najviac,kym je mladý,staršne chce hrabať prachy..ja som neni taká,,keby chodil do roobty na 8 a konil o 16 ako sa ma končiť,tak by to o inom bolo,ale je jasne,ze ked furt " nadraba nadcsy",tak jasne,ze potom je uzničeny,ale neviem mu to nijako vyhovoriť.vobec.
nepočuva ma.
a furt mi len hovorí,aky je ospaly,ako nič nemava z vikendov,ako je nevspaty a neviem čo,je to s ním diametrálne horšie,odkedy robí,par rokov,ako ked nerobil,ako ho robota ale nebaví,ale chce zarobiť atd,už mam z toho vazne ja strašne nervy.
ja tiež mam toho vela na seba,ale proste nie som taká,,ano,som obcasne nervozna,aaj hystericka,aj depresivna,ale neni som vobec takato.ze by som furt len spala,ako on..a vytáča ma to už na nom,
ked ležíme v posteli o 23 v psoteli niekedy,ked sme spolu (lebo spolu nebývame!)on chce už spat zhasne a dovi,ani sa neporozpráva nič,len maximalne,co ma objíma kratko,da kratku pusu na lice alebo pery a otocí sa mi zadkom a zaspí v tej sekunde.nechápem to,ja sa chcem porozprávať,pokecať, alebo objímať dlho atd,a on už spí napoly..len co si lahne do postele,pritom fyzicky nemaka,ale psychicky skor.ale netvrdím,že je to všetko iba v robote ,jasne,ze nie

jeannna
1. jan 2016

OMG 😝

alaguema
1. jan 2016

@marisola typický buran vypatlaný. Podľa teba je to inteligent, podľa opisu, skôr tupec. VŠ nevypovedá vôbec o ničom. Kým nemáte deti, utekaj kade ľahšie.

marisola
autor
1. jan 2016

@mala_hobitka hej,už aj toto som čítala kedysi,ked som začala mať na to podozrenie,že ked sa vykričím potom ja,a spravím bu bu,a je hádka,a ked mu to vytknem,co sa mi na jeho chovaní nepáči,tak potom je chvílku pokoj,par tyzdnov,mesiacov a stále je to tak ako to bolo,vrati sa to do starých kolají.
ale ja si nepripadám taka neschopná,,ako sa mi snaží nahovoriť,ja proste niektore veci v domácnosti robím inak ako on,ale to neznamená,že ho podcenujem za to,alebo kadrujem,poučujem,on to robí ...

mam taky pocit,možno zly že sa na mna nedokáže uprimne smiať alebo co,alebo usmievať ,všetko sa mi zdá take divne,akoyb nasilu alebo co,aj to co mi hovorí,že ma lubi strašneee,tak to sa mi zdá take falošné akoby od neho,lebo sa správa trošku inak,ako zalubeny clovek.ale možno sa mýlim a krivdím mu.
ja som proobila fakt niekedy,kedysi,pred cca rokom,velke scény,hystericke,vynadala som mu velakrat fakt hnusne,co si uznávam,niekedy naozaj som to ja prepiskovala svojimi slovami...ked som sa hádala s ním.a odvtedy sa ku mne akoby inak chová,akoby ma mal dosť alebo čo..ale viem,že inu istotne nema.to som si už istá

marisola
autor
1. jan 2016

@alaguema ale naozaj je múdry,vzdelaný,slušne sa vie chovať, v spoločnosti distingvovaný,nie je to nejaký dement IQ nuly,preto ma to veeeľmi udivuje,ako sa chová.ked chce vie sa chovať perfektne na jedničku,tak som trošku mimo z toho,patram v nom,ale zbytočne,na nič som neprišla.

alaguema
1. jan 2016

@marisola keby bol múdry, tak sa tak k tebe nechová.

katka1981
1. jan 2016

@marisola, preco si myslis ze vzdelanie a IQ ma nieco spolocne s povahou? Naladovost, vybusnost, temperament, to skola neovplyvni. Jedna vec je IQ a druha je EQ. Je dobre, ze si si uvedomila jeho chyby a ukonci to, aby si mala este dost casu na spoznanie slobodneho, chalana, kt. sa k tebe bude chovat slusne, aby si si mohla zalozit rodinu. Kopec bab na to pride neskoro a ostanu bud bezdetne alebo s detmi a debilom na krku.

jana_eyre
1. jan 2016

ludia sa casto chovaju k najblizsim ludom najhorsie.. vobec nejde o IQ, skor EQ a to niektorym vysokovzdelanym ludom chyba..

ty ale vies akym tonom tie veci vravi, lebo podpichovacne zo srandy aj ja niekedy svojmu muzovi poviem take veci ako "naco, preco, zaco" aj on mne.. niekedy sa aj rozculim zbytocne pre nejaku blbost a moj muz ma vacsinou schladi nejakou vetou ako: "typicka maminka si zabudla dat lieky" a podobne.. 😅

lapalma
1. jan 2016

@marisola ....dievča zlaté - múdry, vzdelaný a inteligentný chlap sa NIKDY!!! nespýta : kde do p.... si dala to či ono ? .... jednoducho preto, že také slová nemá v slovníku 😉 😲
vy dvaja ste už prekročili hranice a povedali si veľa škaredých slov - cesta naspať je nemožná a bude to len horšie....

marisola
autor
1. jan 2016

@alaguema on sa ale tak enchoval vždy .....ja som sa začala k nemu prvá chovať veľmi ,fakt velmi zle,urážky a tak.,nadavanie,ja som vyhrocovala hádky atd,hysterčila som,a tak,urážala,zurila som,dokonca som mu chcela dvakrat dať facku v navale zlosti,on s tým celým nezačal prvý,ja som svoje chovanie olutovala,ale neviem asi nie dostatočne.nechcem zvalovať vinu na seba to v žiadnom prípade,ale je to divné.je to niečo ako pomsta z jeho strany alebo čo,a čím viac sme vkuse spolu,tym je to asi horšie,akoby som mu liezla na city nervy,si už pripadám,akoby som ho otravovala,

@katka1981 neviem ale,mne to postupne dochádza,no strašne pomaly,mi to dochádza,ved sme spolu celé roky,mne to pripadá,akoby sme spolu boli odmalička,od plienok,možno to vyznieva divne,ale on zosobnuje všetko ,co mam,aj priatela,aj brata,aj milenca,aj kamoša,aj otca ,radcu,aj všetko,neviem.
viem,že rozdiel je IQ a EQ ,som celkom vzdelaná v tejto oblasti,ale predsa len.-uvedomujem si jeho chyby,ale ked s tým vyrukujem nanho,nech cosi so sebo urobí,tak mi povie,že nech ja sa pozriem na seba,ze aj ja mam hrozne vela chýb,pomaly už nevie vymenovať ani jednu pozitivnu vlastnosť na mne ...kedysi prve roky vzťahu ich chrlil stále dokola,vyjadroval sa o mne uzasne,a teraz ma problém povedať niečo pekne o mne,ale samozrejme stále hovorí aako ma hrozne ľubi,a ako si ma raz vezme conevidieť.

michaelkanr
1. jan 2016

ak nie ste este manzelia, tak behom od behom od neho prec-nepotrebujes k zivotu naladoveho nevyspytatelneho chlapa, ktory ta asi podla toho ako sa vyspi pomiluje alebo riadne vynada... 😠

marisola
autor
1. jan 2016

@lapalma on kedysi nehrešil smerom ku mne,ja som bola tá,ktprá tak kedysi začala hovoriť prva (potom som s tým už aj prestala ),no jaksi nepadlo to na urodnu podu.lebo on s tým začal.ja si tiež myslím,že sme vela zleh osi už povedali :/
preto sa aj tak chová divne ku mne

@jana_eyre neviem,zneho vidieť,čo je podpichovačne,oon je strašne ironicky a cynicky chlap,niekedy...ma svoje dni..aj podpidchovačny,ale to som trošku aj ja priznávam,ale on švetko obracia na žarty,ked dačo,tak on,že haha ..ved sa usmej,ved som vtipkoval a tak .ale tolen niekedy,ma tak natahuje ,ako male decko,tiež takymi rečami podobnymi ako tvoj muž,ako vidím,alebo " kde sme nechali hlavičku moja zlata hm?ked sme na to zabudli "?a podobne,to je už bežne u nas...ale to aj ja použvíam niekedy..alebo " ty trulko,kde si to dal "?a taka,le skor vtipne to poviem..on nie ..on to povie velakrats nervami a v zlosti ...
aspon že terazs me sa dohodli,že tie nadavky proste nebudu už medzi nami..a najma z jeho ust ....

mnamko
1. jan 2016

Asi sa chce stebou rozist a nevie ako tak sa ku tebe takto chova.aby sa ti sprotivil a rozisla si sa snom ty

jana_eyre
1. jan 2016

@marisola tak to mozno chce par polopatistickych rozhovorov - kde si nastavite pravidla aby jeden vedel presne co druhemu vadi a hlavne aby to akceptoval a neprekracoval hranice..

iba ty vies aky naozaj je, ako to vsetko na teba naozaj posobi, ci sa milujete, ako zijete.. nikdy sa z par riadkov neda povedat aky vlastne je, iba ty ho poznas..

alaguema
1. jan 2016

@michaelkanr ty mi pripadáš, ako tá typická, ktorá sem napíše "je na mňa zlý" a akonáhle dostane reakcie, že pošli ho niekam, začne písať "ale ja som si to spôsobila sama"...tak prečo sem vlastne píšeš? Ty nechceš riešenia, Ty chceš, aby Ti niekto odobril ten ponižujúci štýl života...na každú reakciu napíšeš, aký je on vlastne skvelý. Iba ťa uráža, zosmiešňuje, ponižuje, ale inak je múdry, inteligentný a celkom fajn. Ok. Si na najlepšej ceste naraziť si debila.

marisola
autor
1. jan 2016

@mnamko no to napadlo aj mne,ale nie je to tak,lebo viem na 101%,ze rozísť sa nechce,stále hovorí,ako ma lubi a ze sa chce brať,nie rozchádzať,a nema ani inu ,načo by sa rozchádzal ,sak pri mne ma všetko,co moze chcieť.

@jana_eyre vela krát som mu po LOPATE povedala,kričala som,kludne,milo,zalubene,laskavo tolerantne,vysvetlovala,po dobrom aj po zlom,ze mi VADI ako sa chová,že mi to prekáža,ze ma to bolí,že som sklamana z jeho chovania atd.

dalo mi strašne vela usilia asi cca tristvrte roka,kym som mu dohovorila,že neprajem si take drsne slova z jeho strany,najma tie vulgarizmy,ze nech si ich nechá,lebo to bolo tak,že prve razy som m una jeho nadavky smerom ku mne nepovedala nič,len som nemo odisla z izby,urazene,a nejak sa to utriaslo,on sa skludnil,a sli sme dalej,ale asi po par mesiacoch ,ked to už prepískol za den mi dvakrat takto povedal,tak som strašne začala ziapat,že nech sa neopovazuje mi viac tak povedat,ze nie som chudera nejaka,a že nech sa spamata,aky je vulgárny,tak nič,za mesiac zase to povedal,tak znova som mu to objasnila,znova...(vyhovoaral sa,on to tak nemysli,to vlastne nenadava mne,on je tak zvyknutý hrešiť,a tak,medzi mužmi sa pohybuje,to tak nemysli,že však čo že aj ja zahreším,ked ddačo,aj jemu som parkrat nadaala do jebn...ych a tak..počas hádky,priznávam to,a on to teraz voci mne používa,potom sme to dlhe mesiace riešili,všelijako...a potom som sa nejako ustalili,a teraz sme sa dohodli na jesen,ze si tak hrešiť nebudeme,nikto ,nebude hrešiť,po poslednom jeho hrešení ,ktorým ma vulgárne pomenoval,čo radšej ani písať nebudem,(to bolo prvy krat priamo mne povedal,ze som ..."" tak som mu povedala,ze to bolo naposledy,a ze ak to spraví ešte raz,tak je koniec..odvtedy mam pokoj par mesiacov uplne...krotky..ale nevedno dokedy.a teraz zase začína so svojimi rečami,ale už nie aspon vulgárne...to si už odpustí,ked aj ho naserem niečím.a nenadavam ani ja,vzajomny respekt a primerie..ale dokedy ?z jeho strany ?

marisola
autor
1. jan 2016

@alaguema nie,ved ako nehovorím,chcem byt len objektívna.nič viac,nič menej,nemozem zase kydať na neho celu špinu sveta,lebo viem,že velakrat som ho ponizila doslova aj jeho osobu ja sama.nielen on mna.nemozem preto hovoriť,že ja som nevinny trpiaci anjelik stále.aj ja som mu velakrat povedala,ze je jeb...pri hadke a pod...preto nechcem byť ja ta obet a on ten zlý,chcem povedat,ako to reálne je.

michaelkanr
1. jan 2016

@alaguema asi si nemyslela mna ale autorku diskusie🙂

marisola
autor
1. jan 2016

hej,to bol asi od nej preklep..

marisola
autor
1. jan 2016

úsmevné,alebo možno do plaču je to,že nikdy som nechcela takýto vzťah,kde by som nevedela,čo vlastne,že som ako na hojdačke,vždy som chcela vyrovnaný ,normálny vzťah,v rámci možností,ale nie,aby toto bolo ☹ ☹ myslela som si,že na krivdy staré sa dá zabudnuť a začať nejak odznova,veľa ludí poznám,čo sa pohádaju aj pred svadbou,aj rozídu,povedia si hrozné veci a sú spolu teraz stastni svoji,ale toto je divné,lebo on sa moc nesnaží v tom vzťahu..snaží sa v takých normálnych veciach,hej,pomáha mi fyzicky niečo,snaží sa,stará sa o mna,pomôže s varením,uprataním a tak,ked treba nakupi atd,zarobí a tak,ale myslím,že je to dosť naštrbené medzi nami,i ked sa to snažím zlátať nejako,pozliepať,ale on mi s tým veru moc nepomáha.neviem,ci len ja sa nesnažím nahodou sama...

jana_eyre
1. jan 2016

@marisola no, nechcem ta nahnevat ani sa ta dotknut, ale ste si troska podobni nie? tak ako zvlastne vnimam nadavky muza v hneve na zenu, zvlastne vnimam nadavky aj naopak - ked je zena nahnevana na muza.. prosto, on sa sprava podobne ako ty, ked sa vytocis dobiela, ale u neho to byva asi castejsie a mozno mu staci mensia prilezitost ako tebe..

neviem co by som radila - je to tazke, pretoze do vztahu nikto nevidi, tak ako aj ty sama musis citit ci sa s nim chces rozist.. pretoze ak nepomahaju rozhovory, tak okrem poradne /mozno by ste mali skusit/ neviem ci je este nejaka moznost.. samozrejme je este moznost drzat tak dlhe roky, mat dobre obdobia a zle obdobia - co ma vlastne kazdy vztah, len u vas je to asi take vybusnejsie..

ja som povahou cholerik, takze viem ake jednoduche je nahnevat sa - aj si zanadavam ak je toho uz moc, ale nikdy nie na niekoho, skor ked sa buchnem, porezem, teda najcastejsie sama na seba 😅
ale aj na muza sa viem nahnevat za blbost ako som uz pisala /ale nikdy som mu nenadavala/, ale on je taka povaha, ze ma schladi poznamkou, alebo ignoruje.. za par minut sa vzdy vratime do starych kolaji a bavime sa normalne..

alaguema
1. jan 2016

@marisola u vás asi platí "vrana k vrane sadá"..inými slovami - čo dávaš, to dostávaš. Ak dozrieš ty a budeš tá, ktorá do vášho vzťahu vnesie ženskosť a pohodu a ak on je aspoň trochu normálny, tak sa prispôsobí a budete ok.

alaguema
1. jan 2016

@michaelkanr par don 🙂

katka1981
1. jan 2016

@marisola, ja som so svojim manzelom od 20 rokov a tiez je pre mna vsetkym co ty popisujes, asi to tak ma byt u kazdeho a nezalezi na tom, ci su spolu od 13 rokov alebo od 30. Nezmeni sa. ja mam tiez niektore zle vlastnosti, a strasne bojujem aby som sa zmenila a ver mi ze mi to nejde. Vas vztah je uz na urobni, ked su vo vztahu deti a kazdodenne problemy. Nevies si predstavit ako velmi sa vztah zmeni ked pride dieta, nespite, ste vycerpani, do toho nemate peniaze, vzdy sa nieco pritrafi. A tam sa potom ukaze na akych zakladoch stal vztah. Ja si neviem predstavit kde by bol nas vztah teraz, keby este za slobodna (kym nie su deti) takto vyzeral? Ved my sme boli jak dvaja zalubenci, nikdy sme sa kvoli sebe nehadali, nevyhadzovali si chyby, nebuzerovali jeden druheho a boli sme spolu roku takmer 24 hodin denne. A boli sme si velmi vzacni. Deti vztah preveria, u vas ani to netreba.

cawes
1. jan 2016

tak ale v urcitych veciach ma mozno pravdu a hneva ho ze ty tomu asi nerozumies. To je predsa jasne ako facka ze mokre veci sa do policky nedavaju, a var tak aby nebolo vela, asi nema rad ked papa polievku dva dni po sebe.

tajka1986
1. jan 2016

@marisola neznamena ze ked nemaka fyzicky ze nema byt z coho unaveny. Dokonca niekedy je to este horsie ako fyzicka makacka! Ale tadial cesta nevedie. Myslim ze to vies ale branis sa tomu. Zo zvyku