Dobrý večer, mám dve malé deti, muža, ktorého milujem, ale nerobí mi zo života ružovú záhradu. Máme krásne,ale aj horšie dní. Však to všetci poznáme. Som neustále nevyspatá, veľmi pochudnutá a kvôli tomu aj nervózna. Žijem v neustálom strese čo bude zajtra. Ale budú deti, či mi muž nedá dôvod byť nahnevaná. A jednoducho neviem, čo z tým. Potom kričím, som nepríjemná a vadí mi aj to co by mi inokedy nevadilo. Potom sa hádam s mužom a celé zle. Nechcem ísť ku psychológovi. Muž by to použil, pri každej hádke, že som cvok alebo podobne. Ako si môžem ja sama pomôcť. Nemám žiadnu kamarátku dôvernú s ktorou by som sa o tom zhovárala a maminu, ktorá mi je najbližšia nechcem zaťažovať nech sa netrápi. Som jej jediná dcéra a samozrejme chce aby som bola šťastná. Viete poradiť, ako to zlepšiť? Som tak unavená, že sa mi nechce ani cvičiť, či čítať knihy na odbúranie zlej nálady.
moze ti pomoc aj emocionalna kaučka, len to sa plati, ale stoji to za to, ja si to davam ako darcek miesto drahych siat, tiez prezivam co ty, nemam cas na seba, ostatnych davam pred seba, je to tak zle, ale ked su deti male, je to tazke obdobie. napisem ti kontakt na jednu do spravy ak chces, keby bola chlap by som sa do nej zalubila, lebo vzdy mi uzna co citim, vypocuje si ma a potom hladame riesenia ako co mozem robit inak. je to uzasne.
U nás je to tak, že muž je zo všetkého nervozny.. všetko rieši, každé auto čo sa mihne okolo domu vynadá že tam nesmie parkovať..najradšej by žil hlboko v lese, od všetkých ľudí.. ale to by tiež nadával že je od všetkého daleko... mal ťažké detstvo, rozvod.. smrť otca, teraz rakovina mami... a na mňa to tak prenáša, nervozitu, zlú náladu..v kuse ma z nervov bolí brucho....navyše nie je veľký pracant..takže aj toho mám už dosť... niekedy mám pocit že už dostanem vredy, alebo rakovinu.... tiež neviem čo robiť :( .... prežíva si ťažké obdobie teraz ale ja už za tie roky nedokážem všetko vstrebať.... mám dosť aj ja..a som na hranici kedy mi je pokoj prednejší ako láska...
ber B komplex, robi divy🙂, caj na nervy, pokus sa vyspat sa...jedz v klude, deti muzovi ci matke - nech pekne pomoze, ked chce tvoje stastie a ty prechadzka
Mala by si ísť k psychologovi, alebo psychiatrovi či, keď jedného dňa nevstanes z postele bude to lepšie?môžeš úplne vyhoriet, alebo depresia
Nikto nevie čo ho čaká druhý deň🙂tak s tým si nerob starosti.Alebo chod aspoň k obvodnej pre lieky na ukludnenie dočasne...
Plus magnézium, b vitamíny večer si pustiť meditacnu hudbu a autogenny tréning z Youtubu.
Možno porozmýšľať či Ta stresuje muž či deti a čo zmeniť takto nemôžete fungovať dlhodobo
Pravidelný šport - napríklad beh, to je taky životabudič, doplniť vitamíny, možno CBD kvapky. Aspoň jeden deň cez víkend sa vyspať.
Ale ak sama cítiš že je to niečo vážnejšie ako obyčajná únava a nervozita tak smer psychológ. Muž nech skludni hormón pri hadkach, lebo ty mu môžeš vykrikovať že je kripeľ lebo mal chrípku (to je rovnaké prirovnanie ako to ze návšteva psychológa znamená ze je niekto cvok)
Celkovo ak vaša nervozita, hadky s muzom pramenia z vášho vzájomného vzťahu určite by vám prospela párova terapia. Jasne sú páry ktoré sú viac hasterive, ale hádať sa každý deň nieje normálne
@luccija jedno z druhým. Muž je ten typ, čo vidí iba seba a svoje pohodlie. Včera som ho nechala dlhšie spať, dnes ho ani netrklo ze by mohol vziať deti a nechať mňa si oddychnut.. A to niečo na mňa lezie. Bolí ma každý sval, mam upchaty nos q neprijemny pocit v hrdle, ráno som si dávala tabletku na bolesť hlavy. Ale aj tak si ide svoje ja ja ja. Už asi 2m mam každý deň až na pár vynimiek zvýšenú teplotu. A deti.... no skúšajú co môžu. Však to asi každá pozná. Obdobie vzdoru staršia a mladší ten je taky maznáčik, čiže chce len mňa. Co je vyčerpávajúce
Dopraj si nejaky ten cas pre seba, ked muzovi netrkne, tak mu otvorene povedz, ze potrebujes chvilku kludu, ze si potrebujes oddychnut a vypnut. Potrebujeme to kazdy aby sme nezosaleli!
Tak tvoj muž je sebec a ignorant s najväčšou pravdepodobnosťou sa nezmení To, že máš teploty je z vyčerpania.
@petranelkova ja som mu to už nie raz povedala. Že som vyčerpaná. Lenže on je naučený s domu tak, že mama musí vedieť zvládnuť. Aj jeho mama zvládala vždy a všetko... Dokonca ani nevarím ako jeho mama. Čiže tu je zbytočné mu niečo vysvetľovať. Pár mesiacov dozadu ma nechal zdriemnut, ale po chvíľke prišiel za mnou nech vstávam co budem robiť v noci :D
@luccija aj som si myslela, že to bude mať niečo z unavou
Kolko maju deti? Školka, jasle neprichádzaju do úvahy? Alebo sem tam nejaká kamoška, ktorá by ich postrážila? Doplň vitaminy a cvičenie by pomohlo určite, najťažšie je začať. Moj muž pracuje v zahraničí, mám troch synov, ale ked nie je doma zvládam to už občas aj lepšie, lebo máme doma režim.
@valeri80 2 deti. 2,5 a 1,5 roka. Staršie chcem dat od septembra do skolky ak sa naučí na nočník. Q presťahovali sme sa čiže nikoho tu nepoznam
Dobrá kamoška vyrozprávať sa povedať čo presne sa deje a čo ťa trápi s toho len viem že všetko otáča proti tebe pravdepodobne každá hádka skončí tým že sa hádate úplne na niečom inom ako ste začali a všetko čo povieš prevrati na teba a každý argument s ktorého nevie východisko nahradí niečím na čom ste sa hádali minule a zas obráti pozornosť na teba a na tvoje správanie aby sa neriešili to čo robí on a ako sa správa on ale aby si sa obhajovala pred ním a ty si to ani neuvedomis a nakoniec namiesto toho aby ste riešili nejaký problém obhajijes každú vec ktorú si kedy urobila a určite vytiahne aj niečo s minulosti ty si s nervami v zadku a on je spokojný lebo zase sa vyhol tomu aby sa riešil on a ty máš nakoniec ešte pocit že ty si tá zlá niektorý to vedia ak ho miluješ uč sa od neho a začni mu robiť to isté každú hádku každy rozhovor otoč na neho vždy keď s niečím príde otoč to na nejakú tému o ňom uvidíš radšej povie vidíš ty sa chces stále hádať to nemá zmysle sa s tebou rozprávať a potom zo seba spraví chudatko čo len chcel niečo úplne nevinne nejakú maličkosť ale ty si zase začala
@dana802 manipulátor a takto si ťa udržiava v nejakej tej neistote o sebe samej aj tým že ťa porovnáva s mamou a tak chce ti tým dať najavo že nieje problém v Tom koľko toho máš ale v Tom že to nezvládas ako by si mala a t na teba vyvyja tlak ty sa snažia si stále viac unavená ráno vstávas a bojíš sa čo to bude dnes bude mať dobrú náladu nájde si niečo s čím príde a už ráno si napnuta a v strese toto nieje pekne ráno ako vravíš že sa milujete tak by si mala ráno iné pocíti aj po hádke ja som hadava a dosť aj môj tiež vie všetko pretočiť a argument má na všetko no už sa s toho smejem nemám stres ráno nevstavam s tým aké to bude dnes aj keď sa pohadame nové ráno nový deň ani sa nám nechce vracať ku tomu čo bolo včera zbytočne si žrať nervy ďalší deň keď aj tak s tým nič nevyriešime iba si pokaziime náladu a aj celý deň príd vieme že to by skončilo zase len zle tak radšej počkať a skúsiť tu tému ktorú potrebujeme rozobrať nechať na neskôr keď sa ukludnime emócie upadnúť urazenost na to čo ti povedal včera zabudneš aj on popremýšľať nad tým prečo sa to vlastne zvrhlo v hádku a kde sme asi prestali rozmýšľať nezaujato ale už v emóciách a v pocite krivdy a preto sme ja to správne odmietali a hádali sa len aby ten druhý nevyhral a čo nájsť si kamošku na nete aspoň na pokec
@dana802 On sa nezmení ak mu nedáš najavo že ty niesi žiadna jeho slúžka alebo mama ak chce mamku nech si ide žiť k nej Ty si iný človek páčia sa ti iné veci robíš veci po svojom a tak ako si naučená ty a tie deti niesu len tvoje aj keď chodí do práce to nieje všetko a keď si myslí že chodiť do práce stačí nato aby si udržal rodinu pokope tak by sa mal prebrať v ktorom storočí žije samozrejme peniaze sú dôležité a vážis si že sa stará ale váži si aj on že vychivas deti že sa o nich všetkých staráš aj keď nevládzes tvoja práca je rovnako dôležitá ako nie Via ako tá jeho a tahas 24 každý deň neviem ako dlho ste spolu aký bol pred tým než ste mali deti ?
Pomôže len psychológ. Pozri si relaxačné videá na youtube.