Ahojte , dnes prišiel deň kedy som si uvedomila že mám 2 deti s narcistom aspoň myslím . Ach ja ani neviem kde začať na začiatku vzťahu mi kupoval dary chválil ma zaujímal sa o mňa . Keď som s ním otehotnela všetko bolo ešte v pohode ale zrazu sa mu začalo dariť zistil že ma ma v hrsti s dieťaťom a už to začalo ponižovanie zneužívanie môjho dobrá žiadna empatia neraz som ho prosila na kolenách nech konečne ma súcit so mnou aby pochopil ako sa cítim . Prišlo nečakane druhé dieťa a vtedy nastali práve extrémy žiadna podpora zaujimanie sa o mňa keď už videl že je to na hrane rozchodu zrazu znova začal kupovať dary alebo ma ponižovať že či chcem byt vo vzťahu s človekom ktorý nemá peniaze a budeme ako chudáci žiť . Pracuje v zahraničí keď som ho prosila aby spravil turnusy 2 týždne doma a 2 týždne v zahraničí že sa staršia dcéra na neho stále pýta povedal že on potrebuje peniaze . Na deti som úplne sama nemám nikoho taktiež som bez autá cize s dvoma deťmi chodíme po autobusoch na nákupy alebo na výlet . Keď príde na Slovensko z celého týždňa je pri nás 2-3 dni lebo zas niečo rieši a vybavuje . Keď som mu plakala neraz vysmial sa mi že čo plačem že keď chcem môžem ísť do nájmu a žiť ako chudera že iné ženy to zvládajú . Ja to tiež zvládam len keby z toho týždňa sa na 100% venoval rodine nepoviem nič ale z celého týždňa sú to asi 2-3 dni . Ja ani neviem čo potrebujem asi sa len vyrozprávať a nájsť človeka čo žije s narcistom a ako to zvláda . Nemám kde ist a on to dobre vie . Ja ho na jednej strane neskutočne milujem ale na druhej strane ma vzťah s ním ničí .
Autorka sorry,ale toto nie je narcis.Len si si proste zle vybrala + to máte nanič s tou pracou v zahraničí.Ta ničí vzťahy najrýchlejšie
Ja si myslím, že s narcistom sa žiť nedá, resp. len prežívať. Kúp si knihu Ostať alebo odísť, tam je popísaný aj prípad, kedy niekto narcistu nemôže len tak opustiť, presne z dôvodov, ktoré menuješ ty - záväzky, rodina, deti...Narcisti nemajú empatiu, nikdy to od nich nečakaj, pre nich si len ,,prostriedok" k dosiahnutiu ich cieľov. S narcistom som chodila, to som tu už v pár diskusiách spomenula, bola som na VŠ, nespájali nás žiadne záväzky, ale traumu som mala a keď sem tam vidím niekoho, kto sa naňho nejako podobá, nie je mi dobre dodnes a to mám dávno svoj život a roky ho nevidela. A to on bol prípad, kedy mal narcistické črty, nie patologický narcista, neviem si predstaviť, aké to musí byť s niekým takým. K ich ,,empatii" ti poviem len jednu vlastnú skúsenosť - ku koncu vzťahu, kedy to už bolo viac zlé ako dobré mi meškala ms a samozrejme som sa zľakla, že čo ak som tehotná. Vieš aká bola jeho reakcia? Že on už ďalšie dieťa nechce a nebude mať (mal dcéru zo vzťahu) a myslím, že si myslel, že mi len zaplatí len tak akoby nič interupciu. Absolútne nemyslel na mňa, čo by to spravilo so mnou, čo by to znamenalo pre mňa a že na potrat by som v 22 rokoch nešla. Keď som šla k lekárke, ani sa nezaujímal, nepýtal, bola som nato sama, doma som sa bála priznať, že čo ak...našťastie to boli len hormóny, ale vtedy som pochopila, že toto nebol dokonalý chlap, ako som si vysnívala vo fáze ,,love bombing", ale idiot, ktorého som dávno mala poslať kade ľahšie. Držím palce, viem, ako takýto vzťah ničí.
@doriiis napríklad podceňovanie všetkých naokolo a velebenie seba že je najlepší pozeranie sa na seba túži po neustálej chvále od okolia manipulovanie ostatných pre využívanie svojho dobrá keď sa vedie debata rozpráva len o sebe a svojich úspechoch a o tom ako každý človek čo nemá úspech nestojí o nič . Potreba ma vlastniť chce mi kontrolovať telefón a keď nedajboze nejakú kritiku dám na jeho stranu dokáže sa o sebe hádať aj 2-3 dni
Taktiež ma chce totálne celú upraviť pery prsia ma potrebu všade so mnou chodiť lebo že vraj som až moc príťažlivá a nedh si nenájdem niekoho iného
Doma absolútne nič nerobi že on nosí peniaze domov a ja mám byt ta ktorá sa o všetko ostatné postará takže bežne zbieram ponožky po zemy atd
@luss121 nechodis do prace, no ste taka typicka slovenska domacnost, kde je chlap na koni, lebo zaraba, a ty si valas sunky (podla neho, aj ked realita je ina). Rozdelit starostlivost o deti a domacnost na 50/50, zacat pracovat a zarabat si na seba..... Chlap otoci a bude v pozore
Ked si videla, ze je hnup, tak preco dieta? Ako dlho ste sa spoznavali, kym ste sa vzali a planovali dieta? A ked bol uplny hnup, preco si sa nechranila, aby si nemala neplanovane druhe dieta? Teraz ti je neskoro plakat. Na krku mas ziarliveho psychosa.
@tenerifka jej chlap neotoci a nebude v pozore. Je ziarlivec...aby jej dovolil vobec ist do prace. A tento kus sa podielat na domacnosti urcite nebude.
@stanulienkat mozno prekvapi.....
@luss121 ako ja neviem, čo na nom zlé vidiš.. zabezpečuje vas finančné podotýkam aj to druhe dieťa ktore prišlo nečakane o to väčšie výdavky, toto ma daleko od narcistu alebo narcisu... mas na neho veľké očakávania, si si to trosku inak predstavovala .. ty mu nemôžeš rozhodovať o turnusoch .. ale mkhla si to čakať ze to bude tazke, a to mas iba 2 deti ...
A je pekné nahodou ako rozprava a ako si ta chráni 🤣 .. a ano, ty si doma, do prace nechodíš tak je logicke ako zena sa starat o domacnost a o deti.. to nehovorim ze ak pride tak ti nema aspon s detmi pomáhať ..
Ale na zaciatku si snad vedela , do coho ides
@luss121 mas iba jedny moznost..pripravuj si exit strategiu..Hraj jeho ,,hru,, aby sa ti to dalo prezit v mentalnom zdravi, odkladaj peniaze a rozmyslaj nad tym, ako sa v buducnosti uzivos lebo s takymto cudom judom asi zit nechces. Hlavne nezabudni, nezmeni sa.
No on moze byt narcis, ale ty musis hlavne zacat od seba. Jeho nezmenis, turnusy su zabijak vztahov. ALE dieta nepride necakane … to nie je chripka- ak s niekym mas sex mozes otehotniet… takze, to bola tvoja volba. Peniaze nie su evidentne problem, preco nemas auto? Za x tisic nieco kupis. Bude ta menit len pokial mu to dovolis a dalsia vec … neviem ake su stare deti, ale ak chces nieco zmenit skolka, jasle a do prace. Nebudes financne zavisla a nieco odlozis do buducnosti, aby si mohla zacat sama. Zmier sa s tym, ze si vybrala vadny kus … a treba sa ho zbavit, ak mas syna aby Ti doma nevyrastol rovnako vadny kus
@luss121 najprv mimo témy - niečo ho tam drží, že nechce prísť ani za vlastnými deťmi každé dva týždne. Ono aj to bude dôvod, prečo na teba žiarli. Nedonútiš ho chodiť častejšie domov, lebo sa zjavne cíti lepšie tam a zjavne tam má niekoho koho má radšej ako vlastné deti. Inak by utekal domov za deťmi a za tebou po každý krát ako by mohol.
A k tebe. Okamžite sa zariaď - bez výhovoriek, daj dieťa do jaslí, vráť sa do práce a šetri svoju výplatu a ži z toho, čo posiela. A požiadaj v momente návratu do práce o rozvod. Už len dúfam, že polovica nehnuteľnosti je tvoja a nie, že si ďalšia, ktorá prišla s igelitkou
On sa nezmeni a kým budeš od neho závislá; bude sa ti vysmievat. Žila som v podobnom 16 rokov; posledne 4 s ním v zahranici...keď som pracovala; "poziciaval" si moju vyplatu na jeho podnikanie...ze vrati do troch dni...
Stan sa nezavislou....nepotrebuj ho ....Rob si svoj program. Keď je doma; spýtala sa; ci ide s vami von; keď nie; chod sama . Ak sa ti da; hľadaj si prácu...privirob si ; ziskavaj prax. A hlavne si jeho pripomienky a vysmechy nepripúšťaj - to je o nom; to je to; s čím sa musí popasovať on; aby podrastol z chlapca ba muza. Ono to s tebou nemá nič. Bud si vedomá seba; si pekna; určite sikovna; keď to s dvomi deťmi zvládaš sama. Viem je to o drzku; ja som popri svojom ex bola tiež stále sama s dvomi deťmi... kľudne mu ich nechaj na starosť; keď bude doma a chod si zabehať napriklad... a pozor nenechaj sa znicit; lebo on ta potrebuje presvedčiť; že možno si pekná; ale hlúpa a nemožná ako tágo a bez neho si nič. To preto; aby ta mohol ovládať.
Tak mu ukaz; že si dokonala; múdra aj krásna a že jeho k svojmu životu nepotrebuješ. Ze keď nechce , tak nech ide ...bude to boj; ale len takto mu ukážeš, že máš vlastnú hodnotu...
@luss121 sestra tak zila par rokov s jednym ... tiez sa im "podarili" 2 deti ... jedno este mala z predchadzajuceho vztahu ... doma teror, komandovanie, ponizovanie ..furt bolo zle ..bola na materskej, zle bolo bo neprispievala dostatocne na domacnost ...ked mal najmladsi cca rok, sla do prace a zase nebolo dobre bo bola malo doma ... po smrti nasho otca dostal odvahu a vyhodil ju z domu, bo cakal ze po par dnoch pride s prosikom a bude este vacsi "sef" doma ... no neprisla ...peklo pokracovalo a vyvrcholilo az to fyzickeho napadnutia (niekolkokrat) ... bo jemu vlastne nevyhovovalo ze odisla ... deti maju v striedavej starostlivosti a samozrejme sa snazi sestre ublizit kde sa len da ... niekedy sa mu to dari lepsie niekedy horsie kedze dečka su stale relativne male
@luss121 Skôr alebe neskôr pochopíš že sa všetko čo sa v živote deje si človek môže sám. Jeho rozhodnutia v minulosti určujú jeho život do budúcna. Každá minca má dve strany a nikdy sa nedá sedieť na 2 stoličkách súčastne. Ak sa ti nepáči život s ním , máš možnosť žiť život sama. Niečo stratíš , niečo získaš.........
Ja mám 2 deti s patologickým agresívnym narcistom alkoholikom.Písala som už na mk veľakrát ,,zážitky" s ním.A je to hrôza takýto človek.Tento ,,môj" je k tomu všetkému aj dokonalý herec,má obrovský dar reči,a premýšľa najmenej 3 kroky dopredu.A čo je hlavné a najhoršie,tak škodí,ubližuje.....každému z koho zacíti že to pôjde....Ja som zažila všetky spôsoby ponižovania,rôzne taktiky,ohiváranie,fyz.napadnutia....Momentálne sme v štádiu,že mi robí rôzne podpásovky,samozrejme vždy vtedy keď to najmenej čakám.Veľmi ľutujem,že som s týmto človekom spojila svoj život,ale ako som písala,je to herec.Našťastie pre mňa je to už aj starec takže dúfam,že ničiť mladosť deťom už nestihne....
@luss121 Ahoj a skus si pozriet zopar clankov od psychologov o narcisoch ci sa v tych opisoch najde aj tvoj manzel V Seriáli o nefyzickom násilídosiaľ vyšlo:
Prvý diel: Nežijete vo vzťahu, ale v hre
Druhý diel: Psychopat je majster slova. Vytvorí okolo vás ilúziu
Tretí diel: Medzi záchranou manželstva a seba
Štvrtý diel: Poruchy osobnosti: Tí, ktorí vo vzťahu nie sú schopní spolupráce
Piaty diel: Spoveď rehoľnej sestry: Prežila som peklo, no Boha neobviňujem
Šiesty diel: O vzťahových predátoroch sa dnes potrebujeme rozprávať nahlas
Siedmy diel: Hrali sme dokonalú rodinu. Až kým nás nezradila realita
Ôsmy diel: Z detí, ktoré v rodine zažívajú psychické násilie, si školíme nových násilníkov
https://www.postoj.sk/70916/nezijete-vo-vztahu-...
@dadka1997
a ty si aj čítala ako sa on chova???
Nemyslis vážne co si napísala ci? Ved to je kus kkta až praští! Mnoho muži robia v zahraničí ake chovajú sa pekne a su zo milujuci manzelia/partneri a otcovia! Tento sa chova ako hovädo. Keby si chvilku také niečo zazila, v zivote taky príspevok nenapíšeš. Ved ona nepíše nikde, ze sa nechce starat o domacnost ale detom on ako otec chyba. Ved to mohla našetriť na materskú a zbehnúť si do spermobanky. Aspom by mala krásne materstvo bez debila!
@luss121
Ahoj,
urob si plán ako by si mohla ist do prace. Možno by bolo fajn, keby si išla do centra pre týrané matky - lebo psychicky deotana si. Tam by ti vedeli poradiť co a ako ďalej.
Prajem ti všetko dobré a aby ste sa co najskôr dokázali odtrhnúť od psychopata ziarliveho nacistického.
Radšej byt stastnou "chuderou" v podnájme s pokojným zivotom ako trpiet v zlatej klietke. Aj keď ta tvoja je len pozlátená...
@luss121 ked raz nemam vlastne prostriedky (byvanie, auto, pracu) nerobím si deti. S nikym. Ani keby to bol Panboh. Preco? Pretoze chlapi su jednoducho svine. A narcisti svine na desiatu.
@luss121 nieco velmi veľmi podobné som mala, len teda nepracoval v zahraničí. Ale zo 3 dni v tyzdni som ho nevidela, lebo dlhsia slizba, lrbo za kolrgu, potom šport.. Vsetko som robila zle, empatia nie že nula budov, ale mínus milión a este som aj financne tahala domácnosť. Akurát že mna láska velmi rychlo prešla a poslala som ho do preč. Nevie to rozdychať uz roky, snaží sa mi pomstiť na takych veciach ako ze nezaujem za prázdniny a tak, ale poradila som si vždy. Keď a chces, napis ss
@luss121 tak potom aj dobre, že ten čas čo je doma je s vami len 2-3 dní poradiť neviem odosobniť sa, nereagovať, oddýchnuť si a ísť sama preč, keď je doma?Teba uväznil s deťmi doma, s bývaním a peniazmi si závislá na nom...čím skôr do práce a rozmýšľať čo ďalej toto nebude dobre nikdy.
@barborachors ale nie, veď minule som sa tu dozvedela že pred dieťaťom netreba mať nič našetrené ani byt nijak zabezpečená lebo dieťa je bozi dar nie kalkulačka 😂
@dadka1997 odporúčam psychológa 🚩
Tak z toho co si napísala mam len pocit, že sa len chce postarať o rodinu ....a tak ako mnohých žiaľ vyšší prísun peňazí nastrbi charakter u človeka - cize nemám pocit, že sa tu jedna o narcistu. Ten by ti ešte vyčítal, zw žiješ z jeho peňazí! Byt na tvojom mieste...si žijem svoj zivot - kde si hlavne Ty - potom deti...a až keď si on začne všímať Teba - porozmýšľaj co ďalej. Pretoze co chceš? Keď celú svoju pozornosť budeš rozvíjať smerom k sebe - budú k tebe prichádzať pozitívne impulzi.
No vybrala si si zložitého otca pre svoje deti... Samozrejme, má ťa v hrsti, pretože si momentálne na MD a on prináša peniaze. Cíti sa teraz na koni a tými rečami, že budeš žiť ako chudera... No, tak on je čistý chudák, keď matku svojich detí takto nazýva.