Žiarlim na jeho bývalú

angie678
1. feb 2021

Ahojte, chcela som sa zdôveriť s jednou vecou, ktorá ma dosť trápi. S bývalým priateľom som sa rozišla. Bol extrémne žiarlivý, manipuloval, obviňoval, psychicky ma ničil. Tak som si povedala, že ok. Radšej budem sama s dcérkou než s ním.
On bol už raz ženatý, z prvého manželstva má syna. Bývalú podvádzal kde sa dalo, nebol ku nej dobrý.. Ale teraz po rozvode sa z nich stali akýsi kamaráti.
No a stala sa jedna vec : nechal ju bývať vo svojom byte. On odišiel do iného. To som neriešila, reku majú spolu dieťa, nech ju tam zatiaľ nechá. Včera ale prebehla debata a mimo toho povedal, že ten byt asi prepíše na syna. Dosť sa ma to dotklo, hovorím mu, že a čo naša dcéra? On, ze jej kúpi iný.. Alebo tamten predá, že sa ešte uvidí. Ja som na to zareagovala, že to znamená, že prakticky akokeby svojej ex nechal byt. Začal na mňa hučať, že čo sa starám do toho,ja na to len,že on tu tému začal, tak reagujem. Ďalej som už nerozoberala,prišlo mi do plaču. Nie len preto, že ja bývam u svojich rodičov, ale akokeby preferoval ich a na nás kašľal. Na mňa ešte pochopím, keďže som ho kopla do zadku, ale aj moje dieťa?
A áno, priznávam, závidím, že ona si býva vo svojom a ja som u našich. Chcem len počuť nejakú dobre mienenú radu, ako sa s tým vyrovnať... dosť ma to zožiera. Chcem len dodať, že mne stale vyčíta, že som od neho odišla. Aj to, že ho nepočúvam. Že keby som ho počúvala, mala by som sa veľmi dobre. Lebo jeho exka sa už naučila ako na neho. Mne to príde úbohé byť kamarátka s takým narcisom, ktorý ma podvádzal, klamal, zraňoval dlhé roky, ako ju. Ďakujem za každý názor

pribinak
1. feb 2021

Urobila si si dieťa s debilom.

pleun
1. feb 2021

@angie678 zdá sa, že ťa dobre pozná a veľmi dobre vie, kde zatiahnuť , aby ťa ranil. Moja dobre mienená rada znie: keďže si sa rozhodla s ním viac nebyť Ber to ako fakt a začni žiť svoj nový život s malou. Ber od neho alimenty, ak sa rozhodne dať niečo navyše Ber aj to, ale nič viac nečakaj...on nie je povinný nikomu nič dávať navyše. iba ak sa sám tak rozhodne. Ps: úprimne si myslím, že ani ten byt neprepíše na syna ... že to bolo len také frajerstvo pred tebou, že si sa “vytoto” na takého štedrého dobrého ocinka.
Ži skromne, pre dcéru a prajem Vám, nech si nájdete dobrého normálneho otecka a ste spokojné s šťastné

danica2711
1. feb 2021

@angie678 nejako sa s tým vyrovnáš, lebo musíš, nič iné ti neostáva. Pravdu povediac, do toho, čo on robí so svojím majetkom, ťa nič nie je. Takisto nerieš, či je kamarát so svojou ex, ty si už tiež ex, netýka sa ťa to. Ak ti na dieťa platí, nerieš nič iné (aj keď závisť je sviňa...), ale otca pre prípadné ďalšie dieťa vyberaj starostlivejšie

jana_eyre_2
1. feb 2021

Počkaj ja nejako nerozumiem, hoci viac krát čítam - ide o tvojho ex čo žiarlis na jeho bývalú, alebo to je ďalší muž?

Aha, tak už som pochopila nevšímajte si môj koment..

angie678
autor
1. feb 2021

@jana_eyre_2 v pohode, chápem, že je to trochu komplikovane 🙂

nafka0483
1. feb 2021

Takze ex sa naucila ako ho "pocuvat" ako s nim rozpravat a ako z toho vytazit najviac.
Ty ho pocuvat nechces, nevyhovuje ti jeho spravanie, cize logicky ty zo situacie netazis, ty si byt neziskala.
A teba teda stve to, ze ona robi alebo hovori co on chce a je za to "odmenena" a ty to robit nechces, ale tu "odmenu" by si chcela aj ty. Takto to nefunguje.
Sice nepovazujem za fer (moralne) uprednostovat jedno z deti, ale cisto fakticky na to ma plne pravo - aj keby ten byt chcel darovat niekomu cudziemu, je to jeho vec. Ty si vyries zverenie dietata, stretavanie, vyzivne a neries jeho ex, ani dalsie buduce partneryk,a elbo potencialne exky, ani syna ani pripadne ine deti.

Bud chces od neho "vyhody" a budes teda skakat ako on piska (ako pravdepodobne robi ex), alebo sa postavis na vlastne nohy.

thewitch
1. feb 2021

V prvom rade si si nemala s takým troťom spraviť dieťa a tak si si totálne zrušila možnosť ostať slobodná a viac sa o ňom nebavit. On urobil chujovinu že jeho ex dal do bytu ale ak má na to nejaký dobrý dôvod tak ok ak nie tak si to proste posral a ako človek, priateľ a otec zlyhal. Pozri ex sa znovu chytila a si myslíš že to bude ok? To že vie ako na nwho neznamená že sa budú mať dobre zase sa nechajú a zase sa bude k tebe chcieť vrátiť, j*b naňho na debila aj s celou jeho ex maškarou a s dcérou si plánuj sama.

martina1201
1. feb 2021

@angie678 jeho ex sa nenaučila ako na neho, ale naučila sa ako ho využívať čo najlepšie. Asi namiesto žiarlenia je načase tváriť sa, že ti je to všetko jedno a že ťa nič netankuje, neskakat do neho. A čo sa týka toho počúvania, to ako myslel? Že ho neposluchas, či len nepočúvaš čo hovorí?

eri444
1. feb 2021

@angie678 no ale ona zistila, že iba tak dostane to, čo chce a preto má aj jeho byt!

0silvia0
1. feb 2021

@angie678 tou ziarlivostou sa zozieras zbytocne a nicis tym sama seba. Kopla si ho do zadku, zostala sama na dieta, tak tak musis fungovat. Pozri, pises, ze je to narcis a manipulator, mozno aj s tym prepisom bytu manipuluje a este si to 10x rozmysli. Mozno to co povedal vyriekol ucelovo a ty si mu na to skocila. Nezavid jeho ex, ze byva v jeho byte. Je to jeho byt a moze tam nechat byvat koho chce.

hapkova
1. feb 2021

No tak ma na neho lepsie paky, ako viem, ze ti to je isto luto, no budz rada, ze si od neho. Netrap sa tym, co on robi so svojimi vecami a paniazmi, lebo po pravde, ta to trapit ani nemoze, je to len jeho vec. Ziarlit na neho je podla mna uplne zbytocne a neposunie ta to vobec dopredu

angie678
autor
1. feb 2021

@0silvia0 to je pravda... Ved ho ma založený na biznis, ktorý mu vôbec nevychádza. On podniká, čiže podľa mna, musí mať nejakú zalohu, kebyze mu to nevyjde. Ale byt je založený na ten úver. Jeho ex o tom ani nevie, čo je smutné.
On jej dal len jednu podmienku, že si tam nesmie nasťahovať žiadneho chlapa.
Asi maju dievčatá pravdu, ze len vie ako ma provokovať

angie678
autor
1. feb 2021

@pleun áno, asi máš pravdu. On ako typický manipulátor vie čo povedať, aby to zabolelo. Tiež si to nemyslím, lebo podniká a ten byt je zauverovany.
Ďakujem za radu🙂

angie678
autor
1. feb 2021

@martina1201 tak, že narovinu poviem svoj názor. Že mu nedám za pravdu. On na mňa stále žiarli. Stále sa ma snaží zbaliť. Ma nevhodné poznamky. Ex nič také nerobí. On sa vraj nevie preniesť cez to, ze som ho nechala ja.
Pri exko to bol on kto odišiel. A ona aj ked vedela o početných neverach, s nim chcela ostat

nikyball
1. feb 2021

:D:D:D:D tak hadam si moze so svojim bytom robit co chce? ci? :D skor sa asi snazi zbalit tu exku z toho co pises

angie678
autor
1. feb 2021

@nikyball samozrejme, že môže. Netvrdím opak. Preto som napísala, že chcel len radu, alebo nejaky názor. Ide skor o moje vnímanie veci.
Exku sa zbaliť nesnaží, to viem. Ona ma pravdepodobne niekoho, on o ňu nemá záujem. Ide skor po mladších. Kontaktujú sa len ohľadom syna. Nič viac

nikyball
1. feb 2021

@angie678 no neviem byt je byt a nedaval by jej ho len tak :D rada je, že nestaraj sa do jeho veci. vzdy sa pozeraj na veci aj z druhej strany. co keby rozpraval on tebe, čo mas robit so svojim majetkom.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nafka0483
1. feb 2021

@angie678 Ak ma byt zalozeny v banke, tak bez suhlasu banky byt nemoze darovat ani predat. Musela by banka suhlasit a to by musela hypoteku prevziat buduca majitelka.
Po dalsie: Ak by chcel byt darovat neplnoletemu dietatu, tak musi prebehnut sud - na prepis je nevyhnutny suhlas sudu. Sud skuma, ci je nadobudnutie nehnutelnosti v zaujme dietata - vo vseobecnosti je, lenze byt zatazeny hypotekou veru nie je. take nieco sud nedovoli. A prepis na ex zas nedovoli banka. Slo by to (obe moznosti) len keby bol byt bez tiarch.

angie678
autor
1. feb 2021

@nikyball ešte raz. Ešte pred rozvodom sa odsťahoval do druhého bytu a ju tam so synom nechal. To bola podmienka pre ňu, aby mu nerobila problémy pri rozvode. Že ju v tom byte nechá. Čiže nie, viem, že ju nechce. A myslim, že ani ona jeho.
Viem,že je to jeho majetok. Hovorim len čo ma trápi, aj kvôli dcére. Lebo to začal riešiť on. Nie ja. Ide len o moje pocity. Nič viac... Neviem jak inak to mam už napísať

pavucikvet
1. feb 2021

@angie678 cely tvoj problem zacina a konci tam, ze ona byva v jeho byte, ale s podmienkami, ktore urcil a ty byvas u rodicov. Kto ti kedy zakazal zabezpecit si vlastne byvanie? Preco cakas, ze chlap ti zabezpeci byt, alebo dom? Co tak skusit nebyt zavisla na idiotovi?

angie678
autor
1. feb 2021

@beata_k týchto veci som si samozrejme vedomá. Rozoberám len svoje pocity, chcela som počuť len normálne racionálne názory, aby som sa trochu ukludnila, lebo sa ma to dotklo. S tymto cieľom bola vytvorená aj debata. To je všetko

angie678
autor
1. feb 2021

@pavucikvet dobre. Vidim, že väčšina z vás nečíta čo píšem,.. Nie som závislá na idiotovi.. Nedufam, ze mi kúpi dom, alebo byt. Išlo aj o to, ze robi rozdiely medzi deťmi. A aj trochu aj žiarlivosť, ze ona si tam býva a ja som u rodicov. Nic od neho necakam.. Len som si chcela trochu uľaviť na fóre. To je vsetko. Islo o moje vnútorné rozpolozenie

anita6666
1. feb 2021

@angie678 nesnaz sa o nemožné. S chlapmi musíš vedieť zametať,aby si docielila to,čo chces a robiť to premysleným a nepriehladnym spôsobom. A ty na to,súdiac podľa prečítaného,nemáš bunky ani schopnosti lebo do takéhoto správania,ktoré by ti zaručilo aspoň aky taký úspech žiarlivosť Absolutne nepatrí,aj keby tr*kal 4 naraz a všetkým kúpil byty. Na to musí mať žena povahu a mať nad chlapom navrch,inak ju to zomelie. Sustred sa na seba a na dieťa a zi si svoje.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angie678
autor
1. feb 2021

@anita6666 áno, súhlasím. Nie som v takom stave, aby som s chlapmi vedela zametať😀 stále sa dávam dokopy z toho vzťahu, berie mi to veľa energie. Plus starostlivosť o malú.
Časom sa snáď vypracujem😀

angie678
autor
1. feb 2021

@beata_k ďakujem sa milé slová, vážim si to🙂

pavucikvet
1. feb 2021

@angie678 rozdiely robit bude. Ona bola jeho manzelka, ty len priatelka. Ona s nim bola mozno dlhsie ako on s tebou. Načo sa ňou zaoberáš? Zacni byt sebavedoma a popracuj hlavne na sebe. Ked od neho nic necakas, tak by ta to ani nemalo nijako vzrusovat. Pozri sa aj na nevyhody. Hocikedy jej tam moze prist, je to jeho byt. Ziadne sukromie..

angie678
autor
1. feb 2021

@pavucikvet áno, súhlasím. Na sebavedomí musim zamakať, a celkovo na sebe. Robím čo môžem, len občas je to ťažké.
Pokiaľ viem, keď má prísť do bytu, vždy jej zavolá dopredu. Ale to je nepodstatné. Tak ako vravíš