Som neuveriteľne smutná zo seba, že som sa nechala toľko rokov klamať. Žil rodinný život. Tváril sa koľko pracuje a nakoniec po toľkých rokoch to prasklo. Podvádzal ma a je úplne niekto iný než som si myslela. Podvodník a patologický klamár. Bola som len schránka na to, aby som mu počala deti a dala status rodinne založeného muža. Dala som do našej rodiny všetko. A zrazu celim pravde. Ani neviem, čo tým chcem povedať. Je tu niekto s podobnými skúsenosťami?
@anita6666 som si tým viac než istá. Po tom ako som porozprávala niekoľkým psychológom život s ním ma oni sami neviedli k tomuto záveru.
"....dala som do našej rodiny všetko...." a kde si ty? Nebuď smutná, začínaš novú etapu života.
ak máš FB nájdi skupinu Nikdy viac (má ružové logo s rukou “stop”) pri žiadosti odpovedz na otázky, vez toho Ťa nepríjmu..nájdeš tam možno odpovede na otázky ktoré si kladieš.. prajem veľa síl💕
@www_vfmoda_sk ďakujem. Poslala som žiadosť.
Na YT si pozri videa od Jana Dvořáka Poznejte sveho psychopata
A Tomáš Pour - bezpečná vina. To je perfektne k téme narcizmus
Napríklad ja som to zažila 🤣
Ja našťastie skúsenosť nemám, no chcem zazelat veľa síl a ked toto ťažké obdobie prejde, tak veľa uz len šťastia do zivota🍀🍀🍀
Som empatický človek, pochopím všeličo. Bojujem so sebou, tam vo vnútri. Chodím na terapie. Aj online podporu mám. Snažím sa s tým všetkým vysporiadať. Ale nepochopím, že niekto dokáže zaprieť aj vlastné deti. Veta - nikdy som taký nebol a ani nebudem. To čo je? Kto si dobrovoľne urobí deti s pocitom, že ich vlastne nikdy nebude ľúbiť? Kým som ho nestretla, ani som nevedela, že deti vôbec chcem. Zbombardoval má láskou a chcel len rodinu. A potom bum. Nechcem.
Je ťažké sa každý deň zobudiť a odpovedať deťom prečo ocino nepríde. Objaví sa tu, natrepe im do hlavy ako príde zajtra, pôjdu na výlet, dovolenku atď. A potom v kľude odíde a neozve sa im zas aj dva, tri týždne a oni to nechápu.
A ja stojím na prahu toho, že čo vlastne robiť. Je otec, kontakt neprerusim. Ale ani ich tak úplne neviem ochrániť od tých manipulativnych trepanic. Nedodržiava termíny. Je otec iba keď si zmyslí. A poton príde, zahrá im tu tatka roka, natrepe do hlavy blbosti a deti sú z toho zmätené.
@7miriam77 ďakujem za podporu.
Z akého dôvodu túžiš po tom,aby sa deti stretávali s narcistom? Veď on systematicky pracuje na tom,aby ťa v očiach deti ponižoval,aby deti s tebou nechceli tráviť čas,aby ťa nemali radi.Snaží sa ich pripútať k sebe,aj klamstvami....Podá navrh na zverenie deti do svojej starostlivosti,aby si o ne prišla,aby ťa úplne zničil a dokončil to,čo už začal....Buď rada,že máš pokoj od narcistu koľké z nás také šťastie nemajú....
@mamamoni no presne z takého, že ja som obyčajný človek, čo nadiktuje v obchode presný počet rožkov a upozorní na každú blbosť, ktorá by mohla byť v môj prospech, ale nad tým ani nerozmýšľam a beriem za prirodzené žiť život s charakterom a tým pádom neberiem práva druhého rodiča byť v kontakte. Ale neviem ako s tým bojovať, keď sa odmlčí a potom sa tu zjaví akoby sa nechumelilo.
Proste neviem ako sa hra taká hra.
Píšeš,že si poslala žiadosť do skupiny na fb (tiež tam som) prečítaj si tam,aké hrôzostrašné veci prežívaju ženy po boku narcistu,aké sú zničené,utrápené.....myslím,že tam není ani jedna čo by túžila po kontakte s ním...či už u seba,alebo u detí....možno ten tvoj nebol narcista....
@mamamoni na FB má ešte neprijali. Len teraz som vyplnila ten formulár. Takže som ešte príspevky nečítala.
No podľa všetkého sa cez deti snaží dostať ku mne. Ako to hovorila Nora Laukova, že oni zatvoria jeden šuflík a otvoria ďalší. Problém je, keď ste ten prvý šuflík. Ten,kde mal deti,rodinu, zázemie. No a ja som ten prvý šuflík. Môj rozchod s ním je čerstvý. Dva mesiace. Takže tomu ešte len aktívne celim.
hovor detom pravdu, ako ju vidis ty.. ak on klame, povedz, ze klame.. nesnaz sa ich ochranit pred realitou, alebo ho 'neociernovat', lebo je to predsa ich otec.. deti budu mat chvilu mozno zmatok, ale po case sa zorientuju.. a never mu uz hlavne ani ty.. pre istotu v nicom.. uz ste, dufam, rozvedeni? ak nie, tak inu moznost nemas.. ak nechces trpiet dalej.. a ak nechces branit detom v styku s nim, tak len po presnej dohode danej sudom a striktne dodrziavat, aj vyzadovat dodrziavanie.. ziadne 'objavi sa, kedy chce', ziadne 'naslubuje'
Noru Laukovú mam medzi priateľmi na fb...veľmi múdra žena,a expert na narcistov....Napíš svoj problem na fb do skupinky (po prijatí) a stavím sa,že 90% ti odporúči no contact....hrať sivú skalu,pokiaľ nechodí,nevolá nekontaktovať ho,žiaden nátlak aby si bral deti,aby s nimi trávil čas, žiadne výčitky, aspoň tým deťom neublíži ak s nimi nebude......Narcista má poruchu v mozgu,je to chorý človek,potrebuje ubližovať a ničiť,kvôli tomu si vyhliadne empatickú osobu a potom ďalšiu a ďalšiu....drž sa čim ďalej od takého....
zabudni na cely doterajsi zivot s nim, daj si to do suplika 'minulost' a zamkni.. uz to neries.. jeho ber dalej ako cudzieho cloveka, s ktorym nic nemas (bohuzial deti ano) .. lebo aj je cudzi.. ten, za koho si ho mala, bola iba maska.. nebolo to skutocne.. na takej minulosti sa neda stavat buducnost.. preto sa k tomu netreba vobec vracat
@mamamoni áno, o ten no contact sa snažím. Netlacim, neriešim. Naposledy im povedal, že mu majú volať, kedy chcú. Čo môj syn teda využil a volal mu aj päťkrát denne. A potom ho otec prestal zdvíhať. A potom ho zas zdvihol po nejakom čase a trepal blbosti. Príde zajtra. Neprišiel. Vezme ho do práce. Nevzal. Atď.
Tak teraz sa snažím obmedziť všetko ako sa len dá.
Už 7 rokov prezivam to, co ty teraz... deti rastu, maju uz aj svoj nazor...a on stale to iste opakuje, co pred 7 rokmi..neskutocne som sa vytrapila a viem, ze kym bude zit, bude mi robit zo zivota peklo, hoci o deti ma len taky zaujem, aby ma cez ne ničil..a to nemaju ziaden kontakt, ale on si sposob vzdy najde..aj ked zije v zahranici...dolezite je odosobnit sa, aj ked to tak skoro nepojde. Mne to trvalo rok, kym som prestala plakat a vsetko si pripustat...ale i teraz ma zaraža, ako moze ublizovat vlastnym detom...
@reanda Áno, veľmi sa snažím dostať z tejto traumatickej väzby. Že všetko bolo len klamstvo. Najviac mi otvorila oči jeho milenka. Sama prišla za mnou, lebo zistila, že je manipulovana a rozhodla sa nekonfrontovat jeho, ale ukázať pravdu mne. Keď mi ukázala správy, to bol pocit - v tebe vidím seba.
Presne som sa v nej videla, presne takto má zmanipuloval pred rokmi, pomaly tie isté frázy ma namotali ako písal a hovoril jej. A ja som si myslela aká som výnimočná. A ona sa cítila výnimočne tiež. Ani som nevedela, že raz budem vďačná, že mi milenka zachránila život.
ono je to aj dobra skola.. clovek sa nauci doverovat hlavne sam sebe, nepochybovat o sebe a nenecha si uz len tak lahko nakecat blbosti.. take sebavedomie uz tak lahko nestratis, ked sa k nemu dostanes 'skuskou ohnom'
Je mi ľúto chlapca,že toto prežíva....😔
To čo píšeš o milenke a frázach som zažila aj ja....len trošku ináč....Tie frázy ktoré používal pri mne,teraz používa na naše dcérky.Presne to oblbovanie,tie isté vtipy,príbehy....Ja už som z toho vonku,viem že kecá bludy,poznám ich už naspamäť......Toto je veľmi zaujímavé ako oni sa opakujú aby dosiahli svoje....idioti 🤮
no... narcisticku osobu mam tiez v rodine
je mi luto co sa ti stalo ale ak.je to fakt narcista tak.bud rada,ze si na to prišla a ruky prec od takeho cloveka. vypocuj si na youtube videa od Antonia Morgan a Jana Dvoraka- poznejte sveho psychopata.
@ali999 nikdy viac , pre prijatie treba odpovedat aj na otazky pri poslani ziadosti cez FB
To,že ti niekto klamal,hoci aj celý život,neznamená,že je narcista.