Ahojte
Začala by som asi tým, že mám za sebou celkom nepekný vzťah , ktorý ma psychicky dosť zničil. Je tomu už nejaký ten čas a ja som si myslela, že som v poriadku až kým som nespoznala svojho terajšieho partnera. Niesme spolu dlho ale začína to byť važné a čím vážnejšie to je o to viac sa prejavujú moje pocity.
Predtým vzťahom som bola veľmi otvorená , bez žiarlenia bez zbytočných histerických scén. Naozaj som bola na seba hrdá, kamarátky sa často pýtali ako to robím ale jednoducho som bola šťastná a spokojná. Nepotrebovala som riešiť a ani mi nenapadlo riešiť blbosti ako teraz.
No od toho vzťahu to ide somnou dole vodou. Priatalová kolegyňa mala narodeniny a vyrobil jej prívesok, tak som hneď začala uvažovať , že prívesok vyrobil aj mne, tak asi predsta niesom výnimočná ak to spraví len tak hocikomu. Ďaľej priateľ má kamarátku z detstva ale takú, že celá rodina sa pozná aj s jej rodinou a tak. Minule sa rozprával o nej so svojou mamou a začalo mi to vadiť. Je kuchár a ide variť na viacdňovú svadbu takže tam prespí, aj to mi vadí. Ja viem, že je to zlé ale neviem ako si pomôcť. Máte rady?
Jednoducho sa bojíte, že prídete aj o tento vzťah, rovnako ako o ten predchádzajúci. Navyše v predchádzajúcom vzťahu vám bolo tak zrazené sebavedomie, že si teraz neveríte a upodozrievate partnera.
tak narovinu..aj mne by vadilo ak by priatel dal vyrobit nejaky privesok kolegyni..
@lucia7933 On to nedal vyrobiť. On vyrába prívesky vo voľnom čase a na narodeniny daroval aj jej 😊
aha tak, neviem aj tak by sa mi to asi nepacilo..tak zalezi ako dlho su kolegovia
ako dlho ste spolu?
Ty mas titul priatelka. Len ty. Dokým to tak je, tak si pre neho minimálne v tomto výnimočná. Ty s ním travis volne chvíle. Ty s ním spis. Ty s nim zdielas pocity, strasti a radosti. Nie si kolegyňa. Nie si jeho kamoška z detstva. Si jeho priateľka. To neznamená, že aj keby vyrobil kolegyni naramok, tak si pre neho aj tak viac? 🙂
Mne pomahalo toto na ukludnenie. 🙂 Inak to mam podobne ako ty.
Poznal ich pred tebou? Ak áno, buď v pohode, veď keby chcel niečo s nimi, tak ťa nepustí do svojho života.
Skus si najst na youtube na pocuvanie od Baricaka zo Slabikar stastia temu O skutocnej laske medzi muzom a zenou... Pre mna tam bolo vela dobrych myslienok a inspiracii
Najlepsie ist cestou psychoterapie a popracovat na sebavedomi. Ak ti priatel objektivne nedava ziadny ozajstny dovod na žiarlivosť (vyhybavost, nemiestne spravanie, klamstva, atd) tak to bude len o tebe.
Kopec zien ma sebavedomie postavene na externych zdrojoch hodnoty (praca, vztah, atd.) ale to nefunguje lebo ked sa ten externy zdroj hodnoty "pokazi", tak tym utrpi sebavedomie. Preto ho treba budovat vnutorne a najlepsie s pomocou odbornika ktory ta spravne nasmeruje. Musis sa dostat do stavu, kedy tvoja (seba)hodnota nebude zavisiet od toho ako sa k tebe spravaju ini, ale od toho ze ty vnutorne vies ze si super a to ti staci.