Žena ktorá ma porodila mi dnes povedala že ma nenávidí odkedy som porodila svojho syna
Ostala som slobodna bez partnera
Nemám kam ísť malý ma len 2 roky
Vyhadzuje ma z domu každý deň ale bez malého ze toho mi nedá
Nemám kam ísť beriem len materskú 305€
Neviem už co mam robiť
🤕 Najviac ma boli že žena ktorá má porodila ma nikdy nemala v láske a takéto veci mi stále vykrikuje
Keď sa malý narodil chcela som ho dat na adopciu rodina mi to nedovolila a teraz mi syna vykrikuju
Maly do jasiel (alebo opatrovatelke) a ty do prace, toto fakt znasas uz tak dlho? Dvojrocne dieta si mohla mat davno v jasliach a klud a pokoj a peniaze... rodicak ti predsa ostane a bude aj plat...ano opatrovatelka a jasle nieco stoja... ale ten klud a pokoj...aj keby ste v garzonke...
A tema vyzivne by ma tiez zaujimala... kde je pan otec? Ak sa nestara, tak nahradne vyzivne alebo exekutor... su len tie dve moznosti...
@bazarik2021_ je to smutné, súcitím s Tebou. Skús sa obrátiť na
Centrum pomoci pre rodinu, Trnava
Štefánikova 46, 91701 Trnava
Rodinné poradenstvo. Sociálno-psychologické, právne, pastorálne poradenstvo. Poradňa pre zodpovedné rodičovstvo.
https://www.cppr.sk/
Cesta k lepšej rodine, Bratislava
Staviteľská 2, 83105 Bratislava
Občianske združenie, ktoré sa orientuje na pomoc rodinám, deťom, matkám.
www.zoznam.sk/firma/3592101/Cesta-k-lepsej-rodi...
@zuzubb007
@anjelicek26 celodenné jasle či opatrovateľka sú drahé. Oplatia sa len pri vysokom príjme v zamestnaní, čo asi nebude tento prípad.
@bazarik2021_ Otec maleho neplati?Urcite riesit pracu,maleho do jasiel a ty do podnajmu.Ako mozes v takej dusnej atmosfere vychovavat syna?To co chces z neho mat?!!!
@dobromila ano su drahe... okolo 400e - 300 ma rodicak, 100 dolozi s platu... ostane jej aj pri nizsej mzde stale viac, ako ma teraz... vybavi si vyzivne (otec sa ma podielat polovicou nakladov na dieta - ak chodi do 400e jasiel, moze uz len na to ziadat 200e)... pojde to... je to len docasne, kym jej maleho nevezmu do skolky...ale uz nebude znasat psychicky teror doma...
V každom väčšom meste je zariadenie pre matky s deťmi, rôzne krízové centra, útulky a CDR-ka.
Zavolaj zajtra na UPSVaR a informuj sa, kde v tvojim okoli sú taketom zariadenia
V zariadení ti pomôžu postaviť sa na nohy. Poskytnú poradenstvo a pomôžu s jaslami a prácou
1. krok k úspechu je prestať sa ľutovať ... si matka, máš dieťa ... Ty do roboty, dieťa do jaslí - sú aj štátne jasle, osamostatniť sa, na začiatok Ti stačí garsónka ... kde je vôľa, tam je cesta, akákoľvek ťažká, krkolomná, no je.
@pribinak
@zuzubb007
@anjelicek26 žienky, píšete, ako keby také malé dieťa bežne nastúpilo do kolektívneho zariadenia a veselo tam chodilo bez choroby celé roky. Matka samoživiteľka, ktorej ochorie dieťa (ani nemusí byť vážne choré,len neprejde cez ranný filter v zariadení) a bude s ním 2 týždne v mesiaci na OČR, veľmi rýchlo o prácu príde.
@dobromila moji tak chodili vsetci styria...bez chorob... skutocne... su aj take deti (ja mam doma dokonca viac takych kuskov)... od 1,5 roka v jasliach alebo u opatrovatelky... v praci som chybala tak 1-2 dni v roku... u opatrovatelky jej napriklad dieta nemusi byvat chore vobec prip. ho zoberie aj prechladnute, lebo tam je prakticky "clen vacsej rodiny"...sama uvidi, co bude lepsie...
@dobromila však preto ti Radim chod do krizaku/CDR-ka. Bude vás tam viac mamičiek a pomôžete si navzájom. Raz ty postrážis kamoske a potom ona tebe. Nemusíš mat hneď prácu na plny úväzok, bude stačiť aj na pár hodín týždenne a uvidis ako sa dieťa zadaptuje a potom môžeš riešiť ďalej
@pribinak asi si chcela označiť @bazarik2021_ .
K tej práci na menší úväzok - dosť problém - sama som si hľadala prácu na polovičný od januára tohto roku až do mája - neúspešne, potom som si našla brigádu na krátky/dlhý týždeň (víkendy/sviatky). Jedinou výhodou sú celé dni voľna v týždni. Nie každý býva v Bratislave, kde je veľa možností.
@dobromila čo rýpeš, osamelé matky žijú kade-tade po celom Slovensku a pracujú na rôzne úväzky
A keď si si už kopla do Ba tak ani tu nikto nečaká na osamelých rodičov s otvorenou náručou a nepadajú im pečene holuby do huby
Tiež tu musia makat a snažiť sa aby si zaplatili strechu nad hlavou
My Nehovor že inde ako v Ba sa praca na nejaký menší úväzok nedá nájsť. To te tebe to toľko trvalo neznamená že to musí toľko revat všetkým
Ale kopla si si, si spokojná, že ?
@dobromila moje dieťa je asi prírodný úkaz, nastúpilo v roku do jasieľ, neplakalo tam, ani nebývalo choré, ani neskôr v škôlke. Je pravda, že tam bývalo denne menej hodín, ako je bežné, ale to chorobnosť asi neovplyvní, keď tam už je. Dokonca sme pár krát v sobotu alebo v nedeľu skúšali bránku, že je zamknutá, lebo chcel ísť "tam" A nemusia to byť jasle, môže byť dieťa s opatrovateľkou
@bazarik2021_ vzťahy v vašej rodine asi nebudú nič moc. Už len to, že ty svoju mamu označuješ ako "ženu, ktorá ťa porodila"...
@bazarik2021_ je vhodný čas sa osamostatnit
@andrea_82 to teda nie sú
Nie som jej jedine dieťa ale mne nedala materinsku lásku jedinej
Ani pekného slova, opori nič nikdy
Vychovala ma staršia sestra
@bazarik2021_ rak hlavne nerob ti istí chybu pri svojim dieťati. A že ti ho nedá, to čo je za blbosť, ak si plnoletá a ňdieta netýral, nie si závislá na omamných látkach, tak ti ho určite nikto nezoberie. Zrejme ale budeš z tých jednoduchších osôb, ktoré sa nevedia postarať samé o seba, nič v zlom ale tvoje príspevky sú zatiaľ toho dôkazom.
Od 2 rokov môže aj do súkromnej škôlky. Áno je to drahé, ale kým ma rodicak dá sa to zvládnuť. Oveľa horšia situácia je keď nevezmu dieťa do štátnej škôlky v 3 rokoch (co je realita vo väčšine miest na sk).
Výhodou súkromnej škôlky je ze dieťa si rýchlejšie zvykne, nieje toľko choré ako v štátnej a sú otvorené dlhšie takže môže normálne pracovať.
Bývanie poriešiť formou zdieľaneho nájmu, kľudne aj s nejakou ďalšou slobodnou maminou.
Ako byť slobodná matka nieje žiadna výhra, ale s jedným dieťaťom sa to dá zvládnuť. Lepšie než sedieť doma kde je nevytanym hosťom alebo v nejakom hroznom vzťahu.
Syna do jasiel a ty do prace, ak budes mat dobre platenu a pri uskromneni do jednoizboveho bytu do podnajmu