Žijem s pocitom, že som nemilovaná, nechcená, zneužívaná. Možno mi tu niektoré naložíte, ale ja neviem z toho von, lebo si tým celým nie som ani istá a možno si to aj zaslúžim za to aká som nemožná.
nedá sa ťa ani poľutovať, ani ti naložiť. Napísala si sem nejaký výkrik do tmy bez akýchkoľvek faktov, tak nemôžeš čakať nejaké relevantné reakcie
Kúp si knižku: "Čo sa vám stalo?"
Ahoj, musí byť naozaj ťažké žiť s takým pocitom.☹️ Máš konkrétny dôvod, prečo sa tak cítiš, alebo je to len dojem?
Skús hľadať dôvod v detstve, nepodceňovali ťa rodičia?
Z toho čo si napísala sa nedá usúdiť dokopy nič. Aj by som ti poradila, poľutovala ťa, ale nemám sa o čo oprieť takto bez kontextu
A ešte, každý človek má svoj zmysel, určite aj ty, možno si ho len zatiaľ nenašla.Skús si cielene hovoriť: ,,Stojím za to, som podstatná", alebo ,,Toto mi naozaj vyšlo," nebyť na seba tak prísna. Hlavne, ak o tom nehovoríš, skús sa niekomu zdôveriť, to dokáže veľa.
Ak si ochotná, skús napísať viac, takto sa to ťažko posudzuje
Napíš viac, takto sa ti nedá radiť.
Zajdi za psychologom... moze Ti pomoct vyriesit problem a mozno aj najst cesticku ako sa naucit mat rada
Žiadny človek nie je nemožný ci zbytočný. Ano každý z nás má svoje chyby a svoje zlyhania, každý z nás je posudzovaný a kritizovaný, ale každý z nás tu ma svoju úlohu, svoje miesto. Sme nedokonalé ľudské bytosti, ktoré tvoria dokonalý svet. Aj ten najhorší zločinec je dôležitý, lebo aj on má v sebe aspoň kúsok dobra a schopnosť zmeniť svet. Nedovol nikomu aby ta presvedčil, že nie si dost dobra.
@nelly234 ja som tym trpela dlho,cca do 35 ky, kym mi niekto sustavne neotvaral oci, a vsade kde som pracovala ma neznasali, lebo som robila naviac, viac, nadnormy, prekonavala rekordy v trzbach....ale pre mamu som nebola nikdy dost dobra, mala som zle znamky, co vlastne suviselo s dislexsiou, ktoru mi odhalili az v dospelosti, operovane oci a citanie,,zaklad,, bolo pre mna utrpenim...ked som priniesla diplom zo sutaze,Hviezdoslavov Kubin, Puskonov pamätnik,ruska olympiada,Skolsky slavik, orientacny beh, trojboj, vytrvalostny beh,aranzovanie .....nikdy nic, vobec ani negativna ale ani pozitivna reakcia....a ked som aj po celom popoludni drvenia sa,pripravy a biflovania aj tak dostala 3 ku, tak ma zvozila ze pozri na svojho brata, nosi same jednotky a ani sa nemusi pripravovat....a ked uz skoly nebolo a zacala som pracovat, tak mi prizvukovala ze nesmiem pracovat na 100% ale musim na 120% aby sa nemusela nikdy hanbit za mna....nedavno ma jedna kocka tu oznacila ze jej pride ze ked pisem akoby som bola pod vplyvom niecoho/drog,alkoholu/ pracujem na sebe ale ani v 49 rokoch a po sukromnych hodinach nedokazem pisat bez chyb, a citat musim vic krat, najlepsie je mi sa vzdelavat pocuvanim a spojenim s vizualizaciou....ale to pisem uz mimo, resp. vela o sebe....
ano vychova a pristup rodicov vie sakra ovplyvnit cloveka
autorke temy odporucam/ak je to jej pripad a zazila nieco podobne v detstve precitat si 4 dohody...
@nika523 odpustiť neznamená prestať cítiť bolesť. Je to rozhodnutie. Odpustiť taktiež neznamená obnovenie vzťahu, či blízkosti, či opätovne si nechať ubližovať. Je to rozhodnutie, ktoré spravíš vedome a nie na základe emócií. Rozhodnutie, že viac tá krivda nebude určovať Tvoje postoje, ale budeš to Ty sama.
@777januska777 toto som kedysi hovorievala aj ja ked mi niekto tvrdil ze je niekto zbytocny, ci konfrontacii ci je niekto za alebo proti trestu smrti...aj v tom najtazsom zloconcovi sa ukryva pokladnica dobra, len ju v sebe nenasiel, neobjavil...
@nika523 pred 9 rokmi ma zasiahla tragicka udalost, najprv sme si boli cudzie, ale potom som nemala ,,kam ist,, tak som sla k mame, este horsie...ked som sa zapracovala tak som dostala hypo a byvam sama, od vtedy nejak to badam ze sme si k sebe nasli cestu...ona sa zmenila, skoro som zomrela mozno to nabudilo maminu, a ja som jej odpustila, resp. skor ju ospravedlnujem, ze nik nedostane diplom ani navod ako vychovavat deti...zrejme som bola jej sklamanim, kedze casto ako dieta som pocuvala aj to ak stretla kamosky ze radsej este dvoch synov ako mna...inak sa divam na nu...je to moja mama, a nemyslim ze by nieco robila so zlym umyslom
@nika523 maturitu som nemala donedavna, utvrdzovala som sa v tom ze na to nemam...ze by som ani prijmacky neurobila, prisla doba ked stacilo zapisne, ale stale som si myslela ze na to nemam, ze nie som typ na ucenie ze biflovanie od slova do slova ako na ZS nema nejak vyznam...a po autonehode, dvoch rokoch rutenia sa na same dno som sa odrazila od dna s najväcsou silou aku som mala, prihlasila sa na skolu, prihlasila sa na prac. poziciu o ktorej som si myslela ze nezvladnem, neviem nieco sa vo mne prebudilo, ze nie ja nechcem byt nemozna, ja nechcem byt posledna....neviem ci to ma suvis s mamou ako takou...skor s uvedomenim sa ze ja chcem nieco ine v zivote, a kym neskusim tak nezistim ci na to mam alebo nemam...ale pozor netrvrdim ze je to jednoduche, nemyslim ze som stvorena na pracu ktoru vykonavam, mam radsej manualnu pracu, ale vdaka zlomenine chrbtice a potrhanym svalom na stehnach uz trvale taku pracu neviem vykonavat...
autorka, skus knizku 4 dohody, alebo psychologa...mne to vyzera ze si silne submisivna, ale dozrievas, uz aj preto ze si to zacinas uvedomovat....drzim palce
a este jedna vec, mozno sa niektore zasmeju, ale mne velmi pomahala ranna formulka,, MAT SILU A MOC JE BEZPECNE;MAM K DISPOZICII VESKERU SILU A MOC VESMIRU KTORA MNOU PRETEKA A PODPORUJE MA....hlavne v dni ked zacnes povolovat zo svojich predsavzati v transformacii
@tomasisa Ahoj. Mrzí ma, akou bolesťou si si prešla, ale Tvoja bolesť spôsobila, že si narástla (,,bolesť učí dušu rásť,...". Nie každý sa v živote odrazil zo svojho dna, ale Tebe sa to podarilo a môže to byť svedectvom pre druhých ako i v tejto chvíli pre mňa. Raz mi niekto povedal, že možno som ešte neprišla na ,,svoje dno,"ešte sa preto možno neviem odraziť, ale veci si začínam uvedomovať a chvála Bohu za to, vekom i čoraz menej prežívať. Pomohlo mi i to, že som spoznala naozaj láskavých ľudí, paradoxne neboli to moji najbližší, ale úplne cudzí ľudia pre mňa a s iným prístupom. Viem, si to preto porovnať, že komu záleží na mojom dobre a komu to nie je dané, lebo vidí žiaľ Bohu len seba (možno inak zatiaľ nevie). Keby som týchto pár ľudí nespoznala, neviem či by som tú svoju bolesť uniesla. 4 dohody poznám, aj keď len v Dušekovom prevedení (skratka), ale rozumiem a predsa denne zabúdam. Dôležité je mať pri sebe aspoň jednu osobuv živote, ktorá Ťa má rada, presne takú akou si, len Ťa má rada (napr. kamarátka). Držím Ti palce a ďakujem za Tvoju spätnú väzbu. Určite prehlasuj do svojho života pozitívne veci, hoc ja sa prikláňam ku kresťanstvu, než k vesmíru, prehlásiť, že dnes bude krásny deň a mne sa všetko podarí, to zvyknem v lepšie dni i ja 🙂 . Ďakujem.
❤ kedykolvek naps aj sukromnu spravu
v minulosti si bola "nemilovaná, nechcená, zneužívaná" tvoj nervovy system tuto traumu nespracoval, caka ta cesta
toto som už viac krat odporúčala, tebe by tušim pasovala kniha Závislé vzťahy
https://www.martinus.sk/authors/heinz-peter-roehr
presne, ako človek hľadá potvrdenie u druhých, svoju hodnotu
tie knihy maju do seba, mne sa zda veľmi kvalitný ten autor
a terapiu si skúšala? nezavisly odbornik ti povie , ako pôsobíš, kde robiš chyby atd..trochu taky pohľad zvonku
viera - prijatie a byt laskava sama k sebe..
@karolinakr ďakujem za tip 🙂
Moc to autorka riesis a beries osobne.
Aj keby si znasala zlate vajcia, normalny pätdesiatnik ti nic neslubi.
To vobec nie je o tvojej submitivite o tvojej neschopnosti, je to o nom.
On uz chce mat sväty pokoj od toho vsetkeho. On chce mat plny bruch, prazdne vajcia a v pokoji si pozriet futbal.
On o teba nechce bojovat, chce byt s tebou v pokoji, chce, aby si bola pri nom, kym chces byt. Viac ta prehovarat nebude.
On ta chce najst doma v pohode, aj ti pomoze, ale take tie dramy, ze ti nedoniesol darcek, ze ta nespravne pobozkal, ze mu kolega poslal hanbaty obrazok, ze s tebou nepozeral romanticky film, alebo ze zaspal, kym ty si sa sprchovala, take mozes riesis s tridsiatnikom. Pätdesiatnik ti s usmevom ukaze dvere.
Ty uz si tu tusim pisala, ze?
Ja mam zasa skôr taký problém, že ma pritahuju ti.. co sa správajú ku mne neuctivo. A tych dobrých nechcem.
Keďže si veriaca odporúčam ti kúpiť si túto brožúrku. Je to modlitba pri ktorej disiahnes vnútorné uzdravenie. https://www.zachej.sk/produkt/2697/hodina-zazra...
Ešte jeden veľmi dobrý typ
https://www.modlenie.sk/modlitba-za-vnutorne-uz...
@mantilka Ďakujem krásne 🙏
Prepáč ale vykašli sa na dedka,on môže byt rad za takú mladíci a ešte ta bude využívať?No naozaj vykašli sa na dedka !
Nepises preco si myslis, ze si nemozna, v com si nemozna, tak popravuj na tom, aby si sa citila lepsie, daj si nejaky ciel a kroky ako ten ciel dosiahnes.