Ahojte! Už asi 5 rokov nie som na FB (začalo to zlomeným srdcom) a nepoužívam nič okrem Whatsupu, aj to len kvôli práci a nejakým kontaktom. Občas premýšľam, či to nebráni môjmu sociálnemu životu, napríklad i pri spoznávaní potencionálneho partnera. Aký máte na to názor? Mne osobne to inak vyhovuje a som stará škola - ,,kto chce, cestu si nájde." Môj plán je skutočne využívať sieť, mobil a pod. len keď to potrebujem, lebo ešte teraz sa občas prichtím, že aj keď len čítam články, tak trávim s mobilom mnoho času a mne osobne to nevyhovuje.
Môj muž nemá FB ani IG ani nič iné. Mobil chytá do rúk, len ak mu zvoní mobil, čiže on mimo telefonovania vôbec netrávi na mobile čas, ani čítaním správ a podobne. Nebránilo mu to v tom, aby ma spoznal. A nebráni mu to v tom, aby mal rozhľad, čo sa deje vo svete. Takže keď ti to nevyhovuje, používaj mobil iba na volanie a hotovo. K tomu nepotrebuješ súhlas ani názor iných.
Neboj nič ti neunikne.
spravy a aktualne dianie si vies pozriet aj inde, ja uz davno nad tym uvazujem popravde. instagram nemam, na fb uz nechodim, pouzivam len whatsapp a messenger, jedine toto je take forum, kde travim cas.
Nikdy som nemala FB a svojho manžela som spoznala na vlakovej stanici😀.
Tak aj socialne siete vies rozumne vyuzivat a nie padnut do pasce scrollovania. Ja ich pouzivam takto cielene, su skupiny/stranky, ktore rada sledujem (ohladom knih, malovania a varenia). U mna je to teda hlavne youtube a IG. Su to krasne komunity ludi. Ale teda s rozumom.
Ak by si ich chcela len najst partnera, aj na to su urcite appky
Mam to rovnako, v robote nacmna kukali jakkkti ked zistili ze nema watsaap tak som di ho musela dat kvoli skupine 😂
@klotildabazarik Pekné motto 🙂
Taktiež som zrušil FB po poslednom vzťahu a iné siete nemám, na komunikáciu som nútený používať WhatsApp a telegram, inak nič a rovnako sa občas prichytím pri otázke, či by som už nemal partnerku ak by som mal nejakú sieť, ale odolávam a nechcem pozerať na cudzie profily ako žijú a čo majú na sebe či na tanieri, príde mi to divné a choré.
Ja síce FB mam ale využívam ho len ak tak na nutné, potrebné veci a nie na obzerabie p....
Ig ani nemám a ani mat nebudem...ale aj MK je pekný zabijak času 🙂
Ja mám aj FB aj IG, ale naozaj ich nepoužívam na zoznamovanie sa novými ľuďmi, iba na kontakt s tými, ktorých poznám 😅 takže naozaj sa nemyslím, že v tomto smere by ťa to brzdilo… a keď niekto bude mať záujem, vie si namiesto FB vypýtať číslo a ozvať sa na tom WA
Mám len messenger, ana iné soc.siete, už nepoužívam FB vyše 10 rokov, ani manžel, niežeby ma nezaujímal život mojich blízkych, ale ak mi chcú niečo povedať, osobne sa stretneme. A mimo iné, dôležitý je tvoj život, tvoje súkromné spomienky. Partnera môžeš kontaktovať a zoznámiť sa aj inak ako cez soc.siete. A i ak? Som šťastná, že to nemám. Pamätám si, že ma to len frustrovalo, že kto čo má, kde kto bol.. teraz je mi to sumak, dôležitý je môj život, nie život iných ľudí. Je to blbosť.
Mne sa nepáči štruktúra sociálnych sietí. Radšej budem na 50-ych fórach ale sociálna sieť ma nijako neláka. Také ako whatsapp či messenger je dobrá vec lebo ak prerátam že aj u najlacnejšieho operátora keby som posielal klasické SMS-ky tak za 2€ mám 100 SMS a keď kúpim 1GB dát za 2€ tak z toho môžem poslať tisíce správ. Cenovo vychádza lepšie whatsapp ako klasické SMS-ky písať. To je prvá vec. A druhá vec - dám vám obrovskú radu: Keď sa na čokolvek podobné budete pýtať, spomente si na to ako ste existovali keď to nebolo? Keď boli tlačidlové telefóny? Nevytiahli ste ich z vrecka jedine ak zvonil alebo prišla SMS? Tak tak budete aj bez sociálnej siete.
Ja mám smartfón/tablet len kvôli kvôli banke, e-mailom, semtam pozrieť cestovný poriadok. Ale inák nosím klasický tlačidlový mobil. Úplne stačí. Na tablete/smartfóne mám len trocha kreditu že pre prípad potreby sa viem napojiť na internet.
ja nemam FB vobec. jedine MK a uplne my to staci. 🫣