Mam tu dlhorocny nick, pisem ale z ineho, musim hned na zaciatku priznat. Zijem po rozvode uz takmer 5rokov s priateľom, on slobodny bezdetny, ja deti mam. Staram sa o deti, domacnost, velku zahradu, chodim do prace (on ma rozhodne nezivi), aj o jeho rodinu ked tu je, popritom este studujem externe VS. On sa pri mne dost zmenil, teraz je urcite aj pre zeny atraktivnejsi (satnik, vyzor...). Na verejnosti vystupuje ako ocarujuci sarmantny galantny muz. Doma? Ako posledny sedlak...vytkne mi kazdu malickost, podla neho som neschopna- ak si myslim ze staci navarit upratat vyprat vyzehlit (citujem). Pri hadkach mi nadava (som nemtava, krava, vsetko musi robit sam, ja sama od seba nic neurobim...), alebo ma vyhadzuje z domu, aj ked casto odchadzam aj ja... najhoršie je ze to robi pred detmi. A ano, uz ma aj udrel. Viem ze mam odist....ale ako? Ked je normalny je skvely chlap a viem ze ma miluje...
Áno, si krava, že si s ním stále si.
Láska sa prejavuje inak ako nadávkami a fackami.
ako prosim ta moze byt normalny, ak sa vie k tebe takto chovat. zasa ako viem, asi ho stale milujes, no isto by som jeho spravanie ani tymto sposobom nejak neobranovala
skopirujem cast toho, co si napisala - "podla neho som neschopna- ak si myslim ze staci navarit upratat vyprat vyzehlit (citujem)" - naozaj ta miluje?? skus toto cely tyzden nerobit.. resp. urob len pre seba a svoje deti.. navar pre vas, vyper a vyzehli vase veci.. on nech sa o seba postara sam, ked je taky frajer.. a to si este len vypocujes, ked ti teraz namiesto vdaky nadava.. uz si raz rozvedena a pytas sa, ako mas odist od chlapa? hm.....
@torysheer ak by ta miloval tak ti nenadava a nikdy! Ta neudrie. Toto nie je laska. Nikdy by som nebola s chlapom, ktory by si ma takto nevazil. To nie je vychovna po riti od mamky ked som mala 5 rokov a nepomohlo ani ked mi povedala 10x neskac do toho blata. Myslim, ze sa bojis, ze by ti dalsi vztah nevysiel kedze si uz raz rozvedena a preto sa budes snazit silou mocou v tomto vztahu ostat a budes si ospravedlnovat vsetko, co tento chlap spravi tym, ze...ved ale je ku mne mily, pozorny, len niekedy sa neovladne a prepne mu. Aby to postupne nepreslo do toho, ze mu vo svojom vnutri das zapravdu, ze ma vlastne pravdu, ze je tvoja vina, ze sa nastval. Prec z toho nefunkcneho vztahu cim skor! Radsej sama ako s niekym, kto si ma nevazi a ponizuje ma. Slovne a tiez tym, ze ma udrie. Chlap sa ma moze dotknut jedine ak ma ide objat, pobozkat alebo ma pohladit. Inak nie!
@torysheer Despota despotom ostane, bude sa to suzitim I pribudajucim (jeho) vekom len zhorsovat, je do psychiatricka diagnoza. Usetri Tvoje deti posobenia despotu, okrem ineho aj tretej osoby o vztahu k nim (=nie je to ich priama rodina), chudata, nzasluzia si taketo detstvo. Uz ked od neho nedokazes odist Ty, mysli na nich, ze so 100% pravdepodobnostou sa to v dospelosti u nich preukaze. Dievcata maju sklon hladat si despotu, skakat zo vztahu do vztahu, mat depresie, sklon k sebaposkodzovaniu, anorexii, suicide, skrstka. nevazit di samu seba. a chlapci byvaju bud utiahnuti, nepriebojni, laxni k zivotu, alebo naopak, pojdu v slapajach otcima. To je len par odrazok zo siaholdheho zoznamu.
Musis konat v prvom rade ako amtka, az potom ako partnerka, nakolko mas pravnu a trestnu zodpovednost za neplnoletych, ich fyzicku i psychicku integritu.
Drzim paste, napis, ako si dopadla!
Nie je ani normálny, ani skvelý a ani ťa nemiluje. Žiješ v sebaklame
Ok keď má takéto výlevy, tak je psychicky inde, môže mať schyzofreniu neliečený...vyčíta tebe čo je on sám...budeš to mať tazke
@biela_sova ty si nejaká odborníčka alebo mas osobnú skusenost? Lebo vďaka tvojej správe mi veľa veci docvaklo v hlave, ďakujem.
@torysheer
'Viem ze mam odist...ale ako'?
1,/ ak byva u teba, zbalit mu veci, vymenit zamok
2./ ak byvas ty u neho, zbalit vam veci a odist hocikam inam
Precitaj si este raz po sebe prispevok,naozaj potrebujes radu co robit? Utekaj...kade lahsie.
@kikulienka94 🤣
@lucyluv Ahoj Lucka, riesim pravnou podporou taketo pripady, su caste bohuzial. Vzdy mi je luto hlavne deti, ktore si spoluzitie s agresorom nevybrali, ale nasledky znasaju mnohokrat vo vacsej intenzite ako mama, dospela osoba. Dieta vela veci nechape a ani mu ich nedokazes vysvetlit, casto vini seba sameho zo sporov medzi rodicmi/mamou a otcimom.
@lucyluv Lucka, kd si sa v tom nasla, alebo Tvoja blizka osoba, mozes na tom popracovat aj sama. V skratke si staci prepojit spravanie, o ktorom vies, ze nie je koser, "ze to nie si Ty", s takouto negativnou skusenostou z detstva. Napr. ked sa citis nie dost rovna s oststnymi a hladas neustale v sebe chybu, treba si dat v hlave stopku a povedat si, ze je to uz minulost, hruba ciara urobena a opakovat si, ze kazdym dnom dostanes sancu na novy zaciatok, sancu mmaco zmenit a vybocit zo zauzivanym kolaji. Tema je prilis komplexna na generalizovanie, neda sa takto lahko obsiahnut, ale teda vzdy sa treba z zlom konani alebo myslienkach zastavit. najst ich vinnika (detstvo, otcim, otec agresor), nadychnut sa a ist dalej, inak. Ak mas zdroje na sedenia u psychologa, aj to je fajn. Ak no, aj toto je dobra metoda, sebauvedomenie sa.... dnad som aspon trosku pomohla :/
Prepac... miluje ta lebo si blba. Dáš sa urážať, fackať pred detmi a vie, ze sa o neho postaras. A on si pri tebe dvíha ego a spokojny aky je on chlap. Kde by našiel druhu taku trúbu? Jedného si sa zbavila rozvodom a druhého retarda si si nasla. Deti maju príklad ako ma rodina fungovať. Hlavne, ze “ta miluje”.
@kikulienka94 😂 krááásne👍
Mate pravdu, zatvarala som oci a aj ked som si to vsetko podvedome uvedomovala, potrebovala som ich otvorit. Rovnaky bol aj moj ex ( asi som prikladom ze zeny si casto vyberaju podobne typy). Aj tento moj partner vo svojich ,,dobrych chvilach" sa detom venuje, ked to ale vezmem bez ruzovych okuliarov, skor sa ich snazi poucovat...ako aj mna.
Ja tiez nie som ziadna dokonala zena, poznam svoje chyby a pracujem na nich. Ale ked nieco robim, tak sa to snazim robit najlepsie ako viem. Detom vsetky situacie vysvetlujem.
V takomto vzťahu byť nemá zmysel. A najhoršie je, že si myslím, aspoň podľa toho čo si všímam aj vo svojom okolí tak povaha takýchto ľudí, chlapov sa vekom ešte zhoršuje.
@torysheer kazdy mame chyby ale nikdy NIKDY si ani len z tej najmensej casti neospravedlnuj jeho spravanie voci tebe tym, aka si...lebo to, co on robi, ze ti hovori take otrasne slova a ze ta aj bije, nie je nicim ospravedlnitelne!!! Je to despota a nezasluzi si ta...moja rada je ODID. Resp. nech odide on...neviem ako to mate vyriesene s byvanim...
Ako ta moze milovat, pozri si tu ine ptispevky ako vyzera laska.Muz nosi zenu na rukach.Nezivi ta, nepomaha v domacnosti, nechvali ta, nie je vdacny,, detom dava zly priklad - k comu ho vlastne mas? Kopni ho do riti. Len zbytocne otravuje
@vendulka80 presne toto by som poradila inej keby som narazila na podobnu diskusiu. Doslova. Dakujem za nadhlad. .
Ano,rozhidne normalny skvely chlap...tlieskam.k tomuto vyberu partnera 👏👏👏
@torysheer A toto Ti je naco? Vyzeras byt sikovna baba, zrejme byvas u neho-tak keby si sa mala na zaciatku s detmi tlacit v malickom prenajatom byte, tak to bude pre vas lepsie ako zit pod jednou strechou s takymto "super" chlapom. Cimskor si najdi byvanie, pobal seba aj deti a tento nech si zacne prat, varit a upratovat sam, ked je to nic.
tak s ním ostaň, on sa určite zmeni 😉