Žiadna podpora z rodiny

24. júl 2024

Momentálne mám ťažšie obdobie v živote. A už je to poznať aj na mojej psychike. Nemám na nič náladu , príde mi všetko zbytočne. Moja rodina sa so mnou stále chce iba hádať. Môj otec šíri o mne klebety. Môj brat na mňa nadáva . A moja mama tá si ešte do mňa s radosťou rypne. S rodinou som nemala nikdy dobré vzťahy. Snažím sa s nimi čo najmenej baviť. Ale vždy si niečo na mňa tak či tak nájdu. Do toho zažívam stres aj s priateľom ktorý mi není žiadnou oporou . Stále iba hovorí že čo mi zase je. Aby som sa už dala dokopy, že mi stále j*be . Kričí po mne . Je na mňa nepríjemný. Ja už 3 noc spím radšej v obývačke. On sa potom o pár hodín na to tvári že sa nič nestalo . A čuduje sa že prečo sa s ním nemám náladu baviť . Potom to ide zase dookola. Začne mi hovoriť že si za to môžem sama . Kebyže sa nesprávam tak jebn*to tak by sa ku mne aj ľudia chovali lepšie . Že vraj si žiadam sama o také zaobchádzanie na ktoré sa sťažujem . Samozrejme po takejto tlačenke do hlavy si naozaj začínam dávať všetko za vinu .
Netuším čo robiť . Nemám vôbec nikoho kto by ma podržal , alebo aspoň objal. Ani kamarátky, ani známych .

pjosa
24. júl 2024

Tu by som sa zamyslela, kde je problém. Priateľ už sám hovorí, že svojím správaním si to spôsobujete. Otázne je, čo všetko sa Vám vyčíta a či sa v niečom nedá niečo zmeniť. Niekedy je to aj ponorková choroba, že si už leziete na nervy ale tu treba sa oslobodiť, odsťahovať sa ak je možnosť a začať niečo robiť. A začať od seba, aby si bola sama so sebou spokojná a potom teda aj okolie.

monalisa1111
24. júl 2024

@autor kdekoľvek je problém, v prvom rade by som riešila priateľa a rozišla sa s ním. Takto vulgárne sa nespráva niekto, keď má niekto niekoho rád

zmrzlinka2021
24. júl 2024

Prečo sa nerozides s takým frajerom?

autor
24. júl 2024

@zmrzlinka2021 nerozmýšľala som nad tým . Keďže všetko si dávam za vinu ja . Tak sa snažím vždy robiť maximum . Takže ja som veľakrát ani nemyslela na to že by som to mala s ním ukončiť .

amelie2017
24. júl 2024

Tak rodinu si si nevybrala a nezmenis ju. Bud sa s tym zmieris alebo zminimalizujes kontakt na blahozelanie na sviatky alebo sa uplne odstrihnes. Ale priatela si si vybrala sama. Nik ta nenuti s nim byt a znasat jeho spravanie. Jednoducho dovidenia a zabudnut, ze vobec existoval.
A potom popracovat na sebe, na svojom spravani a sebavedomi, ci uz so psychologom alebo pomocou knih o sebarozvoji. Ak nemas ziadnu blizku osobu, niekoho, komu by na tebe zalezalo, tiez to s tebou asi nebude uplne v poriadku. Prehodnot svoj zivot, pracu, travenie volneho casu. Mozno si vyberas nespravny okruh ludi v tvojom okoli.

diewcatqoo
24. júl 2024

Keby sa ku mne priatel takto spraval a rozpraval na mna takym slovnikom, uz davno by nebol moj priatel.
Ak je rodina pre teba toxicka, odstrihni sa od nich.
A mozno by nebolo zle nastavit zrkadlo aj sebe samej, ci nie si taky ten typ, ktory sa len lutuje, na vsetko stazuje a pod, a preto nemas ziadnych kamaratov a aj rodina si rada kopne. Takito ludia idu ostatnym na nervy, takze ak sa v tok vidis, vo vlastnom zaujme zacni so sebou nieco robit - pekne sa oblec, namaluj, chod ku kadernicke, urob si radost, najdi si konicek.. ak budes sama so sebou spokojna, aj ini si ta oblubia.

autor
24. júl 2024

@diewcatqoo práveže vôbec taká niesom . Som skôr energický človek , čo sa týka starania sa o seba tak v tom podľa mňa nezaostávam . Keďže líčenie a styling je aj moja záľuba. Celkovo záľub a koníčkov mám dosť . Čo sa týka kamarátov tak väčšinou som sa po čase v nich sklamala . Alebo to proste nejak skončilo svojvoľne.

lenkakravcova
24. júl 2024

Píšeš tak všeobecne že sa z toho nedá veľa vydedukovať. Prečo po tebe ludia kricia? Čo konkrétne ti vyčítajú? Žiješ sama s priateľom?

autor
24. júl 2024

@lenkakravcova no čo sa týka otca a brata tak tý sa spolu opijú a začnú ohovárať. Napríklad že som ku... alebo že som zlatokopka. Párkrát sa mi stalo že ma obťažovali ich kamaráti z krčmy a nechceli mi dať pokoj . Moja mama to je trošku zložitejšie na vysvetľovanie. A áno žijem sama s priateľom. Môj priateľ mi skôr hovorí také veci že stále mi je*e a že stále som iba nervózna. Porovnáva ma s mojou mamou ktorá je oveľa horší človek než som ja .

michaela329
24. júl 2024

Prečo takých toxických ľudí ešte máš vo svojom živote? Keď ich úplne odstrihneš, budú Ti reálne chýbať? Ako sa cítiš s nimi a ako sa cítiš bez nich? Začni si trochu vážiť samu seba, tiež si zaslúžiš lásku, slušné zaobchádzanie. A to, aký je Tvoj priateľ nie je normálne správanie k žene. Tvoja rodina sa k Tebe nesprava ako rodina. Byť Tebou, odstrihnem všetkých a vybudujem nové zázemí - zo začiatku to nebude ľahké, ale ten pokoj...

gabika0825
24. júl 2024

No v prvom rade by si sa mala zamyslieť aj nad sebou, či tie konflikty nepodporujes aj ty. Každopádne z príspevku vyplýva že nežiješ už u rodičov, takze ak ti vadia, nemáš s nimi dobrý vzťah ako pises, naco sa s nimi stretávaš? Veď mna by unavovalo ak by som prišla pozrieť rodinu a stále by sa tam niečo negatívne riešilo. Takto to vplýva aj na tvoj vzťah s partnerom, ktorého to ver mi, že nebude dookola bavit, keď je jeho partnerka vecne nervozna a ešte sa aj odsťahuje do obyvacky a nekomunikuje. Chceš o neho prist? Nie? Tak porozmyslaj trosku nad vecami a zmeň niečo, aby sa zmenili aj veci vo vzťahu.

79viktoria79
24. júl 2024

a ty chodis do kŕčmi? či kde ťa obtazovali? urob za nimi hrubú čiaru,nebav sa s nimi, ži si svoj zivot a nebude ta nic trapit,

janickacrazy
24. júl 2024

V prvom rade sa rozid s tým priateľom, správa sa k tebe otrasne. Skús si nájsť nejaké bývanie sama, alebo s kamoškou. Opitého otca a brata nepočúvaj, zbytočne ťa deptaju. Skús hľadať ľudí, ktorí majú s tebou spoločné záujmy. A určite to rieš aj s psychológom, lebo asi si nemala úplne ideálne detstvo. Tam sa nabaľujú tie vzorce správania, no dá sa s tým pracovať.

vevebono
26. júl 2024

Co sa nevyserieš na rodinu? Nič pozitívne ti nenukaju, prečo si z nich robíš ťažkú hlavu? Už som yu viackrát písala, matka bola toxicka pre mňa, poslala som ju .... a už 3 roky ju absolútne ignorujem. Tatko sa zle oženil, žena mu zakazovala deti, lebo sme zlé, tak aj toho som odstrihla. Neviem, prečo by som si mala robiť ťažkú hlavu z niekoho debilizmu. Ži pre seba, nie pre iných

lauricka
26. júl 2024

Začni sa o seba starať. Venuj sa práci, sebe, sebarozvoju, , zajdi k psychológovi, nastav si s ním nejaký postup, ako sa dať psychicky dokopy. Dala by som si pauzu od rodiny a toho človeka, čo nazývaš priateľom, pošli do kelu, načo ti taký je??? Treba si hľadať ľudí okolo seba, ktorí nás nepotápajú, ale cítime sa s nimi dobre. Začať chodiť niekam, kde sa dá stretnúť s novými ľuďmi, na nejaké cvičenie, aktivity, nájsť si niečo, čo ťa baví...