Život v zlatej klietke

17. jan 2022

Čo si pod tým predstavíte? Každý z okolia mi hovorí, že s terajším (mojím prvým) priateľom budem mať život ako v zlatej klietke - je bohatší ale ja si to nemyslím, žeby som taký mala mať život ale ani neviem veľmi, čo si pod tým predstaviť. Prečítala som si aj o tom pár článkov na google ale aj tak nie som si istá, čo to vlastne je a či dobre tomu rozumiem.

dzulli1980
17. jan 2022

Znamená to, že síce nebudeš mať núdzu o financie, luxus, prepych, no v podstate budeš slúžka ... budeš musieť byť partnerovi k dispozícii vždy, všade, plniť jeho príkazy, podriaďovať sa mu ... jednoducho na úkor bohatstva, mamony, stratíš vlastnú tvár.

vorkola
17. jan 2022

@dzulli1980 Presne tak,Ale len ,ked bude manzel, surovec ,sebec,bez ucty ,Ak bude pokorny, ohladuplny,laskavy, tak to uz bude ta zlata klietka

anne_mary2
17. jan 2022

zalezi ci to okolie hovori zo zavisti alebo..
to ze ma niekto peniaze automaticky neznamena ze bude inak debil, mat milenky, ze budes skakat ako povie, ale vsetko vydrzis lebo da kreditku, zaplati dovolenku a kupi auto…
jasne poznam aj take pripady, ale aj par dalsich, kde chlap berie partnerku / manzelku ako rovnocennu, ale nikdy im to nedali pocitit ze mas co mas tak drz hubu a krok….
Neviem ako dlho ste spolu, aka je povaha on, ty… ani co je ten “ kazdy z okolia”… 🙂

monkasponka
17. jan 2022

Ono to nie je vyslovene ze zle, ale zrejme nezazijes veci ako ,,setrime spolu a potom sa z toho tešime spoločne,, alebo stratis vlastne pricinenie na financu istotu a mozno časom motivaciu pracovat, to znamena darmo budeš chodit do prace a snažit sa ked tvoja polovička zarobi 5 krat viac.Stratiš motivaciu sebarealizacie, co je najvyssia ludska potreba ku štastiu a budeš mat status priatelka/manželka.

lindous
17. jan 2022

Pre mňa toto slovné spojenie znamená zabezpečený život, ale bez možnosti seberealizácie, v extrémnom prípade bez možnosti vyjadriť svoj vlastný názor ... a k tomu nedochádza keď je partner bohatší, skôr keď je žiarlivec alebo považuje ženu za menejcennú a jej miesto vidí len za šporákom ... prípadne keď žena vidí samú seba tak ... niekomu to asi môže aj vyhovovať

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelie2017
18. jan 2022

Zivot v zlatej klietke je pre mna, ze mas vsetko, co sa tyka materialnej stranky, ale ziadnu uctu a respekt od partnera. Casto ani lasku. Porod mi deti, staraj sa o ne, ale nestaraj sa, co robim ja. Necham ti pristup ku karte, pripadne ti budem kupovat drahe kabelky a oblecenie, ale neuvidis, ze mam milenky, ze chodim lyzovat kazde 2 tyzdne, ze idem do Karibiku,...a nie aby si nahodou pracovala, lebo by si si mohla tu klietku otvorit. Tvoj nazor nebude mat ziadnu vahu, lebo vsak si len doma, co by si ty mohla vediet o svete.
Ale su zeny, ktorym tieto zlate klietky vyhovuju. Maju svoj spolocensky status, peniaze, aj ked nevidia, ze nie su ich a ked sa muzikovi zunuju, zostanu s holou ritou.

ejmylia
18. jan 2022

Ale tak to je o vzťahu ako takom, to nie je o tom že má peniaze. Čiže treba sa odraziť od toho že aký máte vzťah. Zlatá klietka pre mňa evokuje, že po materiálnej stránke mám všetko, ale vzťah nie je o vzájomnej láske, rešpekte a úcte.

1radula1
18. jan 2022

@ejmylia áno presne tak to chápem aj ja. Síce život ako taký zaopatrený, no čo sa po psychickej stránke také prázdno. vzťah bez lásky a úcty

natassha1
18. jan 2022

ja si pod tym predstavujem ze po financnej stranke sa budete mat dobre, ale po tej citovej to nebude az take fajn.