Život po rozvode

7. aug 2023

Rozmýšľam čo ďalej po rozvode,srdce mi krváca ale budeme musieť predať nás spoločný dom náš domov kde sme bývali 10 rokov.Deti tu majú zázemie kamarátov škôlku školu.Chceme ostať bývať v dedine.Len bohužiaľ banka mi nedá samej hypotéku,plus nebudem mať ani z čoho vyplatiť manžela.Dozvedela som sa že stávajú náhradné byty pre mladé rodiny.Ze by som podala žiadosť.Mam tu dobrú prácu,deti tu chcú ostať bývať.Lenze zakaždým keď prejdeme okolo nášho domu budem smutná z toho že to bolo naše a teraz tam býva niekto cudzí.Kopa veci sme tam porobili zrekonštruovali.A ďalšia vec tá hanba že budú po mne ľudia ukazovať prstom,že aha tá je tá čo sa rozviedla a musela predať dom a teraz išla s deťmi do bytu.Ako zvládnuť život po rozvode?Alebo sa zaťať a ostať spolu kvôli majetku?Poraďte mi ja už neviem čo mám robiť..

henrieta1990
7. aug 2023

Nebudem sa pýtať na príčinu rozvodu, no ako tak vnímam dnešnú dobu a svet okolo mňa tak je veľká pravdepodobnosť že je to kvôli malichernosti ako napríklad rozdielne povahy/názory, časté hádky za blbosti alebo frigidita. V takomto prípade by som určite počkala s týmto rozhodnutím a skúsila napraviť čo sa dá.

U mňa to bola frigidita a taká konzervatívnosť v spálni. Manžela moje odmietanie ničilo, čo som si všimla asi po 3 rokoch. Mali sme časté hádky na túto tému, obaja sme boli deprimovaní, no povedala som si že mu skúsim vyhovieť a ten obrat sa ani NEDA opísať. Treba sa párkrát aj obetovať, stojí to za to. Naozaj.

Kompromis, rešpekt, komunikácia!

A funguje to pri každej situácií, nie len "spálňa".

pribinak
7. aug 2023

Aká hanba? Každý má dnes toľko problémov že sa na teba z vysoká vykašle

Radšej žiť kľudný a spokojný život ako rieisit čo si nejaká dedinská klebetnica mysli

autor
7. aug 2023

@henrieta1990 Aj ja si to hovorím že treba len vydržať a ešte dám ďalšiu šancu na zlepšenie.No darmo nič sa nezlepšilo.Manzel za všetko vini mňa aj keď má len zlú náladu.Hadky su na dennom poriadku,no ja sa nehadam,ja len obhajujem samu seba.Alebo ho ukludnujem že prestaň vykrikovať a buď konečne normálny.Doma nepohne ani prstom,ja sa sama starám o všetko.Na to som si už ako tak zvykla,no tie jeho výbuchy nálady stále trpieť.Padli už aj nadávky neraz,snažila som sa jedným uchom dnu druhým von,čo mi radilo okolie.No nejde to,nie som šťastná.

olimuc
7. aug 2023

Je 21 storocie, to co pises su Hostice v 90 rokoch. Kazdy ma na haku kde byvas (okrem zien typu Kelisova a spol… to ta fakt trapit nemusi) ostanes kvoli majetku nestastna a ked odidu deti. V dospelosti, tak to bude este horsie. Stari primitivni dedovia su peklo, ziadna zena o nich uz nezakopne, ked nemaju peniaze, tak su rokmi este hnusnejsi ako mladi. Ked sa k tomu prida choroba - peklo. Obetavost je pekna vec, ale skoncit ako stara zatrpknuta zena kvoli majetku … akurat si nejaku chorobu uzenies

autor
7. aug 2023

@pribinak No v dedine každý o každom všetko vie.
@olimuc Je to ťažké

pribinak
7. aug 2023

No a? Ľudia sa rozchádzajú a rozvádzajú. Proste niekedy to nevyjde tak ako si to na začiatku predstavujeme

Názor cudzích ľudí ti môže byt ukradnutý. Čím skôr sa zbavis komplexov tým lepšie pre teba a tvoje deti
Nájdi si psychologickú a tá ti pomôže sa cez to preniesť

Inak každá senzácia trvá až 3 dni, potom sa udeje niečo zaujímavejšie a každý sa na teba vykašle

mariejenka
7. aug 2023

Ľúto ti bude,ze si musela predať dom,zmenit detom život od piky,ale ked budu mat pri sebe spokojnu mamu pochopia to. Moji susedia sa rozišli,po 3 rokoch vztahu spolu mali jedno dieťa a ona mala 3 z prvého manželstva. On tie jej deti nemal skoro za nič, len to svoje videl. Opustila ho ,dostala byt od mesta,pracuje,deti su všetky spokojné a je na seba hrdá.

autor
7. aug 2023

@mariejenka Práveže ja nechcem zmeniť deťom celý život tú istotu a kamarátov čo teraz majú.

twinflame
7. aug 2023

Po rozvode mate 3 roky na to aby ste si vyporiadali BSM. Aj keby si sa rozviedla a postastilo sa ti ostat v dome s detmi samej, mas 3 roky na to, aby si sa zariadila aj ty. Ak sa do 3 rokov nedohodnete, rozhodne o spolocnom majetku sud. Za 3 roky sa Tvoja situacia moze zmenit aj po financnej stranke. Nechces sa skor ako sa umoris v negativnych myslienkach poradit s advokatom?

autor
7. aug 2023

@twinflame Ako to je presne ,keď sa do troch rokov od rozvodu sa nedohodneme tak súd nás predvolá a budu sa ony rozhodovať o majetku?

marca12
7. aug 2023

Senzaciou budes len par dni. Najdu si inu obet. Tiez byvam na dedine sice nie ziadny zapadakov,ale teda zenske tu vedia byt neskutocne hnusne k sebe a klebetia stale o niekom. Hlavne take,co same maju doma peklo. No treba sa naucit nebrat ich vazne. Ja najviac neznasam,ked osudzuju deti. Napr.aha ten je z rozvedenej rodiny alebo ked sa nieco stane,tak jasne,ze to bol ten,co nema otca...proste aj ked zijeme v 21.storoci,stale su ludia zadubeni a to aj v mestach nielen na dedinach. Takze na reci sa ozaj vykasli a postav sa hrdo za seba. Nie kazda zena sa odhodla k rozvodu,mnohe radsej ostanu frustrovane,nestastne,ale hlavne,ze maju kde byvat a v ociach ludi ziju usporiadanym zivotom . Ak uvazujes nad rozvodom,porad sa s pravnikom a potom si to doma vydiskutuj s muzom. Mozno prave to ho nakopne k zmene a aby na sebe zapracoval.

autor
7. aug 2023

@marca12 To ani ja nechcem aby sa vysmievali deťom že nemajú otca ,myslím si že manžel po rozvode nebude sa im moc venovať.Ktovie ako to bude aj s výživným či bude platiť každý mesiac.

veselo_neveselo
7. aug 2023

A co ty? Najdes si na dedine pracu tak, aby si bola spokojna?
Podla mna sa poobzeraj aj po mensom meste v okoli. Deti si najdu novych kamaratov, zvyknu si aj na novu skolu. Aj tak zo zakladky pojdu na strednu = automaticky novy kolektiv, takze to nie je nic nezvycajne. Dolezite je, aby si aj ty mala spokojny zivot.

twinflame
7. aug 2023

Tuto otazku ti presne zodpovie advokat, ale ak budete vediet, ze sa nedohodnete na vyporiadani BSM, podate navrh na sud do 3 rokov od rozvodu aby majetok vyporiadal sud

autor
7. aug 2023

@twinflame A keď nepodame a prejde troj ročná lehota tak súd nás vyzve k tomu?Asi budem musieť si vyhľadať právnika.

mamusa123456789
7. aug 2023

Na klebetnice sa vykašli, ži si svoj život podľa svojich predstáv a nie podla niekoho iného

h2
7. aug 2023

🤦🏻‍♀️ Ty poznáš nejakú ženu, ktorá sa rozviedla a keď ju vidíš, ukážeš na ňu prstom a povieš si, že ahá, to je tá rozvedená, čo musela predať dom a teraz býva v byte? Asi nie, však? Tak prečo si myslíš, že iní ľudia to robia?

autor
7. aug 2023

@h2 Ja som taká není,ja sa nestarám do toho čo robia iný.No väčšina ľudí sa stará a klebetí hlavná téma je nešťastie druhých.

twinflame
7. aug 2023

To je naozaj otazka na pravnika

maximiliana
7. aug 2023

Sudu je total jedno, ci ste vysporiadani... k nicomu vas nebudu vyzyvat, lebo v konecnom dosledku sa mozete aj dohodnut... takze ak sa do troch rokov nevysporiadate, mal by hnutelny majetok pripadnut tomu, kto ho pouziva a nehnutelnost by ste mali mat kazdy polovicu...

h2
7. aug 2023

Jasné, všetci ohovárajú, len ty nie. Ver tomu, že ľuďom je jedno, či si rozvedená a ako žiješ. Každý má vlastných starostí dosť.

dadis
8. aug 2023

Ahoj, to si zase ty, co kvoli domu necha muza zo seba robit handru? Kolko diskusii este zalozis? Aj ja som rozvedena a zivot po rozvode sa mi zlepsil minimalne o 100 %. Financne nie, ziadna sena si rozvodom neprilepsi, ale srac na peniaze. Dolezite su kludne deti a spokojna mama.