Žijete s rodičmi v jednom dome?

karin8
1. mar 2012

je to taske:(:(:(:(

denisekkk
1. mar 2012

velmi tazke

lubina
1. mar 2012

zijeme s mojimi rodicmi, takze pre mna je to trochulahsie s vlastnou mamou, ale aj tak sa najdu "temy", na ktore nemame rovnaky nazor a vznika trenie. Teraz sme sa rozhodli prestavit dom, aby sme mali vlastnu kuchynu a hotovo. Aj oni budu mat klud a my tiez vlastne sukromie 😉

mimca20
1. mar 2012

Tomu verim, by zijeme od narodenia drobca cca 8 mesiacov sami, bez svokrovcov, bez rodicov... Je to lepsie, ma to plusy aj minusy 🙂, ale ten klud to je krasa. Aj ked je tento barak svokrovcov (stale na nich napisany, oni ho postavili) su situacie, ze ma niecim vytocia aj ked su niekolko km od nas, ale poviem si, su tam a mam ja pokoj. Drzim palce vsetkym, ktore ziju v jednom dome ci uz s rodicmi ale svokrovcami 🙂

monika2606
1. mar 2012

@karin8 my žijeme s mojimi rodičmi ale nie v dome ale v byte, a je to naozaj ťažké, aj keď sú to moji rodičia, asi by som si s nimi mala lepšie rozumieť, ale aj tak je to ťažké lebo každý máme iné názory, iné predstavy o bývaní a o všetkom čo sa týka bývania, nemám tak celkom svoj pokoj....najlešie je bývať samy, len škoda že v tejto dobe je to také ťažké

jajuska1411
1. mar 2012

my zijeme sami ale byt je stale na maminu napisany ako sa uz vyssie pise ma to aj + aj -.sme sami ako sa pohadame tak sa udobrime ale zase vacsinou ked je tatik v robote som na maleho uplne sama 😒

hori
1. mar 2012

tiez sami s byte, nastastie... velke minus, ze sa od deti vobec nepohnem... ale vzdy lepsie, ako byvat s rodicmi alebo svokrovcami... byvala som s nasimi dost dlho za slobodna, nebolo to zle ale dakujem viac si neprosim... 😉

salma22
1. mar 2012

zijeme s mm rodicmi a nastanu situacie zeby som sa aj z detmi odstahovala a nechala vsetko tak....

daniku
1. mar 2012

my zijeme s mojimi rodicmi, su chvle ked mi to vadi, ale vacsinou je to v pohode. moj muz s nimi dobre vychadza, niekedy skor vytocia mna ako jeho. byvame sice v jednom dome, mame spolocny vchod co je asi najhorsie,lebo vzdy vedia kedy niekde ideme, kedy prideme, kto k nam pride a tak, inak mame prerobene podkrovie takze ked chceme byt sami tak zavrieme dvere a je to akoby sme boli v byte.este jedna nevyhoda je, ked nasi v dobrom napriklad vecer chcu nieco doniest alebo co a pridu ked by nemuseli....a je predsa len hlupe zamknut pred nimi dvere 😉

inffinity
1. mar 2012

ještě s bývalým přítelem jsem žila v domě s jeho rodiči ale oni na přízemí a my nahoře - každý svůj "byt" a pravidla!!!! Třičtvrtě roku jsem žila u svého momentálního přítele s rodiči a co si budeme povídat, nenašla jsem si práci tudíž jsem seděla doma, sama v cizím městě (státě) děs běs.. a tedka už sme ve svým..a u svých rodičů nebydlím cca 8let a to jak si jednou človek zvykne na věci podle sebe je težko pak vycházet ☹ jezdím k našim na týden i na měsíc s malou a po týdnu je nějaká neshoda jedene den je dusno a pak cele tri tydny pohoda..ale je to tak vždy asi to k tomu patří..ale nechtela bych bydlet s rodiči..snad s mojimi eště ale ne v jedné domácnosti třeba v domě kde jsou dve domácnosti .. nezávidím a držte se kdo nemáte jinou možnost..dnešní svět je pro mladé rodiny fakt blbý 😢

sisaha
1. mar 2012

nastastie nie, ale moje deti ziju so svojimi rodicmi 😉

janicka11
1. mar 2012

my žijeme s mojimi rodičmi v rodinnom dome, ale kedže máme každý svoje poschodie,tým padom svoje sukromie všetko je OK.každý máme svoju kuchynu,spálnu,obyvačku,detsku a čo sa týka kupelky tu máme už zozrobenu tak doleta už aj kupelku. 🙂 Myslím že to neni najhoršie takto bývať máme všetko svoje avelký spoločný dvor.Takže aj toto má svoje vyhody či už po finančenej stránke,či už po takej ked je treba tak babka a dedko povaruju 🙂

carmella
1. mar 2012

ahoj zavisi ako si vychadzate , ci Vas dokazu respektovat ako rodinu
ja by som s mojou svokrou nedokazala zit a podla Mna kazda rodina Ma zit sama

lvka
1. mar 2012

My zatial byvame s mojimi rodicmi ale mame vlastne poschodie so vsetkym oddelenym a zatial je to super 🙂 zo zaciatku som sa bala aj ako sa mm prisposobi ale kedze ocino je vinar velmi rychlo nasli spolocnu rec :D takze u nas pohodka, ale je pravda ze uz mame plan na nas vlastny dom....

slimstar
1. mar 2012

nie dakujem, ta volnost a sloboda stoji za to! 🙂

terimelka
1. mar 2012

Pre mňa boli tie 2 roky živvota so svokrovcami muky 😀 V kuse domňa zabárala svokra a ked nie svokra tak svokor... konečne máme vlastný domček a nik sa do nás nestará 😵 😎

juliagregor
1. mar 2012

byvame sami...
moj brat zostal byvat v rodicovskom dome, maju 2 oddelene byty, vchody, ale aj tak chvilu trvalo, kym sa zzili 😎
rodicia chcu tak velmi pomahat, ze si casto nevedomuju, ako lezu na nervy, nastastie mam chapavych rodicov, ktori prijali kritiku a aby pomahali, len ked si to druha strana zela...

kikaneu
1. mar 2012

aj my bývame s mojimi rodičmi, nie je to zlé, ale má to svoje výhody aj nevýhody, bábo nemáme, ale aj tak sme sa rozhodli spraviť si vlastnú kuchyňu, lebo sa chceme stravovať zdravšie.....tiež máme spoločný vchod a samostatný 3-izbový bytík v podkroví 🙂 a aj by nám bolo ľúto kupovať byt na hypotéku keď naši majú taký veľký dom a ostal by poloprázdny.....a už sa teším na obdobie, keď bude bábo, babka s dedkom budú kedykoľvek poruke 😝 na výpomoc 🙂 je to vcelku fajn, občas sú nezhody, ale vždy sa pomeríme a je to 🙂

pingu1
1. mar 2012

no joooo, zijeme v dome so svokrovcami. su super, ale niekedy by som ich najradsej vystrelila na mars. inak ak si clovek s rodicmi ci uz z jednej, alebo z druhej strany rozumie, tak je to na nezaplatenie. postrazia malu, pomozu nam so vsetkym moznym a este nas aj na dovcu vzali 😵

nela82
1. mar 2012

Zijem so svokrovcami...viem co to obnasa-beh na dlhe trate a to doslovne 😅
Uz teraz viem,ze urcite nebudem branit mojim synom aby si isli svojou vlastnou cestou... 😉

sampo
1. mar 2012

my byvame s mm rodicmi v jednom dome, mame samostatny byt s osobitnym vchodom, ale je to dost tazke hlavne pre mna, vychadzat s mojou svokrou je casto nad ludske usilie.. mm to moze byt jedni, on tam chodi akurat tak prespat, takze vsetky konflikty idu prakticky mimo neho..😝 keby mi svokra malu obcas aspon postrazila... ziadne vyhody v tom nevidim, jedine to, ze nesplacame hypoteku, ale ja by som sa radsej uskromnila len nech mame pokoj..na to vsak mm "nedospel" zial ☹

mikailla
1. mar 2012

my byvame s rodicmi ale mame svoju bytovu jednotku, neprekaza mi tu nic,samozrejme niekedy to kontrolovanie ale ja sa tiez pytam ked idu dakam kde a naco 😅 zatial som spokojna lebo nam pomahaju aj financne a aj s malou, mame viac peniazkov,kazdy den vyzerame mamu kedy dojde z prace a cakame ju u nej,potom sa vsetky tri hrame spolu. No samozrejme ze do buducna chceme aj my mat nieco svoje ! co bude len a len nase,ale momentalne uvazujem tak,ze este druhe dieta chcem mat tu pri rodicoch aby pomohli. Potom nechcem byvat daleko aby som ja mohla pomahat im,takze uvazujem aj o tom postavit si dom vedla nic 😀 😀

k_a_j_k_a
1. mar 2012

Ahoj. S rodicmi alebo svokrovcami je tazko. My sme byvali so svokrovcami mesiac a stacilo. Mali sme pre seba vlastne izby aj kupelnu, kuchyna bola spolocna. I ked s nimi vychadzame v pohode, byvanie nebol dobry napad. Radsej sme isli do podnajmu. Naopak, s MM babkou a dedkom sa nam byvalo super. Tam sme boli 5 rokov, no s dvoma detmi v jednej izbe sa nedalo. Keby sa nam vtedy podarilo najst nejaky dom, kde by sme sa pomestili vsetcia, tak byvame teraz s nimi.

veonka
2. mar 2012

Mne stačí keď ideme k svokrovcom a mojim rodičom na víkend 🙂 . To mi úplne stačí. Moji rodičia sa do nás dosť starajú, samozrejme myslia to v dobrom 😀 ale ja už desať rokov žijem po svojom a neznášam keď mi niekto hovorí, čo by som mala a nemala a kedy atď. a dokáže ma vytočiť už aj to či som jedla, čo som jedla, aby som sa išla najesť, a to je málo čo som zjedla 🙄 omg...
Rodičia mm sa do nás nestarajú, to je zasa ten druhý extrém, len ťuťuli- muťuli, pomaly práškový cukor by do riti fúkali 🙄 a usmievali sa a aká som hrozne šikovná 😀 a ako som toto a hento super urobila 😕 no proste hrôza. Všetko nám navaria, poumývajú, periny prezlečú 😕 a ja sa len smejem, keď sa mm večer rozčuluje, kde má svoje bombarďáky na spanie- že spýtaj sa mamy, určite ich oprala 😀 ... no neznášam prehnanú starostlivosť,neschopné malé decko. No neznášam, keď jeho mama pýta odo mňa špinavé prádlo, že mi poperie. omg! 🙄
MM hrozne krittizuje mojich rodičov, že sa nám do všetkého starajú, ale ja zasa mám radšej keď niekto povie na rovinu, že som krava, než aby mi niekto nedokázal povedať do očí čo si myslí.
Deti si neviem predstaviť vychovávať ani u nich ani u nás. Bývame sami v 1izbovom byte 160km od domova, a teraz je taká situácia, že tu končíme pracovne a mm uvažuje vrátiť sa domov. Mám z toho nočné mory. Plánujeme deti a mne sa už aj snívalo, že mi svokra hovorí čo a ako najlepšie spraviť. No nočné mory mám z toho. 🙄
Úprimne obdivujem tých čo dokážu bývať s rodičmi, je to ušľachtilé, lebo aj im bude treba raz pomáhať a chcela by som aj ja určite pomôcť. Ale bývať s nimi nedokážem, som už na to stará, mám svoje zvyky a nechať sa poučovať v 30tke je už na mňa proste veľa. Možno keby som bývala celý život s nimi a nepoznala slobodu 🙂 , tak by to bolo iné. Po desiatich rokoch sa vrátiť domov nedá. A dúfam, že ma to nečaká. 🙄

titkovamiriam
2. mar 2012

Žijem,ale každy mame samostatnu domacnosť,takže pohodička. 🙂 Navzajom si pomahame ,kedže mama pred 12 rokmi ochorela som rada že sme takto pokope,lebo si neviem predstaviť žeby som dochadzala. 🙂 Ja by som ani inak byvať nechcela,kedže aj ja som vyrastala s babičkou v spolocnom doma 🙂 .
Tým že každý ,,máme svoje,, a keby som chcela nemusíme sa vidieť par dní...no neviem si predstaviť poobedie bez kavičky u mamy ,trosku pokecať a potom idem do ,,svojho,,

Taketo byvanie vyhovuje najma detom,kedze su na dvoch kuchyniach 😀 😀

kytykenka
2. mar 2012

aj my byvame sami i ked moji rodicia bývaju asi 60 metrov od nas ale myslim ze to je v pohode, brat s rodinou zostal byvat s rodicmy a veru ja si to neviem predstavit i ked ich nadovsetko lubim ale takto mam ppkoj a vsetko si robim podla seba a to zo svokrou by som si nevedela predstavit, staci mi aj to malo co spolu trávime 😉

leila13
2. mar 2012

My bývame v rodinnom dome s mojou mamou a starými rodičmi. 3 generácie pokope... Niekedy fakt na nervy. 🙄 A najmä moja mama je v poslednej dobe neznesiteľnáááá 😖 asi jej začína prechod...

hoogy
2. mar 2012

ja s mojimi rodicmi vychadzam velmi dobre a svoje si prezili ako mlady ked ich babka stale kontrolovala. takze ked sme my byvali u nich boli velmi mili nezasahovali nam do vychovy. ked bolo teba podali pomocnu ruku. moj maly ich zboznuje. ja na to spominam v dobrom a keby bolo treba nevahala by som ist naspat k nim. aj ked nic sa nevyrovna tomu ked ste uplne sami. 😉

cmulinko
2. mar 2012

viem si to predstavit v situaciach,kde je to zial nevyhnutne a kvoli roznym pricinam nie je mozna separacia novo zalozenej rodinky...inak ten,kto raz pociti zivot na ''slobode'',tak sa mu bude velmi tazko znova k niekomu prisposobovat.ja som od 15 rokov bola na intraku,potom na ubytovni z prace...prakticky som domov chodila len na vikend...a z roboty uz len 1 za mesiac,teraz zijeme v zahranici uz 8 rokov samostatne fungujeme,takze u nas by to bola obeta storocia nastahovat sa nazad domov k rodicom....ale zial predstavit si to viem...ale viem aj to,ze by som tak dlho fungovat nedokazala.moja mama nie je moja ''salka kavy'' a moja svokra nie je ani moja ''salka'' 😀 ,ale obe respektujem a snazim sa byt k nim slusna...zatial 2 krat do roka sa mi to velmi dari 😀 😀

afrika
2. mar 2012

my sme bývali aj u svokry a teraz sami. u svokry nebolo zle, ale keď sme sami to sa nedá ani porovnať. je to omnoho lepšie. finančne sme na tom tak isto, lebo za energie platíme minimálne 😉 . manžel postavil nízkoenergetický dom s veľmi dobrým kúrením.... po presťahovaní od svokry sa aj vzťahy opäť polepšili 🙂 .
ak by som nemala na výber, je jasné, že by sme bývali u nej, ale robili by sme všetko pre to, aby sme boli sami. bývame o dedinu ďalej takže sa aj vidíme dosť často.
držkám pršteky

leeenka26
Autor odpoveď zmazal
Zobraz