ahojte,
uz viackrat som pisala príspevky okolo problému s manželom. No nejako sme si sadli, predebatili a problemy pominuli- no mam na mysli problémy partnerské. Život ma postavil pred ťažkú skúšku. ☹ Syn ide na operaciu s materským znamienkom a vobec to nevyzera dobre.....Psychika moja pod bodom mrazu. ☹ A keby to nestacilo, tak aj manžela prepustili z práce. Manžel bude mať problém sa zamestnat, pretože má jednu ruku kratsiu, a o dost. Doteraz pracoval v kancelárii, no po 18 rokoch zrazu dostal padaka. Nezvladam to, nezvladam sa smiat na dospievajuceho syna a tvarit sa, že vsetko bude ok, aby som ho zbytočne nestresovala. Nevladzem utisovat manžela, že vsetko bude ok, a že si prácu najde, ked viem, že to bude ťažké. ☹ Cele noci plačem. Už nevladzem....Preco nás život takto skúsa? Kde osm urobila chybu, že moji najbližší musia takto trpieť? Potrebovala som sa len vyrozprávať........
Nuz tak mas to tazke, nie je vobec jednoduche vyrovnat sa s tym. Skuste podniknut nejake kroky /zacat hladat pracu/ aspon sa nieco bude diat. So synom treba len dufat, ze to dopadne dobre. Vsetko to prejde, len treba vydrzat, musis byt silna, zeny dokazu aj nemozne su citlive a starostlive preto to maju take tazke. Drzim palce🙂
Veru, nesmieš hneď myslieť na najhoršie. Veď z robôt prepúšťajú vždy, aj mladí to majú ťažké s hypotekami. Všade sa nájdu problémy, ťažšie, alebo ľahšie. Všetko zlé je na niečo dobré . Všetko má svoj zmysel. Mysli pozitívne a všetko bude ok...
@seemani Predpokladám, že to s tým znamienkom je myslené tak, že, no, hmmm, ako Ti to napísať, aby sa z toho svetluška ešte viac nezrútila... skús si domyslieť.
@svetluska82 Nevešaj hlavu, nemáš to ľahké, ale neboj, všetko sa nejako vyrieši, keď manžel dokázal pracovať s kratšou rukou 18 rokov, tak to dokáže aj naďalej, viem, že nie je ľahké nájsť prácu, ale podľa mňa, kto chce, ten si nájde. A čo sa syna týka, myslím, že sa strachuješ predčasne, počkaj na operáciu a uvidí sa. Držím palce a keď budeš na dne, príď sa sem pokojne vyrozprávať, určite Ťa tu kopa žien podporí. 😉
@svetluska82 ahoj, mrzí ma to, že prežívaš náročné obdobie..a schválne píšem obdobie, lebo ti chcem povedať, že nič sa neje také horúce ako sa navarí..
Áno, máte vážne problémy a je prirodzené, že máš strach..Ale život je taký preto, aby sme si vážili a užili tie lepšie časy, ktoré určite zasa prídu. V živote to tak chodí, že tie zlé, sa striedajú s horšími.., potom prídu zasa dobré..
Vyplač sa, uľaví sa ti, ale začni veriť, že to bude dobré..Kratšia ruka, predsa nebráni pracovať..neviem ako na tom ste, či máva s prácou problém, alebo po pracovaní bolesti..Ale zamestnávateľ sa nepýta na to, či má niekto kratšiu ruku..Možno už nebude mať robotu na pozícii akú mal, ale to nevadí..
No a čo sa týka syna, vždy je nádej..Ak by to bolo beznádejné, tak by už ani nevyberali..Mnoho ľudí sa vyliečilo, ak sa to podchytilo včas. Prijmi to všetko ako FAKT. Prišlo to.., prejde to a odíde to..Budem na teba myslieť a posielam ti veľa sily..ver, že to zvládnete..
Dakujem dievcata, za povzbudivé slova ..........Pevne dufam, že toto zlé obdobie prejde.......
Ja viem,ze ja som este mlada a ze si taketo nieco neviem uplne predstavit,ale mam 14 mesacneho syna,19 rokov a ostali sme sami.A bolo ta tazke,aj ked mam rodicov,ktori mi pomahaju,ale taktiez su chvile,ked mi nie je uplne fajn,ked sa ludia(aj priatelai)otacaju chrbtom,ale verim,ze to bude lepsie,mala som obdobie ked som bola z toho uplne zufala,peniaze skoro ziadne,z rodicovskeho tazko aj pokupit vsetko pre maleho,aj pre mna..ale na druhej strane...vzdy sa s tym da nieco robit.Naucila som sa na veci pozerat pozitivne.Buduci skolsky rok sa chystam ist na vysku na denne,co znamena,ze prakticky nebudem mat moznost najst si robotu,co znamena,ze najblizssich 5 rokov budem taktiez potrebovat pomoc zo vsetkych stran.Nie je vecera,kedy by som nelezala v posteli a nehovorila si ake by bolo fajn,mat niekoho pri sebe,kto by ma lubil,podporil,podrzal...ale chce to cas. Treba veci brat tak ako su a pozerat sa na to nie skrz negativa,ale cez to vsetko dobre. Myslim,ze vela ludi malo/ma takyto problem,ale vzdy sa da najst riesenie. Bud alebo. Vzdy je na vyber aj v zjavne bezvychodiskovych situaciach...A chapem,ze je to tazke na psychiku,ja mam napriklad tiez taku povahu,ze vsetko riesim a casto rozmyslam nad vecami,ktore sa nedaju zmenit alebo ovplyvnit a je to uplne zbytocne.Jedine co z toho vzdy mam je to,ze chodim bez nalady a smrt v ociach🙂ale bude dobre🙂treba verit
@svetluska82 Ty si nespravila nic, proste mas take blbe obdobie 😔
Mna tento rok tiez skusa...mam niekedy chut hodit si slucku, neboj, len obrazne 😎
Za tento rok som toho zazila tolko...nedarilo sa nam babatko...musela som sa s tym zmierit, ze dalsie uz nebude...do toho som zistila, ze moj manzel vyse roka oblboval baby na pokeci miesto toho, aby pracoval...takze som tahala domacnost sama...takze som navrhla rozvod, ale manzel zabojoval, sme zatial spolu, ale stale to beriem ako nedoriesenu vec...dcerka zacala mat zdravotne problemy, chodili sme vsade mozne po lekaroch, a ten vikend, ked sme cakala na vysledky z CT, neprajem nikomu 😔 😔 😔 Ked clovek mysli na to najhorsie...nastastie vysledky boli dobre, ale stale nevieme, co jej je...do toho zacali problemy v praci a momentalne mam znizeny plat o takmer polovicu....manzel tiez nerobi....a este som sa dozvedela, ze v prsniku sa mi spravila dalsia hrcka....proste je toho na mna vela a len cakam, co sa este do konca roka stane 😔 😔 😔
Ale stale verim, ze sa to hrozne obdobie zmeni a ze dalsi rok bude lepsi a vsetko naskoci do normalu...skus to brat tak, ze po kazdej burke vyjde slniecko. Ak si veriaca, vravi sa, ze Boh nam nalozi len tolko, kolko vladzeme uniest. Alebo ze co nas nezabije, to nas posilni.
Tvoja rodina Ta potrebuje, aj Tvoj syn, aj manzel. Verim, ze Ti je tazko, skus si dohodnut stretko s psychologom, aby si nahodou nedostala silnu depresiu. Drzim vam velmi prsty, aby ste sa z toho vsetci dostali.
dobrý deň, prepáčte, že tu spamujem, ale chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie anonymného dotazníka, ktorý sa týka problematiky týrania, a bude použitý výhradne na účely diplomovej práce https://docs.google.com/forms/d/1p_9aBLpIqXK89o...
je to smutné,a el nevešaj hlavu, po každej búrke vyjde slnko...Sú oveľa horšie veci na svete a ľudia to zvládnu. To, že muž prišiel o prácu je v dnešnej dobe veľmi zlé, ale nie je to koniec sveta. Ako dlho je nezamestnaný, že si si už taká istá tým, že si nenájde prácu. Ak bude šikovný, nájde si. Nech skúsi robiť šoféra, napr. rozvoz jedál, tovaru, taxikár, tam si myslím, že kratšia ruka nebude hrať veľkú rolu. a čo sa týka synovej operácie, prečo si z toho taká zničená? Veď materské znamienko nie je nič vážne, či? Neviem, mne vyberali 2x, umŕtvili lokálne a v pohode som to zvládla.. Každopádne nevešaj hlavu, snaž sa nemyslieť na to zlé a uvidíš, bude to lepšie... držím palce 😉