Žena mi zakazuje chodiť von s dcérou

igor1998
19. okt 2022

Dobrí deň chcem sa spýtať zo ženou sa ideme rozvádzať máme spolu dcéru bude mať rôčik bývame v jednej domácnosti a zakazuje mi malú chodiť kočíkovať a dnes som chcel ísť s malu do dráčika aby som jej kúpil niečo k narodeninám čo mám spraviť mám rovnaké právo ako ona

syslik81
19. okt 2022

obliect vziat a ist .. nepotrebujes povolenie pokial niesi psychopat opity alebo na drogach

igor1998
autor
19. okt 2022

@syslik81 ďakujem za odpoveď

lvulik
19. okt 2022

A ja odporúčam vybrať si lepšie hrackarstvo.

natalala
19. okt 2022

@lvulik tiez ma to napadlo 🙈

226lenka
19. okt 2022

Súhlasím so syslik81. Máš na dieťa rovnaký nárok ako aj tvoja žena, nič ti nemôže

tanyan
19. okt 2022

Je rozdiel ísť kočíkovať a ísť do Dráčika... Ročné dieťa nepotrebuje byť v obchode pri výbere hračky. Plus pri dlhšom pobyte vnútri je vhodné (z môjho pohľadu potrebné) dieťa povyzliekať a potom zase poobliekať, aby sa vnútri neprehrievalo (nervozita, potenie) a následne vonku neprechladlo.

evica17
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
19. okt 2022

@tanyan ale tak hádam nie je úplný debil a toto vie. Niektoré ženy si myslia, že všetci muži spadli z jahody.

lulaby1982
19. okt 2022

Dobrý deň, jednoznačne máte rovnaké práva ako Vaša žena, ste rovnocenní rodičia ,pokiaľ nerozhodne inak súd. Oceňujem to,,že sa venujete Vášmu dieťaťu, a chcete byť s ním.
V čom to môže byť,že Vaša žena Vám zakazuje ísť s Vašou dcérou von, to sa dá?? Nerozumiem preto tomu úplne?? Ani mi neprinalezi vyzistovat,že prečo idete od seba.Ale bolo by fajn ,aby ste sa obrátil na odborníka ,psychológa,aby vniesol vacsie svetlo , potrebuje vedieť celú genezu,aby vedel spoľahlivo poradiť .

Vása žena zjavne prežíva naplno rozvodove pocity a emócie,možno pocit krivdy,do hlavy jej nevidíme. Rozumiem tomu,že Vaša žena sa hnevá,ale pokiaľ nemáte zakázaný styk s dieťaťom , máte bezvýhradne právo byť a zdieľať výchovu Vášho dieťaťa.

Veľmi rýchlo by ste sa mali obaja spamätať a partnerske krivdy hodiť za hlavu, a začať fungovať ako rodičia ,pretože toto ubližuje Vášmu dieťaťu.Dieta nie je morské prasiatko ,ani majetok,aby niekto si uzurpoval , že ja som ten vyšší. Pokiaľ viem,že naša spoločnosť berie muža a žena ako rovnocenných partnerov. Boli ste pri zrode dieťaťa obaja, to, že niečo sa zmenilo vo Vašom vzťahu ako partnerov je iný príbeh.

Opakujem že nemám dostatočne info,ako ste sa staral o dieťa a prečo je to takto,ale povedzte žene,že týmto podporuje štatistiku syndrómu zavrhnuteho rodiča ,keď jedného rodiča zaplaví zloba a temnota a vidí iba to zle, a má to obrovský dopad na psychiku dieťaťa. Ubližuje mu.

Postavte sa za svoje práva . A riešte to s odborníkom,možno aj mediátorom. Lebo ak sa Vy nebudete vedieť dohodnúť súd to urobí za Vas a invazívnym spôsobom Vám stupi do Vašej rodinnej bunky.

miadi
19. okt 2022

@tanyan dieta bude mat rok Snad snim otec nie je prvy x a Taketo zakladne veci mu netreba hovorit. .. niektore snim tu ako s blbeckom .. nechapem ani tie reci zbytocne o lepsom obchode ako dracik Keby aj chcel ist do “ horsieho” pepca o tom tema nie je.
@lvulik Odporucas “ lepsie “ ale nedala si ziadny tip ktore je to lepsie . Takze tvoja “ rada” Aj ked nevyziadana a mimo temu mu nijak nepomohla. Autor mozes svoje dieta brat von kam chces mas rovnake prava ako jeho matka. Jedine ze by si o ne bol sudom pripraveny a to si nebol.

lvulik
19. okt 2022

@miadi 🤦🏼‍♀️ evidentne si v obraze. Môj komentar bol čiastočne nadneseny pre ľudí, ktori vedia, o co ide. Občas je mlcat zlato, najmä ked netušíš, na čo reagujes.

katkine_terapie
19. okt 2022

@miadi ktorekolvek je lepsie. Takze pokojne nejake miestne male hrackarstvo alebo alltoys...
@igor1998 netreba sa pytat, ale oznamit, beriem dieta von, si rovnaky rodic. Samozrejme, s prihliadnutim na zdravotny stav a rezim dietata.

tanyan
19. okt 2022

Napriek niektorým odhodlaným komentárom si nemyslím, že túto situáciu je vhodné riešiť oháňaním sa rovnosťou práv... V prvom rade si treba medzi partnermi vydiskutovať prečo "zakazuje." Nevidím do vzťahu (minulosť ani prítomnosť) a nie sú k dispozícii informácie o okolnostiach. Pokojne to mohla byť len znegovaná prvá snaha o prejav starostlivosti, možno to aktuálne narúšalo zabehnutý režim alebo iné plány, prípadne je odmietanie (nielen kočíkovania) reakciou partnerky na rozvod.
@viestta Tvoj komentár bol opäť raz vecne prínosný... Skutočnosť, že niekto píše na MK nie je zárukou, že sa mu podarilo na tú jahodu aspoň vyliezť (neadresný komentár).
@miadi A možno práve ročný nezáujem je dôvodom rozvodu...
Prekvapil ma ten príliv podpory, máloktorá žena to na MK zažije.

klarolinne
19. okt 2022

@igor1998 Čo robiť? Obliecť dieťatkom a vziať na prechádzku. Oznámiť, pozdraviť a odísť.

zorkahorka
19. okt 2022

Mnaby zaujomali jej argumenty. Lebo napusat,ze ti zena nedovolí ist s malou von, je dost vytrhnute z kontextu a tazko sa vyjadruje. Mozno ma dovod. Mozno s nou chces ist von, ked ide mala papat alebo ma/nema spinkat... mozno to nezapada do rezimu...

mogaa
19. okt 2022

Manželke oznámiť že ešte dieťa nie je zverené do osobnej starostlivosti a teda ti nemôže nič.....kao otec máš rovnaké práva...aj v prípade že sa rozvediete a získa dieťa do osobnej staroslivosti si daj stanoviť stretávanie dieťaťa s otcom, neskôr ak bude dieťa väčšie tak sa dá rozšíriť - zvyčajne každý druhý víkend, delia sa sviatky(Vianoce, Nový rok) detto prázdniny....samozrejme neskôr môžeš požiadať aj o striedavú starostlivosť....

mogaa
19. okt 2022

@zorkahorka alebo manželka už kalkuluje s tým že na súde povie že otec nejavil o dieťa záujem a nevie sa o dieťa postarať....

petamich
19. okt 2022

@tanyan pises, ze komentar od @viestta nebol vecne prinosny a tvoj podla teba bol? ak ty mas nazor, ze rocne dieta nemusi (resp. nema citam medzi riadkami) byt pri vybere hracky, to neznamena, ze si to mysli kazdy - preco mu podsuvas svoje vlastne preferencie, pre mna nie je rozdiel, kam ju chce zobrat a aj vyber obchodu je len jeho vec a rovnako komentar o vyzleceni/obleceni dietata, tak ten teda tiez nebol vobec vecny a autor sa na nic take nepytal, to len na margo, ze hodnotime vecnost komentarov 🙂

zorkahorka
19. okt 2022

@mogaa no ale toto my nemozeme vedieť... pocas rozvodu sa kazdy citi ukrivdeny, tazko robit sudcu

whatever1
19. okt 2022

Pijes? Drogujes? Hulis travu? Mas psychicke problemy? Stalo sa dietatu nieco zle ked si ho strazil? Je dieta zdrave? Mam pocit ze si nieco zamlcal…
@igor1998

whatever1
20. okt 2022

Autor sa odmlcal, asi nam k tomu nema co povedat. Zamlcal dovody preco mu v tom zena brani, cely tento prispevok smrdi. Zahral nam tu na city, ze chce kupit darcek. Nic viac neodvovodnil. Obranil sa len tym, ze ma rovnake pravo. Ak by to bol zodpovedny rodic, ktory sa vie plnohodnotne postarat o dieta, tak by toto nemusel riesit.