Život v starobe a koniec života

sensen12
18. nov 2016

Chcem sa vas spytat,na nazor,myslite si,ze by malo byt uz starym ludom,trebars po 60tke jedno vsetko,ze proste jest co chcu,zit jak chcu,ze ziadne dodrzovanie stravy atd sle proste jest hamburgery,zmzky,cokoladky,vsetko vlastne mnam nezdrave,proste smerujeme vsetci do hrobu,nie je najlepsie zacat potom vsetky neresti jak sa hovori provozovat....vlastbe naco sa tu clovek trapi,ked umre nakoniec,ak chceme zit flho,tak strava vsetko striedmo atd,o com to je, ja uz prestavam vidiet zmysel,jedine este v tych detoch vidim vyznam,najradsej by som jedla kila zmrzky,tiramisu rano naobed vecer a doookola ale takto je to len smer obezita ale ako si uzivat zivot hmmm

sykorkauhliarka
18. nov 2016

pohyb vyplavuje endorfiny takze cvicit cvicit cvicit dobre zdravo sa napapkat byt vela na vzduchu hned bude tych hormonov stastia viac

ewisam
18. nov 2016

@sensen12 Fuuu, ty mas ale filozoficke myslienky 😀 az sa mi ziada napisat, na com ziena ficis? Prepac...
Zivot v starobe si mas uzivat, aspon tak nam to vsetci slubuju... cestovat, venovat sa vnucatam, rodine a vlastne vsetkym zalubam, kt. sa nestihas venovat pocas chodenia do prace. Otazka je ci na to budes mat chut a peniaze 😀 A kludne si daj aj zmrzku, aj tiramisu, vsetko s mierou...
A ak zivot smrtou nekonci, co potom?? 😎

mamutka
18. nov 2016

fuha, no, poznam chlapa co mu taha na 60, ako pises, stary clovek podla teba.... malo kto by mu hadal, ze uz mal tych 50, lebo vela sportuje. U zeny rovnako. Neustale v pohybe, striedma strava, mala 50, ale stale krasna, stihla, mila... vyzera mozno na 45 a iste sa citi aj mladsie 😉 Stretli sme v lete dedka, 86 rokov mal, turistikoval o 106, planuje to potiahnut do tej stovky 😀 Ja ked vidim tych starsich ludi, ako jedia piate cez deviate, hlavne vela ( osamelost , frustracia,....? ) je mi z toho smutno. Ledva sa prevaluju z nohy na nohu, tyraju tie svoje klby a potom jedia tabletky na tlak, cholesterol, klby.... Vyzaduju opateru, lebo ved nevladzu chodit... Je mi to velmi luto.
Su ludia, ktorych porazi choroba a nevladzu sa hybat, ale ak ma niekto dobry koren a rozhodne sa pochovavat svoje telo pod nanosmi tuku, lebo rezignoval, to je hrozne

cervikpepik
18. nov 2016

@ewisam tak potom bude jest tiramisu aj ,,tam inde,,problem?🙂))

moni73
18. nov 2016

@ewisam budeme na druhom svete všetky tučné😁

mamutka
18. nov 2016

@sensen12 a este ti takto napisem - mala som malo po tridsiatke a male dieta a ledva som sa hybala, nemohla som poriadne chodit a nesposobila som si to sama. Proste koli staremu urazu mi zlyhalo zdravie. Trvalo to roky a poviem ti, ze ma fakt stval pohlad na tych ludi, co sa nehybu, lebo sa im nechce. Lebo len zeru. Nenapisem to inak, lebo takto som to videla. Inak, citlivejsie to nenapisem. Trpela som bolestami a velmi som chcela mat normalnu schopnost pohybu. A tisice ludi u nas maju super vek na pohyb a uzivanie si zivota a oni len zeru. A vyzeru sa az do stavu, ze vyzaduju len lieky a fnukaju ze nic nevladzu. Asi tak. Takze nebud jednym z nich 😉

kikikat
18. nov 2016

Starobu si podľa mňa treba užiť,nie tým že sa prejedať lebo aj tak raz zomrieme! Ja mám síce iba 26,cize ešte do 60- ky mám ďaleko,ale keď vidím dievčatá ktoré majú 15 a vyzerajú ako ja keď som bola tehotná( niesom žiadna modelka,ani teraz) tak ich ľutujem lebo som si istá že u väčšiny z nich je to tým že to vydia u rodičov,nieje správne hovoriť sebe ani inim že jesť čo chceš,kedy chceš je v pohode,a už vôbec nieje správne myslieť na to že " veď už som stará ,môj život končí tak si môžem robiť čo chcem" je lepšie ak si ľudia po našej smrti budú hovoriť,ze aký sme boli vitalny a krásny,ako by si mali hovoriť že vo vyššom veku sme sa začali opúšťať,nikto nevie kedy zomrie,ale ja chcem ,keď raz príde môj čas,vyzerat čo najlepsie

katarinamarkova
18. nov 2016

@sensen12 podla úvodného príspevku uvažuješ takto:
užívať si život = prežrať sa do chorôb a hrobu

fakt nechápem túto úvahu. užívanie života má byť len o dobrom a nezdravom ,,žrádle,,?? či ako??
asi každý chápeme a pociťujeme radosť z niečoho iného 😀

pre mňa je napr. radosťou byť v 60tke zdravým a fit človekom, čo si kľudne aj to tiramisu za misu či zmrzlinu pohára dá, hoc aj večer o 10tej, lebo pred tým od rána po Tatranských chodníkoch kráčal a tučných, zafučaných 30tnikov obiehal s úsmevom.
pre mňa je radosť vidieť v 60tke svoje vnúčatá a utekať za nimi rezko so zmrzlinou v ruke.

príde mi veľmi smutné v čom vidíš radosť života :(

zuska2001
18. nov 2016

no, moja mama má 69 a stále zarába viac ako ja - živnostníči, stará sa o seba, cvičí, stráži vnúčatá. Takže podľa mňa, staroba je o subjektívnom pocite, o dobrých vzoroch, ktoré Vám ukážu , že život po 50 nekončí. Asi je to subjektívna volba jednotlivca. niekto sa opustí po prvom životnom neúspechu, niekto sa bije do neskorých liet.

liaka
18. nov 2016

Ja si to vravim uz teraz a preto som v zivote nedrzala dietu. Neumuera sa len v starobe. Nemusim tu byt uz zajtra. Sme tu ako keby na dovolenke. Jem co mi chuti. Ziadne vlocky, mixovanu stravu, diety nic...

sardinka336
18. nov 2016

@mamutka aale chod....si uzivaj zivot z penzie 380 eur...si rád, ze zaplatiš najomne a lieky. Lebo tým liekom sa nevyhne ani ten čo super truper akože zdravo zije. To su civilizačne ochorenia a na kazdeho ,,niečo pride,, skor či neskor. Doma sme jedli mäso len v nedelu aj to kazdy len kusok a mama má vysoky cholesterol, otec je štihly cely zivot v prirode, nikdy sa neprezieral a ma zvyšeny cukor. Moj švagor pre neho je tabu biela muka, cukor. uz roky .športuje a ma problémy s tlakom (inak tieto problémy idu strašne do nizkych vekových kategorii) Iny športuju a maju odfajčene klby....ja ked vidím tých ,,pobehajov,, čo behaju vonku na tom asfalte a drasaju klby, tak som rada, ze sedím opodial na kofole.
Kedze naša generácia bude pracovat aj do 70tky...tak tu starobu si málo kto z nás uzije....lebo nás vynesu nohami napred ked ,,zgegneme,, v robote. Takze svojim sposobom má @sensen12 v niečom pravdu...zivot si treba aj uzit, dopriat si podla svojich moznosti, nehovorim prezierat sa nezdraveho jedla a zajedat frustrácie...to nie...ale to uz je na samotnom človeku ako sa k tomu postaví, aka je povaha...

sardinka336
18. nov 2016

@liaka presne...dietu som v zivote nedrzala, načo? ktore zviera v prirode drží dietu? No len ked je choré......aj tak.mám prižraných len cca 5 kil...a dokonca som čitala jeden članok, ze mierna nadvaha je skor prinosom ako na škodu 😀 😀 😀
http://www.behame.sk/bezecka-skola/mierna-obezi...

sensen12
autor
18. nov 2016

no ked ma cl

mamutka
18. nov 2016

@sardinka336 jasne ze neovplyvnis vsetko a tiez sa cudujem, preco niekto beha po asfalte, asi je to in, no...
ale kazdopadne, vidim aj na svojej mame, zdravie dlhodobo v haji, ale ked sa hybe, ci uz prechadzky, ci praca v zahrade, tak sa citi lepsie a vyzera lepsie.
Neda sa proste rezignovat, ze ano, civilizacia, vek a choroby nas dobehnu a zajedat to 24/7. Lebo vela ludi vyzera akoby fakt jedli den/noc. A pomoze im to nejako? Akurat ich deti ich musia prevalovat na posteli pri vsetkom, lebo sami nevladzu uz o mnoho skor ako by to mohlo byt, keby tolko nejedli.
Aby sme sa nepochopili zle - nepisem, ze treba drzat diety, vynechat cukry, vynechat muku, atd.... kazdy nech je to, co citi, ze mu robi dobre, kazdy sme iny. Len pisem, ze treba pohyb, to potrebuje kazde telo. A jest s mierou, nie ladovat vsetko nezdrave den co den, lebo uz nas nic lepsie necaka...
A uzivat si zivot za 380 eur... za uzivanie si zivota nepovazujem neviem ake welnes pobyty a dovolenky, ale slobodne sa vybrat kam chcem kedy chcem peso, lebo este vladzem. Potesit kamosku, ist na kavu a zakusok - ale nie kazdy den x krat 😀 nie lezat vo foteli s kolacmi, lebo ved co uz lepsie mozem zazit v 60-tke 😝

sensen12
autor
18. nov 2016

ked ma clovek hpv a zisti,ze 80 percent rakovin je z neho,citam vylucne ficialne zahrabicne studie a spravy,hrtan,hltan,kobecnik o krcku no comment a len strava dieta,detox,kkksss xxxxx vitaminov,zeny si myslia ze to staci okrajat krcok a pritom im vir plave dalej v krvi,ja musim byt na tych stravach,lebo teste sa,tie co nemaju hpv,tie raka maju minimalnu sancu chytit,cili,mooozte jest fo prasknutua,max infarkt obezita,ale kym vas nezrazi auto,ci infarkt,mozete jeeest hory doly,ach zivot,dokonca zistili,ze vir je aj v materskom mlieku,a aj v placente,tak suup okno,des

somavi
18. nov 2016

Coooo???😄😄😄😂😂 to co mas za matros ? 😂😂🍰

sensen12
autor
18. nov 2016

realita baby,realita,najnovsie vyskumy,cize co ubohe mimi aj s virusom,co ma v sebe,ja ked by som mohla zerem a prasknem a basta,a jo,teraz mam tolko energy,ze sa nastartujem,este aj kupelnu pojdem umyt,uz som umyla cely byt

katarinamarkova
18. nov 2016

@sensen12 áno zomiera sa na rokovinu.....tak ako aj na infkarkt, porážku, chrípku, zápal plúc, baktérie, vírusy, vrodené vady, genetiku, na zrážku autom, pád lietadla.....takže v podstate sa všetci môžme s kľudným svedomím prežrať do bezvedomia?

ty fakt len hľadáš neexistujúci dôvod prečo byť pažravou?
vysvetlíš mi to?

sensen12
autor
18. nov 2016

ked musim zrat travu,ovocie,zeleninu,ziadne zapchy a kluudne dam denne pat bananov a pohoda,ale takto zit do 60 nechcem,asi nevies ake su perfektne veterniky,alebo taka poriadna zmrzka a xxxx inych mnam,kkssss

jana_eyre
18. nov 2016

@sensen12 a prečo nemozes zrat a prasknúť? Ved rob co sa ti chce.. Ved ti to nikto nezakazuje..

sensen12
autor
18. nov 2016

poslednu dobu co sledujem spravy,tsk bud cloveka sunda auto alebo rak,dokonca zopar blizkych co som poznala ze hrk a rak,no faaakt fasa,este necely mesiac som bola mlademu chalanovi na pohreb,ze rak,faaakt fasa

sensen12
autor
18. nov 2016

jak mas hpv,a chces zit,nemozes nic,

katarinamarkova
18. nov 2016

@sensen12 hpv zožiera aj mozog?

sensen12
autor
18. nov 2016

je to kravina,ale chcem zrat vsetko a byt fit,ludia bez vuru mozu vsetko,a max infarkt ci auto sunda

sensen12
autor
18. nov 2016

@katarinamarkova ano aj mozog,v crlej krvi plava hpv,co myslis ze ta nasa noderatorka,ze jej ho nenasli,preco ma nador,vsak studujem vvylucne zahranicne vyskjmt a zistili,ze 80ercent raka je z toho,aj ona ma zarucene hpv a ups v mpzgu,kkkssss

katarinamarkova
18. nov 2016

@sensen12 je mi fakt úprimne ľúto, že ti hpv a veterníky a tá mňam zmrzka zožrali 90% mozgu.
fakt by si mohla tých zvyšných 10% zapnúť naplno a zamyslieť nad nezmyslami čo si o strave, pohybe, vírusoch, rakovine a živote myslíš.

sardinka336
18. nov 2016

@mamutka ja by som to nazvala skor tak, ze človek prirodzene potrebuje aktivitu - moj otec je toho prikladom, on sice necvičí tom pravom zmysle slova ale často chodi do prirody, na prechadzky, vonku vydrží v lete v zime, v daždi, stravuje sa striedmo ale jedava všetko...a klop klop teší sa dobremu zdraviu no nie je ešte taky ,,starec,, ale uz je na dochodku, má 65 rokov. Proste zostat aktívny, čulý...a moj otec mi to vzdy prizvukoval ,,mat nejake zaujmy, koničky,,. Lebo toto vela starým ludom chýba - zmysel zivota, prečo ráno vstat, prečo vobec niečo robit...ono ten nastup do dochodku je tiez takym tzv. milnikom v zivote človeka. Ten kto bol zvyknutý, ze denne 8 hodin je v praci a zrazu bum...proste toto odpada, zrazu je kopa času, netreba sa nikde ponahlat atd...proste to aj moj otec mi hovori, ze ,,musim niekam ist,, niečo robit lebo doma sa nudi, chodi občas si privyrabat lebo ako sam vravi ,,čo budem doma,,. Ako v tomto mi je prikladom - ostat aktívny.

sensen12
autor
18. nov 2016

no ludia co maju hpv,su zial casovane bomby a nechapem,ze zeny sa tvaria ze nic,dnes moja kamoska bola na onko,lebo mala xxx rokov bulvu v prsniku,nastastie je to len prsna xlaza zvacsena a volala mi,ze jak tam cajala xxxxx zien tam na chodbe revalo,ze des ze jake na nervy boli,pocuvala tie ich tozhovory,no odisla odtial,ze des hrioza na onko,ze na pocraz,ale statna,ze ona ma potvrdene ze je fit

tinkamt
18. nov 2016

Prosim vas niekto,nahlaste tuto osobu adminovi,tieto reci sa nedaju cutat ,je to grc !!!!Daj sa liecit,nie je to hanba!

sensen12
autor
18. nov 2016

no neviem,ale ty vies,ze na rak maternice umre 500 zien rocne na sk,to ti pride pohoda,byt kludna???