Žijeme v ťažkej dobe

12. júl 2021

Čaute, prišla som sa sem posťažovať, vyliať si srdce, budem rada ak napíšete ako ste na tom vy, táto doba je naozaj nanič, pre odlišné názory prišla som už takmer o všetkých. myslím že teraz si najviac sedia tí ktorí majú rovnaké názory na súčasnú situáciu. očkovaní s očkovanými, neočkovaní s neočkovanými atď. asi viete čo myslím. no bohužiaľ mám v svojom okolí a stále aj stretávam ľudí ktorí majú presne opačný názor ako ja a tam to tak nejako vždy potom stroskotá. neútočíme na seba ani sa navzájom nejako neosočujeme alebo tak niečo ale každý máme toho druhého asi tak nejak dosť, že aj dlhoročné kamarátstva pre toto upadli je ťažké sa zosúladiť mysllím že pre obe strany. porozprávať sa porozprávame samozrejme už radšej na inú tému ale tak nejako sa už nevyhľadávame. je mi z toho smutno. budem mať 28 rokov a ťažko sa mi aj zoznamuje s mužmi, práve kvôli tomuto. tiež mi jeden začínajúci vzťah na tomto stroskotal, pretože sme mali v tomto veľmi protichodné názory :( bojím sa aj sniekým už zoznámiť pretože keďsa mi aj začne páčiť a rozumieme si tak na tomto to vždy pohorí a je to celkom pre mňa dôležitá vec že by som bola rada keby som mohla stretnút viac ľudi s rovnakým názorom :( ako ste na tom vy?

autor
12. júl 2021

chcela som sa prihlásiť aj do nejakých krúžkov kde by som chodila medzi ľudí, lenže pri mojom šťastí ja vždy natrafím na tých s ktorými máme presne opačné názory :( neviem kde nájsť aspon jedného človeka s ktorým by som si rozumela, mohla tráviť čas, ísť aspoň niekam na dovolenku aspoň tu po Slovensku.

anonym0001
12. júl 2021

Tu nejde o to, vyhladavat ludi s rovnakym nazorom a zatratit kazdeho, kto ma iny nazor. Treba sa naucit respektovat iny nazor! Covid ukazal, kto je co za "charakter".

janai1
12. júl 2021

Treba sa naučiť byť viac tolerantná 😉

kikus7
12. júl 2021

Ahoj. Ak by si chcela pokecať niekedy v rámci súkromných správ, prípadne si vyliať dušu, pokojne sa mi ozvi. Som o pár rokov od Teba staršia.

leuchtturm
12. júl 2021

neviem preco, ale mam taky pocit, ze ty si neocko? Tu na konovi je vela neocko, s tymi si tu budes rozumiet.

hippovka
12. júl 2021

@leuchtturm ja mám zas opačný pocit..

leuchtturm
12. júl 2021

@hippovka nechame sa teda prekvapit, co je autorka 😀

diewcatqoo
12. júl 2021

Zase musi byt tema, ktora rozputa hadky medzi ockovanymi a neockovanymi? 🙄

amelie2017
12. júl 2021

Tak ja neviem, kde zijes a akych ludi mas okolo seba, ale napr. ja som sa len mojej naj kamosky, ktora robila na jiske s covid pacientami spytala, ci sa dala ockovat, ked este ockovali len zdravotnikov, povedala, ze nie a dalej covid neriesime. A s ostatnymi sa o covide ani nebavime. Maxinalne popindame, ze sa neda to a to a hotovo. V mojon okoli nik neriesi

chrumka120
12. júl 2021

Trocha preháňaš, ja sa bavím aj s ľudmi čo nemajú rovnaké názory ako ja normálne, ak si ty nikoho nemôžeš nájsť s kým by si sa bavila, chyba asi nebude v rôznom názore na očkovanie

sssss123
12. júl 2021

aj ja mám okolo seba očkovaných aj neočkovaných, debata bola o tom možno raz, a už viac nikto nerieši

h2
12. júl 2021

Neviem, čo myslíš pod odlišnými názormi na súčasnú situáciu, ale ak očkovanie, tak ja mám kamarátov aj medzi očkovanými, aj medzi neočkovanými. Nemá to žiadny vplyv na moje vzťahy s týmito ľuďmi. Neviem si ani predstaviť, že by mi niečo také mohlo pokaziť dlhoročné dobré vzťahy. Prikladáš tomu priveľký význam.

petamich
12. júl 2021

neviem ale mame s manzelom na vela veci rozne nazory a stale je manzel 😃 rovnako ako v ramci rodiny mame rozne nazory a stale sme rodina 🤷‍♀️
vzdy boli kontroverzne temy, na ktore sme nemali a nebudeme mat rovnake nazory ci uz s manzelom, rodina, priatelia a normalne fungujeme - tak nechapem v com by zrovna covid a tema ockovat/neockovat mal byt iny

treba byt tolerantny (za predpokladu, ze ten nazor nie je extremisticky) a akceptovat nazor niekoho ineho, nepretlacat svoj a vybavene

chrumka120
12. júl 2021

A táto tema mi príde ako vymyslená, fakt sa mi nechce veriť, že by sa ktosi sťažoval že si nemoze nájsť frajera kvôli ockovaniu

leuchtturm
12. júl 2021

@chrumka120 asi tam bol iny dovod 😂 Ale lepsie je to zvalit na ockovanie proti corone.

petamich
12. júl 2021

@chrumka120 mna uz by nic neprekvapilo, 10x denne tema ockovanie, zla zla vakcina, neziaduce ucinky, neplodnost z vakciny, ockovat sa v tehotenstve 🤷‍♀️
na co je toto dobre

chrumka120
12. júl 2021

@leuchtturm však za všetko môže korona aj za to, že ju nikto nechce

chrumka120
12. júl 2021

Mne dnes očkovana kaderníčka s ktorou mame odlišné názory zle spravila melir, strašne som naštvaná na tu koronu a je to dosť ťažká doba pre mna

jana_eyre_2
12. júl 2021

@chrumka120 a určite ti ten melír urobila zle lebo máte odlišné názory na očkovanie, že... 🤔

jana_eyre_2
12. júl 2021

Ja neviem, ale mňa tak irituje ak niekto tvrdí že toto je ťažká doba.. ľudstvo má za sebou toľko a toľko utrpenia a trápenia.. a niekto považuje za ťažkú dobu preto že ľudia majú rozličné názory na vakcínu.. čo tych12tis. mŕtvych po korone napríklad - ich pozostalí majú ťažkú dobu..

renab
12. júl 2021

Neviem, my sme v praci pol na pol, co sa tyka zaockovanosti, ale nikto to neriesi. Aj ked niekto tuto temu nacne, snazime sa respektovat jeho nazor a k hadkam nedochadza.

sandrahi
12. júl 2021

osobne nemam potrebu sa nejako o tychto veciach s ludmi rozpravat. Je vela inych tem o ktorych sa da bavit, ktore su zaujimavejsie, ktore ludi dokazu spojit, na tie by sa mal clovek zamerat 🙂

marcellka32
12. júl 2021

Myslím, že problém nemáš s chlapmi kvôli tomu, či je očkovany či nie...problém bude inde

chrumka120
12. júl 2021

@jana_eyre_2 áno:( lebo za všetko môže korona

ledgerka
12. júl 2021

to je politicka situacia, korona a ockovanie je jedine o com sa vies s ludmi rozpravat? Ja zijem v zahranici a tu tak 1-2 minuty o tom poklabosime a ideme dalej, vobec sa to nerozobera. Ani ockovanie, ani pripadne ochorenie. Proste to nikoho nezaujma. Skus sa bavit s ludmi na ine temy a nesprtat sa v hovne.

andreatytler
12. júl 2021

@hippovka Aj ja mam pocit ze je ockovana... neviem si predstait, ze by som sa prestala bavit s kamoskou len preto ze sa ona da zaockovat a ja nie. Ale viem si predstavit, ze ak sa ja dam zaockovat a verim ze tym robim dobre, tak ti co sa zaockovat nedaju, zhorsuju situaciu pre nas vsetkych. Aj ked musim povedat ze v mojom okoli nevidim vobec ziadnu vojnu medci ockovanimi a neockovanimi. Kazdy riesi sam seba.
Mozno by si ludia mali zacat davat ockovanie do profilov na zoznamkach.🙂

emmeke
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lesana25
12. júl 2021

Že vás to ešte baví. Zase sa tu 🐔🐔🐔 povadia a autorka sa už neozve.

bloger
12. júl 2021

Tak dá sa rozprávať o množstve iných vecí na očkovanie má každý človek vlastný názor a treba to rešpektovať

deti95060810
12. júl 2021

ty niekde prídeš a hneď prezentuješ svoj názor? Lebo to tak vyzerá...Samozrejme že každý má nejaký názor a nie vždy sa zhoduje s našim...
Buď tolerantná... Nie podľa hesla kto nie je s nami - v tomto prípade kto nemá taký názor ako ja, tak je proti nám....