Ahojte baby. Mam taky problém a už neviem ako ho riešiť keďže tu asi hovorím do vetra. Týka sa to môjho svokra... Z manželom sme si postavili nás vysnívaný dom bohužiaľ blízko svokrovcov. Keď sme sa nasťahovali narodil sa nám krásny chlapček a všetko by bolo ako v rozprávke až na toho svokra ktorý nám jednoducho nedá pokoja od kedy sme došli z nemocnice je u nás každý boží deň ja som rada ze ma rad svojho vnuka ale toto už proste preháňa. Keď som prišla z nemocnice bol tu aj 6 krát za deň nemohla som si pospať hormóny vo mne buchali bola som strašne unavená a on tu bol stále nemohla som ani nakojit syna lebo sa na nás vždy pozeral a proste mi to vadilo a hambila som sa. Potom som sa stoho zrútila lebo to bolo neúnosné a s manželom sme sa škaredo pohádali ale stal nakoniec na mojej strane a upozornil ho na to lenže môj svokor ma každého na háku takže vôbec nepomohlo a pokračovalo to ďalej až som to už nezvládla a po 6nedeli som malého odstavila od kojenia co mi je strašne ľúto. Mam dom ktorý budem celí život splácať a nemám v ňom pokoj. Nemôžem sa kľudne najesť, osprchovať a o WC ani nehovorím. Mám obavy ze ak toto neskončí tak ja budem nútená odísť lebo už ďalej nevládzem. Svojho muža milujem ale žiť pod dohľadom svokra ktorý je u nás každý deň nezvládam. Už som sa snažila urobiť aj kompromis každý deň som doobeda zašla na chvíľu ku svokrovcom ale nepomohlo poobede bol zasa u nás. Už neviem čo robiť a vidím ze už aj manžel má toho dosť. Ďakujem každej zienke ktorá prečítala až sem. Potrebovala som to zo seba dat von pekný deň
A mas aj svokru? S nou sa nemozes dohodnut aby svojmu muzovi dohovorila?
Aj ste mu povedali, že si neželáte take časté návštevy? Inak stačí zamknúť bránu, dvere a nepustiť dnu.
Svokra by som slušne, ale jasne vypoklonkovala. A manžel je asi padnutý na hlavu, ak to nevidí... Že stojí na tvojej strane, keď je zle, to je chabá objahoba... Má do vecí zasiahnuť včas a tak, aby sa im predišlo a nie sa za teba hrdinsky postaviť, keď sa zbieraš zo dna. Za mňa - nahlas, slušne a rázne nastav pravidlá. Hneď. Inak sa z toho zblázniš.
no je to chore, vidim to na chybu komunikacie aj z tvojej, aj z manzelovej strany.
Neotvorim. Ma kluce? Preco ich ma? Vymenim zamok. Bodka.
Vysvetlim raz, druhykrat uz nie
@0silvia0 mam svokru aj ona o tom vie a tiež mu už 100 krát hovorila aby tu toľko nechodil ale jednoducho si nedá povedať. Keď je niekto sprostý tak je sprostý.
Mala si si tu niečo prečítať o spoločných dvoroch, to je tiež ako keby si bývala snimi. Žiaľ. Ak sa jemu nebude dať vysvetlit aby nechodil, len zámky vymeniť alebo odísť. Čo take robí u Vás, keď tam sedí cely čas?
No ale toto by mal hlavne riešiť manžel... Je to jeho otec... A aby si bola v denno dennom strese no ja neviem ale ja by som sa otvorene porozprávala s mužom ze si takéto návštevy neželám a nech pride raz za týždeň... Mňa by z toho porazilo
@0silvia0 vraj on chodí za vnukom a nie za nami lenže jemu nedochádza ze som tu aj ja
chyba ti asertivita. Preco mu otvaras?
ja to nechapem, svokor pride, ty ides kojit, tak mu normalne poviem, chod prec, idem kojit maleho, necitim sa dobre, ked sa na mña pozeras, zda sa mi to uchylne. To iste poviem svokrovi aj pred svokrou, "vies svokruska, ja kojim a on sa na mña pozera, je mi to neprijemne, nezelam si, aby k nam takto chodil".....akoze co je na tom tazke?
A skúšala si, že keď príde že ho otočis vo dverách - milé že ste došli, ale prídite až v sobotu, tento tyzden sa to NEHODI.. v sobotu po hodine mu priamo povedať, že máte program a poďakovať za návštevu .. keď príde aj v nedeľu, zopakovať - dnes sa to NEHODI, tesime sa na sobotu. Zopakovať po hodine a tak dookola.. ak to nebude akceptovať normálne na tvrdo.neotvarat.. a ak má kľúče? No zmeniť zámky, načo by mal mať kľúče od domu ktorý je váš.. ak pre istotu, tak ich zakopte na záhrade pod kameň 😉
Moja svokra len dva krát skúsila návštevu bez ohlásenia, z môjho vystupovania pochopila že to teda neurobila dobre.. a pamätám si raz mužovu sesternicu.. narodila sa mi druhá dcéra, ja som bola rozbitá, strapatá, nevyspata s dvoma deťmi na krku a ona si vošla až do obývačky.. môj výraz sokovanej a nasratej tvare ju doslova vyhnal von.. kamarátka mi minule povedala že na mne hrozne vidno keď sa naserem a nemusím nič povedať.. 😅
Veď mu normálne neotvor. Povedz mu 3x do týždňa, keď mu neotvorís par krát pochopí to aj sam. Kľudne aj za cenu toho, ze sa nahnevá. Aspoň budeš mat pokoj.
To kojenie ma veľmi mrzí, si moc ohľaduplna.
Vysnivany dom je super ale tie vzťahy proste "pokaziť" musíš.
Keď sa nevieš vymedziť, neviem ako by som ti to povedala na rovinu.
Manžel nech stojí pri tebe a návštevy cez víkend a ohlásené.
Ináč budeš nešťastná a budeš snívať o garzonke na sídlisku.
Chráň si súkromie aj manželstvo aj za cenu rozkmotrenia svokrovcov!
Ved zamkni a nepust ho dnu. Ak by ho pustil manzel,vycistim mu zaludok a pojdem do inej izby a tam sa zamknem. Bodka
ked je niekto sprosty, ty nemozes byt za dobru a slusnu.. na hrube vrece hruba zaplata, svokra vyhodit, zamknut a nerobit si vycitky, ze sa nechovas pekne.. len sama si to musis ustat, necakaj, ze to niekto vyriesi za teba.. ani necakaj, ze ta niekto za to pochvali..
co chces viac, pokoj a sukromie, alebo dobru povest medzi ludmi?
ak ma svokor argument, ze nechodi za vami, ale za vnukom, tak mu povedz, ze si musi teda pockat, az bude vnuk dospely a bude byvat vo svojom, potom moze chodit len za nim
Ráno manžel odíde do prace, vezmi kľúče a zamkni sa zvnútra. Nech si aj búcha, netvor a rob si svoje. Je mi ľúto, že kvôli trafenemu svokrovi a mužovi, čo si s ním nevie spraviť poriadok, si stále v strese a kvôli nemu si aj malého odstavila. Je načase, aby si sa začala správať asertivne a naučila sa trvať na svojom.
Keď ho k sebe domov pustíš tak čo sa sťažuješ.
Nie si povinná zdržiavať sa doma 7/24. Veď si bola kočíkovať , v obchode, u kamošky...
Zamkni dvere aj bráno, ja sama som to pár krát spravila pri obťažujúcich príbuzných
Nepísala si tu už? Že nemáte plot? Ak máte, tak zamknúť na 3 zámky...
Len tak na okraj - ešte ti bude dobry, keď budeš pracovať a dieťa ti ochorie, prípadne, keď budeš chcieť stráviť s mužom pokojný večer v kine... 😉 dojčiť si mohla chodiť do spalne, ci ti chodil v pätách? Ale pravidlá si naozaj treba určiť. Nabal mu dieťa, nech ide kocikovat.
@andreakotesova no neverili by ste ale raz vošiel za mnou až do spálne len bola u mňa akurát sestra a ta ho nepustila. Nehovorím ze ho Nikdy nebudem potrebovať práve preto sa nechcem sním pohadat lebo chcem mať kľud v rodine a preto som asi asertivna ako tu mnohé píšu. Možno je to teraz už aj moja vina lenže na začiatku to bolo tak neznesiteľné ze už sa mi až zhnusil. V každom prípade ďakujem za každú radu veľmi mi pomohlo to zo seba dat von hoc len tak cez konila
Treba ho zamestnať 😁
Ja nechapem, za prve, ak by u mna sedel a ja by som potrebovala kojit, zdvihnem sa, zoberiem maleho do spalne kde sa zamknem a v klude nakojim. Za druhe, prestala by som otvarat dvere a tvarila by som sa, ze nie sme doma. Vsak aj na prechadzky treba chodit s dietatom, aj vselico vybavit, nakupit.
A kvôli čomu stále k vám chodi? Riešia niečo s tvojim mužom? Alebo tvoj muž nemá čas zájsť s malým k ním nech sa ti trosku vyspis a oddychnes si? Nech je spokojnosť na oboch stranách? Svokru by som poprosila (ak je normálna) ako zena ženu, ze nech mu doma dohovorí, nech si urobia nejaký program tak, aby nemal kedy ísť k vám. Narovinu by som jej povedala ze si z toho vystresovaná a ze ti je nepríjemne keď k vám stále chodi. Tvojmu muzovi by som odporučila aby sa so svojim otcom porozprával naoplatku ako chlap s chlapom a ak to jeho otec nepochopí tak by som zrušila so svokrom kontakt. Vymeniť zámky, pozamkynat , nezdvihat telefón a keď vám dôjde pred dom, tak nie ste doma. A vybavené. Možno mu dôjde o čo ide. Netvrdím aby ste prerušili kontakt nadobro, ale pokial sa to trosku nedá do normálu.
😵 Neexistuje, aby som nenakojila dieťa, nešla sa osprchovať, alebo si pospať, kvôli otravnému dedkovi! Vymeniť zámky, nepustiť dnu! Keď slušné jednanie nepomáha, nič iné sa nedá robiť. "Dnes návštevy neprijímame, ste srdečne vítaný v sobotu poobede. Ďakujem, dovidenia." A zatváram dvere!
autorka, dovoli si k tebe len tolko, kolko mu dovolis ty
No ja by som mu neotvorila. Ak ma kluce - vymenit zamok.