Život 19 ročnej

ivetka454
11. dec 2021

Zoberiem Vás trochu do osobného života keďže sa už neviem v ňom posunúť, verim ze mi pomôžete.. Mam 19a s priateľom som cez 2 roky.Vzťah bol krásny vzdy jak na začiatku býva, potom to už začínalo padať. Zakázal sa mi baviť s mojimi spolužiakmi, ktorých som kvôli láske naozaj nechala ísť. Zákazal mi chodiť s kamoškami sama von bez neho aby sme nemali tému "chlapci". Nemôžem nosiť krátke tričká ani nič podobné.. Jemu to takto vyhovuje lebo on žiadnych kamošov nemá.. Tento rok som si začala písať s jedným kamošom s ktorým som si písala už dávno.. Keď uvidel spravy hneď veľká hádka nadávky, že mu budem pravidelne ukazovať telefón a správy.. Fakt už neviem čo mám spraviť niekoľko krat som to ukončila lenže keď potom vidím jeho "už taký nebudem" som s nim zase a stále to isté.. Co by ste spravili vy

adka176
11. dec 2021

Zmeň priateľa, ak to nechceš zažívať celý život, teraz ste spolu 2 roky a vadí ti to a čo celý život 20-30-40 rokov zvládneš to takto? Nebude ti to vadiť?

0silvia0
11. dec 2021

@ivetka454 kazda priemerne sebavedoma zena by od manipulatora a ziarlivca okamzite odisla. Urob to aj ty, najdi voci sebe aspon stipku sebalasky. Bud ako priemerne sebavedoma zena.

ckocka
11. dec 2021

Začala by som používať rozum.

pribinak
11. dec 2021

Čo máš spraviť? Poslať ho do čerta a žiť život a nie sa trápiť s debilom
Keby ti toto rozprávala kamoska tak po 3 vetách by si jej povedala, aby ho poslala do čerta a nie sa v 19tich takto trápila

sense
11. dec 2021

Zmenila by som priatela...

dskjhfdlkdjhl
11. dec 2021

Ja na Tvojom mieste by som s nim uz davno nebola-od prvych zakazov, kedy Ti nechcel dovolit travit cas s kamoskami-uz vtedy by som mu zamavala. Takze ak nechces takto prezivat cely zivot, posli ho k vode.

lienkashoppingqueen
11. dec 2021

tazko, z vonku je lahke povedat koniec je lepsie riesenie. Mozno by sa chcel zmenit, ale sameho seba je tazke zmenit. Je to proces. Tak by som na toto brala este ohlad. A dovera je dolezita, ktora mu voci tebe asi chyba. Tak treba o tom hovorit a spolocne najst riesenie a pracovat na nom, kym nie je vsetko znicene. A rozchod a opatovny navrat nie je riesenie. Pohovorte si o tom a dost vazne. Lebo su rozne dvere, ktore bud spolocne otvorite alebo kazdy zvlast, takto to dalej nejde. Stracate obaja cas. Aj jeho to brzdi v zivote, nielen teba. Este vas cakaju zivotom rozne prekazky,... treba byt pripraveny, toto je jedna velka z nich.
My vsetci nie sme bez chyby a co tento priatel vzacne ma, iny nemusi mat a stale je to aj sa trocha prisposobit, ale nie rozdat. Rovnovaha je dolezita.

karhu
11. dec 2021

..cakala by som na facky a zamykanie v byte...a tesila sa z "už taký nebudem" pohladov🙈

liljana
11. dec 2021

Co chces pocut? Ze bude coraz viac neznesitelny? No bude. Ziarlivec ti urobi zo zivota peklo. Na druhej strane, ked tu zena kontroluje partnerovi mobil a obmedzuje komunikaciu s inymi zenami, povazuje sa to tu za uplne normalne. Nenormalne je, az ked to iste robi on.

luci_ba
11. dec 2021

@ivetka454 okamžite by som sa s nim rozisla. Lepšie to už nebude, len horšie. Si mladučká, cely život máš pred sebou, nepokaz si ho s takým chlapcom.

lenkasarka
11. dec 2021

Zij svoj život,predsa si svojpravna

jaskolka
11. dec 2021

Co chceš počuť? Ze okamžite sa s ním rozid? Lebo to je jediná rozumná a normálna vec, akú môžeš spraviť.
Bez ohľadu na jeho "už taký nebudem"
Veď vieš, že bude.Ze to nedodrži, lebo už to nedodržal viackrát, keď píšeš ze už ste sa viackrát rozišli.
Takže bude taky. A ešte horší...

stanulienkat
11. dec 2021

Budes mat peklo s takymto chlapom. Co najrychlejsie to ukonci. Lebo on ta nenecha odist.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
11. dec 2021

Vždy to tak začína.. Len "nesmieš sa stretnúť s kamoškami, nesmieš sa stretnúť s rodinou" potom príde diktat, čo máš a nesmieš nosiť, ako sa správať, ako rozprávať, pomedzi to bude ", už taký nebudem" a keďže vue že ty mu na to skočís, bude pritvrdzovat
A skončí to krikom, urazkami začnú facky, kopance modriny, kontrola úplne všetkého, scény aj za to, že pýtaš chlieb od predavača v potravinách, úplne obmedzovanie, zatváranie doma...
Ak toto chceš, kľudne s nim ostaň a vytesuj sa z toho ze ti potom povie ", ja už taký nebudem" a na druhy deň ta zamkne doma a skope, lebo čo j v myšlienkach si pri tom postarovi, ktorý minule vám doniesol list...A predsa aj v myšlienkach ho môžeš podviesť...

sissy27
11. dec 2021

@ivetka454 lepšie to nebude, práve naopak. Bude sa to stupňovať a zhoršovať, a možno keď ťa zaleje krv zo zlomeného nosa, tak ti konečne docvakne… ale naozaj chceš na to čakať? Dievča, máš 19, celý život pred sebou, nenič si ho s takýmto psychopatom. Dcéru mám v podobnom veku a keby mala takéto chuja, tak ho vyrazím von cez zavreté dvere. Tvoja mama sa netrápila pri pôrode preto, aby s tebou zametal bársaký odkundes.

simsalabim
11. dec 2021

Toto nie je laska, ale otroctvo. Vo vztahu by mal kazdy byt slobodny byt sebou.

patus_2
11. dec 2021

@ivetka454 aj keď sa to ťažko počúva, ale on už iný nebude. Teda bude, ale ešte horší..v 19-tich ti zakazuje kamarátov, spolužiakov, čo čakáš o 10 rokov? Zakáže ti navštevovať rodinu, vychádzať z domu? Utekaj, kým nemáš s ním deti, lebo potom sa bude odchádzať 100x ťažšie. Radšej sama a šťastná ako zadaná, ale utrápená.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
11. dec 2021

@ivetka454 máš 19 a chceš si ešte užívať život, k čomu patrí pravdepodobne aj stretávanie sa s kamarátkami či kamarátmi. Keby si mala 40, tvoj muž rovnako, doma 3 malé deti a vypisovala by si si s chlapmi, nepoviem, že mu to vadí. Ale máš vek, ku ktorému to zrejme ešte patrí, takéto zgrupovanie sa a užívanie si (v normálnom zmysle slova). čiže buď to budeš rešpektovať a zrejme sama seba ubíjať (lebo zjavne si typ extrovert) a aj tak sa raz rozídete alebo sa s ním rozíď hneď, užívaj si nejaké tie roky sama či s iným človekom, ktorý bude mať pre toto pochopenie, lebo sám si bude užívať so svojimi kamarátmi či kamarátkami. alebo si ho nájdeš v partii a budete si užívať spoločne. je to na tebe.
keby ten tvoj mal rozum, povedal by ti to úplne inak, že mu to vadí a možno by sa dalo s ním o tom porozprávať, možno ho aj pochopiť, my nevidíme do vášho vzťahu a čítame tu len a len tvoj postoj a tvoje pocity.
čiže z môjho pohľadu, podľa toho, čo čítam, tak jedine sa s ním rozísť alebo to strpieť, čo nemusí časom ostať, ako to píšu aj vyššie, len pri slovných útokoch.

cubo2
11. dec 2021

@sissy27 "Tvoja mama sa netrápila pri pôrode preto, aby s tebou zametal bársaký odkundes." 😅 😅 👍

retatka
11. dec 2021

Nesprávny výber partnera.Nehodíte sa k sebe.Máš extrovertnejšiu povahu,on introvert-samotár.Aj keby ste spolu ostali,bola by potrebná veľká dávka tolerancie,ústupkov,kompromisov.Potlačenie vlastnej osobnosti.Netoleroval by ti ani kamarátky,kedže on si myslí,že je to ok lebo ani on nemá kamarátov.Potrebuje tiež takú ženu.Odíd z kratšej cesty,pokiaľ si mladá.Môžeš prežiť pekný život s človekom, s podobným nastavením v živote.No s týmto to určite nebude.

ivangeline
11. dec 2021

Ziarlivost. Je si neisty. Citi sa menejcenne. Nema sebavedomie. Ak nechce na seba a vztahu pracovat.... neostavaj.

zana1234
11. dec 2021

@ivetka454 ahoj, stracas pri nom to najdôležitejšie, Svoju slobodu!!! Svoju identitu, svoje pravo rozhodnut sa sama o svojich priateloch, obleceni atd. Stracas svoju slobodu a nechavas jemu pravo rozhodovať o tebe. Laska a partnerstvo nie je o tom,aby jeden druheho obmedzoval a diktoval co smie a co nie. Ak by som bola ja Tvoja mama,ja sama by som Ti zakazala sa s nim stretavat a jemu by som na rozum povedala,ze takýto zivot pre svoju dceru si neprajem ...mas cely zivot pred sebou a najdes si určite partnera,ktory ta bude rešpektovať a podporovat v tvojich rozhodnutiach...daj mu zbohom a s odstupom casu si povies,ze si urobila to najlepšie rozhodnutie vo svojom zivote. Drzim ti palce

kiki68
11. dec 2021

@ivetka454 okamzite skoncit ten vztah, to nechces mat cely zivot taku diktaturu. Normalny chlap take sprostosti neriesi a nekomanduje zenu, ze ci si da tricko a suknu alebo ci ide s kamoskou na kavu. Lebo sak chlapci boli a budu okolo vzdy. Neviem ze by moj raz riesil, ze idem na kavu a nakupy alebo ze mam kratke saty. Ja tiez neriesim ci si on da tesne tricki a zeny sa budu pozerat.

ninusa221
11. dec 2021

Ahoj mala som uplnr to iste plus ma aj udrel vydrzala som 2 mesiace. Potom som to povedala našim a taky cirkus si nezažila.. fakt ho pošli do teplých krajín a uvidiš že ti bez neho bude lepšie. Ja sa na mojho ex neviem ani pozriet hnusí sa mi. Mala som 18

komplikovana
11. dec 2021

naber odvahu a odstrihni sa od takeho cloveka. Vy vztah nemate, lebo vztah je Rovnocenne partnerstvo. On ta chce ovladat, dirigovat ti ako mas zit. Aj ked si vo vztahu, stale si slobodny clovek, nie si nici majetok. Dokonca ani telefon mu ukazovat NEMUSIS. Zivot ma naucil, ze taky clovek sa nemeni. Takze never jeho reciam. Ved sama vidis, ze ste stale na rovnakom mieste a on svoju "retaz stahuje este viac a viac. Treba sa rozhodnut a potom v tom aj zotrvat.

ibrunova
11. dec 2021

Utekaj...

lesana25
11. dec 2021

Povedala si to rodičom? Oni si na tebe nevšimli žiadnu zmenu?

slovakboy
11. dec 2021

@ivetka454 dievča, máš šťastie že máš len 19. Neviem koľko ma on a čo spôsobilo v ňom toto spravanie. Bol som tiež taký a viem čo to je. Keby sa so mnou vtedy manželka rozišla bolo by to zlé pre všetkých. Lenže u mna to bolo spôsobené nejakou udalosťou jej neverou a mal som v tom tiež vinu. Uvedomoval som si rozumom že robim hlúposti a chorobne ziarlim. Ale psychika si robila svoje. No vládol som to spracovať a po troch - piatich mesiacoch bolo všetko ako pred tým. Ak jeho spravanie pochádza z rodiny napríklad trpel nedostatkom pozornosti alebo súperil so suredncami o lásku rodičov a ak si ani nechce uvedomiť že on ma problém a nechce ho riešiť tak sa s ním radšej rozid. Nebude to ľahké asi ho máš rada. Ale neskôr môže sa stať že si ani neuvedomia že si už v probléme a zvyknes si na to že ťa obmedzuje. Zlomí ťa to a ty už nikdy neokúsiš ako je to byt slobodná vo vzťahu.