Život s jedináčikom u jeho matky

kika_76
1. júl 2024

Poraďte žienky … bývam u priateľa ( sme zasnúbení ) mame dieťa , on chodí na týždňovky do zahraničia a ja som s babom u neho… keďže je jedináčik , bývame u neho v dome.. jeho matka obýva dolné a stredne poschodia my horné .. lenže po 3 rokoch mi začalo vadiť že tam je aj jeho matka , kt.je necelý rok na dôchodku , vždy keď idem dole napríklad vyniesť smeti , prať je tam .. keď chodila do prace , bolo to iné .. po určitých nepríjemných situáciách s nou , si jednoducho ja s nou nemám čo povedať , ľutujem že som sla bývať k budúcej svokre , keď človek ma ružové okuliare prehliada určite veci .. je to žena kt ma svoje návyky , zvyky , nikam nechodí … keďže mám svoju rodinu 2 hodiny od tohto bydliska je to o to ťažšie že nemám ku komu aspoň na chvíľu ísť .. tým pádom mala( skoro 2 roky ) samozrejme visí na mne, o to viac keď je priateľ tiež preč .. to mi ale nevadí , venujem sa jej naplno .. povedzte žili by ste takto ked ma dusi pocit že takto nechcem žiť ? Že byt jedináčikom neznamená žiť pri matke ? Že môžme žiť aj samy ?

matullienka
1. júl 2024

@kika_76 nie nežila by som tak.

solange7
1. júl 2024

@kika_76 byvas u nho v jeho vlastnom dome, do ktoreho svoju mamu pozval aby tam s vami zila, alebo byvate v jej dome, do ktoreho ti dovolila jeho mama sa pristahovat?
Lebo ked ti vadi buduca svokra v jej vlastnom dome, tak sa staci odstahovat...

pribinak
1. júl 2024

Nie nežila by som tak

Otázku vlastného byvania sme mali vyriešenú pred svadbou a narodením dieťaťa

Veď chod k mame, zmeň vzduch

januska12323
1. júl 2024

Bývaš u svokry alebo je to jeho?

kika_76
autor
1. júl 2024

@januska12323 Zabudla som napísať .. samozrejme je to ešte stále dom jeho matky ..

medda_beda
1. júl 2024

Žila pokiaľ by sme mali dobré vzťahy.

matullienka
1. júl 2024

@kika_76 odsťahovať sa do svojho nič iné neexistuje, tam nemusíš trpieť nikoho ani nikto teba

solange7
1. júl 2024

@kika_76 v tom priapade to nie je jeho dom. To je jedno, ze je jedinacik, to nechcete v zivote nic zbudovat sami ale len cakat dlhe dekady na dedicstvo?
Ked vidim sem tam prispevok, ze neveste vadi svokra v jej vlastnom dome, riadne mi to drasa nervy. Pritom som mlada a mam aj relativne mladu svokru. Rozhodne by som nechcela u nej zit a cakat, kym za 30 rokov zatrepe backorami aby som si konecne vydychla.

michaela412
1. júl 2024

Tak treba ísť preč, do bytu hocikde inde Vám bude dobre, len nie so svokrou v dome. Môžete mať neviem aké vzťahy no to súkromie ti nikto nedá len tak, len keď sa odsťahujete. Ak by aj svokra protestovala, že dom sama neutiahne nedaj sa obmäkčiť.

abbey1
1. júl 2024

@kika_76 Nuž. Nie nadarmo sa hoborí: Postáv dom, zasaď strom a sploď syna.

0silvia0
1. júl 2024

@kika_76 no podľa mňa priateľ nebude chcieť odísť od mamy. Buď odídeš s dieťaťom sama, alebo pôjdeš onedlho do práce a strety s matkou priateľa budú zriedkavejšie.

wiwi28
1. júl 2024

Nie nežila by som pod jednou strechou ani so svokrou ani s mojimi rodičmi. A to máme nadštandardné vzťahy na obe strany. Deti sa majú v istom veku osamostatniť a budovať si vlastný domov s vlastnými zvykmi a pravidlami. Inak bude vždy dusno. Tak ako je to u Vás - ty budeš vždy ten votrelec čo sa prisťahoval. A ešte duplom keď nemáte na svojom poschodí všetky veci (ako píšeš, že chodíš prať k svokre nižšie).

cacianka
1. júl 2024

bráni ti niečo , aby si išla na viac dní ku svojej rodine ?
bráni ti niečo ísť bývať niekde do svojho súkromia ?

trochu staršie generácie sme nepoznali nič iné, iba bývanie u jedných rodičov, potom riešiť stavbu domu, alebo zháňať byt. nikdy neboli vzťahy medzi 3 generáciami na jednej kope ideálne, krásne, ružové a nekonfliktné. iba veľmi výnimočne, inak to vždy boli obrovské problémy. nemal nám kto poriadne poradiť, neriešili sa takto psychologicky vzťahy ako teraz, až dobou internetovou sa viac dostalo do povedomia, že sa dá žiť aj inak, predtým mohli poradiť napr. sestry, švagriné a susedy, možno 5, možno 10 žien, ako to zvládať, ale aj tak boli všetky poznačené tým, že domov a bytov bolo málo, boli nastavené nejaké stereotipy a museli takto žiť.
teraz v dobe, ked si vieme poradiť stovky a tisícky žien, máme k dispozícii mrte medií a mozností získavania informácií, tak ma prekvapuje, že sa ženy nerozhľadia a neporadia, nečítajú príbehy žien a neberú si inšpirácie , ako sa dá či nedá žiť.
ja mať pred 30 rokmi také možnosti , môj života a to najmä partnerský a rodinný by vyzeral úplne inak

sasa1310
1. júl 2024

Ľutujem tu “svokru”. Tak býva vo vlastnom dome. Synáčik sa odtrepe do zahraničia, prinesie aj s igelitkou matku svojho dieťaťa a tá začne mať pindy, že pani domu si dovolí byt doma a byť na dôchodku. A nie, nežila by som tak. Ani tak by som nežila, že bez manželstva, muž odtrepaný v inom štáte. Načo tam je, keď nemáte ani kde bývať?

muchotrafka298
1. júl 2024

Dom nie je tvojho partnera, je jeho matky a evidentne este dlho bude. Takze Ti poradim jedno, velmi rychlo sa osamostatnit. Lebo ked ti prekaza hned na zaciatku, tak to bude len horsie. To ze je jedinacik neznamena vobec nic, dom jeho bude po smrti matky, ak na neho dom pocas zivota nenapise.

januska12323
1. júl 2024

@kika_76 takže tebe prisťahovalcovi vadí majiteľka domu, ktorá vás tam aj s dieťaťom nechala bývať. Predpokladám, že zadarmo ale ty sa na ňu pomaly ani pozrieť nemôžeš. Nie je ti to blbé? Porozprávaj sa s frajerom a spravte si vlastné bývanie alebo aspoň vlastný vchod a všetko majte u seba ako v bytovke.

alickapusinka
1. júl 2024

Takže ak TI to nevyhovuje môžeš sa odsťahovať. Si nemyslíš že jeho mama pôjde zo svojho domu na cele dni preč lebo tebe to nevyhovuje. Daj si poriadku facku a prebud sa zo sna TY nie si ta čo si môže klásť podmienky. Chyba TI pokora ten tvoj chodí za prácou preč a TY si s dieťaťom u jeho mamy neblázni najprv mal zabezpečiť bývanie a potom urobiť dieťa. A nie ťa nasťahovať k jeho mame. Prekáža mi že idem prať že je tam však sa preber čím skôr zo svojho domu ma ísť kam či mala ho prepísať na syna dúfam že takú chybu neurobí. A nie nežila by som zo svokrou v jednom dome ale to som ja normálny človek ak sa chce osamostatniť tak mladým je najlepšie samým ale ten tvoj to nechápe. Doviezol cudziu ženskú s dieťaťom domov ku svoje mame. Keby si ťa aspoň vzal ale keby mne syn takto doviedol ženu s deckom do domu tak by dostal také kvapky že by letel ako handra. Nevdačná si cudzia žena ťa vzala bývať je pravda že vychovala neschopného muža sa postarať o rodinu a teraz toto. Aj keby som mala 15 izbový dom toto by som nikdy nedovolila. Mala by si byť rada. To je tak ak deti majú deti. A nevedia sa postarať TY sa na jeho mamu nemôžeš pozrieť preboha trošku pokory a slušného správania by TI nezaškodilo. Ak sa TI nepáči zbaľ veci a chod k svojej rodine či ťa tak s otvorenou náručou prijali. A nechaj cudziu ženu žiť svoj kľudný dôchodcovský život. Nič TI tam nepatrí. A dúfam že dačo prispievate. Prečo ak chceš ísť preč nejdeš bývať do podnájmu tvoj frajer je preč tak môžeš ísť bývať aj do 1 izbového bytu.

marsmykkok
1. júl 2024

Takto, vydržala si 2 roky, o rok pôjdeš do práce ty, bude lepšie a možno ti bude aj vyhovovať, že babka zoberie a vyzdvihne do škôlky. A ked budeš zarábať, časom riešte niečo vlastné. Dúfam, že teda neplánuješ ostať doma alebo nebodaj druhé a ty budeš ako nadalej celé dni v cudzom dome a bude ti svokra prekážať a od nej budeš čakať, že pôjde do práce alebo na celý deň preč z vlastného domu...

alickapusinka
1. júl 2024

@marsmykkok to nie je jej svokra je to cudzia žena.

ssimusska
1. júl 2024

@kika_76 Nežila by som tak, ani keby sú vzťahy dobré. Človek potrebuje svoj vlastný kľud.

mabenn
1. júl 2024

@kika_76 ist byvat k rodicov/svokrovcom je znama osudova chyba a ze je muz jedinacik nie je argument

belllinka
1. júl 2024

@marsmykkok pozor na používanie správnych výrazov, nemôžeš napísať "svokra", keď nie sú manželia 😀

jaskolka
1. júl 2024

Nie, nežila by som tak. Bývali sme síce u svokry dva roky, ale bolo to vyslovene, kým sme si nepostavili vlastný dom.
Bohužiaľas dve možnosti. Presvedčiť priateľa, aby ste si zariadili vlastne bývanie alebo logicky akceptovať, ze jeho matka žije, perie, chodí po vlastnom dome

mandzula
1. júl 2024

Nie, nezila. Ani so svokrou, ani s mamou. Mam dceru jedinacika a uz teraz to mame nastavene tak, ze v dospelosti s nami zit nebude.

rozculena
1. júl 2024

ja nemám slov....si v cudzom dome a vadí ti majiteľka domu?
Tak sa odsťahuj!

30katrusa40
1. júl 2024

@kika_76 a prečo si nespravíte samostatný byt ? Vlastný vchod vlastná kuchyňa . Spoločný by bol len dvor. Svokra za tebou chodí alebo čo ti vadí ?

kittykat22
1. júl 2024

jedinacik/nejedinacik - zivot so svokrou vzdy bude problem. Pri prvom konflikte bude na jeho strane a nie na tvojej. Bez rozdielu kde bude pravda.

zojazoja
1. júl 2024

Kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť. Bodka. 🙃

fajnova
1. júl 2024

Že idem prať a ona je tam 🤣🤣🤣 haló, teta je vo vlastnom dome. Ja by som nechcela takto dopadnúť, že syn si do môjho domu nakvartiruje nejakú ženskú a tá tu na mňa bude zazerat, v mojom vlastnom dome.Kks tak by som ťa hnala jak poslednú chuderu a tam ťahaj k mamke. Tetula má svätú trpezlivosť, že si toto nechá. Postavte si vlastný dom a tam ju nestretnes keď pôjdeš vyniesť smeti.

prasiatko30
1. júl 2024

😂😂😂😂😂ja nemozem z tychto neviest - ze “ este je to jej dom” 😂😂🤦🏽‍♀️😂😂 Este - a bude az do jej smrti a ta moze prist, ak sa jedna o cipernu 60tnicku aj za 10-20-30 a mozno aj za 40rokov. Takze ano bude tam na jej poschodi alebo dvoch a dokonca ked nebude vladat bude sa o nu treba aj postarat. Aj navarit jej, aj oprat a nedaj boh aj nakrmit, prebalit - ono tie dedicstva nieco stoja. A dokonca ta moze tvoj priatel aj do horehaja poslat a nebudes musiet znasat svokru v jej vlastnom baraku🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️