Život s deťmi bez auta

10. feb 2023

Tie ktoré bývate na dedine a máte napr. 3 deti a ste bez auta da sa tak vôbec existovať? Ako máme jedno ale muž s nim chodi do práce, tak neviem ako by som chodila napr do škôly, škôlky a ešte aj s kocikom za každého počasia. Ako bude to auto viac menej stať pred domom ale aspoň nepridem o nervy🤣.

elenka.k
10. feb 2023

spraviť si vodičák 😎

elenka.k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
19mmm71
10. feb 2023

tak jedine mať auto,ja si to ani v meste neviem predstaviť byť bez auta

katkaseiner
10. feb 2023

my mame sice len jedno auto ale pracujeme obaja z domu. Neviem si predstavit byt bez auta...cize logicky ak by manzel odchadzal s autom do roboty tak potrebujeme este jedno pre mna.

beata_k
10. feb 2023

@elenka.k Pyta sa na pocet aut, nie ci jej treba vodicsky

zmrzlinka2021
10. feb 2023

Prosím ťa a ako fungovali ludia, ked my sme boli detmi? Auto mala mozno kazdá piata / siesta rodina aj to mnohí maximálne soferovali sviatočne... a ziadne vozenie deti do skoly, skolky a podobne sprostosti.

Cele detstvo som prezila tak, ze sme nemali auto. Cize da sa.

Ani teraz nevozime autom, aj ked mame - je to neekologicke, a hlavne nechceme byt zavisli od auta v beznom zivote.

vmiri
10. feb 2023

Bývame na dedine, máme 2 autá, chvíľu sme boli bez jedného keď nám staré odišlo a teda bola to katastrofa. Neviem si predstaviť byť bez auta. Občas sa stane že moje je dlhšie bez pohnutia (hlavne keď je teplejšie a dá sa ísť bicyklom) ale škôlku máme ďaleko a ráno si to bez auta neviem predstaviť

elenka.k
10. feb 2023

@beata_k no ja odpovedám, aby to druhé auto nestálo iba tak pred domom......viac menej 😅
jáj tak jasné, ak máš vodičák, autorka, druhé sa zíde pri malých deťoch a je to super, ak nie si závislá na manželovom aute

zuzahajdulka
10. feb 2023

Zvykla som tak existovat par mesiacov v roku na dedine, ale bez skol a skolok. Pozitivny vedlajsi efekt bol vzdy minus 15 kil 😀, ale neboli sme viacmenej nijako casovo tlaceni byt na 8:00 rano v skole a podobne.

autor
10. feb 2023

Vodičák mám. Doteraz som chodila s malou do škôlky na bicykli, pešo alebo kolobezke. Ako áno mám pohyb ale ide o to, že v septembri ide mala do školy, malý do škôlky a som tehotná a prepada ma panika.

doriiis
10. feb 2023

Žijem na dedine,deti máme dve a máme auta dve. Každý svoje,plus muž má ešte jedno ( užíva ho svokra najčastejšie) ale tiež nám stojí pred domom.
A poviem ti,niekedy sú vyťažené všetky tri naraz.Kedze obaja pracujeme,máme dve školopovinné deti a svokra keď treba,chodí po deti.

elenka.k
10. feb 2023

v tom prípade, je dobre mať dve autá 👍

autor
10. feb 2023

@zmrzlinka2021 Volakedy boli aj starí rodicia celkom iní, moja babka povedala mame že nech ide kludne do práce ze ona sa bude starat o deti. Moja mama chce mať pokoj🤷‍♀️.

januska12323
10. feb 2023

Chodia odtiaľ autobusy? Ak áno tak manžel busom a auto budeš mať ty.

autor
10. feb 2023

@januska12323 Na 6 sa od nás do BA nedostaneš a z prace by cestoval 3 hodiny

kabinka11
10. feb 2023

Chodila som tak. Mam síce len dve deti ale keď ideš tu cestu, je jedno koľko detí máš pri sebe. Chodila som za každého počasia a auto som mala v garáži. Je to o zvyku, mala som pohyb.

choco6
10. feb 2023

@zmrzlinka2021 No je rozdiel bývať na dedine kde ani obchod nieje a v meste kde ma.clovek všetko pod nosom. Kým som ako decko bývalá na sídlisku fakt sme auto nepotrebovali, teraz bývame na dedine a syna nosím do škôlky do mesta keďže u nás škôlka nieje, takisto nákupy, lekár, práca atď atď. Podotýkam že bývame 5km od Košíc a autobus tu chodí menej ako do dediny co je 20 km 🙈 Takže zasa nie pre každého je auto len pohodlnosť 👌

luccija
10. feb 2023

@zmrzlinka2021 áno, ale vtedy bola škôlka pod domom, nevymyslalo sa, že deti chodili do školy na opačnú stranu mesta.Mali 3 krúžky.
Autorka na dedine, keď nemáš všetko na jednom mieste plus niekde dochádzas do práce je auto nutnosť.Je nereálne ráno zaniesť deti do inštitúcií a utekať na zastávku do práce a poobede ich stihnúť vybrať. jedine, že vieš, že muž To ich ráno zavezie

vikusjk
10. feb 2023

Urcite si kup auto. Sestra tiez chodila s malym do skolky na bicykli, ale ked prisla zima, uz to bol problem. Mala obavy, ale kupila si ojazdene auto s automatickou prevodovkou (odpadaju tie psychologicke bloky zo soferovania ako napr. ze ti auto zdochne na krizovatke atd) a za par mesiacov sa uz vozila aj po nakupoch do vzdialenejsieho mesta sama s malym 😉

evamea
10. feb 2023

Ja si osobne neviem predstaviť, že by som nemala auto k dispozícii. Muž má jedno staršie, chodí na ňom do práce, ja som si kúpila vlastné..ešte pred svadbou. 😁

ajko2011
10. feb 2023

Bývam na sídlisku. Mám 11 ročného syna, druhé bábo na ceste. Máme jedno auto s ktorým chodí manžel do práce do druhého mesta. Je preč pondelok - piatok. A žijem. 💁

vilma7
10. feb 2023

Tak záleží čo máte v dedine. Je tam aj škôlka, škola?
Lebo v rámci dediny sa dá kľudne fungovať aj bez auta.
Dieťa sa dá vložiť a voziť v kočíku takmer za každého počasia. Poprípade.nosič a šup pod bundu. Za mňa najlepšie riešenie, ako ich všetkých každý deň sackovať do auta a potom vyťahovať.
Ako ďaleko máte od.domu školu, škôlku?

My máme autá 2, len jedno číslo, takže vždy keď je manžel v práci som aj tak bez auta. A najradšej chodím všade pešo.

Máte v dedine aj potraviny? Lebo je rozdiel dedina a dedina.

zmrzlinka2021
10. feb 2023

@luccija No ale ked vymyslas, jasne, ze mas kopec komplikacii. Ale fungovat sa da.

@choco6 Chapem ta, ja som z obce, kde bolo takmer vsetko. Ale prave preto by som nesla byvat niekde, kde to nie je v sulade s mojim zivotnym stylom. A to ja rada soferujem, mam rada nase auto.

apolka77
10. feb 2023

No dedina a malé deti určite treba kúpiť z druhej ruky , dať si limit a jednoducho to spraviť. Čo iné?

kallanchoe
10. feb 2023

Ako jasné že sa dá...ale auto výrazne uľahčuje život...keď je chlap v robote.... jedno je choré napr. má teplotu (situácia u nás celkom bežná)....ja musím odniesť/priniest staršieho do školy....mladší je do kočíka veľký,pešo v chorobe neprichádza do úvahy napr. v tej horúčke,napr teraz v zime ....tak ho šupnem do auta v polospánku a
beriem aj to choré dieťa...takže neviem si to už celkom predstaviť bez auta...už skrz toho,že malý tento rok nastúpil do škôlky a je často chorý doma....chlap začína na 7:00 ranná družina je od 6:45 a za 15 min on nestihne do práce,takže musím voziť ja...bez auta by som to nedala teda....lebo to nejde o môj komfort...ja s tým nemám problém,peso prejdem....ale ide o komfort dieťaťa ,napríklad pri tej chorobe.....

jana_eyre_2
10. feb 2023

S dvoma deťmi sa to dalo v pohode. Keď som niekam chcela ísť tak sme sadli na bus a šli sme na výlet.. ale žena má len dve ruky 😂 keď sa narodil tretí, najstaršiemu presťahovali škôlku dosť ďalej od domu, pol hodinu peso.. to som sa bála ako dám ak budú mladšie choré, v teplotách som ich nechcela vláčiť po syna do škôlky.. ani výlety autobusom neboli už také easy ako predtým.. jeden v nosiči, dve maličké deti za ruky a tlačiť sa v autobuse bolo dosť o nervy.. a choroby dokola, každa návšteva doktorky bol zážitok keď som kalkulovala ako sa k nej dostať, lebo muž často nemohol.. veď preto aby on nemusel riešiť som ja bola doma.. to nás donútilo kúpiť ďalšie auto, automat a ja som sa donútila po dlhých rokoch sadnut za volant.. už je to 6rokov čo jazdím, je to super.. idem do práce a kam potrebujem.. no jednoducho - bez auta s troma deťmi mimo mesta, no ide to čoby nie, ale ide to ťažko..

danulicek
10. feb 2023

V meste bez auta s deťmi od malicka fungujem úplne v pohode, nechýba mi to. Na dedine bez druhého auta to asi úplne nejde, zvlášť, ak tam nic nie je

monica222
10. feb 2023

Jasne ze sa da ja som toho zivy prilad mame jedno nno vozi sa muz na dlhe vylety dalejo chodime autom...alle chodievame aj vlakom. Pretoze je to top zazitok...za dalsie byvame v meste ked som mala iba prvy dceru vsade sme chodievali peso plus na bicykli od. Dvoch rokov pekne kazdy den 4-5hhodin na odrazadlr po lesoch...neskor ako tri a pol rocna bicykel 30 km nemala problem a to my na bicykli kazdy den...vzdy ked sme potrebovali sme sa presuvali ...vzdy som si zadala miesto kde si aj odyvhla pohrala stavili sme sa u kamosky...a potom znova nasadli ...teraz mame uz druhu dceru takzet fungujem bez auta a to ma kruzky este starsia mladsiu dam do kocika a znova cez les chodim pre starsiu do skolky a ked potrebujeme dalej. Zvezieme sa busom ale skor pesi moja je zvyknuta cele poobedia do vecera vonku byt a prejde vela...do toho ideme. Sa stahoovat na dedinu kde mame ale tiez zastavku hned vedla...hradzu tiez cize aby sme krasne vyuzivali aj bicykel a vedieme k tomu aj mladsiu a moje kamosky ktore vacsinou vsade chodia autom vzdy povedia ze ticho zavidia ako su nase baby naucene ci zima ci teplo vzdy sa to da 🙂jaaj napriklad keby auto mam ho nevyuzivam co najmenej lebo som rada ze beham 🙂

zenazaba
10. feb 2023

Mam 1 kus dietata, auto ma iba muz, byvame v malom mestecku. Skolku mame za rohom, lekaren, obvodaka za rohom, skolu za dvoma rohmi, vsade inde sa dostanem vlakom, autobusom, na bicykli. Chodim vela peso aj na velke vzdialenosti. Este zo mna neubudlo.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz