Ahojte dámy (a páni), prevádzkujeme jednu horskú chatu kúsok v trenčianskom kraji a kvôli odchodu do dôchodku a materskej dovolenke nás opúšťajú dvaja zamestnanci. Myslíte, že je reálne zohnať manželský/partnerský pár, ktorý by sa na tú chatu presťahoval a pracoval? Žena v kuchyni/pri bare a muž ako údržbár/nočný strážnik? Nie je to ďaleko od mesta, ale je to predsa zmena životného štýlu. Myslíte si,že je reálne niekoho takého objaviť? Vedeli by ste si vy predstaviť takúto veľkú zmenu?
Najdete, jasne. Ak normalne zaplatite. A az kym aj tento par neodide na matersku/za lepsim
@chatarovazena samozrejme ,že áno . Množstvo ľudí hľadá takýto únik . Len treba hľadať na správnych miestach . Si na FB sú rôzne skupiny ,kde hľadali chatarov a personál do tatranských chát . A to teda býva väčšia izolácia často . Napr ja mám veľmi rada niektorých chatarov ,napr p.Beranka . Sú to ľudia trochu iní od tej masy okolo ,a to mám rada . Ak by som nemala deti a rodinu ,šla by som aj ja
@chatarovazena ja by som si takúto zmenu predstaviť nevedela 😀 ale určite je reálne niekoho takého nájsť, mnoho ľudí hľadá prácu aj s ubytovaním. Keď ušetria za ubytovanie a zároveň im zaplatíte slušnú mzdu, tak určite nájdete. Držím palce.
@chatarovazena Pravdaže nájdete, poznala som jeden pár, čo toto chodili robiť do Rakúska a celkom dlho to robili. Muž mal VŠ a hovoril, že tam robí také údržbárske práce, vyhadzuje sneh, mal záujem aj o také práce.
@petronelag lenže tam mal určite parádny plat 🤷
Ste super, ďakujem za všetky príspevky. Samozrejme, nechceme od nikoho, aby robil za almužnu, veď spokojný zamestnanec určite inak pristupuje k práci ako niekto, kto sa necíti docenený.
Ešte skúsim jednu otázku - koľko by bol podľa vás ideálny plat za takúto prácu?
@chatarovazena inak .v jednom našom blízkom zariadení rekreačnom takto robil manželský ukrajinský pár ( prišli dlho pred vojnou ) .. ona sa starala o zvieratá aj on plus on o techniku a údržbu .
Teraz tam má majiteľ ďalších ,plus na nich berie príspevok od štátu na ubytovanie
A navyše . Chatári ,tí praví chatári ,toto nerobia pre peniaze .teda áno .plat majú ,aké majú iné priority ,iné uvažovanie .
Skús napísať na FB ja stránku turista
Ja na vasom mieste by som chcela od nich mesacne nejaku sumu, nieco ako najom a zvysok by bol ich. Tak by sa snazili maximalne.
@chatarovazena určite áno.Ale skôr nájdeš asi každého osve.Mne by sa to veľmi páčilo ľudia sa viac utiekajú do prírody iný život...hľadaj na FB v skupinkách napr podobné inzeráty vidím na parťák na turistiku len pozri pravidlá skupiny
@chatarovazena skus hodiť inzerát na fb skupinu rodove statky, tam chodia ludia akych hľadáš, ktorí maju záujem o prácu v prírode
@la_dolce_vita vážne? Za to, že pracujú v podstate 24 hodín denne, by si chcela od nich aj nájom? Toto nikto nebude robiť, ak má platiť nájom. Toto nie je práca pre ľudí, ktorí nemajú bývanie, tak zabijú 2 muchy jednou ranou. Toto práveže musí byť ohodnotené lepšie ako iné zamestnanie (v rámci ich pracovných pozícií), keďže sú tam nonstop, starajú sa o chatu a sú nonstop k dispozícii zákazníkom.
@melanta myslela som to tak, ze oni vam daju nejaku mesacne nejaku sumu na zaklade dohody a zvysok zisku bude ich. Ze si tu chatu v podstate od vas prenajmu. Chapes ma?
@la_dolce_vita ale tak to autorka evidentne nechce, to by na tom nezarábala toľko a nemyslím, že by sa to jednej či druhej strane oplatilo.
@melanta moze byt. Tazko to posudit, kedze nevidime, ako to tam funguje a kolko ta chata vynasa. Ale zamestnanci ak uvidia, ze sa biznisu dari a oni dostanu len plat, tak co nastane? Zacnu okradat.. tak by boli motivani ovela viac. Ale to len teoretizujem.
Oprava: motivovani
Určite takých ľudí nájdete. A myslím,že aj takých, čo sa tomu dokonca moc potešia, treba rozhodiť siete a dať inzeráty všade možne. Ono je to aj taký životný štýl. Ja osobne som na takej chate pracovala u nás na Magure, keď som bola ešte slobodná a bolo to super.
Min.1200 € kazdemu. A urcite nic nepytat ze byvanie.
@chatarovazena a ten plat .je to veľmi diskutabilné a individuálne . Ak je to chata ,koľko vyžaduje starostlivosti .koľko tam chodí ľudí .je chata a chata .
Do ip môžeš napísať a posuniem info ,ako fungujú neďaleko ,hoci to nie je chata ,ale rekreačne zariadenie mimo mesta
Bozee, toto je moj sen. 😀 ked deti vyrastu, robit nieco taketo. Uvedomujem si ze je to narocne, ale pre mna je zivot na samote, v horach raj.
Och, toto neukážem môjmu drahému! Ten by hneď neváhal. Ja potrebujem ľudí, i keď v poslednej dobe by som tiež vedela fungovať niekde mimo.
Myslím, že v Ekorezort Vendelín tiež niečo takéto ponúkali, kúsok od vás. Možno by poradili
@chatarovazena Urcite najdete a budete si moct este aj vyberat. 😍🍀👏
@barborachors mne tie rodové statky niekedy pripadajú, že hľadajú niekoho len na robotu, využiť druhého za čo najnižšie náklady. Nemôžem si pomôcť. Netvrdím že všetci, ale niektoré tie inzeráty mi tak pripadajú
autorka - tak ak tam má byť človek 24 hodín denne, minimálne 1500 by som brala. A jasné že ubytovanie zadarmo. Toto nie je že niekoho niečo baví je to jeho sen, tak to bude robiť pomaly zadarmo, len pre niekoho pekné oči. Aj keď je to pre niekoho sen, ľudia chodia do práce zarábať.
@melanta bar a kuchyna snad nefunguju nonstop. Chlapik tiez nebude strazit celu noc s ocami ma stopkach a ako udrzbar urobi len drobne prace okolo chaty, na odbornu robotu snad volaju firmy. Mozno nam autorka temy prezradi kolko platili byvalym zamestnancom, ale dost pochybujem ze viac....
Myslím že adekvátne je sa pohybovať v sumách 1600 - 1900 na osobu keďže ide o prácu kde človek je k dispozícii nonstop.
Isto nájdete veľa ľudí práve po tomto túži. Neobmedzovala by som to ale tým že to nutne musí byt manželský pár , muž/žena skratka to nechala otvorené a čakala kto sa prihlási
@chatarovazena vsetko je realne, ak bude aj primerane ohodnotenie. Su ludia, co nechcu mestsky zivot.