Život v novej krajine

8. sep 2023

Ahojte, byvam s dcerou par tyzdnov v inej krajine. O mesiac nastupujem do prace. Verim, ze potom uz na hluposti nebudem mat cas, no aktualne mam takyto problem 🙂
Byvam v malej bytovke a hned v prvych dnoch ma tu milo privital domovnik, sympaticky chlapik, asi 38-40rokov, slobodny. Ponukol pomoc, take tie bezne zoznamovacie reci.
Odvtedy sme sa par krat stretli, vzdy sa pristavil, pomohol s kocikom, nakupom z auta a tak.
Ide o to, ze sice tu mam rodinu, no byvaju v inej casti mesta, maju svoj zivot. V podstate tu nikoho nepoznam, aj ked som tu kedysi zila, no to boli casy studentske a ludia sa rozprchli po vyske prec.
Dobre mi padne kamarat, ale...som slobodna maminka, neplanujem si aktualne hladat nikoho, dcerka je malicka, ja chcem zacat po neprijemnom rozchode novy zivot.
Bojim sa teda, ze on bude chciet nieco viac, vidim, ako na mna pozera, uz ma aj volal von.
Mam mu to hned povedat, ze aktualne nikoho nechcem, alebo by ste tomu dali volny priebeh?
Planujem tu zit dlhodobo, nechcem ho stretavat denne s tym, ze nieco nevyslo a budeme sa obchadzat, chapete?

zmrzlinka2021
8. sep 2023

Veď ponúkol ti chodenie? Možno je len prirodze ľudský, láskavý. Môžete byť výborní kamaráti

limoncino
8. sep 2023

Robis ako keby Ťa požiadal o ruku. Možno bol len mily a s Tebou to nemá nič spoločné

luccija
8. sep 2023

To si ty čo si išla s minimom do Prahy?🙂dala by som tomu voľný priebeh neodpísala by som ho hneď na zaciatku

autor
8. sep 2023

@zmrzlinka2021 tak neprisiel za mnou s otazkou, ci s nim budem chodit😏
Len je mily, priniesol mi asi 3x rano cerstvu kavu a kolac z kaviarne oproti a pozval ma von, aj s dcerkou v kociku, ze ukaze mi krasne miesta v okoli, aby som sa tu citila fajn.
Uprimne, pomohlo by mi tu mat kamarata, ale na novy vztah sa zatial necitim a on ma uz teraz oslovuje krasna susedka, tak sa obavam, ze to nebude iba bezny ludsky prejav

autor
8. sep 2023

@luccija jej ano, si pamatas? Sme tu cca 2 tyzdne, bolo to super rozhodnutie. Vdaka, si mila, asi to moc riesim, vsak? Mala spinka, tak mi asi chyba komunikacia 🙂

ptvw
8. sep 2023

Ja by som určite povedala ak až takto prejavuje náklonnosť ze vzťah nechceš ze si vážis jeho gestá ale nech nič neočakáva od toho tak uvidis ci ešte prinesie kávičku

autor
8. sep 2023

@limoncino jasne, ved moze byt, ze taky je bezne.

autor
8. sep 2023

@ptvw ja som rozmyslala, ze prijmem to pozvanie na prechdzku s kocikom a porozpravam mu, ze som naozaj teraz rada sama a bojim sa dalsieho vztahu. Snad to pochopi a budeme kamosi, som tu naozaj celkom sama, tesila by ma obcas spolocnost

mogaa
8. sep 2023

no obávam sa, že jeho gestá nie sú kamarátske gesto...chybu si urobila aj ty že si vždy vezmeš kávu s koláčom čo ti nosí....preukazuje ti náklonnosť a ty ju prijímaš - je to jednoduché....

marcellka32
8. sep 2023

Áno očakáva viac, denne kavicky nenosia kamoši..len frajeri a tento sa chce stať frajerom

autor
8. sep 2023

@mogaa ano asi som to mala zarazit. Pojdem s nim na tu prechadzku a vysvetlim mu svoju situaciu. Bud prijme poziciu kamosa, alebo sa nebudeme zial bavit, to uz neviem ovplyvnit.

petronelag
8. sep 2023

Len či je to pravda, 38-40 ročný muž slobodný? a ešte keď takto rád nadväzuje kontakty.
Netreba sa veľmi ponáhľať, ale postupne si ho overovať.

autor
8. sep 2023

@petronelag byva v byte oproti, manzelku ci priatelku som este nevidela a sam povedal, ze aktualne je sam.

zmrzlinka2021
8. sep 2023

Pozri, vnimaj ho ako suseda, nic viac. Pripadne kamarata. Mozno fakt je len zdvorily, mily a nic viac nechce.
V tomto mi viacero chlapov povedalo, ze toto oni vnimaju ako problem u nas zien. Oni sa snazia k nam spravat pekne, s uctou, usmiat sa, pomoct a my si zacneme domyslat, ze nieco chceju. Zena sa zacne postupne namotavat, a nakoniec vyjde z toho to, ze "on" je len kamos a neplanuje vztah.

luccija
8. sep 2023

Áno, pamätám si logistiku sťahovania🙂
No ty máš, ale šťastie nove bývanie, miminko a hneď aj nápadník.Tiez by som ho vytiahla na prechádzku a porozprávala sa.Ked Ti nosí kávu a koláče evidentne má záujem

deti95060810
8. sep 2023

nechaj to volne...však sa ťa neopýtal na rovinu či nehľadáš vzťah...

autor
8. sep 2023

@luccija si zlata, ale nemam zial prave stastne obdobie. Rozchod s ex bol neprijemny a velmi dlho ma prenasledoval. Malicka sa z tych stresov narodila o 7 tyzdnov skor a riesili sme mnohe problemy, nastastie, nechcem to zakriknut, vyzera byt vsetko dobre.
Stahovala som sa vlastne kvoli praci, dostala som dobru ponuku a aj kvoli nemu, chcem zacat odznovu, vydychnut si v klude, nebyt v strese ci niekde na mna zas necaka vonku. No a napadnik, skor by som uvitala zenu kamku, nuz osud to asi so mnou chce inak😏 ale ved ako tu kocky pisu, ze mozno si to iba namyslam.

autor
8. sep 2023

@zmrzlinka2021
@deti95060810 ano, mate pravdu, necham to tak plynut a cas ukaze. Mozno ma len lutuje, ked sa sama taham s nakupom a vajickom😀

stanulienkat
8. sep 2023

Ja by som mu naznacila, ze nechcem momentalne vztah, aby si nerobil zbytocne nadeje.

autor
16. sep 2023

Tak ahojte baby...
Dala som na vas a s chlapikom hodila pokec pocas prechadzky. Tvaril sa, ze ma celkom chape a asi aj dost lutuje, v akej tazkej situacii som.
Myslim, ze z nas budu celkom fajn kamosi, uz mi dokonca na 20minut postrazil aj malicku.
On deti nema, nedarilo sa im a zrejme aj to bolo pricinou rozvodu.
Je to mile, stretnut tu niekoho, s kym si clovek moze pokecat. Nakoniec som asi aj rada, ze to takto cele dopadlo.