Dnes prišiel stym priateľ že mu kamarát ktorí býval pod nami povedal že či náhodou nemáme mokré steny lebo že oni si už v lete pri stupackach všimli že majú mokrý plafon. Časom sa odsťahovali občas sem chodia a že zas mali mokrú stenu. Ja neviem či to môže byt sifon už som všetko prezrela a nikde nič všetko suché. Ale nasral ma ten princíp prečo neprišli v lete ale povie mu to po polroku? Možno to tečie dako cez stupačky ešte nad nami byt no neviem si to vysvetliť neviem čo mám robiť. Priateľ mi povedal že mám zavolať majitelke aby to riešila no ja mam teraz skuskove a fakt nemám kapacitu toto riešiť … ide ma poraziť čo mám robiť?
Nemas kapacitu na 5min mail/telefonat ze je mozno unik-tak si daj bacha aby ste nemali v zmluve o najme ze ak pride nedoplatok platite ho vy😂
Ak je toto pre teba nadludsky vykon,tak ked budes tpp budes este len cucat co vsetko musis stihat😀
Máme rovnaký problém, len my sme ho začali riešiť hneď.. minulý rok presne v tomto období sme prerábali jadro, v lete nám začala moknúť stena. Sused nad nami mal sucho. Po pár dňoch už bolo počuť, ako v stupačkách kvapká voda. Volali sme havarijnú službu, chyba sa zistila u suseda dva byty nad nami. Je zvláštne, že sused nad nami a pod ním má sucho a my máme mokrú stenu do 1/3.. prešiel rok (!) čo čakáme na výmenu stupačiek. Som zvedavá, čo s našou škodou. Už je mokrý aj znižovaný strop 🤷🏻♀️
Nás tiež vytapali susedia. Ale nie z bytu priamo nad nami, ale z toho nad ním (byt nad priamo nad nami bol úplne suchý). Takže áno, je to možné, treba skontrolovať aj na vyšších poschodiach.
To je už teraz jedno, prišli teraz, treba to riešiť..
Môže to ísť z horného poschodia. Vy nemusíte vytápať. Nech sa spýtajú o poschodie vyššie.
Nebojí sa búchať na radiator? že sa jej niečo pokazí? To je nevýhoda bývania v bytoch, že je hluk. S tým sa musí zmieriť.
Pod nami tiež susedom na wc vytopilo plafon zo stupačky čo zatekalo a u nás nič nebolo
@mirkovagabicka ako ste to riešili?
Rieši sa to tak,ze pridu majstri a hľadajú pricinu úniku vody, ak ste teda vy v byte nič nenašli. Mali by ste to riešiť s majitelkou, resp. tí pod vami to mali iniciovať.
Hlavne sa ukludni. Tiect to moze zo stupaciek, nam takto tieklo medzi stenami (doslova zo stupaciek) bolo to vidno ked sme pozreli za stenu za wckom (tam sa to dalo otvorit).. rovnako nas takto vytopila aj suseda, co bolo horsie, pretoze nam znicila kuchynsku linku. Riesil to vtedy domovnik a nie my, docasne sa to niecim zaplatalo, potom sa menili stupacky v bytoch komplet, ale to bolo na dlhe vybavovanie, kedze to treba naplanovat/schvalit a hlavne zaplatit, par dnova robota, rozbite wcka a tak..
Treba vsetko pozriet, ak to TERAZ nemaju mokre, ak nie je nikde mokro, treba oslovit ludi nad nimi. Ale ak je to uz vysusene vsetko, nie su tam nove mokre flaky... tak neviem ako by sa na to dalo prist. POzrietie chyby ti bude trvat tak 10 minut, nic neuvidite s chlapom, treba ho poslat k susedom hore.. ked nic, tak by som dala vediet majitelke bytu, ze s tymto sa ozval sused, ale vy nic ste nenasli (ci je to cerstve, alebo to ma mesiac, dva dni...) a nech o tom vie, pripadne to vie riesit ako majitelka ona. Ked sa nastartujes, a nebudes mat paniku a nervicky, toto je vec pol hodiny.
Bohuzal toto je najlepsie riesit prave vtedy ked je to cerstvo mokre.. lebo aj v stupackach to vie uschnut... a moze to tiect iba niekde, pri nejakej cinnosti (nam v dome dali zle tesnenie do odpadu, iba do jedneho kolena, a voda kvapkala iba ked sa niekto isiel kupat a vypustil naraz vanu :D neskutocne dlho to trvalo kym sme na to prisli, lebo ono ak to iba slzilo, uschlo to kym si to niekto mohol vsimnut...
Študovala som na TU a tých 5 min na telefonát som si našla....
veľmi zvláštny prístup.Podla mňa by majiteľ bytu chcel o tom vedieť.
My sme razmali v Stupave vodu,ktora tiekla zo šiesteho poschodia,kde im praskla vanička v sprche,my sme na prvom
milujem, keď niekto v diskusii maže komentáre - na čo sa potom pýtaš a označuješ ma v príspevku, keď ti odpoviem a ty svoju pôvodnú reakciu zmažeš?
@nikaeli noa ? Čo riešiš už je to poriesene môžem si mazať čo chcem..
Ved nech rieši priateľ. Jemu to oznámili...