Caute mam taky problem som na materskej zijeme u svokrovcov a momentalne je svokor doma cely den ma otravuje niecim co ma vobec nezajujima(stale rovnaka tema) uz som pomaly na nervy. Bojm sa uz ist do spolocnych priestoroh lebo viem ze zase zacne o tom tocit...ale ajtak mi to nepomoze lebo ak sa aj zavrem u nas do izby sledujem tv tak o suverenne bez zaklopania otvori dvere a zacne mi zase o tom tocit...chapem ze sa zrejme nudi ale uz mi to lezie na nervy kebyze sa bavime o melej tak pohoda ale furt o niecom do coho sa nevyzna ani on ani ja a mne to je uprimne jedno..
Co s tym mate niekto nieco podobne?
aj môj svokor si stále točí svoje, a každého presviedča o svojich veciach. avšak nežijeme s ním v jednom byte, tak sa ma to tak nedotýka. neviem si ani predstaviť, že by som ho tu mala , resp. to by nevadilo, len tie jeho reči... nezávidím ti a dúfam, že ti tu niekto aj poradí... ale asi ti možno radiť len pevné nervy alebo vlastné bývanie 😉
@marienka1703 no je to svokrov dom a nebude predsa klopat vo vlastnom dome. Mozno v telenovele to takto funguje, ale nepoznam rodinu, kde by si klopali clenovia na dvere, kym vstupia...
@inkognitoo osamostatnite sa.
ahoj, my byvame zas u svokry, tiez mi chodila do izby bez zaklopania. Poslednou kvapkou bolo, ked raz vosla a ja som pred nou stala len v nohavickach a maleho som mala cez prsia chyteneho, musela mi surne ukazat svetrik co strikovala malemu. Ja som poprosila manzela, nech sa s mamou porozprava (sice som z poza dveri pocula, ako sa mi smeje) ale odvtedy klope, a po zakopani sa dokonca aj spyta, ci moze vojst. Skus teda poprosit manzela, nech otcovi dohovori...
@mima4 mno ver ci nije ..my s manzelom zijeme v dome mojich rodicov...rodicia ziju v meste ..a my na dedine.. ked rodicia pridu na navstevu samozrejme maju kluce tak vojdu bez zazonenia ale samozrejme iba na chodbu maximalne do kuchyne..nam do izieb by vzivote nevosli bez zaklopania ..je to velmi velmi neslusne.. bez ohladu na to koho ten dom je.. jednoducho sukromie je sukromie...
@mima4 preco by nemal zaklopat? moja mama mi vzdy zaklopala na dvere, ked chcela vojst do detskej a ja jej takisto, ked som vchadzala do spalne. Je to o slusnosti, ked niekomu vstupujem do sukromneho priestoru, hoci aj vo vlastnom dome.
Ale v tomto pripade bude uz tazko naucit svokra klopat. Idealne je ist z domu rodicov prec.
...veľmi dobre ťa chápem ja žijem so svokrou ( nie u nej ) už skoro dva roky, súkromie žiadne ... ja som jej trpela to jej otravovanie skoro rok a pol a raz pohár mojej trpezlivosti pretiekol a vyziapala som jej všetko čo som mala na srdci ... momentálne je urazená na smrť ale aspoň mám pokoj 🙂 už riešime aj iné bývanie len čakáme kým nastúpim v januári do práce ... jediné čo ti viem poradiť je odizolovať sa ako sa len dá, určiť si hranice, inak to dopadne ako u nás ... viem, že samostatné bývanie sa rieši ťažko ja to poznám na našom prípáde ale u nás už nič iné nepomôže, som povedala radšej budem žiť v garzonke ako s ňou ( nám totiž to robí na priek, budí mi malého strieskaním, použivá na pranie nejaký šupácky prášok aj keď vie, že malý má problem s pokožkou a môže len lovelu, necháva všade za sebou bordel, ohovára ma pred celou rodinou a tak ... je toho veľa a to len pretože som si dovola otvoriť si ústa a povedať jej nech sa nám nestará do manželstva a do výchovy, lebo u nás to vyzeralo už tak, že som vydatá za ňu nie za muža, do všetkého sa starala, všetko musela vedieť a vidieť, ale pomoc žiadna ani s domácnosťou ani s malým ... proste si urobila zo mňa slúžku ☹ ☹ a ja hlúpa som jej to trpela ... ale keď už vošla do našej izby bez zaklopania, postavila sa do stredu izby a začala riešiť nejakú blbosť a to videla, že ja aj manžel spíme a malý tiež a zobudila nás tak to sa už nedalo zadržať to čo som mala na srdci celú tú dobu ...
@inkognitoo
Čím skôr sa osamostatniť lebo to neskončí a vždy budeš len tá zlá. Na takéto niečo treba pevné nervy a pokiaľ tam budete bývať, tak sa to nezmení. Viem, o čom hovorím.
@mima4 NEMAS PRAVDU, MY BYVAME TIEZ U SVOKRY, AJ KED LEN V IZBE- ALE MAME svoje sukromie, ktore nam nenarusa, a ak som raz zavreta v izbe, tak mi na nu zaklope- a nezijem v telenovele!
na začiatku kategórie rodinné problémy by malo byť heslo: najprv faru, potom Maru 🙂 polka problémov by tu nebola, keby sa tým ľudia riadili. viem, že ľahko sa vraví, len je to tak... mnohí idú s jasnou hlavou do bývania s rodičmi... 😉 a potom sa čudujú
Je to o pravidlach, ktore si stanovite a ako sa dohodnete. U nas doma sa vzdy zaklopalo na dvereked boli zavrete. Inak sme mavali stale otvorene, zavrete=chcem sumromie,klud. Od mala. Manzel mali maly byt a dvere len do kupelne inak zatahovacie.. my sme sa dohodli a aj v nasej domacnosti sa klope. Vypocula som si svoje od svokra,ze ktonto videl,aby deti klopali na dvere do spalne,ale je to nasa domacnoat a tak sme sa dohodli.. ked sme byvali chvilku u mamky,povedali sme si tonrovno. Zatvorene dvere zbamenaju sukromie a poprosili sme,ci to moze respektovat a zaklopat. Suhlasila a fungovalo to. Tak isto sme to respektovali my.
Na tvojom mieste sa porozpravam s manzelom a pekne ich o to poprosim,ze ked si zavriete dvere,chcete sukromie,ci uz sa prezliekate,spiteoddychujete. Nech zaklope a pocka. A povedat rovno,ze si unavena alebo ta boli hlava a potrebujes klud. Normalne-nehnevaj sa,boli ma hlava,idem si lahnut,nemozme to prebrat neskor?
Inak sa z toho o chvilu zblaznis...
AK to niekto nema v sebe prirodzene, treba mu to povedat otvorene. My byvame so svokrou, ak chcem ist k nej do izby nieco sa opytat, VZDY zaklopem a pockam, kym povie dalej. Ona nam do spalne nechodi vobec, nema tam co robit. Do obyvacky dvere nemame, takze to neriesim a nic extra delikatne tam nevykonavam.
@inkognitoo Tvoj problém má nesmierne veľa mladých ľudí, ktorí bažia po súkromí a idú im na nervy vlastní rodičia a nie svokor. Riešenie - osamostatniť sa. A ak to nie je možné riešiť osamostatnením - tak neriešiť svokra, on je totiž doma a správanie ľudí, ktorí sú nútení bývať pod jednou strechou je len odrazom vyzretosti osobnosti. A s tým ty asi nič neurobíš. 😉 - svokra nezmeníš a myslím.
@maria1989
@marienka1703
@mima4
@katarina002
@maribell
@hradnapani
@misinka26
@iveta71
@maria1989
Osamostatnit sa je dost problem lebo svokrovci si vzali hypoteku aby sa postavil dom velky. Moj drrahy ani nechcel byvat sam a vlastne dost pomahal a pomaha na baraku. Teraz aj financne kedze svokrovi momentalne nic nechodi... svokra je aniel na nu nemozem povedat kryveho slova pomaha mi aj s malou manzel teraz nieje doma chodi do zahrancia na tyzdnovky takze cez den som s nou sama a s tym svokrom. Ako donedavna nebol nejaky problem az teraz ked zabrda do jednej veci (v dome ) a uz uvazujem ze sa asi zamknem v izbe alebo co ked mala zaspi... teraz cez vikend som uz nevydrzala a isla po navstevach v mojej rodine len aby som to nemusela pocuvat... a inac manzel mu za tu vec hovoril aj svagor aj svokra ze nech sa do toho nemontuje ale nic nepomohlo.. minuli rok bolo vsetko ok zaplo sa to nikto do toho nerypal...ach ☹
@inkognitoo ty by si chcela mať súkromie v cudzom dome? 😅 sa mi asi sníva... šup šup do vlastného, to malo byť už dávno - postav dom, zasaď strom, sploď dieťa - má to svoju logiku, že?
@juliana77
Ved toto ja mu nemozem nic povedat
I ked teraz idu do baraku nase spolocne peniaze s manzelom
@sissy27 ano logiku to ma..ale nieje to cudzi dom kedze moj muz doneho investoval tiez..
Bohuzial moj muz chcel ostat s mamou
@sissy27 to potom ma svokor pravo vojst mi do kupelne ??? Lebo to je jeho barak???
Vedla do izby klope ked su doma mlady
@inkognitoo no joo tieto dvojgeneračné domy, to je raz zle riešenie..... Milujem svoje deti najviac na svete a práve preto by som nedovolila aby sme spolu byvali aj s ich rodinami v jednom dome. LEbo nepoznam jeden jediny prípad, kedy by po čase nevznikali prieky hadky medzi mladými a ROdičmi....
@inkognitoo Príliš málo vidíme k vám domácnosti, aby sa dalo k tomuto nejak vyjadriť. Neviem či máte spoločnú kuchynu, zvlášť vchod a pod. ked už sa chystáte spolu žiť už tri generácie. Ale jednoznačne manžel by mohol byť záchrancom a riešiteľom tvojho problému, ale to zasa neviem aký má s otcom vzťah, ako spolu komunikujú, či je otec človek čo vie triezvo prijať aj požiadavky syna a pod........
no podla mna je klopanie a opytanie sa ci moze vojst normalne, lebo mozem sa prezliekat, mozem robit hocico.. a je jedno koho je to dom, nechali ich tam byvat tak maju narok na aspon ake take sukromie. Tu nejde o to ze by robili nieco nepristojne na cudzom majetku, ide o normalnu slusnost. U nas sa aj doma vzdy opytali rodicia ci mozu atd.. nelietali ako rakety po byte, lebo je ich. Podla mna ak sa ludia toleruju da sa velmi dobre byvat aj po kope 🙂)
Povedala by som to manzelovi, ale on to podla mna neporiesi, pretoze to treva riesit ked tento problem nastane aby to nevolo ze svokor nevie "o com je rec", normalne by som mu povedal, ze nech sa nehneva ale ty sa do toho nevyznas a ani ta to nezaujima... ja som tak dost uspesne vyriesila so svokrou a klebetami, ktore mna teda nebavia vobec. Alebo tu jednu vec bleskovo vyrieste, nech neci o com 🙂)))
@juliana77 jaj no svokor je trosku chory alebo ako to mam povedat..oni mu za to aj dohovarali ale evidentne jednym uchom dnu.... no nic nemame sukromne ani kuchynu ani vchod..kebyze hej tak nemam problem sa vyhybat..
@simca06022011 uz aj svokra mi povedala ze musim mat zlate nervy ze to vydrzim a nevybuchnem...uz mi zacinaju praskat preto som isla prec vcera aj dnes... dala som si sluchatka s hudbou a sla upratovat no nepomohlo ajtak mi nieco vypraval
A mam pocit ze aj keby som povedala ze ma to nezaujima ajtak by mlel svoje
No poznam to velmi dobre a vobec sa ti necudujem,tiez byvame s nimi a nebavia ma dennodenne tie iste blbe otazky dookola,o vsetkom chcu mat prehlad a najhorsie je ze je len jedna kuchyna a je to tiez zaujmave s tym varenim.A povedat si svoj nazor ,to sa tu fakt nenosi,len sama falos a pretvarka.tiez este musime chvilu vydrzat ,lebo uz par tyzdnov pred porodom asi tazko niekde pojdeme .ale je to fakt na mašlu niekedy 🙂
@inkognitoo Kamarátka takto žije už zopár rokov, ale majú zvlášť vchod aj poschodie, aj kuchynu, takže to sa dá.
Vieš problémy sú na to aby sa riešili, ale tvoj je neriešiteľný, zatiaľ. A zrejme to tu ani nevyriešiš.
jednoznacne otvoreny rozhovor a dohodnut sa na spolocnom fungovani. Necakat, kym ti prasknu nervy a vykricis mu to, to nie je stastne riesenie. Pises, ze mas dobry vztah so svokrou, mozno by ti mohla byt napomocna.
Sukromie je potrebne respektovat bez ohladu na to, kto je alebo nie je majitelom domu.
Ani ja nie som zastancom spolocneho byvania, tie konflikty totiz zakonite pridu. Tiez si myslim, ze ked si idu dvaj ludia zakladat rodinu, mali by mat zabezpecene byvanie. A ak aj teda pristanu na spolocne byvanie s rodicmi, dohodnut sa vopred na spolocnom fungovani a obojstranne to dodrziavat.
@juliana77 ved ano viem ze to nevyriesim podla svojich predstav...vsetko by bolo akotak ok nebyt tohto problemu..
Uvidim co mi na to povie muz ale zrejme nic..
@adigo81 tak u nas vedsinou vari svokrusa.. sem tam svagrina a ja (pomahame si navzajom nejak) viem ze by som mala ja uz viacej riadit..ale to tu nebudem rozoberat to je ina tema 🙂🙂
ja nechapem temy tohto typu...
nikdy tam nebudes doma, nikdy tam nebudes mat domov.
domov je tam, kde si uvolnena, kde sa vyzjapes na kom ty chces, kde pozeras telku dovtedy kym ty chces, kde ti nik nelezie do iby do kupelne do hajzla. ja by som nezniesla mat niekoho doma. ano, hovori sa nekric hop, pokym nepreskocis, lenze vy ste nezacali skakat, vy ste zostali so svokrovcami. tento model nefunguje a nebude nikdy, nikdy fungovat. ty sa tam doma nikdy nebudes citit. a tvoj mamanek, hmmm no mal by spravit logicke chlapske rozhodnutie i napriek tomu, ze rodicov ma rad, chce s nimi zit. to je o nicom....
o chvilu to bude horsie a horsie 😝
sorry za moj prispevok, ale ked my vyzijeme s dvomi detmi, s hypo, preco by nevyzili aj ini? ale mam svaty klud. do hajzla a kupelne mi lezu akurat tak deti 😀
@inkognitoo tak hádam do kúpelne a na wc ti nelozí, písala si o izbe... a že sa manžel nemieni odsťahovať do konca života od rodičov - tak toto ste si mali vydiskutovať ešte pred svadbou a tvojim presťahovaním sa k nim, lebo úprimne dosť dobre nechápem, prečo si chcel zakladať svoju rodinu, keď sa odmieta osamostatniť... to, že sa dospelé dieťa odsťahuje od rodičov ešte neznamená, že ich viac neľúbi alebo že im nemôže pomáhať... ja si neviem predstaviť spolužitie ani s vlastnými rodičmi, nie ešte so svokrovcami, preboha som dospelá žena, mám svoju rodinu a svoje dieťa, za ktoré som zodpovedná a chcem ho vychovávať po svojom, takisto domácnosť si chcem viesť po svojom a nie sa donekonečna niekomu prispôsobovať... ak mi vyhovuje mama hotel a jej pravidlá, tak si nebudem zakladať svoju rodinu...
@inkognitoo co tak sa porozpravat s manzelom? viem, ze byvate u nich, ale tak vojst do izby bez klopania??? co ak by si sa prezliekala alebo podobne? urcite veci by mali byt predsa aj co sa tyka sukromia svokrovi jasne,,,a ak to nechape - TAK MU TO VYSVETLIT PO LOPATE!!!!