Ahojte prosím, zažili ste niekto situáciu, že ste sa veľmi pohádali s manželom a vaše dieťa to videlo? Malý sa rozplakal potom.. Ako to vaše detičky ďalej prežívali? Boli v poriadku? Syn má 4 roky... Pamätali si to detičky? Prosím len žienky, ktoré niečo také zažili... Synček je citlivý a mame občas doma ťažšie situácie, ale včera to bolo najhoršie.. Dakujem
Niekedy netreba robiť väčšiu tragédiu než to je. Normálne mu povedz, že aj dospeli sa niekedy hnevajú, že ste sa mali správať lepšie, ale ze sa stále lubite, aj jeho.
Záleží na dieťati. Ja si ako malá pamätám že sa rodičia občas hádali a že som pred nimi plakala ako malá nech sa nehádajú. Žiadno ma to nepoznačilo ale pamätám si to doteraz. Vysvetlite si to s nim a hotovo. Prečo ste sa hádali a že dospelí sa niekedy hádajú ale neznamená to že sa nemajú radi alebo že nemáte radi jeho.
Ja ako dieťa si pamätám, že moji rodičia mali talianske manželstvo, nehádali sa síce často, ale keď sa pohádali tak nahlas, lenže po hádke sa zmierili a fungovali akoby nič...niekedy mi to vadilo, ale potom som si zvykla, oni sa ľúbili az do maminej smrti, teraz otec je taký no smutný bez mamy a sám vravi, že je tu veľmi ticho...moji rodičia sa síce hádali, ale nikdy sa neuražali a neboli k sebe zlí...takže na nás, na deťoch to nezanechalo žiadne stopy
Ja si pamätám jednu jedinú hádku mojich rodičov, mala som maximálne 5 rokov. Doteraz si to pamätám ako veľmi negatívny stresujúci zážitok, ale nijaké traumy z toho asi nemám 😁 s mužom už sme sa pred dcérou pohádali, nie nijak dramaticky, ale zvýšené hlasy boli, tak som jej potom normálne vysvetlila, že to bolo škaredé, že sa tak ľudia nemajú k sebe správať a že sa obaja s tatinkom budeme nabudúce snažiť vyriešiť situáciu lepšie. Potom som sa jej spýtala, čo by poradila, ako by sa dal hnev ventilovať lepšie než krikom a debatovali sme o tom. Tiež má 4. Pamätať si to asi pamätá, lebo keď sa bavíme o tom, že aj rodičia občas robia chyby, tak spomenie, že maminka sa niekdy hnevá nahlas 😄
Ak vas videl hadat sa tak musi vidiet ze sa aj lubite- mal by vas vidiet drzat sa za ruky objat pobozkat....a pocut mam ta lubim ta nie len dietatku ale aj medzi vami.
nezazila som to, nie som typ na hadanie, ale je treba aby ste si v zaujme dietata dnes obaja s nim sadli a vysvetlili mu, ze tak, ako sa on pohada s kamaratmi, aj rodicom sa moze stat, ze sa pohadaju. Ukazte mu, ak je to len trochu mozne, ze sa mate radi, aj ked sa pohadate, idealne by bolo, keby ste sa objali a v buducnosti sa pred dietatom nehadali, aj keby mal jeden z vas vyjst z bytu sa von ukludnit
Ďakujem, ja som potom aj odišla do obchodu a trochu sa prejsť, potom sme sa k sebe správali už normálne, len mam pocit, že to včera prvýkrát pochopil, že sa veľmi hádame. Dnes mu to skúsim vysvetliť.
tym, ze mu to vysvetlis sa zacne citit lepsie? zabudne na ten stres, strach co citil, ked ste s muzom po sebe vrieskali?
lepsie sa budes citit ty, ale maly uz ma "zazitok"
na buduce rieste konflikty mimo neho, nemusi uz v tomto veku vidiez, ze neviete konstruktivne komunikovat
Stava sa a prežili sme vsetci, my sme dost talianska domacnost, vôbec sa ttm nemienim zaobrat 😂
@karhu určite je lepšie to dieťaťu aspon následne vysvetliť ako nepovedať nič a nechať sa ho trápiť vo svojej hlavičke, ja si pamätám, ked sa naši raz pohádali a my so sestrou sme už vymýšľali hororové scenáre, že čo ked sa rozvedú a podobné bludy, lebo nám to nikto nevysvetlil a pri tom to bola úplne nepodstatná hádka o nejakej blbosti
@karhu na toto som sa nepýtala, ale vôbec. Všetko si to uvedomujem, takže takéto komentáre tu neprosím. Dakujem
@karhu a myslím, že ja sa ťažko budem cítiť lepšie, aj keď mu to vysvetlím..
Treba sa snazit neist pri hadkach do extremov, ale co, budeme plakat??? Ved to sa stane....
tiez sme si take zazili, ze sme sa pochytili a pred detmi, ze sme to neukocirovali, ale teda stalo sa to asi raz a odvtedy si uz davame na to pozor. Detom sa snazime odjakziva vysvetlovat, ze veci sa daju riesit normalne, s kludom, s prehladom, tak musime im ist prikladom.
pobavila si ma, ze ..takyto komentar si tu neprosim😂
tvoj syn si tiez neprosi zazivat doma to co zaziva😕
moja skusenost je, ze deti mozu mat pri takychto zazitkoch problemy s pocikavanim sa, koktanim, prichadzaju rozne tiky, zlozvyky a yx inych problemov
zvaz nakolko to mate doma turbulentne a ci by nebolo lepsie navstivit manzelsku poradnu, nejakeho odbornika, ani tvoj syn, ani ty a manzel si nezasluzite zit vo vlastnom dome v nepohode..cesty su, len ich clovek niekedy nechce vidiet
drzim palce🍀
Je rozdiel hadka a hadka.Ci sa len krici, ci do seba strkaju, buchaju dverami..ja si pamatam, ze moji rodicia sa pohadali len obcas a velmi som z toho bola smutna.Niektore deti su na to zvyknute, lebo to zazivaju casto.Zalezi aj od dietata ako to preziva.Kazde sa podla mna boji, ze strati rodicov a pod...vysvetli dietatu, ze aj ono sa obcas hneva a pod...ze dolezite je si to vysvetlit, udobrit sa a ideme dalej.Len mu treba povedat, ze nie dieta je vinne za to, ze sa hadate🙂
@karhu no pretože viem, že to nie je správne a samozrejme ma to trápi, keby mi to bolo jedno, tak to ani neriešim. Viem, že to nie je správne, viem, že to v ňom zostane... Takže netreba to písať, ale ďakujem každopádne.
Keď sa pohadame, tak nás niekedy vidia aj deti, ale tak isto nás deti vidia sa aj zmieriť. Podľa mňa deti majú vidieť, že sa ľudia v živote aj hádajú, ved aj o tom je život. Deti majú žiť dynamiku vzťahu a rodiny a nie ich držať v bubline.
Predo mnou sa hadavali moji rodicia, a nepekne. Bol to pre mna velky stres. Nehovorim, ze vymeny nazorov treba pred detmi uplne tajit, lebo v podstate su sucastou zivota, no treba sa "hadat" kulturne a dieta by potom malo vediet, ze si to rodicia vysvetlili, pripadne vidiet aj ospravedlnenie.
My sa pred deťmi nehádame a ani vôbec, manžel je kľudný a ja sa tiež nerada hádam.
Moji rodičia sa veľmi hádali (bili, atď) a veru pozitívne to na mňa nevplývalo. Ale z tak ranného detstva si nepamätám.
Vlastnú skúsenosť nemám, nikdy som sa s mužom nehádala takto. Ale poviem skúsenosť kamarátky, začali sa hádať s mužom, tvrdila, že deti o tom nevedia, že sa niečo deje. Až sa malý 5 ročný z toho začal pocikávať, z veselého chlapčeka sa stal utiahnutý. Starší ju začal prosiť, aby odišli od otecka a pri tom otec deťom nerobil zle, len to tí chlapci proste ozaj ťažko niesli. Pred koronou to ešte bolo a dodnes ľutuje, že neodišla a hádala sa s mužom, lebo malý ostal taký utiahnutý a chodí s ním k psychológovi. Takže ak máte s mužom problémy, riešte ich normálnou diskusiou a nie hádkami. A pozor, aj keď si myslíš, že deti nepočujú, nevidia, deti reálne vnímajú oveľa viac, ako si myslíme.