Životná apatia - čo vlastne chcem?

27. sep 2024

Dostala som sa do začarovaného kruhu.
So vdačná za život,ktorý mám aj ľudí v ňom. Posledné mesiace sú naozaj náročné,akoby mozog nedokázal vypnúť stále som ponorená v tých otázkach,ktoré mám vo vnútri.
Viem ,že cudzí človek mi nepomože, nevyrieši za mňa ale ja sa reálne neviem ,kde sa mám pohnúť a ako dospieť k záverom.
A čo riešim?

Mám skutočne prácu,ktorá ma baví a viem si predstaviť,že sa ňou budem živoť xy rokov? Čo iné ak nie to by som robila v živote? Je partner ,ktorého mám ten pravý ,že je naozaj čas posunúť sa a začať spolu bývať? Alebo radikálne chcem radšej cestovať niekde po svete, "spoznať sa" čo skutočne chcem ...vždy mám pocit,že jediné riešenie je útek, zmeniť mesto, zmeniť prácu, ostať sama...no čo ak to nie je riešenie na moje problémy, čo ak je to len útek?

Možno to znie chaoticky ale veľmi ma to vyčerpáva...že sa neviem posunúť z miesta, zlepšovať...byť lepšia v práci, lepšia partnerka...atd....
Riešili ste niekto take? Čo vám pomohlo? Knihy? Koučing? Spirituálny pobyt?
Budem rada za každú radu ako sa dešifrovať,čo skutočne chcem.

egonsk
27. sep 2024

ked si takto stratena, porozpravaj sa s partnerom a mozno ti vnukne nejaky pohlad, alebo riesenie, od ktoreho sa odrazis.

sulavikova
27. sep 2024

Ja napr. veľa cestujem. Po výškach, dome, rodine som sa konečne začala venovať sama sebe.

autor
27. sep 2024

@sulavikova ja sa cítim,akokeby ma niekto prebral z umelého spánku, a neviem ako zbehli niektoré roky.... prešlo veľa rokov ,kým som sa dostala na vysnívanú školu...skončila som ju a namiesto radosti rozmýšľam či to je ono. Našla som si priateľa a cítim sa ako "väzeň" ,že môj život už skončil ...lebo vo vzťahoch sa to očakáva ,že to bude napredovať...
Plus mám prácu,ktorá mi nedovolí cestovať. Musela by som s tým seknúť ....

@egonsk myslím,žeby to nedopadlo dobre...pohľad? partner má predstavu o spoločnej rodine a pod...ja mám pocit,že som ešte nežila aj ked mám vyšší vek,žiaľ

grof_monte_christo
27. sep 2024

Skôr máš asi depresiu a možno by ti pomohol psycholog 🤔.
Máš z čoho financovať cestovanie po svete? Išla by si aj sama? Sú to reálne predstavy?

ivangeline
27. sep 2024

Deti. 5 deti ta naučí, čo je to každý deň na sebe pracovať a byt lepšia a učiť sa láske.

sulavikova
27. sep 2024

Úplne rozumiem! Zo mňa sa tiež stala (síce úplne iný prípad) žena pre všetko, každý niečo vyžadoval a ja sprostá som skákala ako na gumičke, potom prišiel radikálny zlom. Akože chlap v vyloženými nohami na konferenčnom stole čakal, kedy mu donesiem obed🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️Začala som si kupovať za odmenu nejaké veci, oblečko, knihy. (Pre niekoho márnivosť), no a potom sme začali s blízkou rodinou cestovať po Európe. Ja jazykovo zdatná, finančne samostatná a toto ma drží nas vodou. Naplánujem si rok, šetrím, študujem, teším sa.

sulavikova
27. sep 2024

Alebo začať tvoriť, písať, vyrábať. Sem tam sa prejsť, niečo si odfotiť. Ísť na zákusok, kávičku, pizzu

anketkarka
28. sep 2024

Ja by som na Tvojom mieste raz pred spaním, keď už ležíš, si predstavila akoby sen jednej varianty. Ako si predstavuješ svoju budúcnosť ako ideš do tej práce, potom prídeš domov k svojmu priateľovi a tak všetko, aké by to bolo..A pozoruj seba a svoje pocity pri tej predstave. Druhú noc by som urobila to isté, ale predstavila by som si variantu reality, že opustiš prácu, priateľa a ako si realizuješ svoj život po tomto kroku. A tiež pozoruj seba a svoje pocity v tejto predstave reality. Možno sa Ti k tomu všetkému bude ešte niečo snivať. Ale keď budeš počúvať svoje pocity pri tých predstavách a po zobudení, tak by si mohla byť múdrejšia z toho, čo je lepšia cesta.
Ak máš v okolí nejakú overenú možnosť veštenia (naozaj reálne recenzie ľudí, aby si neskončila pri podvodníkovi), tak by som skúsila aj túto možnosť. Ale musíš si dávať pozor, aby si si dala vestiť s otvorenou mysľou a nejako neovplyvnila to čo Ti bude povedané. Veštenie je treba brať ako pomôcku, nie ako niečo čo sa musí tak a tak stať.

evazhoufova
28. sep 2024

Otázka je či tieto otázky majú nejaký podklad, či si v podstate nešťastná z frajera a prace alebo nespokojná ako taká …. Akokoľvek sa rozhodneš je dobre zamerať sa na to vo tým rozhodnutím získaš nie čo ním stracas….

mantilka
29. sep 2024

@anketkarka vestenie veľmi ovplyvňuje život, keď nie vedome tak podvedome. Nie je to dobrá cesta.

anketkarka
29. sep 2024

@mantilka nemusí, ale máš pravdu, že môže.

mantilka
29. sep 2024

Čo tak ísť za sychologom? Je tam vidieť nejaké nevyzretie osobnosti. Psychológ ti tiež môže pomôcť rozpoznať správne pocity, prípadne či nemáš počiatočnu depresiu.
Ešte je aj iné duchovné riešenie. Ak si veriaca v Prešove je exercicny dom kde byvaju duchovné cvičenia, keď zavoláš môžu ti poradiť čo by pre teba vedeli urobiť. Sú tam aj individuálne duchovné cvičenia. Tu je link: https://jezuiti.sk/duchovne-cvicenia/exercicny-...

luccija
29. sep 2024

Koľko je ten vyšší vek?máš veľa aj, keď sa ti to nezdá pracu, ktorá ťa baví, partnera, si zdravá...čoho sa bojíš záväzkov rodiny, dieťaťa?či máš pocit, že si si "neužila"?čo je to niekde cestovať po svete?
@sulavikova a rozviedla si sa?