Život - len samé povinnosti, bolesť a stres

14. jún 2024

Ahojte ani neviem načo to píšem, ale som zo všetkého taka zmätená a nešťastná, že toto je môj život, 2 deti, finančné problemy, žiadna radosť len nonstop stres, rýchlo rýchlo všetko robiť, neviem co skôr lebo je toho toľko, nevládzem lebo malý sa mi budí vkuse 20x za noc, kopec zdravotných problémov ktoré teraz začínam riešiť lenže mi to zas zoberie kopu času, behať po doktoroch, čakať všade, muž musí byť s malým, potom on nevládze lebo malý je extrémne náročné dieťa, potom pre staršiu do školy,ani už nestíham obedovať lebo nestíham si variť,malému sa snažím navariť ale niekedy dávam hotové, nestíham ísť ani na prechadzku a nim, všade bordel, rýchlo aspoň kuchyňu pratat, zas večera, kúpanie, revy, ja len rýchla sprcha a ďalší deň toto iste...žiadna radosť, na výlety nie sú peniaze, max cez víkend prechadzka a ihrisko a už zas treba variť, nákup, úlohy, stále nejaké problémy riešiť,neviem na co sa skôr sústrediť, či šetriť, či rozmýšľať ako zarobiť, či venovať každú sekundu deťom, či prestať jest aby som ušetrila nejaký čas a schudla,ci cvičiť aby ma všetko nebolelo stále, ci sa učiť jazyk aby som po rodičovskej našla vôbec nejakú prácu, či snažiť sa riešiť domácnosť lebo tu je len bordel a nič nemá svoje miesto a stále len niečo hľadáme, proste nechápem ze toto je život, ktorý za chvíľu zbehne, ak sa vôbec dožijem nejakého vyššieho veku a potom ľutovať ze ako som mohla tak žiť....či je to tým ze nedokážem dobre vychovávať deti a urcit hranice lebo vkuse na mne visia alebo ze som neschopná organizácie času, alebo všetko dokopy..pochybujem ze niekto tento zmätok dočítal do konca ale aspoň som trochu dala zo seba dolu tu ťažobu...

deti95060810
14. jún 2024

dočítala som... 🙂 úplne do konca
napíš koľko rokov majú deti.... majú aj nejaké ťažšie diagnózy?

autor
14. jún 2024

@deti95060810 ďakujem 🙂 deti sú našťastie zdravé, len proste náročné a nespave od narodenia,to ja mam veľa zdravotných problémov a začalo sa to zhoršovať všetko,určite je to aj zo psychiky to si priznám... 8 a 1 majú,každý úplne iné potreby, stále si hovorím ze však žijem len pre ne, musím kašľať na seba, kašlem na to ze doma je hnoj, že nemám na seba ani chvíľu, ale potom zas cítim tu uzkost z toho ze však aj ja by som sa chcela cítiť dobre a byť ešte trochu šťastná...je par pekných chvíľ keď majú deti dobrú náladu a sa smejú a a tešia, vtedy som šťastná ale no to nikdy dlho netrvá..a tie dni tak šialene idú, ja viem ze iné zvládajú oveľa viac ako ja, veľmi vy som chcela ale neviem nejako ako začať, proste mam v hlave strašný chaos :(

domkakvet
14. jún 2024

Ak sa da daj to starsie dieta na vikend ku starym rodicom, nech si trochu odychnes a tiez ho zapoj do prace, osem rocne by si uz malo vediet minimalne upratat ako tak izbu.

madeincssr
14. jún 2024

Nedalo by sa ti ziskat trochu casu napr. varenim vacsieho mnozstva a zamrazenim? Casom by si mala v mrazaku vyber jedal, ktore by si obcas len vybrala a zohriala (keby tam bol vacsi sortiment, obmienalo by sa to). Prip. prilohy obcas kup, ak su lacnejsie (knedla, halusky, gnocchi...) Umyvacku riadu a roboticky vysavac (resp. aj mop, neviem ake mate podlahy) mate? Nezehli, nerob velke upratovania (okna, utieranie prachu...), teraz potrebujes oddych, ziskat trochu casu pre seba s partnerom.

autor
14. jún 2024

@domkakvet starych rodičov mame na opačnom konci republiky takže to chodíme dosť málo tam.. áno snažím sa ju zapájať keď jej sto x poviem pekne tak neurobí až keď nakricim a to ma nebaví už vôbec..a co bude cez prazdniny to si ani neviem predstaviť

0silvia0
14. jún 2024

Skus urobit z toho tvojho chaosu nejaky rezim. Deti potrebuju rezim a tebe to pomoze tiez. Denne prechadzka, varit jednoduche jedla, denne si najst chvilu pre seba.

tina5959
14. jún 2024

Aké máš bolesti? Čo máš za diagnózu? Možno preto máš málo energie, nevládzeš... Magnézium si skúsila?

rorino
14. jún 2024

Prosím ťa,čo je to extrémne náročné dieťa.Netypem,len chcem vedieť,v čom to pre teba spočíva.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janickacrazy
14. jún 2024

Nemáš kamarátku, ktorá by ti prišla pomôcť aspoň občas? Neviem, odkiaľ si, ale ja by som kľudne prišla ti pomôcť, ak si okolie PB, PU, kľudne mi napíš.

tatisna
14. jún 2024

Podľa mňa si nevyspata a z toho sa odvíja všetko ďalšie. Jasne ze nevládzes, niekto by pri materskom nedostatku spánku už ani nežil. Riešenie? Ukradnúť si v tom chaose po pár minut pre seba každý deň aj viackrat,napr.kavicka,pár str.knihy a pod.

madeincssr
14. jún 2024

@janickacrazy klobuk dolu, tomuto sa povie konstruktivna ochota pomoct 👏💙🌻.

babulkomale
14. jún 2024

súcitím a aspoň na diaľku posielam objatie 🤗🤗🤗

autor
14. jún 2024

@0silvia0 to práve sa snažím ale tým ze malý tak strašne zle spí niekedy vstáva o 5tej niekedy o pol 8mej,raz ma 2 spanky raz 1 nedá sa nič naplánovať kedy variť kedy von v kociku reve nechce tam byť, kedy upratovat keď spí nemôžem sa od neho pohnúť lebo je na poschodí a mame vysokú posteľ a keď ma necíti pri sebe plače ako zmyslov zbavený čiže ani vtedy nič neurobím vtedy aspoň chvíľu oddychujem alebo sa niečo učím alebo čítam,rozmýšľam ako to všetko spraviť aby som sa nezbláznila..
@tina5959 mam hrozné závraty,nevedia prísť na to z čoho, teraz sa mam objednať na také väčšie vyšetrenie,na cievne, atď,nonstop bolesti chrbtice, každý deň mam bodové bolesti v bruchu idem na sono brucha..magnézium užívam aj ráno aj večer...
@rorino znamená to pre mňa to ze od malička spí tak 8 hod za 24 hod aj to je 15x za ten čas hore, že keď nie som pri ňom nonstop reve až sa zadusa,stále na rukách, nosic aj kocik od mala odmieta,je ťažké ho zabavit,vyzaduje nonstop pozornosť
@ninka297 rozmyslala som nad tým, no všade sa strašne dlho čaká a na tých platených a online a tak nemám peniaze...keď sa dá čítam motivacne knihy a videá ale no to je nič...
@janickacrazy ďakujem si zlatá...no som z východu, nemám tu veru ani taku kamošku ani čas sa nejako viac socializovat..

0silvia0
14. jún 2024

Ak spi v noci zle, nechaj ho spat vo svojej posteli. Ja som to tak tiez robila, aby som sa aspon trocha v noci vyspala, toto mi velmi pomohlo, casom som ani nevedela, kedy sa v noci nakojil. Lebo cez den som musela fungovat a syn bol tiez prisavka a urevanec, muz na tyzdnovkach. Cely den som ho tiez vlacila na rukach, chvilu v nosici. Varila som len take rychlovky, popritom som ho nejako zabavila. Druhorodena dcera bola ovela pokojnejsie a menej narocne dieta.
Ono ked su deti male, niekedy to treba len prezit, casom to je lepsie.

autor
14. jún 2024

@0silvia0 práveže spí so mnou v posteli, aj tak sa nonstop budí, väčšinou s plačom ze ja sa úplne zlaknem, hladkam pritulim si ho,zaspi a ja nemôžem zaspať a keď zaspávam tak zas plač a tak dokola...
@babulkomale ďakujem zo srdca...

0silvia0
14. jún 2024

A kolko mesiacov ma maly? Nejdu mu zuby? Neboj, vecne to trvat nebude, je to len obdobie. Niektore obdobia su lepsie, niektore horsie. Ja som uz zo zufalstva niekedy spievala, ked syn reval. A to spievat neviem🙃

lily246
15. jún 2024

Ahoj, všetko je spôsobené tým, že máš náročné uplakané nespavé dieťa, ktoré má len rok a nonstop behá, ničí, robí bordel, atď atď. Teraz si mení spánky z 2 na 1, to je vždy rozhodený režim, upraví sa to neboj. Ty si z neho unavená, nervózna, nevyspatá, chorá, chýba ti psychický aj fyzický oddych.
Prežila som si to, pomôže hlavne to, že podrastie a postupne to bude lepšie.
Prečo máte finančné problémy? Muž má prácu? Ak je slabo platená, nech sa pokúsi hľadať lepšiu, o tomto si moc nepísala tak neviem.

martinka13
15. jún 2024

To je normálny život. Máme susedu, ktorá je sama. Nemá nikoho, nič nerobí, len sedí na záhrade. Bez akejkoľvek náplne života. Žiadne starosti, ani radosti. Len čaká na smrť. Toto by sa Ti asi nepáčilo. Vždy sa dá nájsť čas aj na cvičenie, aj na výlet, oddych. Aj my máme medzi deťmi podobný vekový rozdiel. Vždy som to vnímala ako výhodu. Nemusela som behať s 2 malými, ale starší mi už aj pomohol. Skús byť trochu optimista a teš sa, ze máš zdravé deti a muža, ktorý Ti pomôže. Onedlho podrastie aj mladšie, pôjdeš do práce a všetko sa zmení k lepšiemu.

tina5959
15. jún 2024

Zdravé dieťa je to najdôležitejšie v živote. Ostatné sa dá "prežiť. " Za pár rokov budú samostatné, a ty sa budeš "nudiť." Teda okrem varenia.

rorino
15. jún 2024

Autorka@,veď ale to nie je žiadna katastrofa,tak buď viac s ním,choď si s ním ľahnúť,aby cítil tvoj dych,nechaj ho aj v noci pri sebe.Vsetko sa časom zmení,a hlavne,kým ty nebudeš pokojná mamina,ani on nebude spokojné bábätko Držím palce a užívaj si,že máš zdravé dieťatko.

dceramamababka
15. jún 2024

Neviem, ako doma spolupracuje manzel. Povedz mu o tom ako sa citiš a rozdelte si povinnosti. On keď pride z prace domov moze sa venovat detom buď doma alebo ist s nimi do parku. Ty si za tie 2-3 hodiny urob doma co treba, uvar si na druhy deň obed, hoď do pracky, uprac. Keď pridu domov vecera, sprcha a deti do postele. Ak maly potrebuje pri sebe niekoho aby ho uspal tak sa s manzelom striedajte. Nezaspal by s tym 8 rocnym surodencom?
Mali by ste travit aj spolocný cas len vy dvaja s manzelom. Zaveď doma takú rutinu, nebude to hneď, ale ten ročný synček bude len lepší a lepší.

mantilka
15. jún 2024

Jediné čo je pozitívne je, že z toho vyrastie. Aj ja som mala náročné dieťa. V kuchyni som mala cestovnú postieľku, aby som ju mala pri sebe. Celý čas som spievala a vydržala len 20 minút, potom spustila rev. Bol to strašný stres. Malý môže mať nočné mory. Ja som na to prišla, že jedna suseda preklínať dieťa...bezdôvodne. Ak si veriaca pomodli sa modlitbu zasvätenia bytu,/domu a vykrop svätenou vodou všetky rohy. Nám to pomohlo. Každý večer sme to robili.

margotka17
15. jún 2024

Hlavne sa ukľudní, mám pocit, že ty ešte len vstávaš a už si v strese. Nepanikar, osem ročné dieťa vysles ráno do školy, pomaly začni niečo variť, čo bude aj na obed aj na večeru. Poobede sa prejdi s menším dieťaťom na prechádzku oproti tomu staršiemu cestou zo školy. Neplas sa, zbytočne vystresujes aj to malé dieťa. .

domkakvet
16. jún 2024

Cez prazdniny ju mozes dat do tabora, aspon nieco to pomoze.