Žijem s alkoholikom?

5. máj 2022

Potrebujem radu. Môj muž musí mať každý deň dve tri poldeci alka, čistého, aby fungoval. Fungoval v zmysle, že ho pravidelne každý deň niečo bolí, a po poldeci ho prejde. Neopíja sa do nemoty, funguje normálne ale bez toho, ked si nedá, je úplne k.o. Nevládze vstať, bolia ho klby, hlava, ťažko sa mu dýcha a podobne. Popri tom je aj fajčiar...tak sa pytam, jedna sa o alkoholizmus? Nie je to v podstate absťak? Tie bolesti svalov a pod.

stanulienkat
5. máj 2022

Alkoholik ako vysity.

melanta
5. máj 2022

Potrebovať piť každý deň, hoci aj menšie množstvo, áno, to je alkoholizmus.

h2
5. máj 2022

Samozrejme, že je alkoholik. Že sa vôbec pýtaš.

sona96
5. máj 2022

Jasné že alkoholik. To je typická závislosť. Najprv to berieš, aby ti bolo dobre a potom to berieš, aby ti nebolo zle. A je jedno, či je to alkohol, drogy alebo cigarety.

vsauce_
5. máj 2022

Samozrejme. Môže začať postupom času zvyšovať množstvo toho čo vypije, potom stratí záujem niečo vôbec robiť a už to pôjde. Len teda či to vôbec tých dve-tri je. Kludne aj poza tvoj chrbát si môže niečo dať.

thereisabear
5. máj 2022

Teoreticky, aj keby si napr. raz za týždeň musel dať poldeci a bez neho sa cítil zle, tak je alkoholik.

staronova
5. máj 2022

Moj svokr s takým pracoval. Ked chcel, aby podal nejaký výkon prišiel mu domov dať napiť aby mu prešiel tras tela a mohol niečo urobiť. Hnusní alkoholici. Ničia svoje telá, život svoj a hlavne okoliu.

jaskolka
5. máj 2022

Áno, je závislý od alkoholu.

autor
5. máj 2022

:( aj som si to myslela, aj som mu to povedala, vraj ked budem mat take zdravotne problemy ako on, ak budem vstavat ubolena ako on, potom pochopim..

jaskolka
5. máj 2022

Jeho boli vserko práve preto, že je závislý, a ide už o abstinenčné príznaky.Toto sa bude len Zhoršovať

domak2
5. máj 2022

Ale ku lekárovi tie bolesti riešiť nejde co?

rikarika
5. máj 2022

S alkoholikom sa neda zit, s nim sa da len prezivat.

vsauce_
5. máj 2022

Tými svojimi argumentami si len ospravedlňuje to, aby sa mohol napiť. Treba ho teda poslať aspoň za lekárom keď sú tie problémy tak vážne. Pravdepodobne bude reagovať podráždene, lebo chudáčik sa nebude môcť potom napiť. Jemine, jak ja toto neznášam. Môj oco si lúbi vypiť a teda mama mu už flaše musela skovávať, ale on si vždy našiel spôsob. Nemal ani tú hanbu keď prišiel večer za mnou domov a klopal mi na dvere, či mu nenalejem z domácej čo sme dostali (manžel bol vtedy na týždeň odcestovaný, inak by si to nedovolil).

autor
5. máj 2022

bol u lekara, nezstili mu nic katastrofalne akurat zapal zaludka ...a nariadili dietne stravovanie

autor
5. máj 2022

on v noci nespi, budi sa unaveny, vsetko ho boli a tak si da aby fungoval...

vsauce_
5. máj 2022

Ach jaj. No dievča, budeš to mať s ním ešte veselé

katkati
5. máj 2022

Tak nech si dá tabletku od bolesti, keď ho všetko boli a nie alkohol.

krisbar
5. máj 2022

Alkoholizmus ma mnoho typov. Trn ktory opisujes je tzv. Hladinkovy. Musi sa dostat na svoju hladinu aby vedel fungovat. A pokial ju nedosiahne, telo si pyta. Pokial mu to nezasahuje do rodinneho zivota, prace, financii, da sa to zvladat. Otazka je ci chces s takym muzom zit...

solange7
5. máj 2022

Alkáč.

nika523
5. máj 2022

Ak v noci nespí budí sa unavený a všetko ho bolí to je skôr nejaký psychicky problém a alkohol mu pomáha

lucitta9
5. máj 2022

presne taky pripad bol jeden nas znamy…kazdy den si musel dat 2-3 poldecaky lebo vraj ho boli rameno ktore mal operovane, lebo ho bolia klby, koleno…a pritom 40rocny chlap. Postupne pil stale viac a viac, dnes je z neho troska

barruna
5. máj 2022

Ouu, tak veruze hej zijes. U nas sused takto pil a pil az dostal dve porazky...

simca06022011
5. máj 2022

ak je taky uboleny nech ide k lekarovi a riesi to tam a nie alkoholom. Ak ho vsetko boli, nech si nenalieva ale radsej zacne napr. sportovat. A hlavne ma v noci spat a nebudit sa. Jasne ze ked nespi tak cez den nevie fungovat.
A aj ked to nenazve on alkoholizmom (v mojom okoli piju ludia denne a toto odmietaju :D), tak proste musiet pit denne = alkoholizmus. To nie je ze dam si, chuti mi, mam chut... ale MUSI, inak nevie fungovat.

puticka7
5. máj 2022

Tie jeho problemy my fakt pridu ako take abstaky. Ak nevydrzi ani jeden den bez chlastu, tak bohuzial, je z neho alkoholik. Ono nemusi sa opijat do nemoty, no staci uz len to, ze nemoze byt bez ani ten jeden den

terezkaa22
5. máj 2022

prosím napíšte mi správu

54tinka54
5. máj 2022

Zistili mu zápal žalúdka, nariadili diétne stravovanie a on si každý deň drbne minimálne deci alkoholu 🙈 to mi je ale diéta.

kubkovamama
5. máj 2022

Zápal žalúdka má práve z alkoholu a cigariet.Moj exsvokor takto začal a prepil a prefajcil sa ku karcinómu pažeráka.Prisiel najprv o rodinu,prácu,majetok,potom o žalúdok,mal vývod,metastázy v obličkách,pľúcach,kostiach,nehojace sa otvorene rany,popáleniny po rádioterapii.Dozil 3 mesiace čo som sa oňho viac menej starala,otvorene sa priznám s nechuťou,lebo pil a fajčil do poslednej chvíle,všetci boli na vine len nie jeho závislosť a ani hodinu pred smrťou si nepriznal kam.ho dostal alkohol.A tvoj dopadne tak isto ak neprestane.Prepac,ale v takýchto situáciách treba pomenovat veci tak ako sú,tvrdo a bez ospravedlnenia.Inak ospravedlňovať budeš aj ty jeho len pre to aby si nestratila niečo čo už je možno nenavratne odsúdené

autor
5. máj 2022

@lucitta9 mozem sa opytat po akom case sa z neho stala ta troska?

gertrudka222
5. máj 2022

Alkoholom riesit zdravotne problemy? To je skor podla mna zamienka pre to, aby si mohol vypit. Normalne to nie je.

nairia
5. máj 2022

alkoholik urcite, ale z osobnej skusenosti moze ist aj o depresiu, ktoru si potlaca alkoholom. depresiou myslim normalnu diagnozu, nie beznu depku. v kazdom pripade je treba to riesit s odbornikom