Určite ma "ukamenujete" nevadi musím to dať zo seba von. Ano stará téma...žijem s mužom, ktorého milujem, neviem ako to opísať, keď ma objíme mám pocit, že sa mi nič nemôže stať. On ma tiež miluje. Nehovorí to často, ale jeho činy hovoria za všetko. Má dieťa a tu nastáva pre mňa problém. Od začiatku viem o jeho synovi. Myslela som, že to nebude pre mňa problem, ale je. Dieťa je asi v pohode. Je ale hasterivy, hnevá sa, plače viac ako treba. Je vzťahovačny, keď sa s priateľom rozprávame všetko počúva a potom referuje svojej mame. Pred pár dňami som zistila, že som tehotná. Neviem odvtedy ma chyta panika, normálne keď si predstavím, že navzdy mám žiť s tým chlapcom. Nechcem, začala som ho akoby neznášat neviem nemám ho rada, pokiaľ sme samy s partnerom je to super, ale akonáhle je s nami jeho dieťa najradšej by som ušla. Partner ešte nevie že som tehotná a rozmýšľam, že mu to ani nepoviem. Viem, že jeho dieťa bolo predo mnou preto priateľovi nechcem povedať čo cítim. Najradšej by som od neho odišla
Vieš ono je to všetko o vás. Ak si si nenašla cestu k jeho synovi tak toto fungovať nebude. Buď si ju nájdi a vybuduj si k nemu vzťah alebo odíď. Ako hovoríš jeho syn tu bol pred tebou.
Otazka je preco si s tym muzom, ked vies ze ma dieta a to ti nevyhovuje. On uz bude navzdy otcom. Hadam by si ho neodtrhla od jeho vlastneho syna?? Ty sa musis rozhodnut, ci ostates alebo nie ale ver mi, ze situacia moze byt este horsia, ked to jeho prve dieta zisti, ze bude mat nevlastneho surodenca. Nepises kolko rokov ma to dieta, ale v podstate kazdy vek je u deti niecim tazky a zlozity. Mozno ma len problem pochopit a akceptovat, ze jeho otec je s inou zenou a nie jeho mamou.... ale ty si ta dospela osoba, ktora by sa mala vediet ovladnut a ak milujes muza, tak aspon sa snazit mat rada jeho dieta, aj ked nie je tvoje. Je to jeho dieta a vzdy bude.
Dala si to zo seba von, ale nič nové co si už čítala v starých podobných témach sa nedozvies. Ze je hasterivy, placlivy, snáď z toho vyrastie. Ale hlavne ty by si k nemu mala nájsť cestu. Inak to nebude u vás fungovať.
Chlapec bude mať v júli 12 ...ak by som to brala z racionálneho hľadiska tak s vami suhlasim. Vadi mi uz teraz...chceme byť s priateľom samy aspoň chvíľu, nedá sa stále sa ho drží ako kliešť. A to máme kopec aktivít s nim spolu, keď som mu povedala, že sa chceme s jeho otcom chvíľu porozprávať tak najprv nás nechá ale o päť minút na to príde za priateľom, že chce s nim na bicykel. Do nedávna s priateľom spával v postely. Presadila som, aby spal v izbe. To bol cirkus. A ja si uvedomujem, že je ešte maly. Ešte dlho bude potrebovať pomoc a nevyzerá aby sa snažil byť samostatný.
Milujete sa, cakate spolu dieta, ale chces odist?
Tak chod....a najdes si noveho chlapa, ktory tak isto bude hovorit o tvojom dietati a raz partnerova frajerka.
Musis ho len tolerovat a mat rada, ked si si takeho nasla.Vzdy bude Vasou sucastou.A este viac ho budes neznasat, ked sa dieta narodi bude mu robit zle, zobudi ho tak si to dobre premysli
@oldcountryroses a keď toho nie som schopná? Ja som mu nápomocná, snažím sa s nim tráviť čas, ale mám v sebe takú zlosť / nenávisť neviem čo to je, ale nie je to pozitívna emócia
Ty si bola príčinou rozchodu s jeho matkou? Inač mne tiež príde divné, aby 12 ročný chalan spával s otcom v posteli....
@cocolino234 no ja som si tiež myslela, že 12 ročný chlapec si nájde program sám. My sme v obývačke von pri nás, sme von na záhrade on sa hneď trepe za nami. Sme v kuchyni on tiež. Nemáme žiadne súkromie. Preto som o požiadala o trošku súkromia. Niekedy mi pride, že to robí na schval. Samostatnosti ho musia učiť rodičia. Partner ho vozí do zo školy, autobus odmieta, von s kamošmi nechce ísť stále musí ísť s priateľom, jedlo si nespraví (ani chlieb s maslom)
@luccija chcem odísť, lebo ako poriesim? Mám sa trápiť? Mám potláčať svoje pocity a byť nešťastná? Ja viem, že on svojho syna miluje. Keby som sa mohla "preprogamovat"
12 rocny uz nie je taky maly, to je uz v puberte. Mam doma 13-rocnu dceru a ta teda mala vobec nie je🙂. Viem, ze chlapci si vo vyvoji pomalsi, ale 12-rocny uz vie, ze ked je u vas, tak ma vlastne cas so svojim otcom a preto ho vola na bicykel a pod.. Neviem, ci trvalo zije s vami, ale ak chodi iba na vikend, tak dolezite veci s partnerom preberaj ked je jeho syn pri svojej mame. Ked je u vas chce byt s otcom. Ale ako hovorim, 12-rocny to uz je pomaly aj puberta a je mozne, ze niektore veci ti robi aj naschval, najma ak citi, ze ho nemas rada...
Veď ten chlapec s vami hádam nie je nonstop 24 hodín denne, aj keby ho mal tvoj partner v osobnej starostlivosti, určite má dieťa vyhradený čas s matkou. Ale ak to takto cítiš, bude to horšie, lebo chlapec bude v puberte drzi, možno si na Teba dovolí viac a určite bude "robiť zle" bábätku. Nemyslím úmyselne,ale proste tak surodenecky,všetky deti sa vždy hasteria pre niečo. A ty možno aj banality budeš zveličovať s budú zbytočne hádky. Mne to príde,že na to dieťa žiarliš. Veď je logické,že ak s otcom trávi obmedzený čas,tak chce byť s ním a nie zatvorený v izbe, lebo ty sa s nim chceš rozprávať o vašich veciach...a ešte horšie bude,ak budeš uprednostňovať vaše spoločné dieťa pred ním...
Sorry, asi mi uslo, ze ako dlho ste s priatelom spolu? Mne to pride, ze to chlapec robi schvalne, lebo sa sam nevie s touto situaciou vysporiadat, on tiez musi spracovat, ze jeho otec ma niekoho ineho pri sebe, nie jeho mamu. Je v striedavej starostlivosti, alebo je trvale s vami?
teraz má 12 rokov, v 14-tych už sa bude schovávať, alebo túlať s kamarátmi a rodičov bude považovať za trápnych
Mali sme to v rodine, chlapec ma kriticky vek, potrebuje pozornost otca, keby si vedela vsetko co on citi a co si mysli, ako by bol rad keby ma otca doma atd atd atd, musis sa kus vediet do neho vžiť ak ostanes s jeho otcom. U nas v rodine bol prave tento vek velmi náročný, plus este asi dalsie 2-3 roky, teraz ma chlapec 19r a je to uplny iny chlapec, rozumny mlady muz, nebude predsa do dospelosti hašterivý a vztahovacny, to sú maniere tohto veku , u nas to tá žena vydrzala a nevie si chlapca teraz vynachvalit. A to chlapcova mama robila velke naschvaly a huckala chlapca proti tej zene.
Je to na tebe, ci si pre toho muza ochotná vydrzat.
Ten chlapec tu bude vzdy ale po case iny.
Ak toho nie si schopná, tak by bolo najlepšie odísť od partnera. Ale v tvojom prípade už čakáš dieťa a ci chceš, ci nie, tvoríte už novú rodinu. Chlapec bude tvojmu dieťaťu nevlastný súrodenec. Pracuj na sebe, ak máš záujem, hoci aj so psychológom. Ziadne dieťa si nezaslúži byt nevlastnou matkou nenávidene, len preto ze naň mater žiarli.
cize svojmu dietatu nechces dopriat otca, lebo on uz jedno dieta ma - chapem dobre? Ono ta to prejde, ked porodis a budes velmi rada, ze dieta ma otca ;) Ten jeho syn je pubertak, aj tvoje dieta raz bude, ale vraj sa to da prezit.
Žiarliš,že nie si jediná vo frajerovom živote .Mala si si hľadať slobodného,bezdetného .Samozrejme ,že chlapec chce aby sa mu otec venoval ,keď maá vyhradený trebárs víkend .Vy máte času dosť ,keď je chlapec s matkou .Keďže nie si tolerantná,nemala si vôbec s takým vzťahom začínať.Šťastná nebudeš.
Ešte by si mala upresniť ako často je chlapec u otca. Ale tiež mám pocit,že zbytočne zvelicujes. Ešte možno ak to prišlo až s tehotenstvom, mohli by to byť hormóny,ale pochybujem, skôr mám pocit,že už dlhšie ti dieťa vadí a mala by si sa zamyslieť či si ochotná a schopná s tým niečo robiť. Lebo ako tu už bolo spomenuté,budete mať dieťa a už ste rodina, aby raz aj tvoje dieťa nebolo takto vnímané ďalšou partnerkou jeho otca, prípadne tvojim novým partnerom...
@cocolino234 Jasne, že môže počkať, ale ja čakám stále, rozumiem, že som dospela a ja si to mám "upratať" v hlave. To sú take blbosti vravim kopec veci a on akoby mi robil napriek. Potrebujem pauzu od chlapca. Priateľovi som len párkrát povedala, že by bolo fajn keby niekedy si vyhradil čas len na nás dvoch a on že on synovi nič nepovie jemu nevadi keď je stále s nami mam si na to zvyknúť
Mna skor zaraza, ze tvoj parner je este s tebou. Keby moj muz nemal rad moje deti, takyto vztah by velmi rychlo skoncil.🤷♀️
som z toho jeleň. Kde má chlapec matku? Kde sa stretávate? U neho, či bráva syna aj k tebe? Prečo syna vychováva takýmto spôsobom, že je absolútne nesamostatný? Vadí ti, že má priateľ syna, neberieš ho, ako jeho súčasť a nechrániš sa? 🙉
@lubina on je stále s nami, súd ho prisúdil otcovi k mame chodí len párkrát, v podstate keď chce on
@lilinka88 je s nami skoro stale, možno je to aj žiarlivosť neviem
No super, je u partnera. Bohuzial, do hniezda zachrany ho uz nevezmu, ale skus mu navrhnut detsky domov. Nebude ti predsa 12 rocne decko prekazat. 🤷♀️
@vikusjk je trvale s nami, my sme spolu 7 rokov
Ako sa da zistit, ze si tehotna? Ved ked neplanujem, tak sa chranim. Duplom,ked neviem co s buducnostou a s nevlastnym dietatom.